Zoeken?
Doorzoek de website:

Uw antwoord niet gevonden? Neem dan contact op met een van onze experts.

Energievergelijker

Dé energievergelijker helpt u bij het vinden van de beste energiedeal

Persoonlijk én onafhankelijk

De energietarieven en kortingen zijn toegespitst op uw persoonlijke situatie. Daarnaast is onze vergelijking altijd transparant en onafhankelijk samengesteld.

Duidelijke en volledige informatie

Wij wijzen u op alle belangrijke informatie rondom het energiecontract. Alleen op die manier kunt u goed beoordelen of het aanbod bij u past.

Ondersteund door professionals

Als u hulp nodig heeft met het vergelijken van energieleveranciers staan onze experts voor u klaar om u hierbij te helpen. Zo kiest u het product dat voor u voordelig is.

14 dagen bedenktijd na overstap

Zodra u bent gewisseld van energieleverancier heeft u wettelijk gezien 14 dagen de tijd om uw overstap gratis ongedaan te maken. Goed om te weten.

Dé energievergelijker van 2019

Bespaar op uw energierekening

De energierekening is een flinke kostenpost. Het vergelijken van verschillende energieleveranciers en tarieven kan u echter tot 450 euro op jaarbasis besparen. De energievergelijker van Energievergelijk.nl leent zich uitstekend voor deze taak. Na het invullen van uw gegevens en verbruik krijgt u snel een overzicht van de verschillende leveranciers en tarieven.

Voordelen

 • Een onafhankelijke vergelijking in een paar minuten, getailleerd naar uw wensen en eisen
 • Exclusieve kortingen en daarom goedkoper dan bij de energieleverancier zelf
 • Uw huidige energiecontract wordt bij een overstap automatisch opgezegd
 • Altijd 14 dagen bedenktijd na een overstap

Vergelijktips

 • Kijk naar uw jaarrekening: op basis van uw jaarrekening weet u precies hoeveel u heeft verbruikt en daarvoor heeft betaald. Gebruik deze gegevens dan ook voor het maken van een vergelijking en het zoeken naar een nieuwe energieleverancier. Eventueel past u het verbruik aan als u verwacht meer of minder te gaan verbruiken. Weet u niet precies hoeveel u gaat verbruiken? Dan kunt u kijken naar de grootte van uw gezin en woning.
 • Bepaal welk soort contract in uw situatie het beste is: er zijn twee verschillende soorten contracten, namelijk een vast of variabel contract. De meest voordelige contracten zijn vast en hebben een lengte van 1 tot 3 jaar. Variabele contracten daarentegen, stijgen mee met de actuele energieprijzen.
 • Lees de voorwaarden: bekijk hoe lang de acties van de energiebedrijven geldig zijn en welke prijzen er daarna van toepassing zijn. Bij sommige energieleveranciers heeft u bijvoorbeeld geen recht op een welkomstbonus als het contract voortijdig wordt opgezegd.

Stap over!

Via Energievergelijk stapt u eenvoudig over naar de nieuwe energieleverancier. Uw oude energiecontract wordt automatisch opgezegd. Binnen een paar dagen ontvangt u van de nieuwe leverancier bericht over uw nieuwe energiecontract. Ook zal het voorschotbedrag dat u maandelijks betaald aan de leverancier worden vastgesteld.

Eenvoudig overstappen

Overstappen naar een andere energieleverancier is eenvoudig. Toch zijn veel mensen nog nooit gewisseld van energieleverancier en betalen vaak veel te veel voor stroom en gas. Door over te stappen via Energievergelijk kunt u tot 450 euro op jaarbasis besparen.

Wanneer kan u overstappen

Controleer wat voor soort energiecontract u heeft en wanneer deze afloopt.

 • Variabele contracten hebben geen einddatum en zijn maandelijks opzegbaar. U kunt dan op ieder moment overstappen naar een andere leverancier.
 • Vaste contracten hebben wel een einddatum en lopen na het verstrijken van deze datum over in een variabel contract. In dat geval is het raadzaam om zes tot acht weken van te voren energiecontracten te vergelijken en u aan te melden bij een nieuwe, goedkopere of betere energieleverancier.

Overstapservice

Als u via Energievergelijk.nl overstapt, maakt u gebruik van de gratis overstapservice. Dat houdt in dat bij een overstap:

 • Uw oude energiecontract automatisch wordt opgezegd
 • U 14 dagen bedenktijd heeft om van het nieuwe energiecontract af te zien en weer terug te keren naar uw oude energieleverancier
 • U nooit zonder stroom of gas komt te zitten

Over Energievergelijk

Energievergelijk is hét landelijke kennisplatform voor energie. We vinden het belangrijk dat consumenten en ondernemers van goede informatie worden voorzien en worden geholpen bij het vinden van een voordeliger energiecontract. Onze energievergelijker maakt de energiemarkt- en tarieven inzichtelijker en zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig tot de juiste keuze komt voor een energiebedrijf en contract. Daarbij proberen we ook rekening te houden met bepaalde specifieke eisen, bijvoorbeeld ten aanzien van groene stroom en groen gas. Zo bent u er zeker van dat uw huishouden of onderneming volledig op groene energie draait.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. De klantenservice helpt u bij het beantwoorden van vragen en kiezen van een geschikte aanbieder die aansluit op uw wensen en eisen.