Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Salderingsregeling stopt: verdien ik mijn zonnepanelen nog wel terug?

De komst van terugleverkosten en een mogelijk einde van de salderingsregeling hebben grote gevolgen voor de terugverdientijd van zonnepanelen. Update 30-05-2024In onze kennisbank staat de meest recente en meest nauwkeurige analyse van de terugverdientijd van zonnepanelen.. Lees verder

Koen Kuijper

Laatste nieuws

Nieuws

Europese gasprijs weer omhoog: wat is er aan de hand?

De Europese gasprijs is de afgelopen twee maanden significant gestegen. Op de toonaangevende handelsbeurs TTF ging de prijs tussen begin april en begin juni met meer dan 35 procent omhoog. Vandaag, 13 juni, is er opnieuw..

Bart Koenraadt

Nieuws

Deze reden drijft 27 procent van de Nederlanders naar een andere energieleverancier

Ruim een kwart van de Nederlanders die zich heeft georiënteerd op een andere energieleverancier, noemt de terugleverkosten bij zonnepanelen hiervoor als aanleiding. Dat blijkt uit onderzoek van Motivation, in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Dit zijn de 5 duurste energieleveranciers voor zonnepanelen (overzicht)

Alle energieleveranciers rekenen inmiddels terugleverkosten aan huishoudens met zonnepanelen. Dat zorgt voor veel verwarring, vooral omdat de hoogte en berekeningsmethode van de terugleverkosten sterk verschillen per energie-aanbieder. Tijd om wat duidelijkheid te scheppen. Daarom heb ik..

Koen Kuijper

Dynamische energieprijzen Nieuws

Dit zijn de duurste dynamische energiecontracten (en dit de goedkoopste)

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract en overweeg je om voor een dynamische leverancier te kiezen? Dan is het belangrijk om goed te vergelijken, want de kosten kunnen flink verschillen. In dit artikel ontdek..

Koen Kuijper

Nieuws

Driejarig energiecontact met zonnepanelen: het kan weer, maar is het slim?

Lange tijd was het voor zonnepaneelbezitters onmogelijk om een driejarig vast energiecontract af te sluiten. Energiebedrijven waren huiverig om deze klanten voor langere tijd vast te leggen, gezien de extra kosten die gepaard gingen met de..

Koen Kuijper

bonus ontvangen bij afsluiten energiecontract Nieuws

Dit zijn de hoogste kortingen voor je nieuwe energiecontract (juni 2024)

Bij het uitzoeken van een nieuw energiecontract is het belangrijk om niet alleen naar de tarieven voor stroom en gas te kijken. Veel energiebedrijven geven bij het afsluiten van een nieuw, vast energiecontract namelijk een aantrekkelijke..

Bart Koenraadt

Nieuws

Gasprijs stijgt naar hoogste niveau van 2024

De Europese gasprijs heeft vandaag het hoogste niveau bereikt sinds begin 2024, met een kale prijs van bijna 38 cent per kubieke meter op 3 juni. Dat is een stijging van ruim 20 procent ten opzichte..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Dit zijn de goedkoopste energieleveranciers in juni 2024 (top 3 per situatie)

De energieprijzen voor de maand juni vertonen een wisselend patroon: terwijl de gemiddelde gastarieven stegen ten opzichte van mei, daalden de stroomtarieven juist licht. Maar belangrijker nog: wie zijn de goedkoopste energieleveranciers voor de maand juni? Veel..

Koen Kuijper

Zonnepanelen huren Nieuws

Zonnepanelen steeds minder aantrekkelijk voor huurders

Zonnepanelen lijken steeds minder aantrekkelijk te worden voor huurders. Dat komt door de geplande afschaffing van de salderingsregeling en de terugleverkosten die onlangs door alle energieleveranciers zijn ingevoerd. Door recentelijke ontwikkelingen nemen de verwachte maandelijkse besparingen op..

Bart Koenraadt

Nieuws

Dit zijn je terugleverkosten bij Essent, Eneco en Vattenfall (overzicht)

Inmiddels hebben alle energiebedrijven in Nederland terugleverkosten ingevoerd. Als je zonnepanelen hebt, betaal je deze kosten voor alle elektriciteit die je teruglevert. De tarieven voor deze kosten variëren echter aanzienlijk tussen verschillende aanbieders. Nu zijn de..

Koen Kuijper

Nieuws

Essent gaat terugleverkosten invoeren, contract zonder zonnepanelen fors goedkoper

Essent heeft aangekondigd dat het terugleverkosten gaat invoeren voor huishoudens met zonnepanelen, zo meldt de energieleverancier vandaag op zijn website. De maatregel geldt ook bij dochteronderneming Energiedirect. Een huishouden met tien zonnepanelen zal jaarlijks meer dan 300..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Gasprijs stijgt weer: worden energiecontracten duurder?

In de afgelopen 10 dagen is de gasprijs op de Amsterdamse handelsbeurs TTF met ongeveer 20 procent gestegen. Op 13 mei was de prijs per kuub nog circa 29 cent, maar inmiddels is deze opgelopen tot..

Koen Kuijper