Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Dit wist je nog niet over de 190 euro energie compensatie

Miljoenen huishoudens krijgen in de maanden november en december een energiecompensatie van 190 euro. Toch zijn er nog altijd veel onduidelijkheden. Zo weet niet iedereen of ze er wel recht op hebben, en hoe en wanneer.. Lees verder

Bart Koenraadt

Laatste nieuws

Een jong stel maakt zich zorgen over de elektriciteitsrekening. Nieuws

Dit verandert er aan je energierekening per 1 januari 2023

Er gaat in 2023 een hoop veranderen in jouw energierekening. De overheid probeert met het prijsplafond stroom en gas betaalbaar te houden, maar aan de andere kant stijgen vrijwel alle kosten. Het kan daarom alsnog zo..

Bart Koenraadt

Nieuws

Energie compensatie (190 euro) niet ontvangen? Dit kun je doen

Er zijn een hoop Nederlanders die hun energie compensatie van 2x 190 euro nog niet hebben ontvangen van de energieleverancier. Ook wij krijgen berichten van huishoudens die het bedrag nog niet zien staan op hun rekening..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Dit zijn de 7 meest effectieve manieren om thuis gas te besparen

Op 1 december is de Meteorologische winter van start gegaan. En dat merken we meteen. De gemiddelde temperaturen schieten omlaag. Overdag zitten we net boven het vriespunt, terwijl het 's nachts kan vriezen. De eerste sneeuw..

Koen Kuijper

Nieuws

Dit betaal je bij de 5 grootste energieleveranciers in 2023

De 5 grote energieleveranciers hebben bekend gemaakt wat je in 2023 gaat betalen voor stroom en gas. Ook de nieuwe belastingtarieven en definitieve waarden in het prijsplafond zijn bekend. Wat blijkt? Een huishouden met een gemiddeld..

Koen Kuijper

Nieuws

Dit worden de tarieven bij Eneco per 1 januari 2023

Huishoudens die bij energiebedrijf Eneco klant zijn, gaan volgend jaar een lager variabel energietarief betalen. De gasprijs komt in 2023 uit op 2,99 euro per m3 en de stroomprijs op 0,687 euro per kWh. Dat maakt..

Bart Koenraadt

Nieuws

Zo bespaar jij maximaal op je energierekening (4 bewezen methodes)

De meeste Nederlanders hebben inmiddels een variabel contract en betalen de hoofdprijs voor stroom en gas. De energiecompensatie van 190 euro en het prijsplafond bieden gelukkig wat soelaas. Jammer is dat deze maatregelen slechts van tijdelijke aard..

Bart Koenraadt

Nieuws

Energierekening 2500 euro hoger bij wegvallen energie plafond

De echte pijn van de hoge stroom- en gasprijzen gaan we pas in 2024 voelen. Naar verwachting stijgen de energiekosten in dat jaar met gemiddeld met 2.500 euro per huishouden, stelt Vereniging Eigen Huis (VEH). Er..

Koen Kuijper

Nieuws

Zo veel worden de Essent tarieven verhoogd per 1 januari 2023

Energieleverancier Essent voert een flinke verhoging door in de tarieven per 1 januari 2023. Zonder prijsplafond betaalt een klant volgend jaar 501 euro per maand bij een verbruik van 2.900 kilowattuur en 1.200 kuub. Onder de..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Tarieven Vattenfall omhoog (1 januari 2023), ondanks dalende gasprijs

De gasprijs zit al een poosje in een dalende trend. Desondanks verhoogt energieleverancier Vattenfall de prijzen in haar variabele contracten per 1 januari 2023. Zowel stroom als gas wordt duurder. Dat laat het concern in een..

Koen Kuijper

Nieuws

Dit wist je nog niet over het energie prijsplafond (5 updates)

De laatste hand is inmiddels gelegd aan het energie plafond dat op 1 januari 2023 moet ingaan. Minister Jetten van Energie heeft de definitieve uitwerking bekend gemaakt aan de Tweede Kamer. Er is goed nieuws, bijvoorbeeld..

Koen Kuijper

Nieuws

Budget Energie gaat weer jaarlijks salderen; compensatie volgt

Energieleverancier Budget Energie stopt per direct met het maandelijks salderen van zonne-energie. Dat maakt de CEO van het bedrijf maandagavond bekend in het Tv-programma Radar. Sinds 1 juli 2022 past Budget Energie de salderingsregeling per maand..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Invoering energie plafond onzeker: is er een plan B?

Het is nog hoogst onzeker of het prijsplafond voor energie vanaf begin 2023 in zal gaan. Dat bevestigen verschillende betrokkenen aan Nieuwsuur. Energieleveranciers zeggen dat er vanuit de overheid onduidelijkheid is over de vormgeving van de..

Koen Kuijper