Waar ben je naar op zoek?

HVC Energie

Totaalscore

Energieprijs


8,6

Klantenservice


6,4

Algemeen


7,0

Over HVC Energie

HVC Energie is een bedrijf dat zich bezighoudt met afval, grondstoffen en energie. Door afval (vooral biomassa) te verbranden komt energie vrij die kan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken. Dit wordt over het algemeen gezien als een groene vorm van stroom opwekken, omdat biomassa CO2-neutraal is. Energieleverancier HVC is in handen van 48 gemeenten en waterschappen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. Het bedrijf zet nu stappen om meer stroom op te wekken middels windmolens en zonnepanelen. De totale energieproductie is op dit moment echter nog te beperkt.

HVC levert vrijwel alleen stroom opgewekt uit biomassa. Een klein deel is windstroom.

Kan het goedkoper?

7 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van HVC Energie?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • CCaroline Wilderom – 18 januari 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Meerdere jaren klant geweest tot volle tevredenheid. Nu overgegaan naar OM energie via HVC. Alles werd door hen geregeld en de overstap verliep probleemloos.

  Reageren
 • HHenny Grooters – 18 januari 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij krijgen warmte en elektra van HVC. We wonen nu bijna 2 jaar in een nieuwbouwhuis, een levensloopbestendige woning. Het huisje is goed geïsoleerd en er liggen een paar zonnepanelen op het dak. Er is vloerverwarming door het hele huis en dat is bijzonder aangenaam.
  We hadden 2 maanden geleden een probleem met de warmwatervoorziening in beide douches ( beneden ėn boven). HVC gebeld, waar we uiterst onvriendelijk te woord werden gestaan door de klantenservicemedewerker. Het was óns probleem en niet dat van HVC. En daar konden we het mee doen! Na een paar dagen koud te hebben moeten douchen (geen harden natuurlijk) opnieuw met HVC gebeld. Degene die toen aan de telefoon kwam was heel vriendelijk en luisterde goed naar onze klacht. Vervolgens zou er een monteur gestuurd worden en dat gebeurde ook. Gelukkig kon het probleem opgelost worden en hadden we (en dat hebben we nog steeds) weer warm water. Zo kan het dus ook, het is maar net wie je aan de telefoon krijgt .
  Feitelijk zijn we dus heel tevreden over onze energieleverancier, er wordt transparant gecommuniceerd over het verbruik en de gemaakte kosten. We kunnen zelf het maandbedrag verhogen/verlagen als we dat willen.

  Reageren
 • PPeter Butz – 09 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik kan echt iedereen stroom en gas van HVC aanbevelen, Niet alleen hebben ze heel scherpe prijzen (zonder addertjes onder het gras) en de klanten service is echt zeer kundig en vooral vlot
  Ik zit nu al een paar jaar bij HVC en ga er echt nooit meer weg

  Reageren
 • MM de Koning – 24 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hvc is wel een fijne leverancier en geen schrikbarende rekeningen nog gehad hopelijk blijft dat zo

  Reageren
 • FFam v Burgel – 03 september 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Containers worden slecht geleegd en als je er over contact zoekt via de chat of telefonisch blijft het gewoon jouw probleem.
  Je mag je afval 30km verderop komen brengen.
  Totaal geen vriendelijke behandeling telefonisch

  Reageren
 • RRon Vos – 29 juli 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Maandag 26 uli zijn mijn groene containers en die van de overburen niet geleegd. Meerdere telefoontjes waren onbeschoft en leverden geen oplossing. Een smoes was onder andere dat de containers niet om 8:00 uur aan de weg stonden, terwijl deze afgelopen zondag aan de weg stonden. Verzoek om alsnog de containers te legen werd afgewezen. Mijn buurvrouw en ik zijn helemaal klaar met HVC, klacht volgt bij de gemeente Hoorn!

  Reageren
 • PPierre Voncken – 01 maart 2016

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goede service, lage prijs, vriendelijke medewerkers. Korte wachttijd aan de telefoon.

  Reageren