Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Salderingsregeling stopt: verdien ik mijn zonnepanelen nog wel terug?

De komst van terugleverkosten en een mogelijk einde van de salderingsregeling hebben grote gevolgen voor de terugverdientijd van zonnepanelen. In een ongunstig scenario kan de terugverdientijd oplopen tot meer dan 16 jaar. Dat blijkt uit een.. Lees verder

Koen Kuijper

Laatste nieuws

Nieuws

Essent gaat terugleverkosten invoeren, contract zonder zonnepanelen fors goedkoper

Essent heeft aangekondigd dat het terugleverkosten gaat invoeren voor huishoudens met zonnepanelen, zo meldt de energieleverancier vandaag op zijn website. De maatregel geldt ook bij dochteronderneming Energiedirect. Een huishouden met tien zonnepanelen zal jaarlijks meer dan 300..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Gasprijs stijgt weer: worden energiecontracten duurder?

In de afgelopen 10 dagen is de gasprijs op de Amsterdamse handelsbeurs TTF met ongeveer 20 procent gestegen. Op 13 mei was de prijs per kuub nog circa 29 cent, maar inmiddels is deze opgelopen tot..

Koen Kuijper

Nieuws

Ook Delta Energie rekent nu terugleverkosten voor zonnepanelen

Ook bij Delta Energie gaan klanten met zonnepanelen voortaan betalen voor stroom die zij aan het elektriciteitsnet terugleveren. Dat maakt de energieleverancier bekend op haar website. Delta is een van de laatste energieleveranciers die terugleverkosten introduceert..

Bart Koenraadt

Nieuws

Betalen voor terugleveren stroom verleden tijd, Tweede Kamer grijpt in

De terugleverkosten die energieleveranciers momenteel aan huishoudens met zonnepanelen in rekening brengen, zouden binnenkort kunnen verdwijnen. Silvio Erkens (VVD) is van plan namens de toekomstige coalitie een motie in te dienen om deze kosten te verbieden zodra..

Thomas van Campenhout

Man kijkt bezorgd naar hogere gastarieven op energierekening Nieuws

Gasrekening stijgt komende jaren door verplicht gebruik groen gas

De gasrekening van huishoudens gaat vanaf 2026 omhoog. Dit komt doordat energieleveranciers door de overheid verplicht zijn om een deel van het gebruikelijke grijze gas te vervangen door duurder groen gas. Tegen 2030 moet minstens 20..

Bart Koenraadt

Betalen voor zonnepanelen Nieuws

Terugleverkosten bij zonnepanelen: hoe voorkom je ze? (2 manieren)

Ongeveer één op de drie woningen heeft zonnepanelen op het dak. Goed voor het milieu en de portemonnee, zou je denken. Helaas brengen bijna alle energieleveranciers terugleverkosten in rekening voor de stroom die je met jouw..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Salderingsregeling stopt: verdien ik mijn zonnepanelen nog wel terug?

De komst van terugleverkosten en een mogelijk einde van de salderingsregeling hebben grote gevolgen voor de terugverdientijd van zonnepanelen. In een ongunstig scenario kan de terugverdientijd oplopen tot meer dan 16 jaar. Dat blijkt uit een..

Koen Kuijper

Energiecompensatie energierekening Nieuws

Dit zijn de gevolgen van het coalitieakkoord op jouw energierekening

Het nieuwe coalitieakkoord brengt veranderingen die je energierekening gaan beïnvloeden. Door lagere gasbelastingen, vervallen van subsidies en plannen voor kerncentrales, verandert de manier waarop we in Nederland energie gebruiken en betalen. Voor veel huishoudens is het echter..

Koen Kuijper

Nieuws

Salderingsregeling zonnepanelen wordt afgeschaft per 1 januari 2027

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt per 1 januari 2027 in één keer afgeschaft. Dat blijkt plannen in het coalitieakkoord, dat vandaag is gepresenteerd. Als de plannen doorgaan, heeft dat grote gevolgen voor alle huishoudens met zonnepanelen. Zij..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit zijn de terugleverkosten bij Vattenfall (per 1 juli)

Vattenfall gaat bij klanten met zonnepanelen terugleverkosten in rekening brengen. Dat meldt de energieleverancier in een persbericht op haar website. De terugleverkosten worden berekend over alle elektriciteit die je zonnepanelen opwekken, maar niet direct kunt gebruiken..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Zo worden de terugleverkosten voor zonnepanelen berekend (3 methodes)

De berekening van terugleverkosten door energieleveranciers is een wirwar van verschillende methodes en tarieven. Dit zorgt ervoor dat het vergelijken van energiecontracten een ware uitdaging wordt voor zonnepaneelbezitters. Hoe de terugleverkosten worden berekend en wat je..

Koen Kuijper

Nieuws

346 euro verschil tussen duurste en goedkoopste energieleverancier

Er zijn grote verschillen in de kosten van vaste energiecontracten. Tussen het duurste en goedkoopste jaarcontract kan het verschil oplopen tot 346 euro per jaar bij een gemiddeld verbruik. Dat blijkt uit een rondgang van deze..

Bart Koenraadt