Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

'Energierekening naar 228 euro bij invoering prijsplafond'

Het kabinet gaat een prijsplafond invoeren voor stroom en gas. Daarmee gaat de energierekening van veel Nederlandse huishoudens in één klap omlaag. Tot aan een gemiddeld verbruik van 2.400 kWh en 1.200 m3 betaal je volgend.. Lees verder

Koen Kuijper

Laatste nieuws

Nieuws

Deze 3 groepen profiteren (bijna) niet van het energie plafond

Het prijsplafond voor de energieprijzen roept bij veel Nederlanders vragen op. Wat betekent dit energie plafond voor mijn maandelijkse energiekosten? Ga ik er straks op vooruit? Volgens het kabinet zou ongeveer 50 procent van alle Nederlanders sowieso..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Met dit bedrag stijgen de Essent tarieven per 1 oktober 2022

Energieleverancier Essent gaat de energietarieven van 1 miljoen bestaande klanten verhogen. De prijscorrectie wordt per 1 oktober doorgevoerd in de variabele contracten. De energierekening zal gemiddeld 30 procent duurder worden, geeft Essent aan op de eigen..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit zijn de 8 belangrijkste vragen over het energie plafond

Huishoudens worden vanaf 1 november gecompenseerd voor hun hoge energiekosten. Om dit te bereiken, komt het kabinet met een energie plafond. Dit betekent dat er een maximumtarief wordt ingesteld voor stroom en gas. Bij een gemiddeld..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Miljoenennota 2023: dit betekent het prijsplafond voor energie

Het kabinet presenteert vandaag de Miljoenennota tijdens Prinsjesdag. Hierin staan onder meer plannen om de koopkracht van burgers te herstellen. Een groot deel van de plannen is al uitgelekt. Zo komt er een prijsplafond voor energie..

Koen Kuijper

Nieuws

Kabinet: vast energiecontract moet weer worden aangeboden

Het kabinet wil dat mensen meer zekerheid krijgen over de energieprijzen op lange termijn. Minister Jetten stelt daarom dat energiebedrijven weer vaste, meerjarige contracten moeten gaan aanbieden aan Nederlanders. Nu kunnen mensen eigenlijk alleen maar kiezen..

Bart Koenraadt

Energierekening Nieuws

‘Energierekening naar 228 euro bij invoering prijsplafond’

Het kabinet gaat een prijsplafond invoeren voor stroom en gas. Daarmee gaat de energierekening van veel Nederlandse huishoudens in één klap omlaag. Tot aan een gemiddeld verbruik van 2.400 kWh en 1.200 m3 betaal je volgend..

Koen Kuijper

Nieuws

Komt er een prijsplafond voor energie? Dit zijn de 3 opties

Er wordt in het kabinet overlegd of het mogelijk is om een prijsplafond (prijscap) in te voeren op energie. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Vandaag (16 september) worden verschillende opties besproken. Eerder waren de..

Thomas van Campenhout

Nieuws

EU wil 140 miljard gebruiken om energieprijzen te dempen

De Europese Unie wil 140 miljard euro vrijspelen om de extreem hoge energieprijzen voor huishoudens en bedrijven omlaag te brengen. Dat maakte commissievoorzitter Ursala von der Leyen bekend in haar State of the Union. Een evenement..

Koen Kuijper

Energierekening Nieuws

Daling gasprijs zet door: halvering begin 2023?

De gasprijs is de afgelopen week flink gedaald. De prijs op de Amsterdamse gasbeurs is zo'n 20 procent lager dan een week geleden. Dat is goed nieuws voor veel huishoudens, want de winter komt eraan. Vandaag..

Koen Kuijper

Nieuws

Kabinet wil energierekening huishoudens gaan overnemen

Het kabinet werkt aan een plan voor mensen die door de hoge energieprijzen in financiële problemen komen. Vrijdag wordt het plan officieel geïntroduceerd. Dat melden Haagse bronnen. Het gaat volgens ingewijden om een soort noodfonds, waarbij..

Bart Koenraadt

kWh-meter en kosten Nieuws

Kassa: heeft energie vergelijken nu zin?

Voor steeds meer Nederlanders wordt de energierekening onbetaalbaar. De energieprijzen liggen drie tot vier keer hoger dan een jaar geleden. Een huishouden met een gemiddeld verbruik betaalt voor een nieuw energiecontract meer dan 460 euro per..

Bart Koenraadt

Nieuws

11 vragen en antwoorden over de energieprijzen

De maandelijkse energiekosten worden zo langzamerhand onbetaalbaar voor veel Nederlandse huishoudens. En dat leidt tot veel zorgen. In het televisieprogramma Kassa (NPO 1) werd maandagavond (5 september) aandacht besteed aan de meest prangende kwesties binnen de huidige..

Thomas van Campenhout