Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Vast jaarcontract voor energie? Dit zijn de 5 goedkoopste (maart 2023)

Als gevolg van de dalende energieprijzen durven steeds meer energieleveranciers het aan om een vast contract voor energie aan te bieden. Zo is het bij onder meer Essent, Budget Energie en Vandebron mogelijk een jaarcontract te.. Lees verder

Bart Koenraadt

Laatste nieuws

Nieuws

Eneco verlaagt gasprijs onder prijsplafond (per 1 mei 2023)

Energiebedrijf Eneco heeft aangekondigd dat de gasprijs voor een derde van haar bestaande klanten in mei onder het door de overheid vastgestelde maximum van 1,45 euro per kuub komt te liggen. Een andere groep Eneco-klanten krijgt..

Bart Koenraadt

dynamische energieprijzen Nieuws

Dit is de eerste grote energieleverancier met een dynamisch contract

Het eerste grote energiebedrijf gaat dynamische stroomtarieven aanbieden aan haar klanten. Het gaat om Vandebron, onderdeel van Essent. Inmiddels zijn er al zo'n 9 dynamische aanbieders op de markt. Vandebron beweert het eerste 'groene' dynamische contract..

Bart Koenraadt

Dynamische energieprijzen Nieuws

Dit zijn de 5 goedkoopste dynamische energiebedrijven (2023)

Huishoudens proberen op allerlei manieren geld te besparen op hun energierekening. Een methode die steeds populairder wordt, is het switchen naar een dynamisch energiebedrijf. In de huidige energiemarkt biedt dit type leverancier namelijk de laagste stroom-..

Koen Kuijper

Nieuws

Noodfonds Energie: zo krijg je jouw energierekening gecompenseerd

De energieprijzen zijn vorig jaar hard gestegen en zijn nog steeds op een hoog niveau. Ook de boodschappen en andere vaste lasten zijn duurder geworden. Een groeiend aantal Nederlanders heeft daarom moeite met het betalen van..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Vattenfall verlaagt tarieven onder prijsplafond (voor nieuwe klanten)

Energiereus Vattenfall biedt nieuwe tarieven aan voor stroom en gas. De stroomprijs gaat met ruim 10 eurocent per kilowattuur omlaag en gas wordt exact een halve euro per kuub goedkoper. De tarieven komen daarmee onder het..

Koen Kuijper

Nieuws

Vast, variabel of dynamisch energiecontract: wat is de beste keuze?

Op zoek naar een nieuw energiecontract? Nu de markt volop in beweging is, wordt de keuze er niet eenvoudiger op. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten contracten beschikbaar en de prijzen hierin kunnen steeds weer..

Koen Kuijper

Nieuws

Dit wordt de opzegboete voor een vast energiecontract

Twee derde van de Nederlanders heeft het liefst een vast energiecontract, blijkt uit onderzoek. Met de komst van steeds meer vaste contracten kunnen huishoudens profiteren van meer stabiliteit in hun energiekosten en zijn ze minder afhankelijk..

Koen Kuijper

Nieuws

Vast jaarcontract voor energie? Dit zijn de 5 goedkoopste (maart 2023)

Als gevolg van de dalende energieprijzen durven steeds meer energieleveranciers het aan om een vast contract voor energie aan te bieden. Zo is het bij onder meer Essent, Budget Energie en Vandebron mogelijk een jaarcontract te..

Bart Koenraadt

Nieuws

Gasprijs daalt onder de 40 cent per kuub

Gas is sinds tijden niet zo goedkoop geweest. Op de Europese beurs wordt het vluchtige goedje op dit moment rond een prijs van 40 euro per megawattuur verhandeld. Omgerekend ligt de kale gasprijs vandaag (20 maart)..

Koen Kuijper

Nieuws

Dit betaal je voor een vast energiecontract bij Essent

Essent biedt sinds deze week weer een vast contract aan met een looptijd van 1 jaar. Dit houdt in dat de prijzen voor een periode van 12 maanden niet zullen veranderen. Iets wat het afgelopen jaar..

Bart Koenraadt

Nieuws

Met deze truc bespaar je bijna 400 euro op jouw energierekening

De hoge energierekening snijdt flink in het maandelijkse budget van veel huishoudens. Hoewel het prijsplafond dit jaar voor wat demping zorgt, is een gemiddeld huishouden nog steeds zo'n 240 euro per maand kwijt aan stroom en..

Thomas van Campenhout

Energie plafond Nieuws

Tarieven vast contract Budget Energie onder prijsplafond

Iets wat vorig jaar nog niet denkbaar was, zien we nu steeds meer terugkomen: een vast energiecontract. Steeds meer energieleveranciers bieden tarieven die 6 of 12 maanden vaststaan. Wat we echter nog niet eerder hebben gezien,..

Bart Koenraadt