Waar ben je naar op zoek?

Frank Energie

Totaalscore

Energieprijs


5,6

Klantenservice


4,6

Algemeen


5,1

Plus- en minpunten

 • 100% groene stroom uit Nederland
 • CO2-gecompenseerd gas
 • Dynamische energietarieven
 • Opzeggen wanneer je wilt
 • Wisselende maandelijkse kosten
 • Slimme meter verplicht

Over Frank Energie

Frank koppelt de energiesector aan slimme oplossingen op IT-gebied. Uniek aan dit energiebedrijf is dat wordt afgerekend op basis van openbaar gepubliceerde handelsprijzen. Dat betekent dat je voor stroom en gas betaald, afhankelijk van de inkoopprijs. Je energiekosten bewegen dus mee met de markt.

De prijs die je betaalt, komt één-op-één overeen met de handelsprijs, waardoor er dus niet wordt verdiend aan jouw verbruik. Het enige wat je aan aan Frank betaalt, is een soort vast abonnementstarief van 5 euro per product per maand.

Frank maakt volledig gebruik van groene stroom opgewekt uit Nederlandse zon- en windparken. Het geleverde gas is CO2-gecompenseerd.

Dubbel voorschot

Bij Frank betaal je bij het afsluiten van het contract een dubbel voorschot (voor 2 maanden). Bovendien betaal je in de winter meer dan in de zomer, wat betekent dat je eerste factuur voor een wintermaand een stuk hoger is dan in de zomer.

Goed om te weten: de eerste maand is de enige dubbele maand. Zodra het contract wordt stopgezet wordt het dubbele voorschot volledig teruggestort. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijke gemaakte energiekosten.

Prijsplafond

De energietarieven die Frank Energie communiceert is een gemiddelde over 12 maanden. Het prijsplafond – dat per 1 januari 2023 ingaat – is er al in verwerkt.

Bereken hier je aanbod.

Kan het goedkoper?

108 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Frank Energie?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • RRonald – 05 april 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Al een jaar klant bij Frank Energie.
  Facturatie: Transparant, maar je moet jezelf wel even goed verdiepen in de wijze van factureren. Heb je dit gedaan, kom je erachter dat het echt loont en helemaal klopt. Had zelf geen gedoe met dubbel voorschot.
  Klantenservice: reageert altijd helder, met uitleg. Echt niet te beroerd om iets te verdiepen.
  App: helder, hoop functionaliteiten. Soms hapert het, maar dat is steeds van korte duur.
  Dankzij deze tarieven is mijn verbruik zeker 40% omlaag gegaan!

  Reageren
 • EErik Vernet – 02 april 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Voor mij zijn de prijzen bij Frank echt veel lager en ik vind ook de app veel overzichtelijker dan bij energie direct.
  Mijn gasprijs van 1.40 naar 117 en stoom van 0.34 naar 0.26, dat is dus 30%. Mijn maandelijkse rekening van 300 naar 200 euro. Ik ben erg blij met Frank.

  Reageren
 • FFrank – 25 februari 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dramatische voorlichting vooraf, klantenservice luistert niet en gegevens worden zonder toestemming gedeeld met derden

  Reageren
 • KKarel – 24 februari 2024

  Prijs

  Ik wilde klant worden van Frank Energie, maar als ik de beoordelingen zo lees…., dan begin ik hier echt niet aan. Wat een baggerzooi is dat bij jullie.

  Reageren
  • WWJ – 28 februari 2024

   @Karel inderdaad niet doen. Ga naar Tibber! beste tarief en service

   Reageren
 • CCaro – 20 februari 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wilde overstappen naar Frank Energie ivm gunstige tarieven. Niks is minder waar! Afspraken worden niet bevestigd, zelfs na herhaaldelijk bellen komt er toch weer wat anders in de ‘bevestigings’- mail. Ook dat ik een verhoogd risico zouden vormen en daarom bij voorbaat een paar honderd euro moet betalen op basis van een onduidelijke analyse gaat is idioot. Ik kan ook gunstige tarieven aanbieden als je bij voorbaat al enkele 10tjes per maand gaat innen…de gunstige tarieven zijn voor Frank zelf en niet voor klanten. Ik houd hier een hele nare smaak aan over en wil niet met Frank in zee

  Reageren
 • HHeidi – 31 januari 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Heel vaag ge-heen-en-weer met dubbel voorschotbedrag, eindafrekening die niet klopt, slechte chatbot als je vragen hebt, klantenservice is volgens mij een A.I.

  Reageren
 • PPeter Stokkers – 19 januari 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben blij dat ik overgestapt ben van Vattenfall naar Frank energie. Mijn maandbedragen zijn aanzienlijk lager door de manier van rekenen. Besparingen worden op het factuurbedrag van 2 maanden later in mindering gebracht. Dus aan het eind van het jaar geen bijbetaling of teruggave. Ben zeer tevreden. Krijg alle dagen via de app een overzicht van mijn dagelijks verbruik zodat ik zelf bepalen kan of ik wil bezuinigen of niet.

  Reageren
  • EElbert – 19 maart 2024

   @Peter Stokkers die verwachting had ik ook altijd tot ik gisteren een eindafrekening kreeg van €800

   Reageren
 • PPeter – 11 januari 2024

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Huidige tarieven vanaf gisteravond niet meer beschikbaar, niet in app maar ook niet op hun eigen site ?

  Reageren
 • WWalter – 06 december 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  De hele aanmeldingsprocedure liep op rolletjes.
  Ik heb nog nooit zo’n lage energienota gehad.
  Alles heel transparant en groen. Ik ben blij dat ik ben overgestapt.

  Reageren
 • KKarel – 25 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Slechte ervaringen met dit bedrijf. Begin er niet aan. Allemaal veel te ingewikkeld. Eigen administratie hebben ze ook niet op orde. Elders kun je veel beter en goedkoper terecht.

  Reageren
 • DDiq – 12 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Let goed op!

  Kijk uit! “Frank Energie” geeft jouw persoonsgegevens door aan derden zoals “EDR”, “Payt (debiteurenbeheer)”, “PropertyInfo “, en aan “Focum”, of gaat zelf voor detectivebureautje spelen; om jou als “risicogeval” te bestempelen; om dan van jou een waarborgsom te verlangen, om lid te mogen worden van het roversnest!
  Citaat ‘ Frank Energie’:
  “In correspondentie met onze klantenservice is er gemeld dat er een ‘verhoogd’ risico was geconstateerd op basis van eigen analyses die door Frank Energie worden uitgevoerd n.a.v. de kredietcheckscore.” Eind Citaat.
  Dit is de slager die op grond van zijn onderbuikgevoelens zijn eigen rotte vlees goedkeurt!

  Reageren
 • LLeo R. Bekker – 24 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben sinds dit jaar bij Frank energie. De dag/uur-prijzen zijn gewoon conform de spotmarkt dus daar is niets mis mee. Ik heb 36 panelen (14.220 Wp) en een Blauwhoff energieopslagsysteem van 10 x 5kWh. Zij verzorgen ook het systeem om automatisch te handelen met je opgeslagen energie. Dus opslaan als de prijs laag is en verkopen bij een hogere prijs. Voordeel is dat je altijd je energie kwijt kunt in je eigen batterij, zelf gebruiken of verkopen op het grid. Daarmee ontlast je ook nog het grid als daar een overschot is. Hoe leuk is het dat er maandelijks geld gestort word door je energiebedrijf! Het is een forse investering en je hebt er wel wat ruimte voor nodig maar het bevalt mijn uitstekend.

  Reageren
 • WWil – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  We hebben maart dit jaar een dynamisch energiecontract bij Frank -energie afgesloten in de veronderstelling, onze wijk kent immers geen gasuitsluitingen en ons wordt uitsluitend elektriciteit geleverd. We hebben dus een warmtepomp met WTW en zonnepanelen met daarnaast een deels (binnenzijde) houtskelet woning en voldoen dus ‘by far’ aan alle overheidsintenties als het om milieu en energiebesparende maatregelen betreft.
  Echter moeten nu vaststellen dat een dergelijk energiecontract, met onze 22 zonnepanelen erg ongunstig uitpakt. Immers al herhaalde dagen door negatieve stroomprijs en opbrengst van onze panelen voor het terug leveren aan het stroomnet moeten betalen. Kortom bestraft worden voor energie en milieubewust investeren door energieleveranciers die ’te allen tijde’ wensen te verdienen aan stroom leveren. En dan daar op de momenten dat de stroom wel geld kost voor de consument een verwaarloosbare terug leververgoeding voor geven.
  Het is absoluut niet transparant, niet uit de reacties van Frank of andere stroomleveranciers die dynamische contracten aanbieden, hoe er wordt omgegaan met de berekening en saldering van energiekosten.
  We hebben nu een 5 tal maanden ervaring met deze leverancier opgedaan en zien eigenlijk dat we iedere maand meer voorschot betalen als dat we voor een vast (bijv. 1-jarig) contract zouden kiezen, terwijl onze 22 panelen dagelijks aanzienlijk wat stroom opwekken, die we, in dit deel van het jaar, slechts voor een klein deel zelf gebruiken. Neem daarbij dat je in feite dagelijks gehouden bent te kijken of je nota bene je zonnepanelen moet uitzetten omdat er anders extra kosten worden berekend en duidelijk mag zijn, dat je dit als consument niet allemaal dagelijks wilt volgen. We hebben dan ook besloten vanaf augustus voor een vast contract van 1 jaar bij een andere energieleverancier te kiezen.

  Reageren
  • BBas – 05 augustus 2023

   @Wil
   Klopt, soms zijn de prijzen zeer laag. In dat geval de panelen uitzetten.

   Reageren
  • GGerard – 30 december 2023

   @Wil
   Klopt helemaal, per afgelopen 1 juni ook overgegaan naar Eneco, beur je 0,36 voor terug geleverde stroom, wordt gesaldeerd met winterverbruik. Dynamisch is dodelijk voor zonnepanelen.

   Reageren
  • EErik – 02 januari 2024

   @Wil

   Tja nu moet je niet klagen, algemeen advies is plaats is zonnepanelen tot 60a70% van je verbruik. Dat jij je dan meer panelen laat aansmeren door de installateur is jouw probleem. Je had dus kunnen besparen op de panelen en omvormer 8 panelen was waarschijnlijker genoeg geweest. Straks als salderen er af gaat leveren ze ook minder op.
   Ook er egoïstisch om meer platen te plaatsen dan nodig is terwijl de buren kans lopen geen zonnepanelen te kunnen plaatsen om dat het net vol is.
   NB: als je ff had gegoogeld had je kunnen weten dat zonnepanelen negatief werken op een dynamische contract. Dit wordt op de verschillende vergelijkingssites ook duidelijk weergegeven.

   Reageren
 • Rrob fokkema – 28 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Snelle reactie op je op of aanmerkingen en een duidelijke uitleg verder is het een sport om zo
  goedkoop mogelijk energie te gebruiken hetgeen ruim van te voren wordt er aangekondigd wat de stroomprijzen per uur zijn

  Reageren
 • JJW Kuit – 28 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Klantenservice is langzaam en niet al te snugger. Systeem is prim en duidelijk.

  Reageren
 • GGijs – 27 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Energietarieven op dag basis, een fair model op basis van vraag en aanbod.

  Reageren
 • PPeter – 10 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Net de eindafrekening gekregen, ivm overstappen, kom ik er net achter dat als je elektriciteit terug levert je voor inkoopvergoeding teruglevering moet betalen.
  Dit is ongeveer 1/3 deel van je teruglevering tarief.
  Niet netjes.

  Reageren
  • WWinfried – 28 december 2023

   @Peter
   Daar ben ik uiteindelijk ook achter gekomen nadat ikalles eens na ben gaan rekenen. Je krijgt voot elke geleverde kwh inderdaad het inkooptarief minus 3,5 cent! Voor elke afgenomen kwh betaal je ook het inkooptarief plus 2,5 cent! Dat maakt dus al 6 cent per kwh plus de inkooptariefverschillen kwam ik op 10 ct prijsverschil tussen afgenomen en teruggeleverde stroom. Verder is de berekening van het voorschot volkomen ondoorzichtig en alles behalve consequent. Het enige wat consequent is dat ze ruim voldoende voorschotten incasseren zodat ze bij de eindafrekening meer dan voldoende saldo hebben. Ik krijg dan ook sterk het gevoel dat ik Frank aan het financieren ben. Inmiddels ben ik weer overgestapt naar een vast contract: Betaal wel 5 ct per afgenomen kwh meer kwijt maar krijg wel dezelfde prijs voor terugleverde stroom waardoor ik veel beter uit ben.

   Reageren
 • IIvo – 09 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prijs was voor mij de reden om naar Frank Energie over te stappen. Echter een week na mijn aanmelding kreeg ik een mail. Na intern analyse van Frank Energie zou ik een risicoklant zijn en werd mij een borg gevraagd van 900 euro. Wij hebben bij niets of niemand een betalingsachterstand en betalen élke rekening op tijd. Er kan simpelweg geen aantekening over mij bestaan, anders dan een hypotheekschuld. Als ik de klantenservice vraag waarom wij een betalingsrisico vormen dan krijg ik het antwoord dat Frank Energie hier geen inzicht in kan geven omdat het een interne analyse is. Bizar. Je wordt dus ergens ergens van beschuldigd, maar je mag niet weten waarvan. Ik voel mij best geschoffeerd dat Frank Energie mij onterecht als wanbetaler bestempeld.

  Dat schept bij mij het beeld dat het moeten aanbetalen van 900 euro borg een gehaaide manier is om de eigen liquiditeitspositie te kunnen verbeteren. Daar werk ik niet aan mee. Los van het feit dat dit verre van een “warm welkom” is.

  Hier ga ik niet mee in zee. Wij zoeken wel een andere leverancier.

  Reageren
 • RRics – 03 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Frank Energie weet al jaren goed wat de clou is van een dynamische leverancier.

  Transparant, betrouwbaar, met een degelijk bedrijfsmodel en lage totaalprijs levert wat ze moeten: lage kosten.

  Vervelend dat door de zeer sterke groei blijkbaar (bijna geen ervaring mee) de klantenservice wat achterblijft. Raar alleen dat er blijkbaar klanten zijn, die veelvuldig contact nodig hebben; alles staat nadrukkelijk be- en omschreven op de website van Frank en hier trouwens ook, waarom dan al dat gebel , aansluitend gemopper en lage beoordeling hier?

  Misschien een gratis tip aan aspirant klanten: lees eerst “even” waarin dynamisch verschilt van traditioneel, met andere risico’s en verdienmodellen, voor klant en leverancier. Ja, sorry, daar moet je (soms veel) moeite voor doen… Deze site helpt je prima met dit inlezen!

  Alle leveranciers die op de spotmarkt inkopen, hebben dezelfde inkoopprijs!

  Reageren
 • FFrank – 26 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zelfde verhaal. Zie online bij Frank ineens dat inkoopvergoeding voor gas 8 cent is terwijl ik 26 cent betaal. “We hebben u een mail gestuurd op 22 februari”. Nou echt niet. Als je wilt gebruik maken van de nieuwe inkoopvergoeding moet je dat zelf gaan regelen. Wat een stelletje oplichters. Gelijk weg bij Frank.

  Reageren
 • SStefan – 18 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Misleiding en diefstal
  Frank Energie maakt geen eindafrekening op, ook al is dit wettelijk verplicht binnen 6 weken. Hun smoesjes dat dit mag en de schuld is van de overheid, blijken niet te kloppen. Ze houden je geld en betalen teveel betaalde betalingen niet terug! Opgepast met deze partij!

  Reageren
  • HHans – 03 mei 2023

   @Stefan

   Hier was ik dus al bang voor. Frank schatte veel te hoog in, en had in ruim 3 maanden tijd al ruim 1500 euro teveel van mijn geld in bezit. Ik heb in februari gelijk mijn rekening voor Frank geblokkeerd, en bij ANWB een overstap geregeld, maar wel ingaande per 1 mei. Zo heeft Frank nog 3 maanden geleverd zonder nóg meer af te kunnen schrijven. Op die manier is het bedrag wat zij van mij in bezit hebben na het sluiten van het contract beperkt gebleven, en loop ik niet het risico dat ze het teveel betaalde bedrag eventueel niet zouden terugbetalen…

   Ik raad iedereen aan het zo te doen bij een overstap. Een bedrijf kan je namelijk nooit aanmaningen sturen als je nog geld van hun krijgt ipv andersom.

   Reageren
  • TTon – 21 februari 2024

   @Stefan
   Dit is vreemd, ik krijg wel een einafrekening, deze is wel onoverzichtelijk en ik moest bijbetalen wat ook vreemd over komt omdat maandelijks berekend word. Maar geen eindafrekening klopt volgens mij niet

   Reageren
 • TTom – 06 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Frank Energie is een slechte grap. 8 weken gewacht op eind afrekening. En nu mag ik nog 2 weken wachten op de betaling.

  Ze doen alsof ze de goedkoopste zijn, maar in werkelijkheid zijn ze de duurste. Vervelende communicatie.

  Reageren
 • Jjan – 04 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  De prijsverhoging begin februari van maar liefst 80% voor de inkoopvergoeding (van 14,52 naar 26,26 eurocent) werd per mail aangekondigd en automatisch doorgevoerd. De prijsverlaging van 26,26 naar 8 cent op 22 februari werd niet gemeld en ook niet automatisch doorgevoerd. As je er zelf niet achter komt betaal je gewoon 18 cent per m³ gas teveel. Ze zeggen bij Frank energie dat ze dit op 22 februari via een mail bekend gemaakt hebben, deze heb ik niet gehad. Ik heb dit ook gecheckt bij 2 kennissen die ook bij Frank energie klant zijn, zij hebben ook geen mail ontvangen.

  Reageren
  • JJurgen – 12 april 2023

   @jan
   Dat klopt een schandalige handelwijze.

   Reageren
  • FFrank – 26 april 2023

   @jan
   Zelfde verhaal. Geen mail gehad. Collega’s die bij Frank zitten ook niet. Dat wordt een aardige uittocht bij Frank zo langzamerhand. Dat krijg je er van als je met je handen in de prijsplafond-kas zit te graaien. Mijn mooie voornaam wordt ook nog eens misbruikt…

   Reageren
 • HHein de Beer – 21 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben overgestapt naar next energy vanwege de verhoging van hun inkoopvergoeding gas die x3 is gegaan, hierbij werd vermeld dat dit nodig was om de klantenservice te verbeteren ( die ng steeds slecht is) en vanwege de kosten voor wanbetalers, terwijl je hier al een voorschot van 2 maanden voor betaald. ik heb een ruim voorschot betaald en wacht nu al ruim 7 weken op de eindafrekening.
  Telkens krijg ik weer een ander antwoord en wordt ik aan het lijntje gehouden.
  Ik heb het idee dat Frank de boel belazert.
  Ik zou wegblijven van deze club er zijn genoeg alternatieven die goedkoper en beter zijn.

  Reageren
  • JJudith – 21 maart 2023

   @Hein de Beer

   Helemaal met je eens. Ook hier aan het wachten op mijn eindafrekening. In de app is ook niets meer terug te vinden over mijn verbruik of betaalde facturen, gelukkig heb ik deze zelf bewaard. Deze gegevens zouden zeker nog tot aan de eindafrekening in de app te zien moeten zijn. (Dit zouden ze vandaag in orde maken)
   Heb vandaag antwoord gekregen op de vraag waarom ik de eindafrekening nog niet gehad heb. Ze zijn in overleg met het RVO over hoe het prijsplafond te berekenen in februari. Tja, daar zakt je broek van af, wat een flauwekul. Mijn nieuwe dynamische leverancier weet allang hoe dat te berekenen. Heb in totaal 2 maanden van hun diensten gebruik gemaakt maar wel 4 termijnen mogen betalen. Ze lijken wel een bank die mijn geld graag wil vasthouden.. Misschien goed als we massaal een melding maken bij het rvo.

   Reageren
   • GG. Bron – 23 maart 2023

    @Judith
    Prima plan.
    Bij mij precies dezelfde reactie.
    Ik wacht ook al zo`n 7 weken op de eindafrekening.
    De borg die ik in het begin betaalt heb moet ik ook nog terug krijgen. Alles bij elkaar zo`n €1.000. Zit nu bij Zonneplan. Gewoon achteraf betalen. veel beter.

    Reageren
  • JJoke – 04 april 2023

   @Hein de Beer, EasyEnergy (ook een dynamisch energiebedrijf) sluit het account al af, op de laatste dag dat je er nog bij bent. Inderdaad een slechte zaak, want de eindnota moet nog binnenkomen. ACM zou hier eens toezicht op moeten houden, het is te gek voor woorden, dat je je eigen gegevens niet meer kunt inzien.

   Reageren
 • JJolanda – 16 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Een jaar klant geweest, begin 2023 toch overgestapt en nu zit ik ik al bijna 3 maanden te wachten op de afrekening die aanzienlijk moet zijn.
  Reactie op vragen hierover worden heel laat beantwoord, iedere keer weer een andere smoes, meter viel niet uit te lezen, onduidelijkheid over energieplafond etc.
  Dit terwijl ik 2 dagen voor einde contract mijn meterstanden nog heb moeten doorgeven (maar goed dat ik de foto’s) nog heb!
  Kortom slechte ervaring. Ben me aan het beraden wat mijn volgende stap moet zijn om mijn geld terug te krijgen. Iemand advies?

  Reageren