Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Onderzoek 26-07-22

Energieprijzen Nederland veel hoger dan in rest van Europa

Nederlandse huishoudens betalen veel meer voor energie dan in de meeste andere Europese landen. Met name voor gas zijn wij het kind van de rekening. De gasprijs ligt in Nederland bijna twee keer zo hoog als.. Lees verder

Bart Koenraadt

26-07-22

Laatste nieuws

Nieuws

Naast hogere energieprijzen ook drinkwater duurder

Steeds meer Nederlandse huishoudens voelen de pijn van de stijgende energieprijzen. Maar daar houdt het niet op, want ook de kosten van drinkwater gaan volgend jaar omhoog. Er wordt gesproken over een prijsverhoging van minimaal 10..

Koen Kuijper

Nieuws

Half jaar wachttijd zonnepanelen door hoge energieprijzen

Door de torenhoge stroom- en gasprijzen zijn zonnepanelen en andere duurzame oplossingen zo in trek dat er enorme wachttijden ontstaan. Vaak tot meer dan een half jaar. Installateurs en leveranciers verwachten dat de populariteit nog wel..

Bart Koenraadt

Nieuws

Kosten modelcontract energie lopen op tot 5100 euro

Wie nu een nieuw energiecontract moet afsluiten bij een energieleverancier schrikt zich wezenloos. Een gezin met een verbruik van 3.000 kWh stroom en 1.000 m3 gas betaalt tegenwoordig zo'n 5.100 euro op jaarbasis. Dat is 3.900..

Koen Kuijper

Nieuws

Meer Nederlanders in het nauw door hoge energieprijzen

Steeds meer Nederlandse huishoudens krijgen te maken met financiële problemen als gevolg van de sterk stijgende energieprijzen. Dat melden een aantal Nederlandse energieleveranciers, waaronder Eneco. "Incasso's ketsen af en klanten komen terecht in een incassotraject", stelt de..

Bart Koenraadt

Nieuws

In zoveel jaar heb je zonnepanelen terugverdiend

Investeren in zonnepanelen blijft een goed idee, ondanks dat salderen vanaf 2025 minder gunstig wordt voor huishoudens. Dat stelt Milieu Centraal. Als een wetvoorstel van minister Jetten wordt aangenomen, kunnen huishoudens vanaf dan nog maar 64 procent..

Koen Kuijper

Nieuws

Energieleveranciers met dynamische prijzen in opkomst

Er zijn steeds meer energiebedrijven die dynamische stroom- en gasprijzen leveren. Voor de meeste huishoudens is dit nog een onbekend begrip, maar inmiddels zijn er al zeven bedrijven in Nederland die op deze manier te werk..

Bart Koenraadt

Nieuws

Lange levertijd voor warmtepomp

Huishoudens die een warmtepomp willen bestellen om hun huis te verduurzamen komen van een koude kermis thuis. Veel installatiebedrijven nemen namelijk geen klanten meer aan vanwege de enorm lange levertijden. Warmtepompen zijn zeker tot het einde..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit voordeel levert gas en stroom los afsluiten je op

Veel Nederlanders weten niet dat het mogelijk is om je energiecontract bij twee verschillende energieleveranciers af te sluiten. Je krijgt dan een apart contract voor stroom en voor gas bij twee bedrijven. Maar is dit een..

Bart Koenraadt

Elektriciteit lamp Nieuws

Dit zijn de 5 duurste energieleveranciers van dit moment

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne zijn de tarieven bij de Nederlandse energieleveranciers fors gestegen. Maar ook in de rest van EU is een aanzienlijke stijging merkbaar. Toch is Nederland erg duur vergeleken met de..

Koen Kuijper

kWh-meter en kosten Nieuws

Energieprijzen Nederland veel hoger dan in rest van Europa

Nederlandse huishoudens betalen veel meer voor energie dan in de meeste andere Europese landen. Met name voor gas zijn wij het kind van de rekening. De gasprijs ligt in Nederland bijna twee keer zo hoog als..

Bart Koenraadt

Energiecentrale Nieuws

Nederland moet 15 procent minder gas gaan verbruiken

Alle landen binnen de Europese Unie moeten tot het voorjaar van 2023 minimaal 15 procent minder gas gaan gebruiken ten opzichte van het gemiddelde in de afgelopen vijf jaar. Dat stelt Eurocommissaris Frans Timmermans zojuist in zijn..

Koen Kuijper

Airco's Nieuws

Dit verbruikt een airco aan stroom (en dit kost het)

Op deze snikhete, tropische zomerdag doet iedereen zijn best om een beetje verkoeling te zoeken. Steeds meer Nederlanders schaffen een airco aan om de slaapkamer, of zelfs de hele bovenverdieping te koelen. Zo'n één op de..

Koen Kuijper