Waar ben je naar op zoek?

Zonneplan

Totaalscore

Energieprijs


9,1

Klantenservice


9,1

Algemeen


9,0

Plus- en minpunten

 • Gratis energiemeter
 • Live inzicht in verbruik en kosten
 • Goede klantenservice
 • Dagelijks opzegbaar
 • Slimme meter is verplicht

Over Zonneplan

Zonneplan Energie is een energieleverancier ontstaan uit Nederlands grootste zonnepanelenleverancier. Zonneplan vindt dat energie eerlijk, echt groen en een positieve ervaring moet zijn voor iedereen.

Deze waarden zie je terug in hun energiecontract.

Stroom en gas voor inkoopprijs

Zonneplan levert stroom en gas voor inkoopprijs, de prijs die ook energieleveranciers betalen. Gedurende de dag varieert de prijs van elektriciteit, vergelijkbaar met een piek- en daltarief, maar dan op uurbasis. De afgelopen jaren lag het dynamische tarief zo’n 85 procent van de tijd ónder de gemiddelde vaste prijs van traditionele energiemaatschappijen.

Live inzicht in jouw energierekening

Bij Zonneplan kan de prijs die je betaalt voor stroom en gas iedere dag, of zelfs ieder uur, verschillen. Het mooie is: wanneer er veel stroom wordt opgewekt uit zon of wind, is het uurtarief het laagst.

Via de speciale app en gratis energiemeter krijg je bij Zonneplan inzicht in je real-time energieverbruik en de real-time energieprijs. Hier kun je jouw elektriciteitsverbruik dus ook op afstemmen, door bijvoorbeeld je elektrische auto alleen op te laden in de uren dat de stroom het goedkoopste is.

Kan het goedkoper?

52 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Zonneplan?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • FFrank – 12 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Inmiddels ruim een jaar klant bij Zonneplan, naar volle tevredenheid. Het geeft een goed gevoel eerlijke prijzen te betalen, in die zin dat je betaalt voor wat gas en stroom op dat moment daadwerkelijk waard zijn op de markt.

  Waar ik me van tevoren vooral had ingesteld op het verplaatsen van mijn stroomverbruik – de vaatwasser en wasmachine draaien ‘s middags of ‘s nachts – valt het me op dat ook mijn gasverbruik sterk gedaald is. Dat zit ‘m er puur in dat je na een kwartier douchen meteen in de app ziet hoeveel gas je dat gekost heeft. Hetzelfde geldt voor een dagje de thermostaat wat hoger. Het inzicht via de app vind ik persoonlijk dan ook het grootste voordeel ten opzichte van andere aanbieders van dynamische contracten.

  Reageren
 • EEelco – 12 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prettig en fijne app voor inzicht in het verbruik. Telefonisch goed bereikbaar! Vooral bekend vanwege de zonnepanelenlevering (heb er zelf 6 van ze). ook energiecontract goed.

  Reageren