Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Dit zijn de goedkoopste energieleveranciers in juni 2024 (top 3 per situatie)

De energieprijzen voor de maand juni vertonen een wisselend patroon: terwijl de gemiddelde gastarieven stegen ten opzichte van mei, daalden de stroomtarieven juist licht. Maar belangrijker nog: wie zijn de goedkoopste energieleveranciers voor de maand juni? Veel.. Lees verder

Koen Kuijper

Laatste nieuws

Nieuws

Greenchoice verhoogt terugleverkosten voor zonnepaneel-klanten

Greenchoice kondigt aan dat de terugleverkosten voor klanten met zonnepanelen vanaf vandaag worden verhoogd. Dit meldt de energiemaatschappij op haar website. Voorheen waren de terugleverkosten opgenomen in een verhoogd vastrecht, waarbij het aantal teruggeleverde kilowatturen geen rol..

Koen Kuijper

Zonnepanelen en een airco op een huis Nieuws

Airco populair door oplopende kosten voor terugleveren zonne-energie

Steeds meer Nederlanders overwegen om een airco aan te schaffen als gevolg van de terugleverkosten die energieleveranciers recent hebben ingevoerd. En diegenen die al een airco bezitten, zetten hun apparaat steeds vaker aan, voor zowel koelen..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Is een vast energiecontract voor 3 jaar slim? (overzicht actuele tarieven)

Een groot deel van de Nederlanders geeft de voorkeur aan een vast energiecontract vanwege de zekerheid die het biedt, zo blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument en Markt. Er zijn contracten voor drie jaar die..

Koen Kuijper

Nieuws

Terugleverkosten zonnepanelen bij een oude (analoge) meter: hoe zit het?

Ruim 7 miljoen Nederlandse huishoudens zijn inmiddels uitgerust met een slimme meter. Ondanks de voordelen en groeiende populariteit, kiezen vele huishoudens er nog steeds voor om hun oude, analoge draaischijfmeter (ferrarismeter) te behouden. Maar met de recente..

Koen Kuijper

Nieuws

Europese gasprijs weer omhoog: wat is er aan de hand?

De Europese gasprijs is de afgelopen twee maanden significant gestegen. Op de toonaangevende handelsbeurs TTF ging de prijs tussen begin april en begin juni met meer dan 35 procent omhoog. Vandaag, 13 juni, is er opnieuw..

Bart Koenraadt

Nieuws

Deze reden drijft 27 procent van de Nederlanders naar een andere energieleverancier

Ruim een kwart van de Nederlanders die zich heeft georiënteerd op een andere energieleverancier, noemt de terugleverkosten bij zonnepanelen hiervoor als aanleiding. Dat blijkt uit onderzoek van Motivation, in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Dit zijn de 5 duurste energieleveranciers voor zonnepanelen (overzicht)

Alle energieleveranciers rekenen inmiddels terugleverkosten aan huishoudens met zonnepanelen. Dat zorgt voor veel verwarring, vooral omdat de hoogte en berekeningsmethode van de terugleverkosten sterk verschillen per energie-aanbieder. Tijd om wat duidelijkheid te scheppen. Daarom heb ik..

Koen Kuijper

Dynamische energieprijzen Nieuws

Dit zijn de duurste dynamische energiecontracten (en dit de goedkoopste)

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract en overweeg je om voor een dynamische leverancier te kiezen? Dan is het belangrijk om goed te vergelijken, want de kosten kunnen flink verschillen. In dit artikel ontdek..

Koen Kuijper

Nieuws

Driejarig energiecontact met zonnepanelen: het kan weer, maar is het slim?

Lange tijd was het voor zonnepaneelbezitters onmogelijk om een driejarig vast energiecontract af te sluiten. Energiebedrijven waren huiverig om deze klanten voor langere tijd vast te leggen, gezien de extra kosten die gepaard gingen met de..

Koen Kuijper

bonus ontvangen bij afsluiten energiecontract Nieuws

Dit zijn de hoogste kortingen voor je nieuwe energiecontract (juni 2024)

Bij het uitzoeken van een nieuw energiecontract is het belangrijk om niet alleen naar de tarieven voor stroom en gas te kijken. Veel energiebedrijven geven bij het afsluiten van een nieuw, vast energiecontract namelijk een aantrekkelijke..

Bart Koenraadt

Nieuws

Gasprijs stijgt naar hoogste niveau van 2024

De Europese gasprijs heeft vandaag het hoogste niveau bereikt sinds begin 2024, met een kale prijs van bijna 38 cent per kubieke meter op 3 juni. Dat is een stijging van ruim 20 procent ten opzichte..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Dit zijn de goedkoopste energieleveranciers in juni 2024 (top 3 per situatie)

De energieprijzen voor de maand juni vertonen een wisselend patroon: terwijl de gemiddelde gastarieven stegen ten opzichte van mei, daalden de stroomtarieven juist licht. Maar belangrijker nog: wie zijn de goedkoopste energieleveranciers voor de maand juni? Veel..

Koen Kuijper