Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Extra kosten bij zonnepanelen: zo werkt salderen bij jouw energieleverancier

Bijna een derde van de woningen in Nederland heeft inmiddels zonnepanelen op het dak, blijkt uit cijfers van Netbeheer Nederland. Voor deze groep huishoudens is het belangrijk om te begrijpen hoe de energieleveranciers salderen. Niet alle methodes.. Lees verder

Koen Kuijper

Laatste nieuws

Nieuws

Ook bij Essent en Energiedirect stijgen de tarieven voor stroom en gas

Na onder meer Eneco, Vattenfall en Budget Energie volgen ook Essent en Energiedirect met een verhoging van de stroom- en gastarieven voor huishoudens die op zoek zijn naar een nieuw vast contract. Dat blijkt uit een..

Bart Koenraadt

Nieuws

Eneco verhoogt energietarieven voor vast contract, ook korting vervalt

Energieleverancier Eneco rekent per vandaag hogere tarieven in de vaste energiecontracten die worden aangeboden via de Eneco website. Ook bij dochteronderneming Oxxio stijgen de prijzen. Consumenten die op zoek zijn naar een nieuw energiecontract zullen een..

Thomas van Campenhout

Nieuws

China bouwt er 674 kolencentrales bij, goed voor 10x de Nederlandse uitstoot

Terwijl Nederland en veel andere Europese landen actief bezig zijn met het sluiten of uitfaseren van hun kolencentrales, neemt China een tegenovergestelde route door massaal te investeren in nieuwe kolencentrales. Volgens recente gegevens van de Global..

Koen Kuijper

Nieuws

Budget Energie verhoogt tarieven stroom en gas voor alle contracten

Energiemaatschappij Budget Energie verhoogt vandaag de stroom- en gastarieven in al haar energiecontracten. De stroomprijs stijgt met 1 tot 4 cent per kilowattuur, terwijl de gasprijs toeneemt met 1 tot 6 cent per kuub. Deze prijsverhoging..

Bart Koenraadt

Nieuws

Extra kosten bij zonnepanelen: zo werkt salderen bij jouw energieleverancier

Bijna een derde van de woningen in Nederland heeft inmiddels zonnepanelen op het dak, blijkt uit cijfers van Netbeheer Nederland. Voor deze groep huishoudens is het belangrijk om te begrijpen hoe de energieleveranciers salderen. Niet alle methodes..

Koen Kuijper

Olie en gas in het Midden-Oosten Nieuws

Gasprijs kan met 40 procent stijgen bij verdere escalatie Midden-Oosten

Gas en olie worden fors duurder als de situatie in het Midden-Oosten verder escaleert. Die voorspelling deed het Institute of International Finance (IIF), een grote internationale bankenclub. Volgens het rapport van het IIF kan de olie-..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Vaste tarieven Vattenfall omhoog, waarschijnlijk door stijging gasprijs

Na een periode van dalende energieprijzen bij energieleveranciers, heeft Vattenfall als eerste grote leverancier zijn vaste tarieven weer wat verhoogd. De tariefwijziging heeft mogelijk te maken met de stijgende gasprijs van de afgelopen week. Op 11..

Koen Kuijper

Nieuws

Gasprijs stijgt weer, met klein risico op prijsexplosie

De gasprijs steeg gisteren in één dag met 4,5 procent, en ook vandaag (9 april) lijkt de koers ruim 2 procent hoger te eindigen dan gisteren. De koers op de Amsterdamse Title Transfer Facility (TTF) schommelt..

Koen Kuijper

Nieuws

Hier betaal je de hoogste stroomprijs in april (en hier de laagste)

Een groeiend aantal huishoudens is van het gas af en beschikt alleen nog over een stroomaansluiting. Gezien het soms hoge elektriciteitsverbruik is het van groot belang om te onderzoeken welke energieleveranciers de laagste stroomtarieven rekenen. Dat geldt..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Bij deze energieleveranciers vind je de hoogste en laagste gasprijs (april 2024)

Sinds begin 2024 is de gasprijs met meer dan 25 procent gedaald, wat een positieve invloed heeft op de tarieven van energiecontracten. Wel zijn de onderlinge verschillen groot. Tussen de hoogste en laagste gasprijs zit een..

Koen Kuijper

Nieuws

Dit zijn de goedkoopste energiecontracten voor stroom en gas (april 2024)

Aan het begin van april blijven de stroom- en gasprijzen vrijwel hetzelfde vergeleken met de start van maart. Maar onder de oppervlakte vinden veranderingen plaats: verschillende energieleveranciers passen hun aanbod van vaste, variabele, en dynamische contracten..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit kun je vandaag besparen met een overstap van energieleverancier

Dagelijks ontvang ik via e-mail talloze vragen van huishoudens die op zoek zijn naar een voordeliger energiecontract. Velen van hen staan op het punt dat hun huidige vaste contract afloopt, of ze bevinden zich in een..

Koen Kuijper