Waar ben je naar op zoek?

DGB Energie

Totaalscore

Energieprijs


3,0

Klantenservice


3,1

Algemeen


2,9

Over DGB Energie

DGB profileert zichzelf als een dienstverlenend bedrijf binnen de agrarische sector. In 2006 is het bedrijf begonnen als energieleverancier. Destijds werd vooral gebruik gemaakt van stroom opgewekt in gas- en kolencentrales, maar tegenwoordig wordt er grotendeels stroom geleverd door het verbranden van biomassa.

DGB produceert zelf geen energie, maar koopt stroom in op de energiemarkt.

Kan het goedkoper?

275 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van DGB Energie?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • PP. van Aalst – 25 november 2022

  Ik werd gebeld en men vertelde mij dat zij het contract dat ik met mijn huidige leverancier heb, terug overnamen omdat ik via DGB bij mijn huidige leverancier terecht gekomen was. Dit was pertinent niet waar. Een stelletje oplichters die aan de telefoon ook nog onbeschoft overkwamen. Niet mee in zee gaan zou ik zeggen. Ondanks dat ik aan de telefoon vertelde dat ik geen tijd had bleven zij maar aandringen. Zij hebben nu wel de gegevens van ons en dat bevalt me geenszins. Nogmaals niet mee in zee gaan.

  Reageren
 • BBert – 22 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oplichters, proberen om via de naam van Engie je een contract aan te smeren. Ze hebben wel alle gegevens van je en dat baart mij zorgen.
  Verkoper is zeer onbeschoft en niet voor rede vatbaar, hij maakt je voor alles uit.
  Niet met in zee gaan.

  Reageren
 • DDanny – 22 november 2022

  Oplichters trap hier niet in je bent een wandelende geldautomaat bij hun wees gewaarschuwd

  Reageren
 • SS.van den Einden – 22 november 2022

  Prijs

  Oplichters . Niet eerlijk aan de telefoon over de prijs . Telefoon medewerkers onbeschoft en niet willen horen over de klacht

  Reageren
 • RRichard de Hoog – 16 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  OPLICHTERS!!
  Mijn schoonmoeder van 75 jaar oud, werd wijsgemaakt dat haar vaste contract dat loopt tot 2026 niet meer rechtsgeldig was, ze konden haar een alternatief voor dezelfde maandlasten bieden ( 100 euro per maand). In de offerte stond hetzelfde bedrag op basis van een veel lager verbruik met veel hogere tarieven..Bang als ze was gemaakt door de verkoper ging ze akkoord,en kwam er pas achter hoe ze was opgelicht toen ze een voorschotnota op basis van het werkelijke verbruik kreeg. ARAG Rechtshulp heeft DGB aangeschreven om de overeenkomst nietig te laten verklaren, waarna ze terug kan naar oude aanbieder. Hierop word niet gereageerd, wel word geintimideerd, en is nu een afsluitopdracht naar de netbeheerder gegaan. Schaam je DGB.. Voor het eigen gewin een oude dame voor 8000 euro benadelen.. En dan op de website openen met “Eerlijke Energie” en hoe hoog de klanttevredenheid zou zijn.. Oplichters

  Reageren
 • SS. van der Roest – 15 november 2022

  Enkele dagen geleden werd ik opgebeld door een medewerker van Tariefzeker met de mededeling dat mijn huidige energieleverancier failliet zou gaan en dat ik bij DGB een contract kon afsluiten onder dezelfde voorwaarden. Vervolgens kreeg ik direct per mail een offerte toegestuurd met al mijn gegevens waarover men kennelijk beschikte. Toen ik zei dat ik op deze offerte geen einddatum zag staan, werd mij gezegd dat het dezelfde einddatum zou zijn. Hier had ik geen goed gevoel bij en heb aangegeven dat ik rustig over e.e.a. na wilde denken. Vandaag heb ik contact opgenomen met mijn huidige energieleverancier omdat ik het niet helemaal vertrouwde en hoorde ik dat DGB via Tariefzeker op deze manier klanten probeert over te nemen. Het is schandalig dat je op deze wijze onder valse voorwendselen wordt benaderd.

  Reageren
 • ZZaza – 08 november 2022

  Zojuist gebeld dat Essent zich niet aan zijn contract gaat houden. De meneer met vlotte en nonchallante uitspraak begon over dat ik zeker nog herinner dat een ‘collectief’ de prijzen voor mij in de gaten zou houden (kan me het echt niet herinneren) en dat hen zo ver is dat mijn leverancier de huidige contractprijs niet kan garanderen. Maar ik zou bij DGB het goedkoopst uit zijn. Ik heb het gesprek beeindigd omdat ik in het OV zat. Ze wilden nog vanavond terugbellen Fijn dat ik de verhalen heb kunnen lezen. Ik blijf maar zitten waar ik ben.

  Reageren
 • PPiet de Laat – 07 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oplichters. Onder valse voorwendsels wordt een vrijblijvende ‘offerte’ toegestuurd. Dit blijkt direct een contract te zijn. Willens en wetens wordt tegen je gelogen. Justitie zou moeten optreden.

  Reageren
 • WWendy – 04 november 2022

  Onder de naam DGB collectief gebeld en de medewerker bleef zonder ademhalen doorratelen… Herhaaldelijk gevraagd waarvoor ze belde, waarop zij summier antwoordde en steeds aangaf mijn gegevens erbij te pakken. (Hoe zij aan deze gegevens komen, zit mij ook behoorlijk dwars)

  Nergens ja op gezegd, duidelijk aangegeven tevreden te zijn over mijn huidige leverancier! Tevens aangegeven voor advies direct met mijn eigen leverancier contact op te nemen en niet via een “collectief”.

  Na opnieuw te hebben gevraagd concreet te zijn over het bellen, gaf zij het op en wenstte mijn, op vileine toon, een fijne dag verder, als ik die haar op dezelfde toon toewenstte

  Begrijp trouwens niet, hoe je hier kunt solliciteren als mens, je leest je toch in bij het bedrijf waar je gaat solliciteren!? Met zóveel klachten en woorden in reviews over oplichtingspraktijken, etc. zou ik het niet in mijn hoofd halen om het uberhaupt te overwegen voor dit bedrijf aan de slag te gaan…bah bah!

  Kunnen wij niet een collectieve aangifte doen hiervan!?

  Reageren
 • TThomas – 02 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oplichters!!!!
  wolf in schaapskleren

  Reageren
 • JJ. Brakkee – 29 oktober 2022

  Feitelijk behoeft het geen betoog meer, dat het oplichters zijn! Mooi commercieel verhaal en men weet dat er altijd een bepaal percentage hierin trapt.
  Uit goede bronnen heb ik reeds vernomen dat men hier juridisch naar gaat kijken.
  Brief richting Nationale ombudsman is ook verder een mogelijkheid. Ook de bestaande providers zouden zulke praktijken moeten tegengaan. Als nieuwe klanten via DGB worden aangemeld zullen de providers na alle media berichten al moeten weten dat dit bedrijf met hun afschuwelijke werkwijze mensen in diepe problemen kunnen brengen! Belachelijk en bananenrepublieke wijze om nieuwe klanten te binden en dit gebeurd gewoon in Nederland!

  Reageren
 • TTonnie – 27 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  De leverancier houd zich tot nu toe keurig aan hun contract dat 2 jaar geleden is aan gegaan voor 5 jaar. Zijn er vragen worden deze keurig beantwoord.

  Reageren
  • JJ. Brakkee – 29 oktober 2022

   @Tonnie

   Lees a.u.b. eerst alle andere berichten hierover.
   Afschuwelijke werkwijze en gewoonweg ook hiernaast leugens verkopen.
   Vertelden gewoon dat mijn provider ermee stopt !?!? Gelukkig heb ik mijn provider hierover gebeld en het bleek dus een grove leugen te zijn……!

   Reageren
 • NNannie – 18 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  DGB belt uit naam van andere energie leverancier om je te vertellen dat deze failliet is en hun het contract overnemen. Echter blijkt dit niet waar te zijn dat ze failliet zijn. Na overname word je compleet opgelicht. Mensen trap hier nooit in en controle op je mail is zeer raadzaam. 100 %oplichters grote bek kun je krijgen aan de telefoon, en als je daar iets van zeg word de hoorn erop gegooid

  Reageren
  • MMaaike – 27 oktober 2022

   @Nannie
   Hallo Nannie,

   Helaas ben ik er te laat achter gekomen, ga nu het dubbel betalen. Wat een vertrouwen deze dame me af, dat het allemaal hetzelfde zou blijven, maar omdat het bij ENGIE niet goed ging met leveren energie was het beter dat ik over zou stappen. Dom dat ik niet eerder me heb ingelezen…maar dacht dat het goed zat wie kun je nog vertrouwen in de maatschappij!!!!!
   Alleenstaand inkomen net boven minima…en bedankt!!!

   Reageren
   • MMaria – 11 november 2022

    @Maaike
    Maaike, laat het er niet bij zitten! Bel asjeblieft naar ENGIE en ga samen met hen kijken of er nog een weg terug is. Dien ook een klacht in bij het ACM. Zij hebben jou misleid en dit is onder valse voorwaarden tot stand gekomen. Laat het er niet bij zitten hoor. Bel met ENGIE.

    Groet,
    Maria

    Reageren
  • BBolman – 21 oktober 2022

   @Nannie: en als je er wel in bent getrapt: Zorg dat je binnen 14 dagen het contract ontbindt. Uw originele leverancier heeft daar een standaard brief voor. En doe melding bij de autoriteit persoonsgegevens, want ze zouden niet zomaar gegevens mogen hebben en kunnen bellen (is een uitzending van Radar of Kassa over te vinden). Dit soort bedrijven is zeer gewiekst en ze lijken binnen de wet te blijven (als een “adviseur” liegt, dan ligt dat aan die werknemer of ZZP-er en is het natuurlijk niet de modus operandi van het bedrijf), maar de privacywet is hun zwakke plek. Dáár moeten we dit soort lieden op pakken.
   Ik zet dit comment bij de bovenste op de lijst (u heeft het vast goed geregeld), in de hoop anderen te behoeden voor foute contracten.

   Reageren
 • FFerguson – 12 oktober 2022

  Prijs

  Afschuwelijke praktijken waardoor bedrijven in het algemeen een slechte naam krijgen. Schaam je als je hier werkt. Nog niet 1 ster waard.

  Reageren
 • AAWH Timmermans ….. Veghel – 11 oktober 2022

  Prijs

  Vlotte babbel, doorzeiken over de prijzenoorlog, uiteindelijk betaal je meer als wat er voorgespiegeld wordt.

  Gelukkig kunnen ontbinden binnen de gestelde 14 dagen.

  Pffffff, wat een zwendelbedrijf.

  Reageren
  • Cclaudia knijpinga – 25 oktober 2022

   @AWH Timmermans ….. Veghel goeiemorgen ik ben er ook ingetrapt sinds afgelopen donderdag! ik hen een opzegbrief laten versturen kosten 29 euro! maar oke als ik er dan vanaf ben. maar ik krijg ze niet aan de telefoon en mijn engie energie leverancier wil ook een telefonische opzegging. mag ik vragen hoe u dit voor elkaar heb gekregen? mvg claudia

   Reageren
 • MMargreth Reuvers – 07 oktober 2022

  Met dame gesproken. Mijn energiebedrijf, zou niet meer leveren. DGB zou dat overnemen. Had vast tarief tot december 2023. Contract zou overgenomen worden..circa 110 euro per maand. Nu is er deze week bedrag van 110 en bedrag van 550 afgetrokken. Beide voorschot oktober. Heb 550 weer terug geboekt, krijg nu een dreigmail dat ik in gebreke blijf. Wat te doen.
  Ben twee weken geleden nog gebeld, dat mijn maandlasten van 110 euro naar beneden mocht omdat de regering toeslag zou geven. Er is nooit over dat hoge bedrag gepraat.
  Wie kan me helpen hiermee

  Reageren
  • GGesa – 07 oktober 2022

   @Margreth Reuvers
   Bij mij ook, gebeld door iemand waar ik gelijk tegen zei geen belangstelling te hebben en weg wilde drukken. Hij riep nee het gaat over uw contract en sprak helemaal niet over oversluiten, paar weken later bleek mijn contract beëindigd bij mijn oude leverancier en nu een bedrag van €480 naast mijn maandlasten gewoon afgeschreven. Heb het direct teruggehaald maar weet niet hoe ik die lui moet bereiken. Heb ook mijn vorige leverancier erop gezet, voel me zo belazerd!

   Reageren
   • GGkigkas – 07 november 2022

    @Gesa.Hello,I had the same situation,I got a call from a company (DGB)and they told me that ENGIE energy they are bankrupt and will take over as like new suppliers.they said me I will have to transfer to DGB energy,they had a lot of my personal information and the bank account,they tricked me to change,they had promised that the contract will remain the same like the last with ENGIE i pay 111€,I feel like been cheated,and for the first payment they took €333 and €56,now the second payment came again the same amount, I need help some advice I can’t bear to pay such amounts they are unacceptable, what can I do?

    Reageren
 • EEd – 06 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vlotte babbel, nauwelijks bij te houden wat er verteld wordt en hoe mijn huidige energie bedrijf binnenkort de energie niet meer kan leveren. Telefonisch offerte besproken, Toen contract opgemaakt en wat blijkt deze is hoger dan telefonisch besproken.
  Ik heb mijn huidige energie bedrijf gebeld en voorgelegd wat DGB mij had medegedeeld, zij wisten meteen over welk bedrijf ik het had en stelde mij gerust. Na 3 dagen, dus binnen de bedenktijd DGB geannuleerd en deze annulering is door DGB bevestigd.

  Reageren
 • DDaisy – 04 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben door TariefZeker benaderd met een smoes dat mijn huidige energieleverancier mijn vaste contract per direct zou beeindigen en dat dit volgens de kleine letters mogelijk was.

  Voor ik het goed en wel besefte was ik akkoord met een nieuw energiecontract bij DGB, maar puntje bij paaltje wel velen malen duurder dan mij aan de telefoon beloofd en uiteraard ook een langere contractsduur.

  Ik heb meteen de volgende dag een mail gestuurd naar DGB en heb het gelukkig (vanwege de 14 dagen termijn) kunnen annuleren, maar vind de manier van klantenwerving op deze manier allerminst vriendelijk en onbetrouwbaar. Onbegrijpelijk dat ze klanten onder valse voorwendselen binnen halen.

  Reageren
 • WWillem – 03 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Met een belletje en excuus uit goedkoop abbonement gepraat. Alles zou het zelfde zijn. 1 op 1 overname. Het is een ander contract, het is een andere prijs, het is een andere duur.

  Reageren
  • WWillem – 03 oktober 2022

   @Willem

   Aan de telefoon verteld DGB dat alles mijn schuld is, vertellen ze dat ik het niet had moeten doen, dat ik mijn huiswerk niet heb gedaan en wordt er opgehangen.

   Reageren
   • BBolman – 21 oktober 2022

    @Willem: juridisch hebben ze nog gelijk ook, ondanks dat u waarschijnlijk onder valse voorwendselen aan het contract bent gebracht.
    Wat u nog kunt doen is een klacht plaatsen bij de autoriteit persoonsgegevens, want dit bedrijf heeft waarschijnlijk oneigenlijk gebruik gemaakt van registers waar niet iedereen zomaar bij mag.

    Reageren
 • RRichard – 02 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Mijn schoonmoeder had een perfect contract, maar haar werd de leugen voorgehouden dat dat zou eindigen, maar bij DGB zou ze hetzelfde gaan betalen..

  De oplichters incasseren nu 4 x zoveel!!

  Reageren
  • DDaisy – 04 oktober 2022

   @Richard
   Als je binnen 14 dagen reageert niet akkoord te gaan, kun je er nog vanaf. Bij mij hebben ze dat keurig gedaan.

   Reageren
   • Cclaudia – 25 oktober 2022

    @Daisy hoi daisy ik heb een opzegbrief laten sturen maar ik moet het ook telefonisch afzeggen maar ik blijf in de wacht staan, dit is afgelopen donderdag gebeurt. weet jij misschien wat ik moet doen? mvg claudia

    Reageren
 • MMarleen – 02 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Mijn oude moeder werd gebeld door DGB Energie.
  Het bedrijf sprak haar aan met haar naam, controleerde haar gegevens maar maakte zichzelf niet kenbaar.
  Vervolgens kreeg mijn moeder onder grote druk een offerte in haar maag gesplitst dat ze gelijk digitaal moest tekenen. Ze zou een maandbedrag gaan betalen dat gelijk was aan het maandbedrag dat bij haar huidige energieleverancier betaalt. Toen we bij haar waren vertelde ze dit. We hebben haar de papieren laten halen en gecontroleerd hoe het werkelijk in elkaar zit. Er blijkt dat ze inderdaad dat maandbedrag heeft opgekregen. De adder onder het gras zit in het feit dat ze er niet bij vertellen dat ze dan maar 500m3 gas en ong. 500 kWh electra in haar maandbedrag heeft zitten. Dit zou er bij haar zuinige energiegebruik alsnog op neerkomen dat ze per jaar €2300 bij zou moeten betalen. Het is dus helemaal niet hetzelfde. Gelukkig bestaat er het wettelijke herroepingsrecht voor telefonische verkoop en kun je je ook beroepen op een gebrek aan wilsovereenstemming. De tarieven per kWh en m3 werden nl. heel slinks níet genoemd.

  Reageren
 • BBert de Waard – 27 september 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Net als allen hier, mooi verhaal aan de telefoon, dat Engie prijs niet meer waar kan waarmaken en DGB contract overneemt voor zelfde prijs, later komt idd de mail met offerte met genoemde prijs.
  Paar dagen daar na komt contract en dan staan er prijzen van 480 euro ipv de beloofde 104 euro per maand!
  Boeven en bedriegers zijn het!!!

  Reageren
  • Cclaudia knijpinga – 25 oktober 2022

   hoi ik had/heb ook engie maar door dgb ben ik er in geluist. ik heb een opzegbrief laten maken maar er moet ook telefonisch opgezegd worden maar dat gaat niet want je blijft in de wacht! wat moet in godsnaam nou doen? mvg claudia

   Reageren
 • TTim – 26 september 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  NIET DOEN!

  Ik ben in een babbeltruc getrapt van “tarief zeker” je tussenhandelaar. Minuten voordat mijn hond geopereerd werd kreeg ik een belletje dat ik in de e-mail mijn handtekening moest zetten, omdat Vattenfall overgaat in DGB.
  Ik heb een hele slechte tijd achter de rug, doordat ik lange tijd moest wachten op geld dat door mijn huisdieren-verzekering uitgekeerd moest worden.
  De bedenktijd is al verlopen en ik ga nu 4x meer betalen dan dat ik deed.
  Ik ga aangifte doen tegen jullie en naar het juridisch loket.

  Gr.

  Reageren
  • BBernard – 05 oktober 2022

   @Tim

   Hey Tim, helaas hier precies hetzelfde aan de hand. Als je weet hoe of wat werk ik hier graag aan mee. Deze mensen moeten gestopt worden. gr Bernard

   Reageren
   • MMarjoleine – 12 oktober 2022

    @Bernard

    Hier precies hetzelfde! Mijn ouders opgelicht, afgelopen maand meer dan €500 betaald ipv de gebruikelijke €190. Ik ga mijn rechtsbijstand hierop zetten! Wat kunnen we met elkaar doen? Dit moet toch niet kunnen?

    Reageren
 • KKirsten – 26 september 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zoals vele reacties hier, ook gebeld met de mededeling dat mijn huidige contract bij een andere leverancier zou verlopen!! Dit was/is helemaal niet het geval! Ik heb het via mail teruggedraaid en ik heb ook nog iemand aan de telefoon gehad om het te annuleren!! Ik hoop dat het goed komt!! Wat een waardeloos bedrijf/callcenter!!

  Reageren
  • RRichard – 21 oktober 2022

   @Kirsten Dag Kirsten, Hoe is het uiteindelijk afgelopen? Ik heb gisteren namelijk precies hetzelfde gehad. En getekend, voelde gelijk al niet goed. Ik ben het gelijk gaan controleren, en op internet opgezocht. Gisteren gelijk het annuleer formulier ingevuld en naar tariefzeker en DGB gemaild met de tekst dat ik me beroep op annulerings recht en ervanaf zie.
   Ook het formulier opgestuurd per post. Maar vraag me toch af of dat genoeg is. Hoor graag hoe het afgelopen is. Alvast bedankt Mvg Richard

   Reageren
 • BBerta – 23 september 2022

  Prijs

  Algemeen

  wat een stelletje boeven. Werd gebeld door Regionaal energie collectief, dat mijn huidige leverancier instabiel zou zijn en dat contract open gebroken zal worden. Ik kon over naar DGB energie op dezelfde voorwaarden en zelfde termijnbedrag. mijn huidige leverancier gebeld. spookverhalen. Krijg ik leveringsovereenkomst van dgb en ja hoor. van de 150 die ik nu betaal ga ik bij hen 489 betalen. Gelukkig heb ik het op tijd ontdekt en geen contract getekend. Ga alstublieft niet met deze cowboys in zee. ze beloven gouden bergen maar die zijn dan wel voor hun en de klant zit 15 maanden aan duur contract

  Reageren
 • RRaymond – 12 september 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  DGB werft momenteel klanten via het dubieuze Tariefzeker.nl en lees daar maar eens de reviews van. Goedgelovige klanten worden overvallen door telefonische cowboys met leugens en wildwest verhalen. Blijf bij je huidige energieleverancier, want je wordt belogen en bedrogen om je maar over te halen om naar DGB over te stappen. Schaam je diep DGB om met deze criminele praktijken klanten veel duurdere abonnementen in de strot te duwen die ogenschijnlijk goedkoper zijn door de klant bewust veel lager in te schalen qua gebruik dan werkelijk.

  Reageren
  • SSuzanne – 20 september 2022

   @Raymondik heb precies hetzelfde meegemaakt. Als je gebruik wil maken van je herroepingsrecht is Tariefzeker ineens vd radar verdwenen. Ze nemen geen telefoon op, als je ze mailt krijg je een foutmelding en zelfs een aangetekende brief wordt niet aangenomen. Ik noem het energiemaffia. Ik heb hier melding van gemaakt bij de ACM (Autoriteit Consument en Markt). Ik hoop dat deze jongens flink worden aangepakt. En ook de DGB moet geschorst worden als energieleverancier! De overheid had nooit de energiesector moeten privatiseren!

   Reageren
 • TTim – 05 september 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds 2020 overgestapt en alles prima. Betaal automatisch en volg verbruik etc via mijn portal.
  Zeer tevreden

  Reageren
  • RRichard – 02 oktober 2022

   @Tim

   Ik neem aan dat je medewerker bent van RGB ? Erg opvallend dat iedereen is opgelicht behalve jij

   Reageren
   • AAlyt – 03 december 2022

    @Richard
    Wij zijn ook erg tevreden. Zitten nu nog voor 2 jaar tegen een gunstig tarief vast bij DGB.
    Alles is helder en open in te zien, via het portaal. Ook de 190 euro van november is netjes op 16 november gestort. En nee, ik werk niet bij DGB, of heb andere banden met ze. Ben gewoon een tevreden klant.

    Reageren
 • RR.F.Hoyng – 29 maart 2022

  WAT EEN DECEPTIE!!!
  DGB neemt Naked Energie over waar wij € 149/mnd betaalden en berekent ons vervolgens € 1.021/mnd

  Medewerkster DGB weet fijntjes te melden dat “dit nu eenmaal zo is.”
  Brieven aan klantenservice worden onbeantwoord gelaten.
  Brief aan Directie wordt eveneens onbeantwoord gelaten.
  Afsluiting zal volgen, zo luidt het bericht.
  Op de vraag hoeveel wij verbruikt hebben vanaf januari wordt geen mededeling gedaan.
  Directie is niet (nooit) bereikbaar volgens de medewerksters Simona en Marloes. WAT EEN LAFHEID directeur eigenaar Mark Logtenberg!! Wel beleid voeren maar geen verantwoording er voor willen dragen.
  Wel ruim 700% meer in rekening brengen, maar geen enkele onderbouwing geven……
  Wanneer daar naar gevraagd wordt, verbreken beide dames de verbinding. DAT ZEGT TOCH GENOEG?
  Mijn advies: NOOIT AAN BEGINNEN……..

  Reageren
 • MMaartje – 08 maart 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  DGB Energie zet een ‘opzegvergoeding’ van € 50,- op de eindnota van consumenten die dankzij het faillissement van Naked Energie in hun klauwen zijn gevallen.

  Ik heb vanochtend gebeld met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Een medewerker heeft bevestigd dat DGB Energie deze opzegvergoeding NIET mag berekenen!

  Een dergelijke opzegvergoeding mag alleen gehanteerd worden bij contracten met een vastgestelde looptijd. Als voormalige klanten van Naked Energie hebben wij niet een dergelijk contract met DGB Energie. (Tenzij je wél bent ingegaan op hun boeven-aanbod)

  Eerder werd bovendien al duidelijk dat DGB Energie de prijs-onderbouwing van voorschotbedragen NIET op een wetmatige manier heeft gepresenteerd. Men stuurde tarieven exclusief BTW. En dat is niet toegestaan (wanneer het om consumenten gaat). Het ‘nieuwe voorschotbedrag’ van januari was daarmee ondoorzichtig. Geen mens kon begrijpen hoe het zat met de btw, energiebelasting en ODE-heffing.

  Als voormalige klanten van Naked Energie worden wij dus stelselmatig bedonderd! Naar mijn idee moeten alle gedupeerden melding maken bij de ACM. (Bel 070 722 2000 en geeft alle klachten door!)

  En laten wij allemaal zoveel mogelijk de incasso’s storneren die DGB Energie probeert uit te voeren. Op die manier gaat er geen geld meer naar een bedrijf dat niet te vertrouwen is.

  Reageren
  • FFrans – 20 maart 2022

   Doordat Naked Energy failliet ging heeft ‘men’ (is verplichting…) ons ondergebracht bij DGB Energie. Hadden we bij Naked nog een maandincasso van € 67,69 (6800 WP op het dak !!) en ‘hopen’ we nog op een verrekening van € 505,=(!), bij DGB ‘schat men ons verbruik op € 184,03 per maand (is in Januari geïnt !) Mijn vrouw direkt incasso geblokkeerd en overgestapt naar ‘derden’. Nou wil DGB ‘nog graag een eind-shotje van € 347,= innen ?’ Dacht het dus niet. Geen enkele bewijsvoering etc. Is een dubieus bedrijf; koopt zelf wat stroom in en verhandelt dat naar ‘de gewone man’. Wellicht worden we gedaagd? Ik zie ernaar uit. Heb Belgische staat ook al eens gedaagd (2014) voor € 50,=. Eigen pleidooi gevoerd etc. Heeft ze 10 duizenden Euro’s gekost. Ben ik ook ‘heel trots op’….

   Reageren
   • LL. Visser – 21 maart 2022

    Mij is exact hetzelfde overkomen!
    Betaalde 28,00/mnd aan Naked energie, zou verrekening van 70,00 krijgen.
    Nu voor 22 dgn DGB energie afrekening van 122,00 net op tijd kunnen terugboeken. Op mails reageren ze niet. Telefonisch sta je eindeloos in de wacht: ik bel dus niet.
    Momenteel, ondanks “superhoge energie prijzen” waarmee DGB de hoge eindfactuur goed praat, al weer even een andere energieleverancier voor 27,00/mnd.
    Dreigen, voor de zoveelste keer, met incasso/deurwaarder. ……

    Reageren
 • GGh – 16 februari 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Erg slecht bedrijf. We zijn hier terecht gekomen daardat Naked failliet ging.
  Direct overgestapt vanwege de slechte reviews. Nooit een contract ondertekend en toch het volledige voorschot van februari ook nog even incasseren! Eindafrekening zullen we binnen 6 weken ontvangen. Op de vraag wanneer je het geld terug krijgt, krijg je geen antwoord.
  DReigen met incasso kosten.
  Op emails wordt niet gereageerd, telefonisch krijg je geen antwoord. Ga langs, moet je een afspraak maken, Bel je voor een afspraak kan dat niet. Ene grote ellende met DGB.

  Reageren
 • PP. v/d Hulst – 14 februari 2022

  CITAAT VAN DGB OP DE WEBSITE:

  “Naast het leveren van 100% groene stroom geven wij u open en eerlijk advies. U staat centraal. Bij ons bent u geen nummer en denken wij juist met u mee. Oftewel laagdrempelig. U als klant helpen besparen, dat is ons streven! Met resultaat. Blije gezichten en positieve klantervaringen. Belofte maakt schuld, daarom overtuigen we u graag. Doe mee met DGB en samen verbeteren we de wereld!”.

  Wat??? Wie verzint zoiets!!!

  Krijg er haast kramp van in mijn lachspieren.

  Beste mensen, in het Algemeen: Trap nóóit direct in verhalen van welke website dan ook!

  Reageren
 • PP. v/d Hulst – 14 februari 2022

  Heb zojuist email gestuurd naar 18 sub@emailadressen van dgb. Op de vorige email naar deze 18, al geen reactie gehad. De email welke ik zojuist heb gestuurd heb ik als begintekst in het onderwerp nu maar “KOGEL!” gezet. Misschien dat ze dan nu alert worden. Verwijs uiteindelijk wel in de tekst figuurlijk naar “kogel door de kerk”, alhoewel hier vast mensen zijn die hier stilzwijgend mogelijk anders over denken. dgb kan van mij compleet het dak op. ze komen hun geld maar halen, maar dan komen ze maar naar de kerk. Ben er absoluut ook van overtuigd dat ik door de Geschillencommissie in het gelijk gesteld ga worden (al eerder gelijk gekregen). En zolang het bij de Geschillencommissie loopt, kan dgbenergie dus Niets. Bovendien word ik echt niet warm of koud van dreigementen. Ze doen maar. Van mij krijgen ze ook nóóit 1 een rooie rotcent krijgen. Eat een mallotenclub! En het zal mij vast weer niet verbazen dat er op de vervolgemail van mij naar de 18 emailadressen ook weer niet gereageerd gaat worden, tenzij de ‘kogel’ indruk gaat maken. We wachten maar af. En op dit bericht heb ik op alle 3 onderdelen zelfs geen ster gezet. Inderdaad, letterlijk een bedrijf van NUL KOMMA NUL.

  Reageren
 • LLeontine – 07 februari 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Niet aan beginnen!!

  Binnenkomen is geen probleem, een contract is snel afgesloten.
  Dan beginnen de problemen pas…….
  Bij ons waren er fouten gemaakt in de tenaamstelling, zelf te corrigeren, daarna zou alles door DGB in orde gemaakt worden.
  Helaas is dat dus niet gebeurd…..
  Afspraken worden wel gemaakt, maar niet nagekomen….. en achteraf is er niets meer mogelijk.
  Er blijkt nu dat er stukken ontbreken waardoor de vergoeding is afgewezen, maar waar eerder niets over gezegd is!
  Alles zou compleet zijn, alleen de naam moest aangepast worden, de rest zou geregeld worden voor ons.
  (A-B moest B-A worden, achternamen waren omgewisseld maar wel correct gespeld)
  Op zich al heel vreemd, want incasso was geen probleem.
  Na aanpassing hiervan moest het dus goed komen………
  Maar helaas, realiteit is anders….
  Hierdoor geen boete á 2 x 125,- € vergoed gekregen.
  Weg 250,- €

  De behulpzaamheid van in het begin is nu 1 grote hoge muur geworden.
  Zelfs normaal antwoord geven is teveel moeite.

  Ondanks het goedkopere tarief waren we duurde uit, met daar bovenop nog het niet vergoed krijgen van de vorige boete en een nieuwe boete voor de nieuwe overstap.
  Volgende stap wordt jurist inschakelen…..

  Voor ons NOOIT meer terug naar DGB.

  Reageren
 • PPeter – 27 januari 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ongevraagd bij hun gekomen door het falliet van Naked energy. Absurde prijzen, voor 2 woningen wordt opeens ingehouden. Ging van 12 euro naar 139 euro. Variabel contract prijzen gaan richting de 72 cent per kWh. Gewoon niet normaal. Willen ook je bedrag niet verlagen als je aangeeft dat je maar 150 kWh verbruikt. Volgens hun hebben ze mijn verbruik in mijn nieuwe woning doorgekregen van de netbeheerder. Aangezien deze nieuw is gokken ze maar wat. Ze weten nog niet eens of je zonepanelen hebt of alleen of met 4 personen woont.

  Mensen ga hier nooit mee in zee. Lees de andere beoordelingen.

  Reageren
 • Rrenate hansma – 27 januari 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  heeft geen ster verdiend, zit al 3 maanden te wachten op de juiste eindnota, het schijnt nogal moeilijk te zijn om een eindnota te maken “heeft tijd nodig” zeggen ze. we geloven niet meer in dit bedrijf. zijn echte oplichters. ik ga ze elke week lastig vallen. tot ik het voor elkaar heb. ga niet met ze in zee. je word bedonderd waar je bij staat. mooie praatjes komt alleen niets van terecht.

  Reageren
 • PPiet Haan – 17 januari 2022

  Eindafrekening over 2021 gekregen waar de honden geen brood van lusten. Slaat gewoon helemaal nergens op. Ik zou 2x zoveel energie verbruikt hebben dan in 2020. Dat is onmogelijk.
  2 jaar geleden ook al op een hele dubieuze manier bij DGB terecht gekomen. Ze deden zich voor alsof ze van mijn toenmalige energieleverancier (Budget Energie) waren en dat het allemaal goedkoper kon en plots was ik overgestapt naar DGB. Onvoorstelbare oplichters, echt een stel criminelen. Dat dit bedrijf nog steeds bestaat!!
  Ben echt woedend, helemaal nu ik iedereen zn slechte ervaringen lees.
  Wat kunnen we hier aan doen? Gewoon niet betalen? Heb het idee dat niets werkt en dat we misschien wel iedereen die voor dit bedrijf werkt een draai om de oren moeten geven om te zorgen dat dit stopt. Ik weet het niet meer.

  Reageren
  • AAngela – 29 mei 2022

   Herkenbaar
   Opdringerig en ze zetten je zonder pardon over

   Reageren
 • GGerrit Eleveld – 13 januari 2022

  Prijs

  Zijn oplichters had een contract met naked energie is overgenomen door dgb
  Mijn maandbedrag bij naked energie was 137 euro gebruik ik niet eens heb geen eindafrekening en zou nu even 380 euro per maand moeten gaan betalen oplichters opvreters gebruik nog geen 100 euro aan energie en gas ze krijgen van mij helemaal niks uit volk

  Reageren
  • PP. v/d Hulst – 14 februari 2022

   Als u denkt nog geld tegoed te hebben van Naked Energy wegens bespaarde energie, kunt u een officiele vordering indienen bij de curator van Naked Energy, de heer Kloots. emailadres kloots@debok.com. Hier móet de curator gevolg en antwoord op geven. Indien u geen reactie krijgt, heeft uzelf óók het recht om na uw gestelde termijn een incassobureau in te schakelen. Het werkt dus ook zeker andersom. Veel mensen weten dat niet. Dit is mij verteld door het Juridisch Loket. Doe er uw voordeel mee.

   Dit geldt dus voor alle gewezen klanten van Naked Energy.

   Reageren
   • LL. Visser – 21 maart 2022

    Ik kreeg email dat mijn terug te ontvangen bedrag van Naked Energie mee werd genomen op lijst van schuldeisers.
    Ik heb me zelf daar niet voor aangemeld….

    Reageren
 • RRob – 08 januari 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dankzij de ACM en de curator uit Rotterdam.
  Zijn wij ex Naked Energy klanten gedwongen om over te stappen en gedumpt naar DGB energie voor geld.
  Ze zijn al diverse keren gewaarschuwd door ACM,consumenten bond enz.
  Maar hebben laks aan de regels.
  Slechter kan je het niet treffen.
  Rekeningen zullen wel niet kloppen,aanmaningen krijgen terwijl je niet meer bij hun zit enz.
  Totaal geen enkel vertrouwen in dit bedrijf.
  Alleen maar slechte ervaringen bij diverse beoordelings sites.
  Informatie op de site is oud.
  Je krijgt geen inlogcode wat ze wel hadden belooft.
  Je kan je tarieven,contract enz niet inzien.
  Word wel al zonder je toestemming automatische incasso geïnd van je bankrekening.
  Krijg brief waar elektriciteit wel maar niet het gas is opgezegd bij DGB energie dit is wel doorgegeven.
  Krijg een boete omdat ik overstap, maar dit had ik 9 december 2021 al gedaan voordat Naked Energy failiet was gegaan.
  8 januari 2022 ben ik overgestapt naar mij gekozen energie bedrijf.
  Anders kreeg ik hier een boete.

  Reageren
 • AA – 09 december 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  onbetrouwbaar bedrijf. Veranderen zonder overleg je contract. Zie je in je dashboard ineens een andere eerdere einddatum bij je contract staan. Dit in combinatie met alles wat er over dit bedrijf al in de media is doet ons besluiten wij dat we dan bij dit bedrijf weg gaan. En dan ineens hebben we weer met ons oude contract te maken . En zeggen wij vroegtijdig op, geeft men aan. Hoezo vroegtijdig. DGB jullie hebben ons einddatum verandert.
  Houden vol dat ze dit niet gedaan hebben. Krijg je doodleuk nog te horen dat : want wij noteren alles mevr. Ja zo het hun uitkomt.
  GA NOOIT IN ZEE MET DIT BEDRIJF

  Reageren
 • MMax – 03 december 2021

  Ik geef dit bedrijf geen sterren omdat de mogelijkheid tot negatieve sterren niet als keuze wordt gegeven . Dit bedrijf is eigenlijk niet de moeite waard om een recensie te schrijven laat staan sterren te geven, maar doe dit om (mochten die er nog zijn) toekomstige klanten te weren van dit waardeloze, klant onvriendelijke bedrijf.

  In september 2021 heb ik, net als vele voormalige klanten van dit bedrijf, de melding gekregen dat ik in verzuim ben gebleken. Reden vooralsnog onbekend want als ik de regels las voldeed ik aan elke om mijn contract door te laten lopen. Achteraf erg blij weg te zijn daar. Beloftes zijn gedaan ten tijde van overstap, maar geen enkele is hiervan waargemaakt. Zo kan ik bijvoorbeeld fluiten naar de boete die ik heb moeten betalen welke ik had gekregen voor de voorgaande leverancier ivm het overstappen naar DGB. Stom van mezelf hierin te zijn getrapt, maar het verhaal was mooi.

  Nu inmiddels december en nog steeds. niet afgewikkeld. Een eindafrekening ontvangen, prima want ik krijg nog een tegoed, maar daar mag ik nog is 10 weken op wachten omdat dit geautomatiseerd is. Mooi verhaal maar volgens mij regelt een mens de automatisering en niet de computer. Met andere woorden. Klanten service kapt het af en is zeer onvriendelijk en doet enorm goed of ik dom ben. Helaas dames…..

  DGB beëindigd mijn contract omdat ik in verzuim ben op 4 september en nu mag ik tot 18 januari wachten op mijn eigen geld. Eisen dat ik een extra maand betaal anders komen er kosten bij enz enz……

  Al met al een zeer onprofessioneel en jlant onvriendelijk bedrijf! Trap er niet in mensen….!!!!

  Reageren
 • KKimberly van rijen – 02 december 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dit bedrijf valt mensen lastig!!! Ze bellen je wel elke week op , en we hebben duidelijk aangegeven met rust gelaten te worden , elke keer als ze bellen zijn ze enorm opdringerig en heel erg respectloos. Wij willen niks van ze !!! Dus laat ons dan met rust

  Reageren
 • BBeginNietaanDGB – 23 november 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Allereerst, jammer dat je een ster moet geven. Ik gun dit bedrijf 0 sterren.
  Ook ik kan aansluiten in de lange rij van klanten waarbij het energiecontract eenzijdig is opgezegd per 30 september 2021.

  Zogenaamd omdat ik in verzuim zou zijn vanwege het niet betalen via automatische incasso. DGB heeft mij in de tijd dat ik klant was 1x een herinnering moeten sturen die voor de vervaldatum betaald is. Verder zijn alle betalingen op tijd gedaan. Op het moment dat de mail kwam met het verzuimbericht, waren alle betalingen binnen. Van verzuim kan dus geen sprake zijn.

  Hier heb ik over gebeld met DGB en vervolgens wordt je schandalig te woord gestaan door de medewerker op de klantenservice. De verbinding werd voortijdig verbroken, omdat ik bleef doorhameren op het feit dat wat DGB doet, niet zomaar kan. Het enige wat de medewerker deed was alles ontkennen en vervolgens met de pinnige medeling “Nou mevrouw als u alles beter weet heeft dit geen zin”, de verbinding verbreekt.

  Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier, omdat ik bij een dergelijk bedrijf niet eens meer klant wil zijn. Vervolgens ontvang ik mijn eindnota’s en staat op de nota voor stroom en voor gas een opzegboete terwijl zij mijn contract hebben opgezegd. Volgens hen krijgen ze nu nog geld van mij, door het factureren van de boetes lijkt dat inderdaad zo. Als deze boetes echter wegvallen, krijg ik nog geld van DGB. Dit gaat om ongeveer 300 euro, omdat ik ook minder verbruitk dan betaald heb. Klachten ingediend over de facturen, daar wordt niet op gereageerd, maar ze hebben wel tijd om nog even een herinnering te sturen voor een onterechte factuur. Als ik de factuur niet betaal krijg ik daarover ook nog eens herinneringskosten en ik moet maar wachten tot DGB eindelijk eens de tijd neemt om mijn factuur te corrigeren.

  Reageren
 • MMarjolein – 26 oktober 2021

  Slecht bedrijf, nul sterren, contract zonder reden verbroken en op vrijdag einde middag alles afgesloten!! Zonder waarschuwing en zonder redenen!! Hier moet je niet zijn! Dit zou strafbaar moeten zijn.

  Reageren
 • SSimone – 25 oktober 2021

  Ik heb goede ervaring steeds.

  Na verhuizing prima alles gedaan.

  Heb een vijfjaarcontract met laag tarief en hou het zo.

  Alles is negative en merk hier niets van.

  We maken elkaar gek zo.

  Vast contact is gunstig.

  Positief nieuws dus

  Reageren
  • PP. v/d Hulst – 14 februari 2022

   Hoe dùrf je dat te zeggen als… DGB-medewerker!
   Niemand trapt in zo’n reactie, Rukwijf!!!

   MENSEN ! DE BEKENDE SIMONE VAN DE TELEFOON BIJ DGB !!

   Zeker de geliefde van de directeur ! want zo’n stortvloed aan telefonische klachten de hele dag telkens weer houdt NIEMAND uit. Ongetwijfeld moet het jou dan zéker ook flink wat opleveren.
   “Als het maar rijkelijk vloeit”.

   Ga je werk nou eens goed doen.
   Had je tussentijds al kunnen doen in plaats van dit te schrijven.
   Nu maak je het beeld over DGB nóg erger.
   Schandaliger dan dit kan Jij en de hele Club erbij nu niet meer zijn!

   Werkelijk ongelooflijk en ongehoord… vies!!!

   Reageren
  • PPrive – 23 november 2021

   Beetje onzin uw opmerking van we maken elkaar gek. Er zijn vele gedupeerden door dgb, die door dgb niet correct geholpen worden. Daardoor zijn mensen genoodzaakt hun klachten op internet te zetten in de hoop dat er dan wel iets mee gedaan wordt. Bij mij persoonlijk gaat het om 300 euro die ik nog terug hoor te krijgen.. maar dgb laat niets van zich horen. Mensen maken elkaar dus niet gek maar zijn daadwerkelijk gedupeerd. Fijn dat u wel een goede ervaring hebt, maar er zijn teveel mensen die van DGB nog (veel) geld tegoed hebben.

   Reageren
 • SSelma – 22 oktober 2021

  DGB heeft ondanks contract beeindiging eind oktober toch weer de volle mep voor november van onze rekening afgeschreven.
  Het is gewoon crimineel , stelletje oplichters.
  het bedrag heb ik dus gestorneerd.

  Reageren
  • LLien – 23 oktober 2021

   Bij ons hetzelfde, heb ook gestorneerd en nu een aanmaning ontvangen terwijl ze zelf het contract met ons hebben verbroken…

   Reageren
 • RRien – 16 oktober 2021

  Ook hier zelfde om 29 september om half zes e-mail contract beëindiging.
  Nu liep ons contract van oktober 2020 tot oktober 2025 maar idd kan ook niet meer inloggen.Heb nieuwe zonnepanelen maar niet minder betaald laatste jaar dus krijg hoop terug.Wordt ons nu die eindafrekening ook door de neus geboord?Heb acm ook al bericht gestuurd.Dit mag toch eigenlijk niet kunnen.

  Reageren
 • Ppeter – 14 oktober 2021

  Contract 85euro afschrijving 117
  euro
  Dan krijg ik bericht dat ik ben afgesloten door de gasleverancier
  Ik weet van niks
  Kan ik nu zonder boete een andere leverancier zoeken ?
  Schandalig hoe deze maatschappij met mensen omgaat
  Wat ik lees zijn er honderden mensen

  Reageren
 • SSabdy – 13 oktober 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zoals alle andere gedupeerde kreeg ik ook uit het niks een mailtje dat ik in verzuim ben?!? Alles nagekeken maar alles is Nettjes betaald via automatische incasso. Nu een mail van mijn netbeheerder dat ik geen energie leverancier heb?!? Prima! Als ik geen boete krijg stapt ik met alle liefde over stelletje oplichters!!!!!!!!!!!!

  Reageren
  • TTrucker – 10 november 2021

   Hier is hetzelfde gebeurd. Zomaar een email dat ik in gebreke was. En alles was netjes betaald. Nu wordt er door Liander gedreigd met afsluiting omdat DGBniet meer leverd per 1 november. Per 1 december heb ik pas een nieuwe energie leverancier maar dat is niet mijn fout toch ? Vanmorgen wakker geworden met emails van DGB energie. De eind afrekening. Ze gaan nog even een kleine €500 van m’n rekening afschrijven binnenkort. Die ga ik uiteraard storneren maar ik zit ook niet te wachten op een bkr registratie. ACM al gemaild. Maar wat is nu een slimme stap…..

   Reageren
  • IInge – 13 oktober 2021

   Hier dus idem iditoMaar door de brief dar we ingebreke waren ben ik zo dom geweest om met spoed zonder t eerst natekijken nog een keer tebetalen…

   Reageren
 • Ppas – 10 oktober 2021

  we waren tevreden en hebben alle rekeningen betaald.
  nu worden we aangeschreven als wanbetaler wat we zeer onterecht vinden. We hebben net op ons portaal gekeken van de DGB Energie en zagen dat wij geen klant meer zijn sinds 30 september 2021 met als reden voortijdig contract opgezegd. Ons contract loopt normaal gesproken nog tot 2025. En zitten nu zonder energie maatschappij.

  Er staat op de site van de DBG een uitleg toelichting brief die enkele klanten hebben ontvangen. Dit verhaal klopt van geen kant. Zoals ik in mijn omgeving en op internet hoor en zie zijn het er eerder duizenden. Die de brief hebben ontvangen. In de uitleg staat dat de DGB Energie geen verlengingsvoorstel kan doen maar het gaat hier omlopen de contracten die nog niet de eind datum heeft bereikt dat is toch wat anders dan een verlenging van je contract.

  Dat dit zo maar kan hier in Nederland. Volgens mij moet de politiek dit bedrijf hard aanpakken.

  Reageren
 • FFrieda – 07 oktober 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oplichters
  Contract 185 euro afschrijving 335 euro
  Dan krijg ik bericht dat ik ben afgesloten door de gasleverancier
  Ik weet van niks
  Kan ik nu zonder boete een andere leverancier zoeken ?
  Schandalig hoe deze maatschappij met mensen omgaat
  Wat ik lees zijn er honderden mensen afgesloten die een contract bij hun hadden

  Reageren
  • HHenk – 07 oktober 2021

   Wat is er bij de dgb aan de hand ? telefonisch onbereikbaar al 2 dagen lang uren verbinding gehad, om 4 uur in de middag einde werkdag, terwijl ze toch doorgaan tot 5 uur

   Reageren
   • HHenk – 08 oktober 2021

    Voorschot storneren foute boel!

    Reageren
 • JJa de Jongh – 05 oktober 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oplichters zijn het. Ze belden met de mededeling dat ze energie goedkoop konden leveren. Tot dan betaalden we €179.. Dsb schreef € 338.49 af. Twee weken later weer € 338.49.
  Hoezo goedkoper.

  Reageren
  • SSjaak – 05 oktober 2021

   Het zijn gewoon boeven van de bovenste plank !
   Iedereen is er in getrapt en betaalde veel meer pure oplichting en dat kan schijnbaar heel makkelijk in Nederland met al zijn regels !
   Waar blijven de toezichthouders op dit vlak ?
   Alom nooit meer DGB of andere oplichters in de energie gewoon naar de grote bedrijven daar word je nog persoonlijk geholpen in ons geval was dat Vattenfall super goed geholpen !!

   Reageren
 • LLisa – 05 oktober 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Waardeloze energieleverancier. Automatische incasso was stopgezet zonder ons daarvan op de hoogte te brengen. Eindelijk kregen we een SEPA formulier toegestuurd en die hebben we ingevuld teruggestuurd. Hiervan weer niks vernomen, dus we namen aan dat dit geregeld was. Deze maand moesten we echter weer handmatig de bedragen overmaken en een dag later krijgen we opeens een email dat we in verzuim zijn, terwijl alles netjes betaald is. Wij hebben gebeld en het blijkt dat de automatische incasso nooit ingevoerd is en dat ze de contract beëindiging niet terug kunnen draaien. Deze energieleverancier moet gewoon stoppen. Ik ga iedereen die ik ken waarschuwen zich nooit bij de DGB aan te sluiten.

  Reageren
 • LLisette – 04 oktober 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vanavond in totaal zo’n keer gebeld door verschillende nummers. Uiteindelijk opgenomen en kreeg te horen dat ik mogelijk wordt afgesloten door problemen met energieleveranciers?! Om die reden wilde ze me nu overzetten naar een andere leverancier – om afsluiting te voorkomen. Het was een vaag verhaal en kon er slecht tussenkomen bij deze jongeman.

  Aangegeven dat ik eventuele wijzigingen graag eerst per mail ontvang, maar het enige wat hij wilde was dat ik mijn adres en rek. nr. direct zou bevestigen.
  ‘We zijn alleen maar hard aan het werk om iedereen van goedkope energie te blijven voorzien’, aldus de betreffende jongeman.

  Ik word op mijn verzoek morgen teruggebeld en kom nu na dit gesprek al deze reviews tegen.. Daarnaast ondertussen alweer 3 keer gebeld?!
  Dit belooft weinig goeds. Kom er net ook nog eens achter dat mijn contract tot in 2026 loopt..
  Geen idee wat ik hiermee aanmoet!

  Reageren
 • EErik – 01 oktober 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Kan niet minder als 1 ster geven helaas, vandaag heeft DGB mijn contract opgezegd, omdat ik niet betaal via automatische incasso (gelukkig). Altijd keurig voor de 22e van de maand betaald. Rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld. Kijken wat de mogelijkheden zijn.

  Reageren
 • MMarion – 01 oktober 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Mijn ervaring is dat het de grootste oplichters zijn. Omdat ik een automatische incasso heb op de eerste van de maand en niet de 22 e ben ik eruit gegooid, ik heb geen achterstanden gehad, maar ik ben een risico nu.. weet je DGB, steek je stroom in je reet.. ik heb maandag een afspraak bij het juridisch loket, jullie horen nog van mij

  Reageren
  • SSjaak – 04 oktober 2021

   Ben benieuwd . Er schijnen ook mensen de Volkskrant gebeld hebben want er zijn heel veel klachten ! De Volkskrant wacht op meer bellers .

   Reageren
  • SSjaak – 04 oktober 2021

   Na een verhuizing doorgegeven per 30 augustus kreeg ik een jaar afrekening en gingen ze gewoon door met de incasso voor het oude adres dus die heb ik terug laten storten . Voor mijn nieuwe adres werd toen al een paar maanden geïncasseerd het maand bedrag . Toen kreeg ik 30 september een mail met de titel U BENT IN VERZUIM ik heb nog een contract voor 4 jaar . Dus even bellen 25 minuten wachttijd krijg een soort snibbige dame aan de lijn die maar alleen kan zeggen U BENT IN VERZUIM iets anders kwam er niet uit . Later nog een keer gebeld een iets mindere verveel met het zelfde verhaal maar wist nog wel te vertellen dat we helemaal geen leverancier meer hadden en dat Stedin wel contact op zou nemen ! Ik snap niet dat dit kan in Nederland zo maar afsluiten . Wat een slecht bedrijf ik ga ook nooit meer in zee met die vervelende bel bedrijven nooit meer !

   Reageren
  • MMieke – 03 oktober 2021

   Hoi Marion,

   Bij ons is precies hetzelfde gebeurd, donderdag een mail gehad en dezelfde dag al is het contract verbroken ???

   En…..we hadden een contract van 3 jaar en krijgen nu dus ook een boete voor over de komende twee en een half jaar…….we weten nu ook niet waar we financieel aan toe zijn want de boete moest nog worden verrekend………

   is dit bij jou ook het geval ?

   Gr. Mieke

   Reageren
 • WW. Joosten – 14 september 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Bij de eindafrekening, wat in mijn voordeel was, kreeg ik maar moeizaam reacties op mijn mails om stand van zaken terugbetaling. Zelf zitten ze er snel bovenop als zij geld moeten krijgen. Ze verschuilen zich achter de 10 weken die op de eindafrekening als termijn staan. Maar daarna komt er nog niks terug. En wordt er wederom niet gereageerd.

  Reageren
 • GGerrits – 25 augustus 2021

  in Juni ook met valse beloften klant geworden bij DGB. Er werd gelijk 2x €93,30 en 2x €23,53 van mijn rekening afgehaald voor de voorschot en een een maand extra voor gas en water. Dat vond ik heel bizar. Bij mijn vorige leverancier betaalde ik enkel €92.18 voor gas en water. dus werd ik dief van mijn eigen portemonnee. Ik gebeld naar DGB en uitgelegd dat ik flink in de maling bent genomen door de beller die mij als klant voorloog goedkoper uit te komen bij DGB en dat ik er werk van gaat maken. Ik kreeg netjes een mail terug dat alles weer wordt terug gezet naar mijn vorige leverancier, maar tot heden nooit mijn geld ontvangen. Ik blijf doorgaan en maak er werk van.

  Reageren
  • Sselma – 30 september 2021

   Wij hebben nu het zelfde bij de DGB energie meegemaakt, ze schrijven binnen 1 week 2x een energie rekening van over de 300,00 euro van je rekening.terwijl de 1ste een voorschot van nog geen halve maand moet zijn.
   dit zijn gewoon criminele praktijken, ben dan ook weer overgestapt naar een andere maatschappij.
   hier wil ik zeker niet blijven

   Reageren
 • KKees – 19 augustus 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Blijf bij deze oplichters weg! Ga niet met deze mensen in zee!

  Reageren
 • MMarcel – 16 augustus 2021

  Ik was ook bij dbg vanaf jullie 2021 tot 12 augustus 2021 kreeg eerste maand jullie 4 factuuren van bijna 500 euro ????? Ik had van bedrijf Zelfde adres op particulier laten zeten kreeg gelijk 4 factuur alleen van de maand jullie heb dus 2 contracten op 1 adres ??????
  Belagelijk dit IK raad iedereen aan om nooit naar DBG ENERGIE OVER TE STAPPEN DIT GA JE GELD KOSTEN ALTIJD DOE HET ABSULIET NIET BLIJF WAAR JE BENT JE BENT ((((((GEWAARSCHUWD )))))PAS OP OPLICHTING B.V

  Reageren
 • CC. van Leeuwen – 14 augustus 2021

  Waardeloze beloften. Ik schijn geen volledige eindafrekening te hebben ingezonden om recht te hebben op vergoeding van de opzegboete vorige leverancier.
  Zou wel netjes geweest zijn als ze dit even hadden gemeld.
  Verder kom ik niet aan een MijnPortaal account, want het “ding” zegt dat de twee mailadressen niet gelijk zijn. Toch echt wel!!!
  Valt niet over te praten: “eigen verantwoordelijkheid” is het antwoord.
  Wat een hufters (en ik ook dat ik er met mooie praatjes ingestonken ben.

  Reageren
 • DDaisyMae – 13 augustus 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Woest ben ik. In staat om naar harderberg te rijden om die oplichters eens flink aan te pakken. Krijg aanmaningen etc. Maar ik betaal geen piek. Nada noppes nul. Sterker nog. Ik start n procedure tegen dgb wegens valse voorlichting en bedreiging.
  Lieve mensen. Begin er niet aan. En voor diegene in hetzelfde schuitje. We moeten samenwerken om dit bedrijf een halt toe te roepen !!! Het zijn oplichters. En tel gaat niet. Heel onbeschoft. Ben er nog lang niet klaar mee. En dat zullen ze weten ook.

  Reageren
  • LLien – 23 oktober 2021

   Hoe ver is de schrijver ( of anderen) met de procedure?

   Reageren
  • KKees – 13 oktober 2021

   Ik wil er wel heen ook al zit ik er niet bij ..trommel maar genoeg mensen op om daar naar binnen te vallen

   Reageren
  • WWillem – 31 augustus 2021

   Helemaal mee eens! Ik zit in hetzelfde schuitje, had er al even niks meer van gehoord, rekeningnummers alles laten blokkeren van dit klote “bedrijf” een paar maanden niets gehoord, tot gister en nu hebben ze weer een brief gestuurd.
   Ik betaal er ook geen cent aan, en mocht je daadwerkelijk een keer langs gaan, ik ga super graag mee!!

   Reageren
  • MMick – 15 augustus 2021

   Ik zou heel graag met je meegaan, met een stel motor vrienden en even een heel stevig gesprek gaan voeren.

   Reageren
   • BBen – 08 oktober 2021

    Daar suggereert u mee dat motorrijders dat probleem wel even op zullen lossen.
    Vreemde reactie

    Reageren
  • CC. van Leeuwen – 14 augustus 2021

   Zijn zeker oplichters!!! Gladde praters!

   Reageren
 • AAnnelies – 06 juli 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Lees alsjeblieft alle negatieve reviews eerst goed voordat je iets afsluit. Dat heb ik niet gedaan.
  In april jl. een contract aangegaan, deze werd buiten mijn medeweten om ineens stopgezet na een maand. Meerdere keren geprobeerd contact te leggen, maar er werd geen oplossing geboden. Inmiddels zat ik zonder energie en zou mijn netwerkbeheerder de energie afsluiten. Ik doe een spoedaanvraag bij een andere energieleverancier en INEENS wordt DGB wakker en belt mij een dag later.
  Vervolgens krijg ik een eindafrekening met 250 EURO!!! opzegvergoeding, terwijl ik nooit het contract heb opgezegd! Ik mail hierover en krijg geen reactie. Behalve dan nu een AANMANING VAN 80 EURO!
  De behandeling aan de telefoon vervolgens is ronduit schandalig. Ik moet het bedrag gewoon betalen.
  Als particulier trek je altijd aan het kortste eind, ook al sta je volledig in je recht. Echt ronduit schandalig dit!

  Reageren
 • AAnnelies – 06 juli 2021

  Lees alsjeblieft alle negatieve reviews eerst goed voordat je iets afsluit. Dat heb ik niet gedaan.
  In april jl. een contract aangegaan, deze werd buiten mijn medeweten om ineens stopgezet na een maand. Meerdere keren geprobeerd contact te leggen, maar er werd geen oplossing geboden. Inmiddels zat ik zonder energie en zou mijn netwerkbeheerder de energie afsluiten. Ik doe een spoedaanvraag bij een andere energieleverancier en INEENS wordt DGB wakker en belt mij een dag later.
  Vervolgens krijg ik een eindafrekening met 250 EURO!!! opzegvergoeding, terwijl ik nooit het contract heb opgezegd! Ik mail hierover en krijg geen reactie. Behalve dan nu een AANMANING VAN 80 EURO!
  De behandeling aan de telefoon vervolgens is ronduit schandalig. Ik moet het bedrag gewoon betalen.
  Als particulier trek je altijd aan het kortste eind, ook al sta je volledig in je recht. Echt ronduit schandalig dit!

  Reageren
 • PPeter – 02 juli 2021

  Ver van DGB afblijven, pure misleiding en verschuilen zich achter derden………, geen enkele afspraak komen zij na!

  Reageren
 • TTony Flameling – 11 juni 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overstap via NL Energie Advies naar DGB, ben er vet ingetuind. Overstap boete verspreid over 5 jaar terugbetalen, wie bedankt dat dan? Ben er na 8 maanden overgestapt, via Regionaal Energie Collectief, die beloofde de boete terug te betalen als ik maar zou overstappen. Nog geen cent ontvangen, maar misschien komt er nog wat? Ben nu bij Engie, die beloven binnen 12 weken de 250 EUR terug te betalen. Hopelijk gaat dat wel goed.

  Reageren
 • Ddj – 21 mei 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  meeste slechtste energie leverancier ooit, ben dus door een telefooncentrale bij hun ingeschreven wat ik niet wilde. was bij innova energie klant wat echt een topper is. slechte service en zit nu dus aan een contract vast wat ze niet zonder kosten willen terug zetten. meerdere dagen met klantenservice van het kastje naar de muur gestuurd en ongelukkig als wat.

  Reageren
 • JJob S – 19 mei 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Net gebeld door een callcenter dat onder valse voorwendselen mij een contract bij dgb probeerde aan te smeren tegen een zeer hoge kWh prijs. Als je dgb zelf wil bellen om hierover een klacht in te dienen blijkt hun nummer niet bereikbaar. Oplichters dus.

  Reageren
  • Mmarjo V – 21 mei 2021

   bij ons zonet hetzelfde gebeurd. schandalig. DGB gebeld: zij kunnen er niets aan doen!!!! zegt de telefoniste, ze schakelen toch zelf het callcenter in!!!!!! oplichters.

   Reageren
 • KKim Veldhuizen – 22 april 2021

  In het telefoongesprek met DGB is aangegeven dat ik en opzegvergoeding zou krijgen over de boete van de vorige energieleverancier. Daar is niet bijgezegd dat dit uitgesmeerd zou worden over het 5 jarige contract. Ik kreeg het dus niet in een keer terug.
  Na indienen van de opzegvergoeding kreeg ik een mail en dacht dat het in orde zou komen.
  Nu bij de jaarrekening blijkt dat er niets is verrekend.
  Na telefonisch contact blijkt dat mijn verzoek tot opzegvergoeding is afgewezen en ik dit zelf in mijn portaal had moeten volgen. Ik heb alleen een mail waarin staat dat zij het verzoek hebben ontvangen.
  Mij word steeds gewezen op mijn portaal en het contract.

  Reageren
 • RRens – 29 maart 2021

  oplichters !!!! werken met valse handtekeningen !!!

  Reageren
  • NNiels – 03 juli 2021

   Dat klopt, ook bij mij gebeurd heb nooit een paraaf gezet via mijn mobiel. Hoe kan dit?

   Reageren
 • MMarc Clemens – 25 maart 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Pas op !!! Oplichters !!!

  Reageren
 • GGerard – 16 maart 2021

  Ben geschrokken van de reviews.
  Heb contract die zelfde dag direct ontbonden. Heb 3 x gebeld 1x mail gestuurd, toen bevestiging gekregen van contract is ontbonden.
  Pas Op.

  Reageren
 • FFrank – 11 maart 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oplichters, heeft mee een kapitaal gekost en maken bewust fouten met berekenen van het maandbedrag om zo deze kunstmatig te laag te houden. Criminelen organisatie.

  Reageren
 • CChris – 08 maart 2021

  Service

  Algemeen

  Let op !!!!!
  Trap hier niet in.
  Grootste oplichters die er rondlopen.
  Geef geen bankrekeningnummer of wat dan ook.
  Vragen persoonlijke dingen wat geeneens mag wettelijk gezien.
  Blijven zeuren en aandringen.
  Gewoon hoorn erop is het beste en nummer blokkeren….

  Reageren
 • IIen – 04 maart 2021

  Dit bedrijf heeft mijn ouders opgelicht met mooie praatjes. Ze weten precies wie ze kunnen benaderen, de kwetsbare ouderen. En komen absoluut hun afspraken niet na. Schande dat dit mogelijk is in Nederland!

  Reageren
 • KKevin – 01 maart 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ze beloven van alles maar komen niks na. Oplichters zijn. Dat ze nog een bestaan recht hebben.

  Reageren
 • AAlexander – 22 februari 2021

  Groot stelletje internet criminelen. Inmiddels aangifte gedaan. Internet en identiteit fraude. Oplichters zijn het vuile hufters!!!!!

  Reageren
  • CCh – 09 april 2021

   Heb je al wat gehoord nav je aangifte? Ik heb deze week een eind afrekening gekregen van €650 euro!! Meerdere malen gevraagd of ik goed zat, kreeg te horen dat ze dat nog niet konden zeggen. Bij andere maatschappijen zou ik lagere maandlasten hebben. Nu alsnog bij betalen?!

   Reageren
 • HHans – 22 februari 2021

  Geen enkele ster waard, schoften zijn het, criminelen

  Reageren
 • OOzlem Kermen – 19 februari 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ze hebben mij beloofd om de boete van de vorige leverancier te vergoeden, maar hebben het niet gedaan. Ik heb een mail gestuurd van mijn betaling, en een mail terug gehad dat het vergoed zou worden, nooit de betaling gehad en ik dacht het zal wel komen met de jaarafrekening en heb gewacht. Ik heb tot nu toe nooit bij moeten betalen met de jaarafrekening omdat ik een hoog maandbedrag heb, bij deze leverancier moest ik ook nog bijna €180,- bijbetalen, dus ze zijn echt niet goedkoop, in de jaarafrekening was het bedrag van de boete van de vorige leverancier ook niet verwerkt, ik heb de klantenservice gebeld, werd tegen mij gezegd dat het in de voorwaarden staat dat het bedrag van de boete wordt verdeeld over de jaren van je conract. Dus heb je een conract van 5 jaar, dat wordt €25,- per jaar per product. Echt heel krom. Ik heb gezegd dat dit niet gezegd is, ze zei je kon het ook zelf lezen, ze zijn zo onbeschoft. Nooit meer DGB.

  Reageren
  • KKato – 24 augustus 2021

   Bij ons precies hetzelfde. Dus in totaal voor gas en Electra 250 euro weg. Het zijn criminelen.

   Reageren
 • AAtes – 18 februari 2021

  Kan ik nog binnen 14 dagen annuleren? Heb aangetekende brief gestuurd etc en ga nog via de mail aansturen. Hoop dat ik er goed vanaf kom.

  Reageren
  • JJutteke – 11 september 2021

   Is dat gelukt?
   Zelfde heb ik namelijk ook zojuist gedaan.

   Reageren
 • RRonny – 17 februari 2021

  Wat een bende criminelen. Kijk uit en trap er niet in. De positieve reacties die hieronder tussen staan hebben zij zelf geschreven, Let op.

  Reageren
 • EElisabeth – 17 februari 2021

  Mensen trap er niet in. Ik heb nu grote schulden en problemen. Blijf hiervan weg. Als je aan de deur aanbelt in Hardenberg is men zogenaamd niet thuis schade. Te triest voor woorden.

  Reageren
 • HHans – 17 februari 2021

  geen ster mogelijk wat een grootschalige oplichters, grootste boeven, WIE O WIE gaat bij dit malafide bedrijf de deuren sluiten. Hoe kun je als medewerker s avonds nog jezelf i de spiegel aankijken. Mensen pas op voor DGB voor je het weet zit je in de problemen en mag je het zelf uitzoeken….

  Reageren
 • MMark – 16 februari 2021

  Geen ster mogelijk ! verdienen ze absoluut niet. Stoppen met het zgn ondernemerschap. Bijzonder slecht. Wat een fantasten. Deuren sluiten en stoppen met mensen te besodemieteren. Oplichters.

  Reageren
 • MMark – 15 februari 2021

  Geen ster waard. Identiteitsfraude, fraude met bankrekeningnummer, onterechte afschrijvingen die samen een bedrag van meerdere duizenden euro’s bedrag, fraude AW gegevens. Mensen let op deze oplichters kost je geld

  Reageren
 • LL Sierkstra – 03 februari 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Heel vreemd dit, om 22.00 gebeld door een servicemedewerker van “Liander” die mij op de hoogte wilde brengen van de dalende kosten. Ik kon mijn maandtarief met 36 euro bijstellen. Hij had een heel verhaal dat hij vanuit Liander belde waardoor ik lang aan de lijn bleef. Hij had al mijn gegevens. Verder was hij bijzonder “gezellig” aan het kletsen over koetjes en kalfjes, alsof hij vertrouwen wilde winnen. Uiteindelijk stuurde hij mij een mail die ik ook gelijk moest accepteren. Dit weigerde ik want hierbij zag ik dat ik dus over zou stappen naar DGB. Nadat ik aangaf niet zomaar zo’n keuze te willen maken bleef hij nog lang doorvragen waarom niet. Toen ben ik ondertussen deze reviews gaan lezen en heb ik hem snel afgewimpeld

  Reageren
 • AA. – 02 februari 2021

  Mijn vrouw vanavond door hen gebeld en ze wisten haar voornaam. Hoe komen ze aan haar telefoonnummer en haar voornaam. Eerst de ” gewone” verkoper aan de telefoon gehad die begon over Liander, de netwerkbeheerder. Toen ik hem vroeg gaat het om een nieuwe leverancier van gas en elektra, was zijn antwoord ja, maar toen hij mij niet duidelijk kon maken hoe het precies in elkaar zat, kwam zijn manager aan de telefoon. Toen ik hem wat vragen stelde hoe e.e.a. in elkaar zit was de vriendelijk er gelijk af en gooide hij de telefoon er op. Hij beweerde dat we ons contract met de huidige leverancier via hun hadden afgesloten, echter toen ik hem vroeg welke leverancier dat dan is, moest hij mij het antwoord schuldig blijven.

  Reageren
 • IImke – 27 januari 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  OPLICHTERIJ!!!!!!! 1 ster is nog teveel voor deze organisatie! Deze oplichterij moet stoppen!

  Reageren
 • HHarold – 27 januari 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat een vreselijke oplichters! Ik wil iedereen waarschuwen om NIET met dit bedrijf in zee te gaan! Ze hebben mooie verkooppraatjes, maar stellen vervolgens een ander contract op. Hierdoor lijkt het alsof je een goede deal hebt gesloten, maar wat ze telefonisch beloven maken ze op papier niet waar!

  Reageren
 • BBoze dochter – 14 januari 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Kwetsbare ouderen per telefoon een te snel besluit laten nemen op behoorlijk agressieve en dwingende toon. Dit kan en mag gewoon echt niet! Als iedereen dit nu eens gaat melden bij ACM Consuwijzer? https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer

  Reageren
 • BBoze dochter – 14 januari 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Kwetsbare ouderen per telefoon een te snel besluit laten nemen op behoorlijk agressieve en dwingende toon. Als iedereen dit nu eens gaat melden bij ACM Consuwijzer? https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer

  Reageren
 • CCindy – 02 januari 2021

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Door een fout van Vaste Lasten Vergelijkers is een contract dat nooit is ingegaan niet tijdig geannuleerd bij DGB Energie. Hier begon de ellende.
  Vervolgens werd er de maanden daarna dus toch door DGB Energie honderden euro’s van mijn rekening afgeschreven. Ik heb Vaste Lasten Vergelijkers gemaild en gebeld maar het enige wat ze zeiden was dat ik inderdaad geen contract meer heb, maar ik moest het energiebedrijf zelf maar bellen als ik wilde dat ik mijn geld sneller terug kreeg. Ik heb DGB Energie dus zelf gebeld en gemaild. Uiteindelijk moest ik van DGB Energie zelf bewijs gaan leveren dat ik dit contract tijdig heb geannuleerd via Vaste Lasten Vergelijkers. Dit bewijs heb ik geleverd. Ik heb erachteraan gebeld, omdat het niet stopte: ze bleven geld van mijn rekening afschrijven. Uiteindelijk kreeg ik van iemand van de debiteuren afdeling te horen dat ik de bedragen zelf mocht terug vorderen en dat mijn contract per direct is beëindigd. Dit was telefonisch. Vervolgens werd er een week later wéér geld van mij rekening afgeschreven. Ik vorderde het terug en kreeg daarna een mail van DGB Energie over een mislukte incasso en een dreigement van een aanmaning. Terwijl zij geen recht hebben om geld van mijn rekening af te schrijven en ik geen klant ben bij hen!
  Er wordt dus nog steeds iedere week (!?) geld van mijn rekening afgeschreven terwijl ik nooit betalende klant ben geweest bij dit energiebedrijf! Daarnaast is het zo dat er dus niet eenmalig een bedrag per maand van mijn rekening afgaat: nee wel vier of vijf keer in een maand! Nu in totaal een bedrag dat onrechtmatig is verrijkt van bijna €400 in de maand december! En dit voor een niet bestaande energierekening voor een eenpersoonsflatje van iemand die fulltime werkt!? Al zou ik klant zijn bij DGB Energie is dit ook niet het afgesproken bedrag en zijn dit ook belachelijke bedragen die worden afgeschreven.

  Reageren
 • PPIET – 16 december 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  GELDWOLVEN IK BEN OVERGESTAPT KRIJG NOG 600 EURO VAN HUN MET 10 WEKEN OP WACHTE SCHANDALIG NOOIT NAAQR HUN OVERSTQPPEN

  Reageren
 • NNina – 14 december 2020

  Ze zijn overheersend aan de telefoon, hebben niet de juiste informatie en blijven bellen !
  Geen resprect voor de klant.
  Kunnen niet tegen kritiek, hingen de telefoon op toen ik dit teruggaf.

  Reageren
 • DDirk Gnodde – 10 december 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  DGB zijn geldwolven. Ze zoeken niet zelf naar nieuwe klanten, maar laten dit over aan een bedrijfje met gladde verkopers. Deze verkopers vertellen veel leugens, maar dat weet je dan nog niet. Ze lijken dus heel goedkoop, maar dat zijn ze niet. Zo lijken de thuisgestuurde tarieven laag, maar er komt nog veel bij. En als je dan inziet dat je een vergissing hebt begaan, helaas na de 14 dagen bedenktijd, dan worden de bedragen nog hoger.
  En als je dan opzegt komen er ineens nog meer kosten bij: opzegboetes (dat mag van de wet) en aanmaningskosten. Maar ze sturen pas aanmaningen nadat ik ze er op heb gewezen dat de aanmaningskosten onjuist zijn.
  En dan de eindnota’s; bedragen, die ik al betaald heb zijn niet terug te vinden; weer die aanmaningskosten en natuurlijk de opzegboete.
  En dat moet allemaal in een keer betaald worden, terwijl ze zelf het terugbetalen van opzegboetes uitsmeren over maximaal 5 jaar met bedragen van 25 euro per keer. Logisch zou zijn, dat je dat als ex klant ook zou mogen, maar nee hoor! Toen ik dat voorstelde ontplofte de medewerkster van DGB bijna.
  Ik snap hun wel hoor; ze staan er, volgens de consumentenbond, financieel heel slecht voor. Dus proberen ze door truukjes zoveel mogelijk geld binnen te harken.
  Mensen, TRAP HIER NIET IN!!!

  Reageren
 • KKristiaan – 08 december 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben nu sinds vier maanden lid van DGB Energie. Op het moment van oversluiten heb ik de offerte vergeleken met o.a. een energieovereenkomst van Engie, Greenchoice en Eneco. Op dat moment kwam DGB Energie het voordeligst naar boven. Inmiddels ben ik alweer een aantal keren gebeld door verschillende verkopers dat het goedkoper kan. Ook een offerte ontvangen van Oxxio, dit blijkt inderdaad nu goedkoper te zijn. Alleen dat blijft natuurlijk lastig vergelijken omdat de prijzen voor stroom en gas vandaag de dag anders zijn dan bijvoorbeeld vier of vijf maanden geleden. Op zich ben ik wel tevreden met deze partij, niet hele lange wachttijden zodra ik hun probeer te bellen en ook als ik een medewerker dan aan de lijn krijg, krijg ik vaak wel een passend antwoord.

  Reageren
 • Llouise – 08 december 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  nogal geschrokken van de reacties hieronder….. net mn contract helemaal doorgelezen van dgb maar het scheelde me sereiuze euros ten opzichte van mn oude contract. vandaar ook mijn reactie hier

  Reageren
  • DDirk Gnodde – 10 december 2020

   Reken alles maar eens goed na, met name de extra kosten. Dan zul je zien, dat ze duurder zijn dan Vattenfall, en die is al niet goedkoop.

   Reageren
  • DDirk Gnodde – 10 december 2020

   Hun prijzen zijn niet zo laag als dat je denkt. Er komen nog allerlei hoge kosten bij. De klantenservice lijkt vriendelijk zolang je maar braaf doet wat zij zeggen. Maar als je ze betrapt op hun fouten worden ze ronduit onbeschoft.

   Reageren
 • JJonathan – 08 december 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Klantenservice was niet echt super in het begin, moest soms wel 10 minuten in de wacht staan. Ik moest m’n eindafrekening opsturen om er voor te zorgen dat ik de boete die ik had bij engie, terugkreeg.

  Uiteindelijk allemaal gelukt, dus ben op zich wel te spreken over deze club.

  Reageren
  • PPascal – 13 december 2020

   Binnen hoeveel tijd heb je het bedrag terug gekregen?

   Reageren
 • DDorinda – 04 december 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Afgelopen week werd ik gebeld door iemand van Priment die mij vertelde dat ik een contract als grootverbruiker heb bij mijn huidige energiemaatschappij (Oxxio) en dat ik een kleinverbruiker ben en dus zou dat dan overgezet worden naar Engie. Ik heb meerdere malen gevraagd of dat zou betekenen dat ik bij akkoord geven zou overstappen, want dat mag ik nog niet i.v.m. jaarcontract wat nog niet is verlopen. Nee, ik zou niet overstappen. Oxxio en Engie zouden onder hetzelfde moederbedrijf vallen, Oxxio zou speciaal voor grootverbruikers zijn en Engie voor kleinverbruikers. Meneer wou alle gegevens met mij doornemen, tot hij bij mijn bankrekeningnummer aangekomen was. Ik gaf aan dat ik in de winkel stond en daar zeker niet mijn bankrekeningnummer hardop zou vermelden. Ik heb hem gevraagd alles op de mail te zetten en mij later terug te bellen. Hij wou dat ik gelijk mijn mail bekeek en het aanbod wat daar in stond, omdat we alles samen even na moesten lopen. Hij: ‘Heb je de mail ontvangen?’ Ik: ‘Geen idee, ik heb mijn telefoon aan m’n oor dus kan dat niet zien. Bel me later maar terug.’ Thuisgekomen heb ik het aanbod in de mail bekeken en daaruit werd duidelijk dat het wél om overstappen ging. Vandaag belde hij mij terug en toen ik aangaf dat ik had gelezen dat het om een overstap en een nieuw (3-jarig)contract ging en er daarom niet mee akkoord ging, zei hij: ‘Maar dat heb ik je toch allemaal duidelijk uitgelegd hoe dat zit?’ Waarop mijn antwoord was: ‘Ja je hebt het uitgelegd, maar het was me niet duidelijk. Nu wel, dus ik ga niet akkoord. Prettige dag nog!’. Mensen, blijf alert!!

  Reageren
 • Iirene – 01 december 2020

  Ook ik ben door DGB besodemieterd. Gladde praatjes en leugens vertellen om je klant te maken. Medewerkers die niet weten waar ze het over hebben aan de telefoon en verkeerde informatie geven. De opzegvergoeding zou door DGB worden betaald volgens de DGB medewerker aan de deur. Blijkt totaal niet waar te zijn. Aan de telefoon is mij door DGB verteld dat de opzegvergoeding bij de 1e jaarnota zou worden verrekend en uitbetaald en nu blijkt dat ze dat dus over 5 jaar doen. Stelletje oplichters zijn het.

  Reageren
  • Jjurgen – 10 december 2020

   ik heb het precies de zelfde probleen stelletje oplichters zijn het

   Reageren
 • SSandra – 26 november 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Voel me ontzettend belazert door dgb. Slimme verkoper, met gladde en achteraf valse praatjes. Dacht daar trap ik niet in, wel dus. Belachelijk dat bedrijven, in deze toch al zo lastige tijd, zo in de maling worden genomen. Wees gewaarschuwd en ga niet met dit leugenachtige bedrijf in zee.

  Reageren
 • WWalter van Maris – 24 november 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag al voor de 7e keer (om en nabij) in de afgelopen 6 maanden gebeld door die club. Ze heten telkens anders, nederlands energie collectief ofzo, en vandaag opeens N.E.L. Ik vroeg wat dat betekende, zou het Nederlands Energie Loket zijn. Zou zgn een prijs garantie hebben bij hun, maar ik zit al 10 jaar bij Greenchoice, direct , en ben daar tevreden over. Vorig jaar oktober prijs nog vastgezet voor 2 jaar. Ruikt aan alle kanten naar oplichting. Ik vroeg hoe ze aan mn nummer kwamen, ik stond in hun systeem omdat ik via hen het contract afgesloten zou hebben. Pertinente onzin. Ze zijn opdringerig, vertellen leugens en zijn onbeschofd. Dat zo’n club kan bestaan is niet te geloven.

  Reageren
 • JJ.b. Prins – 11 november 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben onder valse voorlichting binnen gehaald ze hebben leugens verteld.

  Reageren
 • EEd – 11 november 2020

  Algemeen

  Erg pressend, agressief. Had ‘doe’ ik niet gezegd. Maar blijft bellen. In het gesprek tig keer gevraagd hoe het zit, wordt niet duidelijk hoe het zit. Termen worden gegooid maar je weet niet waar je in stapt. Krijg de rillingen van die griet.

  Reageren
 • Ddik – 29 oktober 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  zeer dwingend gesprek met een van hun medewerkers, vroeg om bankgegevens etc. ruikt naar oplichting, heb daarna even met mijn energie leverancier gebeld. ik zou niet in hun mooie praatjes trappen mensen

  Reageren
 • VVenhorst – 28 oktober 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  net door ze gebeld, gelukkig gaf ik aan later teruggebeld te willen worden. wisten al mijn gegevens en hoe veel ik per maand kwijt ben. Erg dwingend. Gaven aan dat 45 procent van de inwoners van Dordrecht bij DGB zijn aangesloten. Blij dat ik even deze site tegenkwam!

  Reageren
 • FFrank van Tol – 22 oktober 2020

  Volgens mij onder de naam van het energieloket benaderd door DGB omdat de energieprijzen lager zijn dan mijn huidige aanbieder. Volgens het energieloket was DGB de beste aanbieder en er kon direct een nieuw contract worden afgesloten. Persoon was nogal dwingend en wisten veel info van mijn huidige aanbieder. Een of ander verhaal dat ze de 9 cijfers van mijn rekeningnummer moesten hebben zodat mijn IBAN vrij zou komen. Wilde ter plekke de offerte via de mail doorspreken om akkoord te krijgen. Gezegd dat ik dit sowieso op mijn gemak ga bekijken en niet direct een beslissing neem.
  Persoon wist niet hoe snel hij moest ophangen en offerte nooit ontvangen. Wordt nu door verschillende nummers uit Nederland (Delft, Eindhoven) door ze benaderd.
  Oplichters en willen door dwingend te zijn snel scoren op een energiecontract.

  Reageren
 • AAnoniem – 20 oktober 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oplichting!!!

  Reageren
 • IIneke – 13 oktober 2020

  Door een abuis slechte ervaring. Geen grammetje stroom afgenomen maar wel een rekening van € 125.—

  Reageren
 • GGeeta – 12 oktober 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Nooit meer energie DGB.
  Verschrikkelijke klantenservices ik betaal liever meer dan klant bij DGB .

  Reageren
 • MMarc – 01 oktober 2020

  Grote oplichters!

  Doen alsof ze van stedin zijn, hebben je gegevens en dwingen je bijna direct ergens mee akkoord te gaan.

  Moderne oplichting waar minder capabele mensen direct intrappen.

  Blijf ver weg van dit soort clubs!

  Reageren
  • LLindsay – 01 oktober 2020

   Zelfde!

   Reageren
 • RRosita – 24 september 2020

  Ik ben zojuist gebeld door zo een oplichter en jammer genoeg gezegd dat ik akkoord was . Ze wisten alles van me. Zelfs mijn rekeningnummer Mijn nieuwe tarieven zouden per 1 oktober ingaan. Wat kan ik hier tegen doen. Aangifte doen bij de politie ?

  Reageren
  • Ggerdevries – 08 januari 2021

   Ik raadt u aan naar https://consuwijzer.nl te mailen of naar hun nummer te bellen. Dat is de Autoriteit Consument & Markt, een overheids instantie. Vertel ze dat u een misleidende aankoop heeft gedaan. U wordt vervolgens op de juiste manier geholpen om uw overeenkomst ongedaan te maken. Eventueel wordt u door een van hun advocaten geholpen.
   Wist u trouwens dat online aangegane overeenkomsten nooit geldig zijn? Ik wist dat ook niet!

   Reageren
  • AAndre – 30 september 2020

   Direkt een mail sturen dat je niet akkoord gaat met het contract en ook de belclub die voor hun werkt informeren. Vragen om de bevestiging dat je niet akkoord gaat ook via de mail. Ze bellen namens het Nederlands Energie Verbond, die Gasten bellen of beter ook mailen en je contract meesturen en aangeven dat je er niet mee akkoord gaat en een bevestiging van hun wil hebben ervan.

   Reageren
 • EEgbert – 15 september 2020

  Beste DBG Energie,

  Tot twee maal toe zijn we gebeld met de vraag of de overstap goed bevallen is.

  Bij de eerste gesprek hebben we aangegeven dat we misleidend zijn door te stellen dat er geen overgang zou zijn bij de bestaande leverancier, na uitdrukkelijk bevestiging van geen overgang, alleen goedkoper tarief, heeft mijn vrouw ingestemd met de actie. We zijn nu door een leugen extra kosten kwijt omdat we bij de oude leverancier willen blijven en omdat we nu minder terug krijgen voor onze energie opwekking.

  Bij het tweede gesprek was het nog veel gekker.
  Na gezegd te hebben dat wij niet tevreden waren met de gang van zaken, hield jullie moeilijk te spreken/verstaande jonge man zomaar direct de horen verbrak hij de lijn.

  Wat een raar gedoe bij DGB energie
  Is dit nu jullie klantvriendelijkheid!
  Geloof dat we dit maar moeten melden bij een consumenten programma.

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Reageren
 • BBas Pronk – 11 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  De laatste variant van deze oplichters club:
  Ze bellen namens een “collectief” (verkoper noemde afkorting, geen DGB) waar tientallen energieleveranciers met 3 miljoen Nederlanders bij zijn aangesloten. De gas/energie tarieven van Liander waren verlaagd en ze belden me uitsluitend om me hierover te informeren. Ze stelden me niet eens de vraag of ik wilde overstappen van energieleverancier maar gaven aan dat per volgende maand de verlaagde tarieven in zouden gaan.
  Nog even doorvragen natuurlijk want het leek me onwaarschijnlijk dat ze 3 miljoen Nederlanders gaan afbellen om ze te informeren over verlaagde tarieven. Gaat dus gewoon om een overstap naar DGB.

  Reageren
  • LLinda K. – 21 oktober 2020

   Ik heb precies hetzelfde meegemaakt! Ze deden alsof ze van Liander waren met hetzelfde verhaaltje. Vervolgens kreeg ik mail met een offerte erin. Toen gingen er bij mij alarmbellen rinkelen en tijdens het gesprek meteen opgehangen. Schofterig!

   Reageren
 • SSaskia – 09 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vreselijk. Opdringerig en beloftes zijn vaag.

  Reageren
  • EenergieloketNL – 04 oktober 2020

   heeft u intresse in een andere betere leverancier zoals de eneco?

   Reageren
 • OOlaf – 09 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Pure oplichters die via gladde verkopers van Priment je een contract aan te smeren. Doen zich dan voor als je huidige leverancier maar dat zijn ze zeker niet.

  Reageren
  • BBoelie – 11 september 2020

   Inderdaad zo is dat ook bij mijn vader gegaan! Oplichters van het 1e uur!

   Reageren
 • TTon – 08 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wow ..wat super misleidende en agressieve verkoop van deze club. Er wordt gezegd dat zij de goedkopere energie tarieven aan mij kunnen doorgeven, want de prijzen zijn omlaag en daar kan ik van profiteren.. en op mijn vraag waar liander en ook nuon bij mij in het plaatje zijn gebleven wordt er door de zeer irritant en dwingend pratende dame gezegd dat zij alleen maar stroom doorgeven en factureren, en dat er dus niets voor mij verandert.

  Er zijn veel gegevens van mij bekend blijkt, en met doorvragen en het klikken op een link in een sms kunnen mijn gegevens op juistheid worden gecontroleerd (want daar wordt tegenwoordig zoveel misbruik van gemaakt vertelt ze er nog bij..) en ze vraagt eerst ter controle de laatste 4 cijfers, maar dan vraagt ze in ene de laatste 9 van mijn IBAN en ik geef dat al twijfelend door, want dat is het hele nummer en begin ik nattigheid te voelen, of ik nu even naar het smsje wil gaan en op de link wil klikken om zo de mijn juiste gegevens te verifieren. Ik geef aan dat ik niet op een linkje in een sms wens te kikken, dat dit heel vreemd is in deze tijden van phishing, en ik gewoon een offerte per post rustig wil bekijken, ja die krijg ik, ook en de toon wordt nu dwingender en dat ik mijn gegevens NU moet bevestigen via de e- mail moet doen die zojuist gestuurd is, omdat er anders geen offerte gestuurd kan worden, en zij het niet in het systeem kunnen checken.. kortom overal antwoord op , en onder tijdsdruk.

  In de mail staan al mijn gegevens al ingevoerd, en of ik op accepteren wil klikken omdat ze alleen zo kunnen nagaan of ik wel diegene ben waar ze mee bellen. Ik klik door en kom in een volgende pagina met een opsomming van de offerte (zo staat er) en de gemaakte afspraken, en er onder een vakje waar digitaal ondertekend kan worden.

  Dat is precies het moment waar ik ben afgehaakt, en de telefoon heb opgehangen. Heb dus niet de handtekening verstuurd, en ga er vanuit dat ik hiermee door het oog van de naald ben gekropen…

  Begrijp niet , zeker niet na deze waslijst van klachten op deze site dat dit bedrijf nog zo door kan gaan. En die 4 postieve comments zijn compleet fake.

  Reageren
  • LLindsay – 01 oktober 2020

   Zelfde meegemaakt enkele maanden geleden, net op tijd afgehaakt. Toen werkten ze namens Essent. Vandaag een 2de poging, maar nu werken ze namens Stedin. Bende oplichters.

   Reageren
  • IIngrid – 25 september 2020

   Precies hetzelfde bij mij zojuist.
   Ik heb tien keer gevraagd of ik dan zou overstappen, maar telkens zei de jongeman aan de telefoon dat dat niét het geval was.
   Tot ik in de mail gelijk op ‘accepteren’ moest klikken en een handtekening moest zetten. Dit heb ik natuurlijk niet gedaan. Ik heb ook op dit punt de verbinding verbroken…

   Reageren
  • AAndre – 09 september 2020

   Zelfde ervaring. NIET DOEN

   Reageren
 • FFrits de Boer – 08 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Mijn moeder is gebeld met de informatie dat het een telefonische afspraak was om nog gegevens te verzamelen omtrent haar nieuwe energiecontract bij Eneco. Ze waren van alle gegevens op de hoogte en zeiden herhaaldelijk dat ze van Eneco waren en dat dit was overgenomen door hen. Door lang doorpushen en veel persoonlijke gegevens te vermelden Is mijn moeder hier in getrapt. Zelfs nadat ze aangaf niet te willen veranderen van contract (ze zeiden dat dit niet het geval was) hebben ze een voorstel toegestuurd en telefonisch druk gezet om te tekenen. Ze zeiden dat deze handtekening gebruikt werd voor het bel me niet register, en dan zou ze niet door andere partijen gebeld kunnen worden. Het contract was niet duidelijk zichtbaar en de medewerker gaf aan dat ze in het lege vak kon tekenen voor het bel me niet register. Op deze manier heeft mijn moeder getekend zonder enig idee dat het om een 4 jarig energie contract ging van ene Clean Energie. Totdat zij later een bevestigingsmail kreeg met een “getekend” contract. Vandaag probeerde ik dit samen met mijn moeder op te zeggen maar dit bleek een helse karwei. Zij zeggen dat ze zelf getekend heeft dus dat ze wist wat haar voorgelegd werd, ondanks dat ik uitlegde dat het een puur misleidende campagne is waarbij mensen onwetend worden gestrikt voor veel te dure en lange energiecontracten terwijl ze dit niet willen. Na veel pijn en moeite heeft de medewerker gezegd dat het nu dan maar geanulleerd is. Omdat wij hier geen bevestiging van ontvingen heb ik nogmaals moeten bellen, se geven aan dat je binnen 14 werkdagen deze mail ontvangt en kunnen het niet eerder opsturen. Dus als je niet op tijd deze mail ontvangt, zit je er dus nog aan vast. Wij hebben nu het einde van het gesprek opgenomen waarbij mondeling toegezegd is dat het contract geannuleerd is. Belachelijke klantenservice en oplichterij.

  Reageren
 • GGrut – 07 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik krijg de opzegboete van de vorige leverancier niet terug betaald terwijl dit telefonisch wel werd toegezegd bij de overstap naar DGB

  Reageren
 • RRob – 05 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Aanschaf via telemarketing. Iets wat ik nooit doe maar de voorwaarden waren erg goed. De kosten blijken 40% hoger als mij werd voorgespiegeld. Toch knap van ze. Ben meteen weer overgestapt.

  Reageren
 • KKim – 04 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Stelletje oplichters. Zetten telefonisch veel druk. Geven aan dat ze van dezelfde energie bedrijf zijn en bieden aan je boete te betalen. Jelemaal niks van waar. Zig je dan met een 5 jaar contract en een een rekening van 2 maanden aan energie wat je moet betalen ipv 1 en en veel hogere rekening dan wat ze telefonisch hebben gebeld. Dan probeer je de dame aan de telefoon uit te leggen dat je bent opgelicht, maar die blijft alleen maar over de algemene voorwaardes praten alsof ze een robot is.

  Reageren
 • AA.Spruit – 03 september 2020

  Service

  Wat een vreselijk pressend en agressieve manier om mensen te overtuigen dat men vooral bij hen een contract moeten afnemen. Schandalig.

  Reageren
 • IIvo – 02 september 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima leverancier, prijs en service

  Reageren
 • GG J Koetsier – 02 september 2020

  slecht
  Ik heb 2 dagen levering gehad van D.G.B.
  Ze sturen dood leuk een betaling van 2 maanden.
  Augustus 2 dagen vam 16 tot 18 Augustus ,18 augustus ben ik overgegaan naar Essent maar ze sturen wel een rekening van september ,3 keer een mail gestuurd maar geen reactie van D.G.B.alleen een waarschuwing dat er ook nog €40 bij op komt

  Reageren
  • GG J Koetsier – 02 september 2020

   Ook wij zijn er in getuint ik heb gevraagd of het van dezelfde energieleverancier was en het antwoord luide “ja is van het regionaal netbeheer en dat is hetzelfde.”
   Er word dus gewoon onzin verkocht waarbij foute indrukken achter worden gelaten om een contract te kunnen verkopen. Wij zijn erg ontevreden hierover.

   Reageren
 • JJoep Bongers – 27 augustus 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij zouden ons hebben aangevinkt voor een prijsdaling dat we dan gebeld zouden worden. Of we het geld van de coronakorting willen hebben waardoor onze rekening iets naar beneden zou gaan. “Willen jullie aan het eind van iedere maand korting of aan het einde van het jaar?” Mijn vriendin maakte hier een keuze en toen kreeg ze meteen een contract. Ook heeft ze gevraagd of het van dezelfde energieleverancier was en het antwoord luide “ja is van het regionaal netbeheer en dat is hetzelfde.”
  Er word dus gewoon onzin verkocht waarbij foute indrukken achter worden gelaten om een contract te kunnen verkopen. Wij zijn erg ontevreden hierover.

  Reageren
 • CCCJ – 24 augustus 2020

  Algemeen

  “Mag ik ter verificatie even je bankrekening?” werd mij gevraagd door een vlotte jongeman die niet wilde toegeven dat DGB een energiebedrijf is dat mij als nieuwe abonnee wil… “Je bent onderdeel van het collectief”. Ik vind dit heel vervelend en kan mij voorstellen dat er veel mensen intrappen en zonder volledig bewustzijn akkoord gaan met een nieuw energiecontract.

  Reageren
 • HHans – 21 augustus 2020

  Klopt zo is het bij mij ook gegaan. Zit je zonder het te weten bij hun terwijl ze zeggen je huidige leverancier te zijn. Ik betaal nu meer dan bij de vorige. Echt opgelicht. Wil weg maar vindt eens een betrouwbare energieleverancier!

  Reageren
 • PPippe Selle – 13 augustus 2020

  Algemeen

  De manier waarop dit bedrijf potentiële klanten wil binnenhalen is schandalig. Eigelijk zouden deze praktijken verboden moeten worden. Als je hier als marketeer werkt moet je je eigen schamen. Je doet totaal geen respectvol werk en gefaciliteerd een bedrijf wat mensen oplicht. In het misleiden zijn jullie zo bedreven dat ik begrijp dat mensen hier intrappen. JE bent ook een dief als je steelt voor een ander!!!!

  Reageren
 • LLaspang – 12 augustus 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat een bedrijf zeg nog nooit van me leven mee gemaakt. Ze zeggen dat je bij je eigen leverancier blijft . Maar minder gaat betalen niets van waar. Daarna heb je contact met ze .durven ze nog te zeggen dat ze het aan het ondefzoeken zijn . Maar deze slinkse vossen halen wel geld van je rekening af. Ik denk dit is een goeie voor sbs nieuws . Wat een bedrijf ano 2020 . Ik wil niets met jullie te maken hebben en betaal jullie ook niets. Draai het maar met terug werkende kracht terug oplichters

  Reageren
 • AAb – 11 augustus 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hang net op. Kreeg het verhaal dat ze via Liander leveren, maar dat ipv Vattenfal ZIJ nu de inkoop doen. en dat ik goedkoper uit ben zonder dat ik er iets voor hoef te doen. Kreeg zelfs nog extra korting omdat ik ZZP’er ben.

  Kreeg een contractje per mail opgestuurd en of ik even wilde tekenen. Ik zei dat ik eerst even rustig de voorwaarden wilde lezen voordat ik me voor 5 jaar vastleg, en toen werd er even wat meer druk op gezet. Lezen was niet nodig, alles was hetzelfde als het in het gesprek, enz, enz.

  Ondertussen wat reviews gevonden. Toen ik zei dat wat mij betreft het gesprek beëindigt kon worden als ik niet eerst het contract kon doorlezen, werd het zelfs wat onvriendelijk (moet ook frustrerend zijn, zo dicht bij je provisie…)

  Gelukkig niets getekend.

  Reageren
 • VVivian Malcolm – 07 augustus 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik heb precies het zelfde meegemaakt .Werd een paar weken terug ook benaderd door DGB Energie met ook het zelfde praatje dat ze een goedkoper tarief hadden .ZGN van ENECO ook mij werd beloofd dat ik niet hoefde over te stappen alles bleef het zelfde zei de meneer aan de telefoon .nou niet dus ik ben ook gedwongen om over te stappen en inderdaad ik heb gemaild ,gebeld ,contact formulier op de website ingevuld maar ze reageren niet .ik heb nu een rechter in geschakeld .ze zetten me maar terug naar ENECO .oplichters

  Reageren
  • Rrenee – 25 augustus 2020

   waarom dan 4 sterren geven?

   Reageren
 • VVivian Malcolm – 07 augustus 2020

  ik ben ook benadert door DGB met het verhaal dat ze een leuk contract hadden ZGN van Eneco ,heb ook duidelijk aan gegeven geen interesse te hebben maar de meneer bleef doorgaan ook met het verhaal dat ik gewoon bij Eneco zou blijven ,nou nee dus alles wat beloofd is komen ze niet na ik wil weer bij Eneco was ik jaren klant nooit ellende mee gehad .

  Reageren
 • AA – 07 augustus 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tot twee maal toe zijn we gebeld met de vraag of de overstap goed bevallen is.

  Bij de eerste gesprek hebben we aangegeven dat we misleidend zijn door te stellen dat er geen overgang zou zijn bij de bestaande leverancier, na uitdrukkelijk bevestiging van geen overgang, alleen goedkoper tarief, heeft mijn vrouw ingestemd met de actie. We zijn nu door een leugen extra kosten kwijt omdat we bij de oude leverancier willen blijven en omdat we nu minder terug krijgen voor onze energie opwekking.

  Bij het tweede gesprek was het nog veel gekker.
  Na gezegd te hebben dat wij niet tevreden waren met de gang van zaken, hield jullie moeilijk te spreken/verstaande jonge man zomaar direct de horen verbrak hij de lijn.

  Wat een raar gedoe bij DGB energie
  Is dit nu jullie klantvriendelijkheid!

  Reageren
  • Rrenee – 25 augustus 2020

   waarom beoordeeld u ze met uitstekend en 5 sterren als u zo opgelicht bent? ik ook hoor, dus ze kregen 1 ster

   Reageren
 • YY – 06 augustus 2020

  Wat een oplichters. Bellen onder de naam van mijn huidige energieleverancier. Zeggen dat je een jaarcontract krijgt maar dat blijkt 5 jaar te zijn. Dat je op deze manier een bedrijf wilt runnen. Dieptriest. Ik heb de boel binnen 14 dagen geannuleerd. Mijn klacht meteen neergelegd bij het programma Opgelicht en Tros Radar. Alle mailwisseling en correspondentie liggen al bij hun. Ze hebben het al in behandeling genomen.

  Reageren
 • TTweeling#79 – 28 juli 2020

  Ene mevrouw Sonja van M , ( achteraf is dat is Iemand van DGB energie ) belt een aantal malen met een 010 nummer , doet haar verhaal over goedkope zakelijke energie , hoeveel wij gaan besparen ,. Doet alsof zij van Liander, Vattenfall is Bij vraag om meer informatie krijgen wij een “offerte” via de mail toegestuurd met een link ; deze hebben wij niet geopend , immers , wij hebben geen offerte aangevraagd ; tevens krijgen wij een sms met een bedankje dat wij een offerte hebben aangevraagd??? . De mevrouw belt na enkele dagen weer , doet haar verhaal weer , Als ik zegt geen interesse te hebben en tevreden ben met mijn huidige maatschappij Vattenfall , ,geeft zij aan dat zij mijn toestemming niet nodig heeft om mijn huidige contract te veranderen in een contract bij hun ( DGB ) , Dat we (zogenaamd) een offerte hebben aangevraagd en dat wij vanaf volgende maand een rekening van DGB zullen ontvangen en niet meer van Vattenfall . Dit zou zo in het contract staan dat wij bij Vattenfall hebben afgesloten ??? en zij van DGB is bevoegd om zonder onze toestemming dit in te zetten en ons over te zetten op DGB , omdat dat goedkoper zou zijn en het ons erg veel geld per jaar zou opleveren , .Ik heb een paar maal duidelijk aangegeven dat wij hier niet gediend zijn en geen belangstelling hebben , waarop de persoon zegt dat zij niet vraagt om mijn belangstelling , interesse of mijn toestemming , omdat het reeds in gang gezet is . Ik heb met klem aangegeven geen toestemming te geven hiervoor , ook een paar maal duidelijk gezegd dat ik niet van energiemaatschappij ga veranderen . Zo ging het gesprek heen en weer . De mevrouw kwam zelfs eerst met doen alsof zij van Vattenfall was , daarna met dat het niet uitmaakte bij welke energiemaatschappij ik aangesloten was , en dat zij geen energiemaatschappij waren , maar wat, kon ze ook niet zeggen , maar dat ik automatisch overging naar DGB . Ik snapte er niets meer van
  Ook heb ik aangegeven het telefoongesprek opgenomen te hebben . Hierop werd die mevrouw erg onaardig ; gaf aan dat ik een flexibel tarief bij Vattenfall had en dat ik veel meer ga betalen en dat ik aan het eind van het jaar niet moet komen huilen bij hun (??) Ik zei nogmaals dat ik niets had ondertekend , ik geen post van Vattenfall had ontvangen dat ik moest overstappen naar DGB en dat ik geen toestemming gaf voor overzetten van het contract naar DGB . Ook dat ik niets met hen te maken wilde hebben en er klaar mee was . Een en al misleiding , als je naar hen luistert . Advies : meteen afbellen als je gebeld wordt door hun . Heb een klacht ingediend .

  Reageren
 • Aanja – 27 juli 2020

  Service

  Algemeen

  Pakken het heel slim aan was er bijna ingetrapt deden zich voor als zijnde dat ze namens Delta belde zijn echte drammers heb verschillende xren aangegeven dat ik van het werk kwam en wilde gaan koken en dus geen zin en tijd had in hun praatjes maar toch blijven doorgaan toen ik een mailtje van ze kreeg en ik aangaf dat ik de boel eerst eens wilde checken kreeg ik een Peter aan de telf die zich voordeed als een leidinggevende en ook zei dat van Delta belde weliswaar niet van het hoofdkantoor,ik gaf aan dat ik hier nu geen zin in had want ik kwam van het werk en wilde nu wel eens gaan koken vroeg hijwat ga je eten opdat moment was ik er klaar mee en zei gaat je geen moer aan toen werd hij boos zo spraken we gvd niet door de telf en hij zou er melding van maken heb vervolgens de verbinding verbroken !!! Maar ben blij dat ik nog niet op accepteren had gedrukt en ben ik ook niet van plan de eikels

  Reageren
 • JJ Bijma – 23 juli 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Het zijn drammers en onbeschofte mensen . En om de hete brij heendraaien. Als ze bellen ophangen

  Reageren
 • KKuzi – 23 juli 2020

  Geen stèren voor deze mensen voel me zwaar in de maling genomen door deze mensen dan weer bellen dat ze me perongeluk in de verkeerde plaats hebben ingeschreven dan moet je ze weer zelf bellen omdat ik een mail krijg met de verkeerde adres Dan weer steeds bellen met een ander verhaal over. Dat ze Weer lageren kosten hebben Dan weer later bellen met een dreiging als je Na iemand anders overstapt dan krijg je een boeten

  Reageren
 • RRoderik – 16 juli 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Pure oplichters!!!!!
  Na een lang gesprek met leugen na leugen sturen ze je een app en mail. Hierin moet je ergens op klikken. Ik zei dat ik dat niet doe, zomaar ergens op een link klikken.
  Stemming sloeg volledig om!!
  Van gespeeld aardig tot aggresief!

  Reageren
  • DDrer – 17 juli 2020

   Zelfde ervaring

   Reageren
   • GGer-Jan bolwerk – 24 augustus 2020

    Zelfde ervaring

    Reageren
 • GGedupeerde – 15 juli 2020

  Ik kan hier geen sterren aan geven wat een afzetters en als je je incasso stopzet nog dreigen met kosten. Leuke voorstellen doen en uiteindelijk het dubbele kwijt zijn dan wat ik bij een ander kwijt ben. MENSEN NOOIT NAAR OVERSTAPPEN

  Reageren
  • AAngelo – 03 augustus 2020

   Ik heb op het moment ook de incasso stop gezet omdat we per 19 juli over zijn naar Essent. Toch halen ze nog doodleuk de voorschot van augustus eraf.

   Wil graag weten hoe dit bij jou afgelopen is?

   Met vriendelijke groet Angelo.

   Reageren
 • Sstefan de boer – 14 juli 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  vreselijk bedrijf. Ernstige misleiding aan telefoon. Voordoen als onderdeel van Eneco. Schandalig hoe ze mensen onbewust willen laten overstappen

  Reageren
 • RRob Groen – 14 juli 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer slecht bedrijf, 20 minuten aan de telefoon maar ben er gelukkig niet in getrapt. Het begint met een verhaal over Stedin en hun lagere tarieven maar dan komen ze met een betere energieleverancier want Eneco waar ik al jaren bij ben staat slechts op een 9e plaats!
  Ik ben er niet op ingegaan en nadat ik dat gezegd had en tevens onze en zijn tijd te kostbaar is om hier mee door te gaan werd er plotseling een bandje afgespeeld met een vrouwenstem, einde gesprek.
  Trap er niet in mensen, pure bedriegerij.

  Reageren
 • IIneke Gebben – 07 juli 2020

  PAS OP PAS OP
  Ook ik ben er helaas ingetrapt via het consumentenloket.In mij hebben ze me aan gemeld niks meer gehoord.(15 Juni pas contract gehad via de mail).Inmiddels al overgenomen door een ander.(21 Mei contract )
  Ze hebben nu 2maanden af geschreven en de derde staat klaar.Ze zijn NIET MIJN LEVERANCIER maar schrijven wel af.Bellen helpt niet mailen helpt niet.Heb nu contact met mijn advocaat en geen bericht voor Vrijdag word de boel in werking gezet.
  Degene die zeggen dat het een goed bedrijf is zonder problemen mmm die werken er zelf zeker zeggen dit voor promotie.De meerderheid heeft problemen met deze RATTEN

  Reageren
 • SSami – 03 juli 2020

  Algemeen

  Beste Mensen! PAS OP!!
  Ik ben hier ook ingetrapt, de voorwaardes telefonisch komen niet over een met de voorwaardes in t contract. hele verkeerde voorlichting. Ik hoefde niks te regelen overstap boete wordt betaalt etc. Nu komt t 1 ik vond de voorwaardes in Spam, en daarbij moest ik een declaratie formulier invullen.. dat is mijn niet vertelt, want ik hoefde niks te doen. Dus er wordt hele verkeerde informatie verstrekt. en de voorwaardes blijken heeeel anders.
  Is de handtekening rechtgeldig online?? Hoe kom ik hier vanaf. Wat een klote bedrijf! Maffia praktijken. En met smoesjes komen ze aan nou de voorwaardes kunnen afwijken mevrouw, nou dit klopt niet tussen bedrijf verstrekt foute informatie amders zou ik toch niet in zee gaan met dit klote bedrijf! en de telefoon wordt zomaar opgehangen door ene Simone de enige Simone die bij DGB werkt als ik vraag om haar volledige naam. Want ze had mij vertelt dat ze klacht zou gaan indienen
  NOOOIT MEER DGB HEB NOG NOOIT ZO N SLECHTE ERVARING MEEGEMAAKT TELEFONISCH ALS MET HET TUSSEN BEDRIJF! LEUGENAARS. mensen in de maling nemen in kwestbare tijden!
  WEES GEWAARSCHUWD MENSEN!
  Maar ik ga hiervan werk maken!
  Mensen bedonderen, hoe durven jullie!

  Reageren
 • PPiet Matthes – 26 juni 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Werd telefonisch benaderd door een verkoper van energie en hij begon als altijd met zijn verkooppraatje, ik kapte hem af met de mededeling dat ik niet wenste over te stappen en ik bij mijn huidige leverancier een goed contract heb. En toen werd de grote zwendelkaart getrokken, Nee meneer u stapt niet over wij behoren tot het zelfde concern als uw huidige leverancier en wij bieden u als goede klant de gelegenheid om tegen een gunstiger tarief gas en stroom af te nemen. Oké mijn interesse was gewekt en had niet in de gaten dat ik grofweg voorgelogen werd. Gewoon een klip klare leugen . Voor dat ik het door had dat ik geoorringelt werd was ik dus overgestapt naar DGB (De Grote Boevenclub) Ik kwam hier achter toen ik een brief met opzegvergoeding kreeg ????? Direct actie ondernomen en het contract herroepen, krijg je paar weken later twee rekeningen van DGB van totaal €259,95 Gevraagd waar deze bedragen uit opgebouwd zijn(ik kon ja onmogelijk €260 verbruikt hebben in 9 dagen , en ja hoor 2 x €125 boete en €9.95 verbruik. Leuk clubje, niet ? Protest aangetekend en met rechtszaak gedreigd, heeft geholpen !!!! Boete kwijtgescholden en € 9,95 betaald ,niet dat ze het verdienden doch ik ben eerlijk persoon wat ik verbruik betaal ik ook. Dus je bent gewaarschuwd, laat je niet oorringelen

  Reageren
  • TTweeling#79 – 28 juli 2020

   Heb eenzelfde ervaring gehad , mail gehad toen ik om meer informatie vroeg , bleek offerte te zijn , met link, niet op geklikt. Kreeg ook een sms met bedank voor offerte??? Nooit aangevraagd Ze zijn erg agressief bezig ,en dat dit allemaal zomaar kan , Praten je onder de tafel ,als je niet oppast zit je aan een contract vast

   Reageren
   • Ss. mast – 20 augustus 2020

    dit heb ik ook. ALs ik verder niets doe met de offerte, is er dan niets aan de hand? Ik wil hem eigenlijk niet openen,maar vraag me af of ik dan niet alsnog ergens aan vast zit

    Reageren
 • AA Heus – 24 juni 2020

  Prijs

  Algemeen

  werd gebeld door eneco,dat ze een goed aanbod hadden voor hun vaste klanten.voor 5 jr maar kon evt wel vroeger stoppen zonder boete .energie en gas hadden ze verlaagd omdat ze geen klanten wilden verliezen .op een bepaald moment moest ik mijn bankrek nr geven wat ik raar vond want ik ben al klant bij ze .maar goede praters ,ze zaten in een ander scherm vandaar .. toen moest ik via een appj eiets accepteren en ondertekenen ,alleen toen verscheen er een andere naam daar schrok ik van ,dus ik vroeg of e me later konden terug bellen omdat ik het even wilde overleggen met mijn man .Toen werden ze wat agressiever .ik was al over geschreven dus wat deed ik moeilijk.uiteindelijk heb ik het gesprek afgebroken .Eneco gebeld ..zij waren het niet geweest hadden geen prijs verlging en ook geen 5 jarig contract.gelukkig nog niet getekend en hun mail afgewezen .Het zijn fraudeurs!!

  Reageren
 • RR.B. – 22 juni 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Agresieve verkoop tacktiek van een of ander collectief die zeggen dat je goedkoper uit bent en gratis kunt overstappen. ondanks dat accoord gegeven wetende dat ik me binnen 2 weken kon herroepen. Na wat onderzoek heb ik besloten binnen 2 weken met hun eigen herroepingsformulier te herroepen.
  Tot mijn verbazing kreeg ik alsnog een eindafrekening (met 250,= boete) van mijn “vorige” leverancier. Bellen met dgb en ze meende dat ik 2 dagen te laat had herroepen wat met mail historie te weerleggen was. Ze proberen het gewoon..!
  Ze beloofden alles terug te draaien. Tot alweer mijn verbazing kreeg ik telefoon van mijn “oude” leverancier waarom ik over was gestapt…??! Gelukkig regelt mijn “oude” leverancier de herroeping nu.
  Samen gevat….
  Ik zeg NEE tegen DGB.!

  Reageren
 • AAnton – 22 juni 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima en degelijk.

  Maar volgende keer stap ik over via vergelijkingssite. Kortingen zijn dan hoger. Werkt DGB samen met vergelijkers?

  Reageren
 • AAaaa – 18 juni 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Verschrikkelijk. Ze laten je aanmelden maar zijn niet geschikt voor particulier. Achteraf was ik ipv €200,- per maand €400,- per maand kwijt. Trap er niet in.

  Reageren
 • JJ.M van Kleef – 07 mei 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hele rot ervaring werkt met een tussenbedrijf om mensen te laten overstappen beloven dat alles geregeld wordt met overname boete s enz.
  DGB verschuild zich daarachter vergoed de boete pas bij de jaarrekening en laat je gewoon met 250 euro schade zitten.
  DGB nooit aan beginnen ben blij als ik er vanaf kan zijn,ga ik terug naar Eneco !!!

  Reageren
  • JJohn Bartens – 23 mei 2020

   Als u geen schriftelijk contract heeft gehad van DGB en deze ook niet heeft voorzien van Uw handtekening is het contract niet rechtsgeldig. U kunt dit inzien op de site van consumenten bond. Staat ook een opzegbrief, welke u kunt downloaden. Weest u beslist niet bang en laat u ook niet bang maken. Ikzelf heb alle reviews gedownload op verschillende sites en ze komen daar beslist als de slechtste leverancier voor de dag. Zijn wel enkele goede reviews, maar zijn denk ik van kenissen en personeel.

   Reageren
 • HHetty Janssen – 05 mei 2020

  Mijn ervaring met DGB energie is vreselijk én bar slecht!
  Ik ben lid geworden na lang zeuren dat ik voordeliger uit zou zijn dan bij mijn huidige energieleverancier, Budget Energie, waar ik echt super tevreden over ben. Na een paar telefoontjes van nee, toch laten overhalen om over te stappen. Na de papieren te hebben ontvangen bleek dat ik €43,00 per mnd duurder uit was dan mijn eigen leverancier Budget Energie.
  Het geld werd al afgeschreven, ik heb gebeld en duidelijk gemaakt dat dit geen eerlijke manier is van zieltjes winnen. Er is overlegd en ze hebben mij uiteindelijk teruggezet naar mijn oude energieleverancier Budget Energie. Maar nu komt het, ik moet wel 2 maand wachten tot het bedrag van €250,09 wordt teruggestort, dat is hun procedure! Uhu, wel gelijk betalen, op 7 april bericht gehad dat alles terug wordt gezet naar het oude en eind mei je geld pas teruggestort krijgen. Mooie procedures, klant is koning. NOOIT WEER DGB, al zijn ze de goedkoopste.

  Reageren
 • JJohan Hollenberg – 30 april 2020

  Ik ben er met open ogen ingetuind. Ik heb nog nooit zoveel betaald aan gas en elektriciteit. Een grote afrader om hierdoor uw energie te laten leveren.

  Reageren
 • IInge van den Heuvel – 28 april 2020

  Slechte ervaring met de telefonische verkoop, verkeerde of halve voorlichting, ze vergeten de helft van de voorwaarden te vertellen, ook is me nooit verteld dat ik gelijk aan een contract van 5 jaar vast zit, bij DGB zelf schuiven ze het af op het ingehuurde bedrijf, ze beloven dat ze de boete bij overstappen vergoeden, “ vergeten” alleen om te vermelden dat je dat verspreid over 5 jaar terug krijgt, zou DGB dan ook iedereen afraden!!!!!

  Reageren
  • EEllen van Beek – 30 april 2020

   Heel herkenbaar. Precies hetzelfde meegemaakt! Dit bedrijf zeker niet aan te raden!

   Reageren
 • FF – 27 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ze zijn niet bereikbaar en agressief. Ik wilde twee weken uitstel van betaling. Ze hebben mijn mails (vier) volledig genegeerd. Kreeg ze telefonisch niet te pakken. Ik kreeg wel een agressief mailtje van debiteuren.

  Reageren
 • SSimon – 23 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vanwege alle nieuws tegenwoordig over de lage prijzen en het corona virus toch besloten om overstappen. Ik werd hiervoor gebeld en ben overgestapt naar de DGB. Ik heb dit super positief ervaren, ben er 21 euro per maand op voorruit gegaan en geen kosten bijgekomen! Top service en besparing!

  Reageren
  • HHans – 15 mei 2020

   Ja haha inderdaad. Lijkt het wel op. En bij andere leveranciers is nog wel meer dan € 21,- besparing te behalen in deze tijd.

   Reageren
   • JJohn Bartens – 23 mei 2020

    Staat er nog zo een in de reviews, nog erger zelfs. Dat is dan misschien een korting op de energieprijs van DGB

    Reageren
 • HHakkenes – 22 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben onlangs overgestapt naar de DGB energie. Zelf merk ik niks van de overstap alleen dat ik nu een stuk minder betaal dan voorheen bij de Vattenval. Prima service verder.

  Reageren
  • AArno – 09 juli 2020

   Werk je er of fam

   Reageren
  • JJohn Bartens – 23 mei 2020

   Bent u er werkzaam?

   Reageren
 • NNiki Pfeiffer – 22 april 2020

  DGB hanteert agressieve telefonische verkoop. Op de verkoopvoorwaarde staat een regeling boetevergoeding.
  Geen voorwaarden. Achteraf komen er allemaal voorwaarden. Dit is oplichting. Opdringerige verkoper heeft dit ook niet gemeld. Geen probleem opzeg boete krijg je terug. Nee dus, Achter ja achteraf komt dat de aap uit de mouw. Is alleen wel een reden om wel of niet te willen over te stappen. Die verkopers en het bedrijf onbetrouwbaar.
  Woensdag 20 minuten en 50 minuten gewacht op telefonisch contact. Niet gelukt. Bijzonder huiver mee: alle lijnen zijn bezet. Er is 1 wachtende voor u. Druk 0 voor een boodschap. Dit 50 minuten lang en alle lijnen open. Zo hou je iemand aan het lijntje.
  Ik raad iedereen af om maar aan DGB te denken.

  Reageren
  • JJohn Bartens – 23 mei 2020

   Ik ga alle sites af waar klachten over DGB gepost worden. Ben er op een verschrikkelijke manier helemaal klaar mee. Kijkt u bij de Consumenten bond, alleen een schriftelijk getekend contract is rechtsgeldig. Meeste mensen worden overdonderd door de volgens mij criminele benadering van mensen door DGB. Vrg John Bartens jb_78_@hotmail.com.

   Reageren
   • NNatasja – 24 september 2020

    Beste John,

    Helaas ben ik vanavond ook zo stom geweest om erin te trappen. Hoe hard ik ook altijd roep, dat doe je toch niet, heb ik nu toch mijn handtekening gezet. Na de berichten op deze site te lezen, zie ik gelukkig nergens staan dat iemand zijn rekening geplunderd was, dat is wel mijn angst nu.

    Reageren
   • SS – 03 juli 2020

    Beste John,
    Ik ben hier ook ingetrapt, de voorwaardes telefonisch komen niet over een met de voorwaardes in t contract. hele verkeerde voorlichting. Ik hoefde niks te regelen overstap boete wordt betaalt etc. Nu komt t 1 ik vond de voorwaardes in Spam, en daarbij moest ik een declaratie formulier invullen.. dat is mijn niet vertelt, want ik hoefde niks te doen. Dus er wordt hele verkeerde informatie verstrekt. en de voorwaardes blijken heeeel anders.
    Is de handtekening rechtgeldig online?? Hoe kom ik hier vanaf. Wat een klote bedrijf! Maffia praktijken. En met smoesjes komen ze aan,en de telefoon wordt zomaar opgehangen door ene Simone de enige Simone die bij DGB werkt als ik vraag om haar volledige naam.
    NOOOIT MEER DGB HEB NOG NOOIT ZO N SLECHTE ERVARING MEEGEMAAKT TELEFONISCH ALS MET HET TUSSEN BEDRIJF! LEUGENAARS. mensen in de maling nemen in kwestbare tijden!
    WEES GEWAARSCHUWD MENSEN!

    Reageren
    • PPeter – 29 juli 2020

     Ook dezelfde ervaring
     Zeer agressief in de tel verkoop

     Zou juridisch aangepakt moeten worden door de toezichthouder .

     Reageren
   • GGerrit Spans – 02 juli 2020

    Wij zijn er gisteren ook ingetrapt
    Is een handtekening via de telefoon ook rechtsgeldig?

    Reageren
  • EEllen van Beek – 30 april 2020

   Hier ook hetzelfde ervaren! Nog nooit slechte ervaringen meegemaakt terwijl wij elk jaar overstappen van energieleverancier. Voor ons ook geen DGB meer!

   Reageren
  • IInge van den Heuvel – 28 april 2020

   Precies dezelfde ervaring als ik, en dat is een hele slechte, geen DGB meer!!!!!!

   Reageren
 • MMarie – 22 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overgestapt naar DGB Energie.
  In het begin verliep het een beetje stroef en ging het een klein beetje mis met de meterstanden dat is inmiddels gecorrigeerd door Lisette. Heb ook een leuk cadeautje ontvangen als excuses.
  Zo zie je maar weer dat jullie ons zeer op prijs stellen.
  Ik ben in ieder geval een tevreden klant.

  Reageren
  • Bbib – 25 augustus 2020

   hoeveel krijg je voor deze review? ik kreeg maar 20 euro om een valse review te schrijven, maar ging er niet op in

   Reageren
  • JJohn Bartens – 23 mei 2020

   U bent waarschijnlijk 1 op 1000, reageren nergens op bij mij, weten alleen nota’s te sturen. Maar ben er nu achter dat een schriftelijk getekend contact alleen rechtsgeldig is. Vrg John Bartens. Ik ben van plan om alle sites af te gaan waar DGB reviews staan en mensen te helpen, ben helemaal klaar met die rovers en bedriegers.

   Reageren
   • SSara – 14 juni 2020

    John, kan je er niet tegen dat er mensen wel een positieve ervaring hebben bij de Dgb? Super naar dat jij je bedonderd voelt, maar om nou elke positieve ervaring af te gaan en af te kraken is erg zielig.

    Reageren
 • AAnthon Kuiper – 22 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Als we het milieu willen verbeteren dan begint de eerste stap bij ons.
  Ik ben fan van duurzaam energie en fan van groen stroom!
  Geweldig dat de DGB zich inzet voor een beter milieu.
  Vriendelijk personeel mijn complimenten.

  Reageren
 • MMatthijs – 22 april 2020

  Tevreden klant, nooit gedoe meegemaakt met jullie.
  Alles gaat zoals het loopt alleen de klantenservice mag verbeteren.
  Voor de rest top qua prijs!

  Reageren
 • LLeonora – 20 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben zeer ontevreden over alles bij DGB. Er wordt niet juist geïnformeerd in het begin. Ze haken je wel aan maar zijn daarna enorm laks. Zaken zoals het declareren van de eindnota wordt niet verteld, slechte service en kwa prijs, zitten ze niet bepaald lager als anderen. Enorme spijt!

  Reageren
 • RRichard van Leeuwen – 18 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overgestapt van Essent naar DGB, scheelt me een paar tientjes per maand, honderden euro’s per jaar.. ben er zeer tevreden mee. Ook help ik mee aan het milieu door klant te zijn bij deze maatschappij. Ga zo door jongens en meiden van DGB.

  Reageren
 • HH.Bos – 16 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Is geweldig nooit geen gedonder

  Reageren
 • PPatricia Bakker – 10 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Top bedrijf super vriendelijke medewerkers.

  Wat ik ook top vind aan DGB dat ze zoveel aan het milieu doen alleen maar groene energie leveren.

  Ze investeren veel geld om Nederland een stuk groener te maken dit vind ik zeer positief. Duimpje omhoog absoluut.

  9% Zonne energie
  1% Windenergie
  9% Biomassa
  81% Hydro Water

  Hier kunnen veel energie leveranciers nog een voorbeeld aan nemen.

  Reageren
 • SSjaan – 10 april 2020

  top bedrijf, vriendelijke medewerkers.
  Ik ben zeer goed geholpen!
  duimpje omhoog

  Reageren
  • PP. v/d Hulst – 14 februari 2022

   Hoe dùrf je dat te zeggen als… DGB-medewerker!
   Niemand trapt in zo’n reactie, Rukker!!!

   Ga je werk nou eens goed doen.
   Had je tussentijds al kunnen doen in plaats van dit te schrijven.
   Nu maak je het beeld over DGB nóg erger.
   Schandaliger dan dit kan Jij en de hele Club erbij nu niet meer zijn!

   Werkelijk ongelooflijk en ongehoord… vies!!!

   Reageren
 • SS. de Koning – 04 april 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overgestapt naar dgb energie met behulp van Alex. Na vele negatieve recensies had ik zelf mijn twijfels. Tot nu toe verloopt alles prima. Ik betaal minder en hou meer over. Zeer vriendelijke medewerkers

  Reageren
 • SSylvia – 28 maart 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Gebeld en er word mij verteld dat ik ruim 200 euro bespaar op jaarbasis als ik akkoord ga met hetgeen dat zij mij via de mail versturen. Alles zou hetzelfde blijven alleen ik zou minder hoeven betalen.

  Er werd niets gezegd over overstappen of een contract verandering etc.

  Op het moment dat ik vroeg of ik dan nog steeds bij de Nuon zou zitten (daar zit ik nu) was het antwoord dat alleen het logo zou veranderen maar verder niets want stroom bleef nog steeds stroom en gas bleef nog steeds gas.

  Ik hoef in elk geval niet meer gebeld te worden door jullie gluiperige leugenachtige personeel.

  Reageren
  • AAnnie cornelissen – 02 juli 2020

   Ik ben er zojuist ook ingetrapt . Weet iemand hoe ik alles terug kan draaien . Mij werd ook gezegd Dat ze van mijn energiebedrijf Vattenfall waren ! Ik ben dus zonder erg overgestapt . Wat nu ? Zou heel graag advies krijgen ?

   Reageren
  • JJohn Bartens – 23 mei 2020

   Precies hetzelfde meegemaakt, maar volgens de consumenten bond is alleen een schriftelijk ondertekend contract rechtsgeldig. Doe er Uw voordeel mee. Raadpleeg consumentenbond, helpen je graag.

   Reageren
 • MM Kusters – 10 maart 2020

  Wordt gebeld terwijl ik in de auto zit en vertellen dat ik via hun ben overgestapt. Wist ik veel, zat in de auto. Alles moest en zou in de auto, via sms worden verwerkt. Nu ben ik thuis en kan ik alles nakijken, is dus helemaal niet waar. Ik houd niet van leugens!!
  Ook klopte mijn verbruik helemaal NIET!!

  Reageren
 • MMarien – 03 maart 2020

  Onder schimmige voorwendselen proberen je bij je energieleverancier vandaan te halen, ook al zeggen ze van niet, en je een nieuw contract te laten tekenen. Lijken ook veel gegevens van je huishouden te weten. Liever niet de tijd willen geven de offerte te lezen (gezien bovenstaande is duidelijk waarom : list komt dan uit).

  Reageren
  • JJohn Bartens – 23 mei 2020

   Alleen schriftelijk getekend contract is rechtsgeldig. Zie consumenten bond. Gewoon stop laten zetten dus. Neem contact op met de consumenten bond.

   Reageren
 • AAngela – 29 februari 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat een waardeloze onbetrouwbare partij! Overgestapt met vele beloften zoals cash back geen boete hoeven te betalen aan huidige leverancier. Die boete zou meteen terug gestort worden, lagere tarieven enz enz. NIETS is WAAR! Trap er niet in, eenmaal overgestapt geven ze niet thuis op bijv deoverstap boete van maar liefst €125-. Schuiven ze de schuld af op de Nederlandse energie verbond (de bellende partij die de overstap regelt) over liever gezegd NIET regelt!!
  Er is alleen contact als je zelf belt nadat je eerst mega lang in de wacht staat en dan geven ze je de opdracht mails te sturen of naar de Nederlandse energie verbond te bellen. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Meerdere malen verzocht contact op te nemen naar aanleiding van divers verstuurde klachten. GEEN REACTIE!!! Aantal Sterre

  Reageren
  • JJohn Bartens – 23 mei 2020

   Precies het zelfde ondervonden maar ben nog niet klaar met ze. Krijg wel de rekeningen 6 stuks in 2 maanden. Alleen schriftelijk getekend contract is rechtsgeldig. Ben ik erg blij over dat gelezen te hebben bij de consumenten bond. E-mails zijn bij mij ook nog nooit beantwoord. Maar we door, tot de hoogste instantie, als het noodzakelijk is.

   Reageren
  • CChey – 14 april 2020

   Hi Angela,

   Hoe heb je dit probleem uit eindelijk opgelost?

   Reageren
 • MMarieke – 25 februari 2020

  Gebeld door hun (fabio) met een smoes van energie nederland,of alles naar wens was ,zei daarop prima etc. Hij wou toch even alles doornemen en het kon 10 euro goedkoper, waarop ik zei nee hoeft niet. Hij deed zich voor of hij van essent was(waar ik bij ben) 3 dagen later mail …welkom als nieuwe klant bij DGB ???? Gelijk essent gebeld dat ik opgelicht was.En ook even met DGB gebeld het werd geanuleerd. Wel even uitgelegt dat ik niet blij was dat iemand zich voor deed of hij van essent was.Wat een oplichters.

  Reageren
  • JJohn Bartens – 22 mei 2020

   Precies hetzelfde meegemaakt, werd bij het bellen geen naam gezegd, alleen dat mijn tarieven van de energie de laagte in gingen. Ook werd er niet gesproken dat er ern contract zou komen van 5 jaar, dit was in de 2e benadering, had het 1 contract binnen 14 dagen opgezegd. Bij 2e maal ingestemd, maar duidelijk telefonisch kenbaar gemaakt dat ik een 1 of 3 jarig contract wilde. En ja hoor kreeg een 5 jarig contract door mijn strot geduwd.
   Kreeg ook een rekening 4 x ongeveer samen 2 x 186,81 binnen een paar dagen te betalen. Heb direct 186,81 weer gestorneerd. Heb later nog aangegeven, als coulance, een 3 jarig contract wel te zullen accepteren. Maar nog nooit antwoord mogen ontvangen op mijn talrijke e-mails. Ga nu helemaal nergens meer mee akkoord en ga weg van dit ongemanierde bedrijf. Weet nog niet hoe ze achter mijn geheime telefoonnummer zijn gekomen. Klantgegevens uit de data van energiebedrijven mogen ze volgens de wet niet misbruiken. Kan nog uren door gaan. DGB gebeld om op te zeggen en zij namen afstand van het telemarketingbureau, maar plukken wel de vruchten. Ben nog niet klaar met ze.

   Reageren
  • RRenate – 09 mei 2020

   Hey Marieke, hoe heb je dat annuleren gedaan? Ik ben er dus ingetrapt helaas. Zelfde verhaal als jou, ze doen zich voor als je maatschappij waar je al bij bent maar je kunt wat minder gaan betalen. Ik kan alleen nu niet vinden hoe ik dit weer annuleren kan.

   Reageren
   • JJohn Bartens – 23 mei 2020

    Alleen schriftelijk getekend contract is rechtsgeldig. Is dus wettelijk verplicht, laat u dus niet dwingen. Ben zelf ook nog in gevecht gewikkeld dus ben er ook pas achter dat ik een 5 jarig contract in mijn mik kreeg en daar nooit over was gesproken, telefonisch. Alles is veel te lang om dit allemaal uit te leggen nu. Nooit antwoord oo mijn e-mail, maar wel rekeningen met 80 euro boete. 4 rekeningen binnen 2 dagen en daar ging ik uiteraard niet mee akkoord.

    Reageren
  • JJohn Bartens – 29 april 2020

   Ja, precies hetzelfde meegemaakt. Dacht ook met mijn Delta energie te maken te hebben. Prijsverlaging, nou prima later kwam ik er achter dat ik overgestapt was naar DGB meteen weer opgezegd. 3 weken later weer benaderd heb toen toch weer ingestemd. Contract 17 april en wat zie ik??? Een 5 jarig contract gisteren weer opgezegd. Krijg wel een boete. Zou wel instemmen met een 3 jarig contract, maar daar gaan ze helemaal aan voorbij. Helemaal geen reactie. Had ze gebeld n.l. Ook werden er direct al 2 volle termijnen afgeschreven, weet nu nog niet waarvoor dat is. Je moet het maar kunnen missen. Geen overleg dus. DGB distantieert zich volledig van de de colportagebureaus welke toch echt wel voor hen werken. Het enige wat ik eigenlijk wilde is 1 termijn betalen en een 3 jarig contract en dan vind ik mezelf heel erg coulant.

   Reageren
  • MMarieke – 27 februari 2020

   Ja hoor en nu weer gebeld na annulering met de vraag waarom. Heb aangegeven ben opgelicht. Nu een smoes verhaal dat ze samen doen met essent bla bla heb weggedrukt en hondsbrutaal bellen ze weer

   Reageren
 • TT.doldersum – 21 februari 2020

  Prijs

  Ga nooit in zee met deze mafia bende .als ze bellen gelijk ophangen. Komt er een verkoper aan de deur gelijk kop tussen de deur en aantrekken.

  Reageren
 • RRichella – 27 januari 2020

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik krijg energie van Essent. Kreeg ineens een mail van Essent dat mijn contract was opgezegd. Ik wist van niks. Bleek dat mijn contract was overgenomen door DGB energie. Ik kende deze hele maatschappij niet en ik had hier ook niemand telefonisch over gesproken of aan de gehad. Blijf mooi bij Essent.

  Reageren
 • Cc.janzen – 06 januari 2020

  Op een grove manier telefonisch benaderd om over te stappen naar DGB energie . En ik ben helaas akkoord gegaan . Dag later als nog geannuleerd . En ik kreeg per mail van DGB bevestiging van annulering .
  Ja hoor 2 weken later een mail met bevestiging aanmelding met de zelfde contractgegevens die geannuleerd zijn . Opzeggen per telefoon is niet mogelijk . Ik heb een uur aan de telefoonlijn aan de wachtlijn gehouden . Ook inspreken voor een bericht is niet mogelijk . Alsnog een paar maal geprobeerd telefonisch te bellen maar zonder resultaat .Onbereikbaar per telefoon . Dan maar een mail met bewijs van annulering versturen . maar voor alsnog geen reactie . Mensen kijk uit . Als u gebeld wordt door of voor DGB energie direct ophangen .

  Reageren
  • RRenate – 09 mei 2020

   Hey C. Janzen, hoe heb je dat annuleren gedaan? Ik ben er dus ingetrapt helaas. Ik kan alleen nu niet vinden hoe ik dit weer annuleren kan.

   Reageren
 • RRachida Taoukil – 09 december 2019

  Dgb heeft me opgelicht Hun staan in de rode cijfers bij de consumentenbond
  Heel Jammer dat ze miij een contract hebben aan gesmeerd Had ik eerder moeten weten !
  Zou pas in januarie een cotract krijgen
  Maar door hun kan ik door een hele hoge boete vn me oud leverancier me huis niet meer betalen!
  Dat bedrijf gaat voor cijfers halen niet voor hun consumenten
  Ik wil hier werk van maken Dit komt bij de minister op de tafel te liggen Want daar is al bekend van de duistere praktijken van dgb
  2x in 1 maand gas en enegerie afschrijven hoe durven ze! En een boete waar ik niet on vroeg Gaat me veel te ver dit allemaal

  Reageren
  • AAstrid Kampert – 27 februari 2020

   Ik heb precies hetzelfde. Ik was overgestapt naar dgb en kreeg spijt. Ik terug naar energie direct. Zij zouden dgb bellen om t te stoppen. Nu kreeg ik gister einde jaars afrekening van dgb maar ook 3 en 9 maart hetzelfde. Ik belde, krijg geen reactie. 2 x mail gestuurd, geen reactie. Weet niet wat ik moet doen. T geld word er wel afgehaald.

   Reageren
   • FFons – 11 februari 2021

    Je kunt een automatische incasso terug trekken.
    als bij gepland en periodiek de incasso van DGB verschijnt, kun je um annuleren.
    2 dagen later krijg je een mail van hen. Daarop kun je aangeven waarom je niet betaalt

    Reageren
    • PP. v/d Hulst – 17 februari 2022

     AAAHHH… DGB WEER !!!

     OVERDUIDELIJK weer een reactie van een DGB-MEDEWERKER !!

     En een ENORM SLAP EN INHOUDSLOOS ANTWOORD is dit !
     Alsof je haast zegt: “er valt met DGB wel over te ‘praten’.

     Ga g*dverdomme je werk nou eens behoorlijk doen man !!!

     WÈRKELIJK SCHANDALIG dat jullie hier zelfs op dit Platform nog mensen durven te misleiden !!!

     RUKKERS !!!!!

     Reageren
   • PPetra – 23 maart 2020

    Ben ook lid gemaakt…via de telefoon..heb nooit iets toegezegd..maar bij DGB hoeft dat blijkbaar niet..5jaar lid is mij aangesmeerd en 2 maal maandpremie in automatische incasso..te gek voor woorden..bellers zijn ook zeer agressief..niet intrapen..petra

    Reageren
 • JJeltje Cals – 14 november 2019

  Een zeer agressieve medewerker van DGB belde mij met de mededeling dat mijn huidige contract afloopt (bij een andere leverancier) en dat ik voor minder geld kan overstappen. Bovendien zou mijn huidige leverancier onderdeel zijn van DGB. De man noemde een huisadres waar ik 3 jaar geleden vertrokken ben. Hij eiste bijna een mondeling akkoord via de telefoon. Ik vroeg een e-mail. Hij bleef aan de lijn tot ik de e-mail binnen had en opnieuw dwong hij mij bijna om de offerte goed te keuren. De kop in de e-mail luidt nu Nederlands Energieloket.
  Hij vond het nog zielig voor zichzelf ook, als ik niet akkoord zou gaan.
  Ik ben niet akkoord gegaan en ik ben heel boos over deze manier van klanten kapen.

  Reageren
  • AAnoniem – 01 februari 2021

   Ik ben gebeld door een bedrijf met de naam Priment in Rijswijk. Die mij een energie contract wilde aan smeren om over te stappen om dat ik een zeer laag energieverbruik had en dat het goed koper kon.

   Dus ah fijn een keer gedaan van de Eneco waar ik jaren lang klant bij was over gestapt naar een bedrijf met blauwe letters. Bevalt me prima dus geen kwaad woord over hun. Waar ik me wel aan stoorde is dat ze later nog een paar keer belde om over te stappen naar een andere stroom leverancier
   toen ben ik er weer in getuimeld bijna.

   Ik twijfelde aan mezelf en heb Priment opgebeld en gezegd dat niet meer gebeld wilde worden door hun! Met verkoop praatjes ze maken gebruik van zwakheden van mensen om ze binnen te halen.

   Niet opnemen direct ophangen en het nummer blokkeren ! Ze bellen met verschillende nummers dus let goed op.

   Reageren