Waar ben je naar op zoek?

Energievergelijk.nl in cijfers

Energieleveranciers verzorgen de levering van stroom en/of gas aan hun klanten. De stroom en gas die ze leveren, produceren ze zelf of kopen ze in bij producenten of handelaren op de energiemarkt.

Op energievergelijk.nl zijn de beoordelingen van alle energie-aanbieders in Nederland voor je verzameld, zodat jij de beste keuze kunt maken.


50

Energie
leveranciers


7,0

Gemiddeld
klantcijfer


8.626

Aantal
beoordelingen

Energieleveranciers in Nederland

Hieronder staan alle 50 energieleveranciers die actief zijn in Nederland.

Dynamische energieleveranciers

Dynamische energiebedrijven werken met uurtarieven voor stroom en dagprijzen voor gas. De hoogte van de tarieven wordt bepaald door vraag en aanbod op de handelsbeurzen. Je betaalt naar wat je werkelijk hebt verbruikt.

Eneco Groep N.V.

Eneco Groep N.V. is een groot energiebedrijf met zo'n 2,5 miljoen klanten in Nederland. Deze zijn ondergebracht bij een aantal labels, namelijk: Eneco, Oxxio en Woonenergie. Eneco Groep is in handen van het Japanse combinatie van Mitsubishi (80% aandelen) en Chubu Electric Power (20%). De Eneco Groep heeft ruim 3.500 medewerkers in meerdere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Energie Concurrent B.V.

De Energie Concurrent B.V. heeft een groot aandeel (70 procent) in energieleverancier GreenChoice. Het overige deel (30 procent) is in handen van Eneco. GreenChoice levert uitsluitend in Nederland opgewekte groene stroom en gas aan huishoudens. Het energiebedrijf met ongeveer 650.000 klanten is gevestigd in Rotterdam. In totaal telt het bedrijf zo'n 250 medewerkers.

Energieleveranciers (zelfstandig)

Nederland kent ook groot aantal kleinere, zelfstandige energieleveranciers. Bekende namen zijn Pure Energie en Vrijopnaam. Er zijn ook lokale initiatieven, zoals OM Energie en EnergieVanOns.

ENGIE

ENGIE is een groot Frans multinationaal en beursgenoteerd energiebedrijf. Het concern levert in ons land stroom en gas onder de naam ENGIE Energie Nederland. Dit doet men zowel voor de particuliere als zakelijke markt. Bij ENGIE werken wereldwijd circa 100.000 medewerkers (2024). In Nederland is ENGIE (nog) nog relatief klein met ongeveer 300.000 klanten (schatting). Deze zijn voor een deel ondergebracht bij het collectief van United Consumers.

EON AG

E.ON AG is een groot Duits energie- en nutsbedrijf. De leveranciers Essent, Energiedirect.nl en Vandebron maken onderdeel uit van dit internationale concern. E.ON heeft via de genoemde merken ruim 3,4 miljoen klanten in Nederland. Daarmee is het de grootste energieleverancier in Nederland.

Nuts Groep

De Nuts Groep levert met Budget Energie stroom en gas aan Nederlandse huishoudens en ondernemingen. Dit energiebedrijf heeft ongeveer 1 miljoen klanten in Nederland. Daarnaast heeft de Nuts Groep nog eens 100.000 klanten in België onder het merk 'Elegant'. De Nuts Groep is voor 50 procent in handen van investeerder Waterland.

Vattenfall

Vattenfall is een grote Zweedse energiemaatschappij, actief in 8 landen. Het moederbedrijf Vattenfall AB is volledig in handen is van de Zweedse overheid. Vattenfall betekent waterval, een schone bron van energie. In Nederland investeert Vattenfall vooral in zon en wind als duurzame bronnen voor energie. Recentelijk nam Vattenfall ook het Zeeuwse Delta Energie over. En het kleine label Powerpeers is ook onderdeel van Vattenfall. In Nederland levert Vattenfall aan bijna 2 miljoen klanten energie.

Zakelijke energieleveranciers

Er zijn in Nederland een groot aantal zakelijke energieleveranciers actief, waaronder Van Helder, Gulf, MAINEnergie en Scholtenergy. Deze bedrijven leveren geen stroom en gas aan consumenten in Nederland.