Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Vast energiecontract terug bij Vattenfall: dit zijn de nieuwe tarieven

Vattenfall schudt de energiemarkt op met een volledig nieuw aanbod voor stroom en gas. Nieuwe regels rondom het opzeggen van energiecontracten maken dit mogelijk. Na meer dan een jaar afwezigheid, is het vaste energiecontract terug van.. Lees verder

Koen Kuijper

Laatste nieuws

Nieuws

Dit kost een meerjarig contract bij Budget Energie (per 1 juni 2023)

Energiebedrijf Budget Energie biedt vanaf vandaag (1 juni) ook weer een meerjarig energiecontract aan. Klanten kunnen hun tarief maar liefst voor twee jaar vastzetten. De stroom- én gasprijs ligt ver onder het prijsplafond. Het nieuws..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit zijn de (verlaagde) tarieven van Eneco voor een vast contract

Eneco, een van de grote spelers op de Nederlandse energiemarkt, kondigt vandaag een nieuw driejarig energiecontract voor huishoudens aan. De tarieven zijn scherp: € 1,242 per m3 en € 0,338 per kWh. Ook de andere vaste contracten,..

Koen Kuijper

Persoon die een energiecontract omhoog houdt Nieuws

Dit zijn de nieuwe tarieven van Essent 3 jaar vast (per juni 2023)

Bij Essent, het grootste energiebedrijf van Nederland, is het sinds vandaag weer mogelijk om een meerjarig energiecontract af te sluiten. De tarieven voor stroom en gas staan dan voor een periode van 3 jaar vast. ..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Vast energiecontract terug bij Vattenfall: dit zijn de nieuwe tarieven

Vattenfall schudt de energiemarkt op met een volledig nieuw aanbod voor stroom en gas. Nieuwe regels rondom het opzeggen van energiecontracten maken dit mogelijk. Na meer dan een jaar afwezigheid, is het vaste energiecontract terug van..

Koen Kuijper

Nieuws

Steeds vaker een negatieve stroomprijs met dynamisch energiecontract

Geld verdienen door energie te verbruiken. Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker. Door het zonnige en winderige weer van afgelopen pinksterweekend (27 en 28 mei) zakte de stroomprijs naar een dieptepunt. Afgelopen zondag, 29 mei, ervoeren 190.000..

Bart Koenraadt

Nieuws

Gasprijs blijft dalen: zo kun jij hier maximaal van profiteren

Het afgelopen jaar was een levend voorbeeld van de onvoorspelbaarheid van de energiemarkt, met name de gasprijs. Terugkijkend naar augustus (2022) bereikte de beursprijs een waarde van bijna 3,50 euro per kuub. Een reusachtig verschil met..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit betaal jij per 1 juni voor het opzeggen van je energiecontract

Huishoudens die vanaf 1 juni een energiecontract afsluiten, krijgen te maken met onverbiddelijke regels bij het verbreken van een lopend energiecontract. Vanaf die datum zullen er ook nieuwe meerjarige contracten beschikbaar zijn. Meerdere energieleveranciers hebben al..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Dit zijn nu dé 5 goedkoopste dynamische energiecontracten

Dynamische energiecontracten zijn de laatste maanden aanzienlijk in populariteit gestegen. Volgens recente cijfers hebben al bijna 200.000 huishoudens een dergelijk contract lopen. Bij een dynamisch energiecontract fluctueren de energietarieven op basis van de actuele marktprijzen. De prijzen..

Koen Kuijper

Nieuws

Dit is het voordeel van een energiecontract afsluiten na 1 juni

Als het gaat om energiecontracten- en tarieven kan timing het verschil betekenen tussen een goede deal en een geweldige. Misschien vraag jij je ook af of dit het juiste moment is voor nieuw energiecontract? In dit artikel..

Bart Koenraadt

Nieuws

Bij deze energiebedrijven kun je een meerjarig contract afsluiten (per 1 juni)

De vier grootste energiebedrijven van Nederland gaan vanaf 1 juni weer meerjarige energiecontracten aanbieden. Dat blijkt uit een rondgang van energievergelijk.nl onder de Nederlandse energieleveranciers. Huishoudens krijgen hierdoor de mogelijkheid hun leveringstarieven voor stroom en gas voor..

Bart Koenraadt

Nieuws

Vattenfall verlaagt tarieven en komt met meerjarig energiecontract

Energiebedrijf Vattenfall gaat de variabele tarieven per 1 juli 2023 verlagen voor bestaande klanten. Zowel stroom als gas wordt goedkoper. Een veel interessantere ontwikkeling is de terugkomst van het vaste contract bij Vattenfall. Huishoudens kunnen vanaf..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Energiecontract als spaarpot: is dat verstandig?

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun energiecontract in te zetten als spaarpotje. Het recept is simpel: verhoog je termijnbedrag met een extra bedrag, en na een jaar krijg je een aanzienlijke som geld terug van..

Koen Kuijper