Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Miljoenennota: dit zijn dé gevolgen voor je energierekening (in 2024)

Vandaag, tijdens Prinsjesdag, heeft het demissionaire kabinet de Miljoenennota voor 2024 aan de Tweede Kamer voorgelegd. In dit ellenlange document staan ook een aantal wijzigingen die van invloed zijn voor jouw energierekening van 2024. Wij hebben.. Lees verder

Thomas van Campenhout

Laatste nieuws

Nieuws

Bij deze 5 energieleveranciers betaal je de laagste vaste leveringskosten

Mogelijk ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe energieleverancier. De meeste mensen maken een goede vergelijking tussen de tarieven bij de verschillende aanbieders. Maar een ander onderdeel waar je op zou moeten letten,..

Bart Koenraadt

Nieuws

Gas onbetaalbaar in 2024 door forse verhoging energiebelasting

Voor veel Nederlandse huishoudens lijkt de gasrekening in 2024 onbetaalbaar te worden. Door de belastingverhogingen die het demissionaire kabinet doorvoert, worden gasgebruikers geconfronteerd met verder stijgende kosten. Op één kuub gas betaal je straks ruim 70..

Bart Koenraadt

Nieuws

Energierekening stijgt met 171 euro in 2024

De energierekening valt volgend jaar 171 euro hoger uit dan in 2023. Dat blijkt uit eigen berekeningen van energievergelijk.nl op basis van een gemiddeld energieverbruik, cijfers uit het Belastingplan en een raming van de Autoriteit Consument..

Koen Kuijper

Nieuws

Miljoenennota: dit zijn dé gevolgen voor je energierekening (in 2024)

Vandaag, tijdens Prinsjesdag, heeft het demissionaire kabinet de Miljoenennota voor 2024 aan de Tweede Kamer voorgelegd. In dit ellenlange document staan ook een aantal wijzigingen die van invloed zijn voor jouw energierekening van 2024. Wij hebben..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Dit zijn de 3 goedkoopste energieleveranciers van dit moment

Met sterk wisselende tarieven en aanbiedingen is het voor consumenten knap lastig om het meest voordelige energiecontract er tussenuit te pikken. Daarom heb ik vandaag, 14 september 2023, een grondige analyse uitgevoerd om uit te zoeken..

Koen Kuijper

Nieuws

Meeste Nederlanders krijgen energietoeslag nog vóór eind 2023 uitgekeerd

De meeste Nederlanders met een laag inkomen krijgen nog voor het einde van 2023 de energietoeslag van maximaal 1300 euro uitgekeerd. Dat beloofde demissionair minister Carola Schouten (Armoedebeleid) in de Tweede Kamer. De toeslag dient als..

Bart Koenraadt

Nieuws

Hoog energieverbruik? Dat kan hierdoor komen

Een hoger dan normaal energieverbruik is frustrerend en kan voor onverwachte kosten zorgen. Zeker met de hoge energieprijzen van dit moment kan honderd kuub of kilowattuur per jaar resulteert in een stijging van enkele euro's op..

Koen Kuijper

Nieuws

Grote prijsverschillen voor elektrisch opladen in Europa

Er zijn steeds meer elektrische auto's in Europa. De kosten voor het opladen van zo'n auto langs de snelweg kan echter sterk verschillen, afhankelijk van waar je je bevindt. De prijs voor een oplaadsessie van 20..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit zijn de 6 grootste energieleveranciers in Nederland (en hun tarieven)

De Nederlandse energiemarkt wordt geregeerd door een aantal dominante spelers. Deze energieleveranciers bedienen het merendeel van de Nederlandse huishoudens. Wie zijn deze bedrijven precies en wat betaal je bij hen voor een vast of variabel energiecontract? Wij hebben..

Thomas van Campenhout

Persoon die een energiecontract omhoog houdt Nieuws

Vattenfall heeft sinds vandaag de laagste energietarieven op de markt

Vattenfall heeft vandaag opnieuw de tarieven voor stroom en gas in haar jaarcontract verlaagd. Door deze meest recente prijsverlaging biedt Vattenfall nu het laagste stroomtarief en de op één na laagste gasprijs in Nederland, zelfs als..

Koen Kuijper

Nieuws

Energie vergelijken? Met behulp van dit stappenplan vind je het beste contract

Met meer dan 40 energieleveranciers, uiteenlopende tarieven en verschillende contracten en voorwaarden, is het geen gemakkelijke klus om het meest voordelige energiecontract te vinden. Om je een handje op weg te helpen hebben we daarom een..

Bart Koenraadt

Nieuws

Deze 5 apparaten in jouw huis hebben het hoogste sluipverbruik

In ons dagelijks leven zijn we omringd door tal van elektrische apparaten die ons gemak, comfort en entertainment bieden. Echter, terwijl we genieten van alle voordelen, is er een verborgen energieverslinder die stilletjes op de loer..

Thomas van Campenhout