Waar ben je naar op zoek?

Zonneplan

Totaalscore

Energieprijs


9,1

Klantenservice


9,1

Algemeen


9,0

Plus- en minpunten

 • Gratis energiemeter
 • Live inzicht in verbruik en kosten
 • Goede klantenservice
 • Dagelijks opzegbaar
 • Slimme meter is verplicht

Over Zonneplan

Zonneplan Energie is een energieleverancier ontstaan uit Nederlands grootste zonnepanelenleverancier. Zonneplan vindt dat energie eerlijk, echt groen en een positieve ervaring moet zijn voor iedereen.

Deze waarden zie je terug in hun energiecontract.

Stroom en gas voor inkoopprijs

Zonneplan levert stroom en gas voor inkoopprijs, de prijs die ook energieleveranciers betalen. Gedurende de dag varieert de prijs van elektriciteit, vergelijkbaar met een piek- en daltarief, maar dan op uurbasis. De afgelopen jaren lag het dynamische tarief zo’n 85 procent van de tijd ónder de gemiddelde vaste prijs van traditionele energiemaatschappijen.

Live inzicht in jouw energierekening

Bij Zonneplan kan de prijs die je betaalt voor stroom en gas iedere dag, of zelfs ieder uur, verschillen. Het mooie is: wanneer er veel stroom wordt opgewekt uit zon of wind, is het uurtarief het laagst.

Via de speciale app en gratis energiemeter krijg je bij Zonneplan inzicht in je real-time energieverbruik en de real-time energieprijs. Hier kun je jouw elektriciteitsverbruik dus ook op afstemmen, door bijvoorbeeld je elektrische auto alleen op te laden in de uren dat de stroom het goedkoopste is.

Kan het goedkoper?

52 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Zonneplan?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • TTres Casas – 30 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goede energieprijzen en een zeer vriendelijke, kundige klantenservice in vergelijk met andere aanbieders. Klantenservice zeer snel bereikbaar !

  Reageren
 • MMarcel – 15 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vanaf 1 juli:
  Dynamisch voorschot in plaats van achteraf betalen en dat dan brengen als mijn voordeel Ik, de klant, vind het volgens uw bericht niet belangrijk dat ik achteraf mijn werkelijk gebruik betaal en daarom gaat u zich focussen op “het verbeteren van onze service op andere gebieden”.

  Blijkbaar kost dat geld want ik mag het voor zonneplan gaan voorfinancieren. nu betaal ik achteraf en dat wordt dan (voor mijn gemak in juli vooraf een voorschot met een verrekening achteraf van het werkelijke gebruik.

  In de praktijk betaal ik dan dus in juli 2 facturen (volledige afrekening juni en volledig voorschot augustus) dus dubbele kosten voor mij (dat vind ik echt super, bedankt daarvoor) en dan komt in augustus natuurlijk het voorschot van september + afrekening juli en dan zal het wel weer ongeveer kloppen.

  Maar in juli betalen wij dus allemaal dubbel zodat wij, die klanten die jullie groot hebben gemaakt, als dank jullie inkoop kunnen gaan voorfinancieren.

  Mooi degelijk stukje risicomanagement van jullie kant maar jullie klanten draaien daar dus voor op en dat wordt dan in een marketing sausje verpakt als een voordeel voor de klant, laat me niet lachen.

  Reageren
  • WWilmar – 16 mei 2023

   @Marcel
   Inderdaad gewoon een financieringsvoordeel voor Zonneplan en niets voor mij, want in wezen veranderd er niets voor ons behalve dat je een maand eerder je op en neergaande verbruik gaat betalen. Zeg voor het gemak €100 per maand per 10.000 klanten is een bedrag van 1 mln voorgefinancierd door de klanten. Ik had juist voor het systeem van achteraf betalen gekozen en kende de consequenties. Ik zou het alleen als een soort van voordeel hebben gezien als je het hele jaar een gelijk voorschot zou betalen.
   En daarbij gaatjes handling fee van stroom met bijna factor 7 omhoog. Heb jij wel een een prijsverhoging gehad van 700%?
   Goede binnenkomer voor mij, net klant geworden.

   Reageren
  • WWillem – 16 mei 2023

   @Marcel

   Ik ben nog niet zo lang klant bij Zonneplan en heb o.a. gekozen voor dit contract voor het achteraf betalen en de lage inkoopkosten. Eigenlijk schandalig dat Zonneplan dit zomaar wijzigt in vooraf betalen. Het lijkt erop dat ze, door het succes, het huidige systeem niet meer kunnen financieren. Hier zou ik dan nog mee kunnen leven. Uiteindelijk betaal je toch alleen je verbruik met 1 maand dubbele lasten.
   Wat ik wel waanzin vind is de enorme verhoging van de inkoopkosten. Bij een kWh stroom gaat dit van € 0,003 naar € 0,02. Dit is een verhoging van bijna 700% !!!!!
   Oftewel per 1000 kWh van € 3,= naar liefst € 20,=
   En dan krijg je als dooddoener er nog bij vermeld dat zie nog steeds de goedkoopste zijn.

   Reageren
 • AAad – 25 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Heel klantvriendelijk. Geven duidelijk uitleg en helpdesk goed bereikbaar i.p.v. zo’n waardeloze chatbot. Ben in januari overgestapt op een dynamisch contract van Zonneplan en ben stukken goedkoper uit dan bij mijn vorige leverancier (Vattenfall ). Zeer tevreden.

  Reageren
 • JJohn – 20 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  December 2022 zonnepanelen direct met app duidelijk en overzichtelijk, in februari over van vast naar dynamisch, een mooie uitdaging, en tot onze verbazing goedkoper dan ons oude vast contract? aanrader!!

  Reageren
 • GGoel – 06 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zonneplan is van de dynamische leveranciers verreweg de goedkoopste; er is in NL aantoonbaar geen goedkopere leverancier van zowel gas als elektra. Maar ook hun positieve klantenservice is een verademing.
  Super App ook trouwens!
  (en ja, dit is de meest positieve review die ik ooit heb geschreven maar met net zoveel gemak boor ik een slechte leverancier de grond in als verdiend!)

  Reageren
  • Ddick van den berg – 13 april 2023

   ik neem mijn energie af bij MijnDomeinEnrgie. Ik heb in mijn leven nog nooit zo een goedkope leverancier gehad. Zit in een vast contract met hele goede voorwaarden en de communicatie van het bedrijf is uitmuntend. De app geeft goed en vooral correct inzicht in verbruik en kosten. Bij de jaarrekening tot op de cent nauwkeurig op basis van app gegevens die dagelijks worden ververst.
   Ik raad MijnDomein Energie van harte aan.

   Reageren
 • GGeert – 28 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik kan de positieve beoordelingen onderschrijven. Een fijne app met een eigen verbruiksmeter van Zonneplan geeft duidelijk inzicht in de werkelijke prijzen per uur (stroom) en dag (gas) en je eigen verbruik in hoeveelheid, tijd en kosten. Bovendien worden regelmatig de verwachte jaar en maandkosten berekend en geactualiseerd. En Zonneplan rekent een lage opslag voor aankoopkosten van stroom en gas. Afgelopen maand was de gemiddelde stroomprijs € 0,29 en € 1,20 voor gas. Complimenten voor dit bedrijf.

  Reageren
 • TTheo de Jong – 14 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben 30 december 2022 van een variabel contract overgegaan naar het dynamische contract van Zonneplan.
  Met gas ging ik van €3,40 per m3 naar een gemiddelde prijs van €1.31 per m3.
  Met stroom van €0,76/0,96 per kwh naar een gemiddelde van €0,30 per kwh.
  De gemiddelde teruglever vergoeding per kwh is op dit moment €0,29 per m3.
  Dagelijks krijg je rond 13.30 uur via de app de uurprijzen voor de volgende dag en kan je de energieslurpers waar mogelijk mooi op de goedkope uren aan het werk zetten.
  Je betaalt niet elke maand een vast (gemiddeld) voorschot, maar je betaald per maand wat je echt gebruikt hebt.
  Zo hou je meer feeling met het gebruik van energie en wordt je met de neus op de feiten gedrukt wat je gedrag betreft.
  Onze grootste sport is om de opgewekte zonnestroom zoveel mogelijk direct te gebruiken en daar is de app een prachtig hulpmiddel bij.
  Wij zijn dik tevreden met Zonneplan als energieleverancier!

  Reageren
  • RRichard – 21 maart 2023

   Ben het helemaal met je eens! Tientallen jaren bij Essent en Engie klant geweest. Scheelde alleen in januari ruim 500,- kosten in het voordeel van Zonneplan. Gas nu zelfs 1,12 per m3 en vorige week stroom zelfs een middag op 0,15 ct per kWh. En alles transparant inclusief heffingen! (Dat doet de ANWB niet!)

   Reageren
  • RRobert – 09 april 2023

   @Theo de Jong

   Dag Theo. Hopelijk mag je wat vragen als vrij nieuwe gebruiker van Zonneplan. Per 1 mei ga ik naar een nieuw huis en overweeg ik een dynamisch contract van Zonneplan. Vast contract voor 6 of 12 maanden of een variabel contract loont niet helemaal nog en straks gaan we ook weer naar de koude maanden. Ik ga er alleen wonen en om de week 2 kleine kids. 4 mei komen er ook 10 zonnepanelen. Ik ben benieuwd wat ik ongeveer maandelijks (gemiddeld) kwijt ben en wat de regel is qua teruglevering. En overdag wassen en drogen op goede moment kan natuurlijk. Stel je voor dat tussen 12.00 en 14.00 goedkoopste is, dan moet je ervoor zorgen dat je 12.00 de machines laat starten. Kortom; ik ben benieuwd naar uw bevindingen tot nu toe. Alvast bedankt en fijne paasdagen. Gr Robert

   Reageren
 • RR.L. – 11 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vraag:

  Ik zit in dubio of ik een dynamisch/vast/variabel contract ga afsluiten. Ik verbruik jaarlijks 2600 kWh en lever 3000 kWh terug. Ik heb 6 panelen op de oostkant en 12 panelen op de westkant van mijn dak liggen. Ik heb geen elektrische auto, maar wel een warmtepomp. Zal een dynamisch contract dan voordeliger zijn t.o.v. een vast/variabel contract? Ik kom er zelf niet uit. Ik heb wel goede verhalen gehoord over zonneplan. Alvast hartelijk dank voor de reacties.

  Reageren
  • TTheo – 15 maart 2023

   @R.L.

   Als jouw warmtepomp warmte kan bufferen in een boiler dan zou ik zeker voor een dynamisch contract kiezen!
   Laat de warmtepomp lekker draaien tijdens de goedkope uren of de uren waneer je genoeg zonne energie opwekt, het zelfde geldt voor de andere grote stroomverbruikers als (vaat)wasmachine, boilers, stofzuiger etc.
   Zie mijn bovenstaande review, mijn gemiddelde energie prijzen liggen ruim onder het plafond, ben echt blij met mijn dynamisch energie contract van Zonneplan!

   Reageren
   • WWiersma – 20 maart 2023

    @Theo

    Goed plan alleen kan ik de warmtepomp niet zelf laten draaien wanneer ik wil dat beslist de pomp zelf.
    Nu hebben we wel het geluk dat de pomp de eigenschap heeft om ‘s-nachts te draaien maar soms ook nog in de ochtend.
    Wij gaan de 27e over naar Zonneplan en de app werkt inmiddels al en ziet er goed uit.
    Verder heb ik ook een p1 meter geplaatst en een krachtstroom meter van HomeWizart tussen de pomp gezet om alles goed te kunnen monitoren.
    Ik raad iedereen in mijn familie en kennissen aan om over te stappen naar Zonneplan ze leveren stroom tegen inkoopprijs met een winstmarge van €0.003 p/KWh. Wij hebben geen gas maar dat is ook stukken goedkoper dan elders.

    Reageren
  • Ccarlos – 31 maart 2023

   @R.L.

   wat voegt de informatie waar je je zonnepanelen hebt liggen toe?

   Reageren
   • SShirley – 15 april 2023

    @carlos Wat voegt jouw opmerking toe? Reageren om te reageren is op FB. Maar waarom de Meneer dit meld is waarschijnlijk om aan te geven dat hij alleen op bepaalde uren extra voordeel heeft. Aangezien in het westen de zon op komt en in het oosten de zon ondergaat heeft hij niet het rendement al zouden ze allemaal op het Zuiden liggen.

    Reageren
    • VVictor – 19 april 2023

     @Shirley

     Lieve schat :
     In het oosten komt de zon op, en in het westen gaat ie onder !
     OOSTEN = OP
     WESTEN = WEG
     zo is het makkelijk te onthouden

     Reageren
  • FFrans – 19 april 2023

   @R.L.
   Ik zou eens kijken bij Tibber, omdat je geen gas gebruikt.
   De winter maanden ben je duurder uit.

   Reageren
 • HHarry – 14 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Super tevreden! Love de App .,

  Reageren
 • GGerrit – 06 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik neem inmiddels een maand gas en elektra af bij Zonneplan. Kan elk moment van de dag mijn dag- en totaal verbruik inzien. Wordt nog steeds blij van de prijzen die Zonneplan hanteert. Ook is mijn gemiddelde maandtarief fors gereduceerd. Voor mijn tot nu toe geen verkeerde keuze om over te stappen van Vattenfall naar Zonneplan.

  Reageren
  • AAnke van den Elsen – 06 maart 2023

   @Gerrit
   Heeft u ook zonnepanelen? Mij is namelijk verteld dat dynamische stroom dan niet gunstig is? Omdat je ook de inkoop prijs krijgt voor terugleveren?Maar ik begin enorm te twijfelen… ik hoor graag van u
   Groetjes Anke

   Reageren
 • TTon van den Bosch – 30 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima voorlichting en snelle reactie.
  Eenvoudig te hanteren app. Bepaal de laagste prijs en zet de wasmachine maar aan.
  Verwerkt in de factuur alle factoren, zoals plafond,zonneopbrengst ed.
  Zonder meer een aanrader en pionier in de dagprijs versie (over dec.0,23 /kwh en
  gas 1,20/m3
  Dat met weinig moeite.

  Reageren
 • EEdij – 29 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer tevreden, doen wat ze beloven.

  Reageren
 • NNicole H – 19 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Erg blij met de overstap naar jullie! Goede klantenservice, wat helaas niet meer vanzelfsprekend tegenwoordig. App met all-in prijzen, dat is duidelijk en transparant, fijn!

  Zou graag zien dat automatische incasso eind van de maand zou zijn (zoals de meeste vaste lasten) dit kan helaas niet, dan maar handmatig overboeken. Ook hoop ik op een toevoeging van werkelijke dagelijks verbruikkosten, dat zou het compleet maken! Maar over het geheel, dus echt heel blij met jullie!

  Reageren
 • JJew maessen – 12 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goed

  Reageren
 • GGerard – 07 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds half november klant bij Zonneplan. Zat zelf in een flexibelcontract waarvan de prijzen elke keer werden verhoogd. Nu dus Zonneplan. Tot nu toe een bedrijf waar ik heel blij mee ben. Klantenservice is goed bereikbaar. Doormiddel van de in bruikleen te gebruiken slimme meter kan je erg goed je verbruik en de kosten per uur in de gaten houden en hierop je verbruik aanpassen. Sinds kort is er ook een ontzettend handig overzicht van het energieplafond dat is ingegaan op 1 januari van dit jaar. Je kan in 1 oogopslag zien hoeveel het plafond per maand is en hoeveel je zelf al hebt verbruikt. Ook staat er de prijs per kWh of m3. Momenteel zitten de kosten van de energie en gas nog onder de prijs van het plafond.

  Reageren
 • SSjong – 04 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Door alle abominabele prijsverhogingen bij Oxxio, waar ik al van meet af aan klant was, noodgedwongen overgestapt naar een dynamische leverancier. Was eigenlijk van plan om naar ANWB te gaan, maar die krijgen zoveel aanvragen dat ik pas in februari aan de beurt zou zijn (dit was 13-12-2022). Op basis van reviews en onderzoek bij Zonneplan terecht gekomen.
  Ik moet zeggen dat ik tot op heden geen enkele spijt heb. Aanmelden, contract, Zonneplan Connect voor slimme meter, klantenservice; alles verloopt zeer soepel. Alles transparant en de app geeft je zoveel inzicht in je verbruik en de energieprijzen van de dag/uur, dat besparen weer leuk wordt en niet per se noodzakelijk.
  Meerdere malen al contact gehad met klantenservice en altijd binnen een minuut iemand aan de lijn en uiterst correct en behulpzaam. Oxxio liet me de laatste keer meer dan 45 minuten wachten voor ik iemand te spreken kreeg.
  Kortom: tot nu toe alle lof voor deze relatief nieuwe leverancier. Nu maar hopen dat de prijzen ook navenant blijven

  Reageren
 • WWilmar – 04 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben sinds twee maanden bij Zonneplan. Goede service, eerlijke prijzen en transparant. Fantastische app. Ik kan niet wachten op hun slimme laadpaal waneer ik mijn elektrische auto heb!

  Reageren
 • LLisa – 02 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Helemaal fan van de eerlijke prijzen van Zonneplan Energie. Daarnaast altijd goed bereikbaar en de service is uitstekend.

  Reageren
 • HHans030a – 01 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  ik wil overstappen naar Zonneplan, dus ben aan het rekenen gegaan. Wat zie ik in mijn offerte…HANDLING FEE KOSTEN STROOM 8,70 € en voor gas HANDLING 36 €. Toch effe 44,70 € extra (per jaar) Ik zit nu nog bij EnergieDirect, maar die heeft die kosten niet. Ook zie ik dat bij Zonneplan de vaste LEVERINGSKOSTEN hoger zijn(75 euro ipv 72 bij EnergieDirect. Zowel bij gas als stroom) weer 6 eurotjes nadeel….Ik moet er nog even over nadenken om wel of niet over te gaan naar dynamische tarieven bij Zonneplan……

  Reageren
  • BBJ – 06 januari 2023

   @Hans030a beste Hans, alle dynamische leveranciers doen een opslag op stroom en gas. Voorzover ik kan zien is dit 0,25 cent voor stroom en 2,5 cent voor gas, even onduidelijk of dit incl. of excl. BTW is. Daarmee lijken ze 1 van de voordeligste, anderen reken een veelvoud. Ze noemen dit dan “onbalansvergoeding” of simpelweg “opslag” Alleen Tibber vraagt iets soortgelijks, maar die hebben alleen stroom.
   Easyenergy en Franenergie reken veel meer, 2,5 cent voor stroom en 12,5 cent voor gas.
   Tja en die vaste leveringskosten, als je goed omgaat met dynamische prijzen ben je heel veel goedkoper uit.

   Reageren
  • JJoost – 07 januari 2023

   @Hans030a

   Iets beter verdiepen Hans. Je hebt opslag en vastrecht. Bij opslag is zonneplan 1 van de goedkoopste. Vastrecht iets duurder, maar dat verdien je in principe makkelijk terug als je een gemiddelde verbruiker bent.

   Reageren
 • SSytse – 19 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Bijna een jaar klant van Slimme Energie van Zonneplan en ik kan enkel zeggen dat ik enorm tevreden ben. Als ik in sociale kringen hoor wat sommige mensen betalen voor Energie is het echt een groot verschil. Vooral als je slim om gaat met de dynamische prijzen. De app werkt super en geeft de juiste inzichten. Hierdoor ga je ook erg op letten wat je überhaupt aan stroom verbruikt en eventueel kan besparen.

  Daarnaast is het heel fijn dat de klantenservice van Zonneplan gewoon altijd direct bereikbaar is. Dat is een uniek in de energiemarkt!

  Reageren
  • PP van Dijk – 20 december 2022

   Hallo, als ik over zou willen stappen naar Zonneplan is dan een slimme meter verplicht
   Gr Peter

   Reageren
   • RRobbert – 20 december 2022

    @P van Dijk
    Ja, voor Zonneplan energie en verbruiksinzicht via de app is het nodig dat je een slimme meter hebt. De basis van Zonneplan energie wordt gevormd door de Zonneplan app en de Zonneplan Connect (gratis energiemeter in bruikleen). De Zonneplan Connect is een klein apparaatje dat je in de P1-poort van je slimme meter klikt. Deze leest live je slimme meter uit, waardoor je in de app op elk moment van de dag kunt zien hoeveel energie je verbruikt.

    Met een traditionele of digitale niet-slimme meter kun je bij Zonneplan het modelcontract afsluiten, maar dan mis je het inzicht van jouw verbruik via de app en betaal je mogelijk meer. Heb je een analoge meter en wil je een slimme meter? Neem dan contact op met je netbeheerder.

    Reageren
    • RRitsaert – 20 december 2022

     @Robbert vraagje wat is de gemiddelde teruglever prijs voor zonne-energie?

     Reageren
     • RRobbert – 20 december 2022

      @Ritsaert
      Bij een dynamisch energiecontract bepaalt de energiemarkt de uurprijs voor 1 kWh. Deze uurprijs geldt zowel voor de afname van 1 kWh als voor de teruglevering van 1 kWh. Er is dus geen vaste terugleververgoeding. Je krijgt exact terug wat de stroom op het moment van terugleveren op de markt waard was.

      Volgens de Zonneplan app heb ik sinds 1 januari 2022 2473 kWh teruggeleverd voor € 0,32 euro.

      Reageren
     • PPeter-Paul – 21 december 2022

      @Robbert:
      is het rendabel om een accu te plaatsen en deze op te laden tijdens dal uur prijzen en terug te leveren tijdens piek uurprijzen?
      dit mede afhankelijk van de snelheid van laden en ontladen.
      Stel ik laat de batterij op in de ochtend 5 kw voor 20 cent en verkoop deze in de avond voor 40 cent? of denk ik nu te makkelijk >

      Reageren
     • CCarel – 09 januari 2023

      @Peter-Paul zo ben ik ook aan het denken. Ben me aan het inlezen en van plan een Batterij te kopen. Het enige dat ik zie in alle discussiegroepen (oa fb en tweakers) is dat het nog niet zo vanzelfsprekend is dat wat je opwekt automatisch in je batterij terechtkomt. Aansluiting (fases) en aansturing(software) moet goed ingeregeld worden. Anders kan het gebeuren dat je toch gewoon teruglevert aan het net. Net zoals het niet standaard werkt als ‘backup’: bij uitval van stroomnet schakelen zonnepanelen ook standaard uit (ivm veiligheidseisen). Aparte schakeling voor nodig.

      Reageren
     • RRoger – 11 januari 2023

      @Peter-Paul
      Batterij is niet rendabel.
      Maken we je som af: Stel je kan dagelijks 5kWh overhevelen met 20ct winst per keer.
      Dan verdien je (5×0.2=) 1 Euro per dag en stel je kan dit 300 dagen per jaar doen, dus 300 Euro verdiend. Dit scenario is erg optimistisch.
      De batterij (en toebehoren) kost zeker 3000 Euro, dus na 10 jaar heb je het terugverdient, als je batterij het zo lang uit zou houden.
      Het overhevelen (oplaad/ontlaadcyclus) gaat met circa 90% rendement en als je deze verliezen meerekent ga je het dus nooit terugverdienen.

      Reageren
     • PPaul – 12 januari 2023

      @Roger

      Een accu is rendabel, als je dit doet in combinatie met een elektrische auto 62 kW, zonnepanelen en een V2G (Vehicle To Grid) station.
      In de winter laad de auto met het goedkope nachttarief (tussen 23 – 7 u) dit wordt overdag volledig uitgenut (tot 40% van de autoaccu capaciteit).
      In de zomer wordt bij overcapaciteit in de opwek eerst de autoaccu volgeladen en dan teruggegeven aan het net. Als de zon weg is of bewolkt wordt van 7-23 u de accu van de auto uitgenut.
      Afgelopen december heb ik 1730 kWh gebruikt tegen gemiddeld €0,24 cent = €428,43. Bij ENECO zou ik €1548,6 zijn kwijt geweest!!

      Reageren
     • PPaul – 12 januari 2023

      @Roger @Peter-Paul
      Ter aanvulling het huis beschikt over een warmtepomp voor de CV en het warme tapwater, vandaar het hoge elektrische verbruik, dus van het gas af!

      Reageren
     • PPeter – 24 december 2022

      @Robbert

      Ja nu weet je tenminste nog niets.
      Vertel dan hoe het in verhouding tegenover elkaar ligt.
      Bijvoorbeeld in procenten

      Reageren
 • GGerrit – 18 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben op dit moment nog klant tot begin 2023 bij Vattenfall. Heb me na de zoveelste onbegrijpelijke prijsverhoging bij deze leverancier vorige week aangemeld bij Zonneplan. Kreeg direct alle info, inclusief contract per mail toegestuurd. Had na aanleiding hiervan nog een vraag, helpdesk gebeld, deze werd supersnel opgenomen en keurig beantwoordt. Dat was ik totaal niet meer gewend bij Vattenfall. Je moet daar geduld hebben wil je daar iemand te spreken krijgen.
  Enkele dagen later ontving ik de “Zonneplan connect”. Gekoppeld met mijn slimme meter en kan nu al realtime al mijn verbruiken aflezen in hun overzichtelijke app. Moet natuurlijk nog wel even afwachten hoe het verder verloopt maar tot nu toe alleen maar vol lof over Zonneplan.

  Reageren
 • JJos – 15 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Na eerst een dynamisch energiecontract te hebben gehad bij Easyenergy ben ik een jaar geleden overgestapt naar Zonneplan. Overstappen gaat gemakkelijk en ik werd gedurende die periode goed op de hoogte gehouden.

  Na een jaar kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn overstap. Vooral de Zonneplan app is echt een stap vooruit. De app geeft me gemakkelijk inzicht in mijn verbruik, de komende prijzen en zelfs wat mijn zonnepanelen opleveren. Zo kan ik direct mijn verbruik verplaatsen naar de momenten dat ik zelf stroom opwek of deze het voordeligst is. Hierdoor ben ik nog bewuster gaan kijken naar mijn (onnodige) verbruik.

  Reageren
 • HHilco – 14 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zit sinds kort bij Zonneplan en de ervaring tot nu toe is heel goed. Overstappen was makkelijk. Ik kreeg de connect al meteen de volgende dag opgestuurd en kon deze direct zelf inpluggen. Zag daarna meteen hoeveel we live verbruiken.

  Ik kijk meerdere keren per dag in de app en zet de wasmachine ’s nachts aan tijdens het goedkoopste uur.

  Reageren
 • HHerman – 13 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik maak inmiddels bijna 2 jaar gebruik van slimme energie van Zonneplan. De app is logisch, de prijzen zijn minder hoog dan die van de aanbieders van traditionele energiecontracten en Zonneplan is goed bereikbaar.

  Doordat je makkelijk jouw verbruik in kunt zien wordt je steeds bewuster van hoe je met het stroom- en gasverbruik dient om te gaan. Heb daardoor het gasverbruik van het huidige jaar gigantisch kunnen verlagen ten opzichte van voorgaande jaren.

  Verder wordt de app met enige regelmaat geüpdatet, waardoor deze steeds klantvriendelijker wordt. Ik kan het iedereen aanbevelen!

  Reageren
  • TThijs – 10 februari 2023

   @Herman

   Hey Herman, wat zijn jouw ervaringen in de zomer met de kwh prijzen op de dagen met veel zon?
   Groeten Thijs.

   Reageren
 • JJesper – 13 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ken Zonneplan als een goede aanbieder van zonnepanelen. Via deze weg heb ik ze ook leren kennen als energieleverancier. Het model met dynamische prijzen kende ik nog niet, maar de uitleg die ik hierover van Zonneplan heb gekregen is heel duidelijk. Telefonisch erg goed bereikbaar en altijd goed en vriendelijk te woord gestaan.

  De Zonneplan app werkt ook erg makkelijk. Het geeft mij erg goed inzicht in mijn verbruik, de opbrengst van mijn zonnepanelen en de energietarieven. Erg overzichtelijk allemaal. Sinds ik de app actief gebruik merk ik dat mijn energierekening flink omlaag is gegaan. Met een simpele timer op mijn vaatwasser en wasmachine kan ik deze apparaten altijd op de meest voordelige momenten aanzetten. Ook ben ik mij bewust geworden van het effect van lang douchen en de verwarming op 21 graden.

  Ik kan het iedereen aanraden. Goede service, duidelijke app en energietarieven die voordeliger zijn dan de vaste contracten!

  Reageren