Waar ben je naar op zoek?

Essent

Totaalscore

Energieprijs


8,0

Klantenservice


8,3

Algemeen


8,3

Plus- en minpunten

 • Thuisvoordeel: korting op energiebesparende producten en meer
 • Lage vergoeding teruglevering zonnepanelen

Over Essent

Essent behoort tot de grootste energieleveranciers van Nederland en werd in 1999 opgericht. Essent levert stroom en gas voor de particuliere en zakelijke markt in België en Nederland. Naar schatting heeft Essent ongeveer 3,1 miljoen klanten in Nederland. Essent is bovendien voor 100 procent eigenaar van een andere leverancier, namelijk prijsvechter EnergieDirect.nl.

Van 2009 tot 2016 was het bedrijf een volledige dochter van het Duitse concern RWE. Sinds april 2016 is Essent dochter van het zelfstandig opererende en beursgenoteerde bedrijf innogy. Innogy richt zich volledig op het opwekken van duurzame energie, reductie van broeikasgassen, decentralisatie van energie en digitalisering van huishoudens (smart homes). RWE bezit 77 procent van de aandelen van innogy.

Essent is als gevolg van de bovengenoemde ontwikkeling niet meer betrokken bij de opwek van conventionele energie (kolen / gas). Dat gebeurt door RWE Generation in Nederland.

Kan het goedkoper?

493 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Essent?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • PP – 01 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Géén telefonisch contact te krijgen via het 0800 nummer. 1 week regelmatig gebeld op allerlei tijden met een dringende vraag. In de wacht (soms een uur; plotseling verbinding weg; dan pakt die de geboortedatum 5 x niet etc.)
  Toen maar een mail (via klacht) gestuurd met het probleem. We kregen als antwoord ons rekeningoverzicht (wat we al hebben), met, jawel, het 0800 nummer weer om te bellen!…..
  IK STAP OVER.

  Reageren
 • DDylan – 08 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij waren 6 jaar klant bij essent. Toen ons eerste contract bijna afliep werden wij netjes gebeld om ons contract te verlengen met een extra voordeel. De 2e keer afgelopen september helaas niet, we werden naar een variabel contract gezet tegen torenhoge prijzen. Wij hebben gevraagd of ze voor ons iets kunnen betekenen en ons tegemoet konden komen. Hierin waren ze zeer stug en we moesten maar betalen wat ons opgelegd was. Wij betaalde €3,14 voor een kuub gas en €1,43 voor een kwh. Wij zijn daarom overgestapt naar Nextenergy. Zij rekenen momenteel 0,15 cent voor een kwh en 0,44 cent voor een kuub gas! Ik kan dit eenieder aanraden. Essent! Jullie plukken de mensen kaal en ik vindt het schandalig dat dit mogelijk is in nederland waarbij een basis behoefte mensen op te hoge kosten mag jagen!

  Reageren
  • SSmit – 17 maart 2023

   @Dylan wij kregen in februari een aanbieding voor een vast contract en hebben dat geaccepteerd omdat volgens essent per 1 april de prijs hoger zou zijn dan op ons contract terwijl ons contract pas op 19 april afloopt en werd niet gezegd dat je tot april kon wachten met verlengen.
   En we zijn al 52 jaar klant ,nu heb ik een mail gestuurd met een klacht hierover want klantenservice kon me niet helpen.Dus afwachten nu

   Reageren
 • TTammie – 22 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tip top

  Reageren
 • HHj van Houten – 16 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Nooit problemen mee,altijd al bij hun.

  Reageren
 • RRebecca Albronda – 15 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goede ervaringen mee.Ze denken met je mee

  Reageren
 • MMus – 14 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  prijzen zijn aan de hoge kant vergeleken met de rest

  Reageren
 • KKoos Bierhuizen – 14 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben al jaren klant bij Essent
  Je wordt heel goed en eerlijk op de hoogte gehouden als er veranderingen zijn
  Ik heb daarom ook nooit geen klachten of problemen met Essent
  Ze behandelen de mensen eerlijk dat is al jaren mijn ervaring
  Top service

  Reageren
 • JJeffrey – 14 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij zijn afgelopen jaar overgestapt naar essent. Hier hebben we bewust voor gekozen omdat je bij essent altijd goed geholpen wordt met je vragen en klachten/opmerkingen. Essent doet niet aan de kleine lettertjes, wat ons bij de vorige energie maatschappij ieder jaar een hogere rekening. Bij essent hebben we nu een vast tarief voor 5 jaar en hebben nu geen omkijken naar de kosten. Essent geef ik 5 sterren

  Reageren
  • LLinda – 13 mei 2023

   @Jeffrey voor 5 jaar? Kan dat dan alweer

   Reageren
 • EElisabeth Bennenbroek – 14 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Het eerste jaar hadden we een prijs op vaste basis van 100 euro per maand . Op de eindafrekening moesten we ruim 500 euro betalen. (Inclusief een maand termijn)
  Nu wil Essent dat we 177 euro per maand betalen, maar we laten het op 158,00 euro staan. Vast contract prijs stelt dus niks voor.

  Reageren
 • RRichard – 11 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Altijd optijd
  Zeer vriendelijk
  Altijd behulpzaam voor vragen

  Reageren
 • SSelman – 10 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Qua prijs en service .. zeker een van de beste van t land

  Reageren
 • MM. Voerman – 09 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  prettig, vooral vanwege de goedwerkende verbruikersapp waar je als gebruiker goed kunt bijhouden wat je verbruik per dag is.
  ook regelmatig updates, o.a. betreffende je termijnbedrag

  Reageren
 • PP.m. van Groezen – 09 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Al lang
  klant bij Essent, goede ervaring en klantvriendelijk.

  Reageren
 • NN. van der Schilt – 08 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  heel tevreden met essent. keurig op de hoogte gehouden ( maandelijks) met mijn verbruik
  wordt regelmatig op de hoogte gehouden van energie besparende materialen welke tegen gereduceerd bedrag aangeschaft kunnen worden. Krijg verder jaarlijks een bedrag om energie besparende spullen aan te schaffen. Dit bedrag blijft staan als je het een jaar niet gebruikt.
  Goede uitleg gehad tijdens de energiecrisis en hoe en wanneer de 190 euro werd betaald/verrekend

  Reageren
 • PPatrick Schluter – 08 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goede klantenservice incl. uitleg bij iedere vraag. Makkelijk app gebruik. Overzichtelijk schema verbruik iedere maand in je mail.

  Reageren
 • WWeber- de Vries – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Geen aanmerkingen!

  Reageren
 • Kk.litjens – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  niks mis mee

  Reageren
 • Jj kroezen – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  het is goed zoo

  Reageren
 • Aannemiek van der Schoot – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  ik krijg iedere maand een overzicht
  zo kan ik alles bijhouden en aanpassen waar nodig
  met vragen wordt ik snel gehilpen

  de prijs is goed

  Reageren
 • HHenny Bok – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben klant geworden net voor de grote prijs verhogingen met vaste tarieven voor 5 jaar.Ik hoef me dus geen zorgen te maken over de tarieven

  Reageren
 • CCor Vermeulen – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  een zeer betrouwbare aanbieder, ben november 2021 hierdoor gebeld met een geweldig 3 jarig aanbod superdalen extra groene stroom en gas , en dan ook nog de thuis voordelen die ze bieden, helemaal top .

  Reageren
 • PP.coremans – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Essent is een energie-leverancier die iemand duidelijk maakt hoeveel energie hij verbruikt in vergelijking met andere verbruikers in gelijke omstandigheden.
  Bovendien is het een energieleverancier die de gemaakte afspraken nakomt.En wanneer men een verzoek heeft i.v.b met een verhuizing snel en vooral accuraat handelt.Mijn compliment.

  Reageren
 • DD.J.Husslage – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goede informatie

  Reageren
 • WWim van Houten – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Essent heeft een goede app. Enige nadeel van de app is de vertraging die de app heeft met betrekking tot het energieverbruik van dag tot dag. Met een slimme meter zou je verwachten dat dit sneller kan.
  Essent geeft aardige tips voor bezuinigingen en doet veel aan voordeeltjes voor klanten. Ook de korting op energie als je vaste klant bent is mooi meegenomen.
  Bijzonder is dat voorspelling in de winter leiden tot een aansporing tot hogere maandelijkse termijn terwijl dit in de loop van het jaar steeds bijgesteld moet worden. Essent weet op basis van eerdere jaren dat vanwege het bestaan van zonnepanelen dit verbruik in de winter altijd vertekenden is als het gaat om het vaststellen van de maandelijkse gemiddelde verbruikscijfers. Dat geldt in eider geval zolang de salderingsregeling nog geldig is. Een en ander leidt tot behoudend gedrag als het gaat om overstappen naar andere leverancier. geen garantie voor de toekomst.

  Reageren
 • AA de weerd swart – 07 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Direct aanspreekbaar of met de app hebben nog de oude prijs betalen dus niet te veel vragen geen probleem alles is espreekbaar en met klanten pas spaar je voor leuke kortingen om je huis te isoleren laatst was er een bon en die hebben we gebruikt voor een nieuwe douche kop nog meer water besparen heerlijk en fijn om klant bij essent te zijn

  Reageren