Energieleveranciers

Wil jij alle energieleveranciers vergelijken en erachter komen welke het goedkoopste is in jouw situatie? Vul dan je gegevens hiernaast in.

Mogelijkheden:

  • Kies het soort contract dat bij je woning past
  • Groene energie van Nederlandse bodem
  • Tot € 450 besparen op je energierekening
Energieleveranciers verzorgen de levering van stroom en/of gas aan klanten. De energie kunnen ze zelf produceren of inkopen bij producenten of handelaren op de energiemarkt.

Samenstelling huishouden

Energievergelijk in cijfers

48

Energieleveranciers

6,7

Gemiddeld klantcijfer

1.683

Beoordelingen

Eneco Groep N.V.

Eneco Groep N.V. is een groot energiebedrijf met zo'n 2,4 miljoen klanten in Nederland. Deze zijn ondergebracht bij een aantal labels, namelijk: Eneco, Oxxio en Woonenergie. Eneco Groep is in handen van het Japanse combinatie van Mitsubishi (80% aandelen) en Chubu Electric Power (20%) De Eneco Groep heeft ruim 3.500 medewerkers in meerdere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Energie Concurrent B.V.

De Energie Concurrent heeft een groot aandeel (70 procent) in energieleverancier GreenChoice. Het overige deel (3o procent) is in handen van Eneco. Daar komt bij dat ook Qurrent (recentelijk) in handen is van GreenChoice. GreenChoice levert uitsluitend in Nederland opgewekte groene energie aan particulieren. Voor 2020 is dit ook het streven voor de zakelijke markt. Het energiebedrijf met ongeveer 450.000 klanten is gevestigd in Rotterdam. In totaal telt het bedrijf zo'n 250 medewerkers.

ENGIE

ENGIE is een groot Frans multinationaal en beursgenoteerd energiebedrijf. Het concern levert in ons land stroom en gas onder de naam ENGIE Energie Nederland. Dit doet men zowel voor de particuliere als zakelijke markt. Bij ENGIE werken wereldwijd ruim 150.000 medewerkers. In Nederland is ENGIE (nog) nog relatief klein met ongeveer 200.000 klanten (schatting). Deze zijn deels ondergebracht via het collectief van United Consumers.

Innogy

Innogy is een Duits energiebedrijf wat staat voor Innovatie, Energie en Technology. De leveranciers Essent, Energiedirect.nl maken onderdeel uit van dit internationale concern. Innogy heeft via de genoemde merken ruim 3,4 miljoen klanten in Nederland. Daarmee is het de grootste energieleverancier in Nederland. RWE is nog steeds grootaandeelhouder van Innogy met een marktaandeel van 76,8 procent.

Nuts Groep

De Nuts Groep levert met twee bekende merken stroom en gas aan Nederlandse huishoudens en ondernemingen. Het energiebedrijf heeft ongeveer 600.000 klanten in Nederland via de energieleveranciers NLE en Budget Energie. Daarnaast heeft de Nuts Groep nog eens 100.000 klanten in België onder het merk 'Elegant'. De Nuts Groep is voor de helft in handen van investeerder Waterland.

Vattenfall

Vattenfall is een grote Zweedse energiemaatschappij, actief in 8 landen. Het moederbedrijf Vattenfall AB is volledig in handen is van de Zweedse overheid. Vattenfall betekent waterval, een schone bron van energie. In Nederland investeert Vattenfall vooral in zon en wind als duurzame bronnen voor energie. Recentelijk nam Vattenfall ook het Zeeuwse Delta Energie over. En het kleine label Powerpeers is ook onderdeel van Vattenfall. In Nederland levert Vattenfall aan bijna 2 miljoen klanten energie.

Zakelijke energieleveranciers

Er zijn in Nederland een groot aantal zakelijke energieleveranciers actief, waaronder Innova Energie, MAINEnergie en het Russische Gazprom. Deze bedrijven leveren geen stroom en gas aan consumenten in Nederland.

Zelfstandige energieleveranciers

Nederland kent ook groot aantal kleinere, zelfstandige energieleveranciers. Bekende namen zijn Pure Energie en Vandebron. Er zijn ook lokale initiatieven, zoals OM en de Noordhollandse Energiecooperatie.