Waar ben je naar op zoek?

Vattenfall

Totaalscore

Energieprijs


7,3

Klantenservice


7,7

Algemeen


7,7

Plus- en minpunten

 • Grote stabiele leverancier
 • Groene stroom uit Nederland
 • Meerjarige energiecontracten
 • Geen CO2-gecompenseerd gas

Over Vattenfall

Vattenfall (voorheen Nuon) is een energiebedrijf  dat elektriciteit, gas en warmte levert aan zo’n 2 miljoen klanten in Nederland. Vattenfall investeert fors in de ontwikkeling van duurzame stroom en warmte. En samen met bedrijven, industrieën en overheden werkt Vattenfall aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen.

Volgens het stroometiket (2019) van Vattenfall wordt circa 37 procent van de stroom duurzaam opgewekt.

Vattenfall helpt klanten bij het besparen van energie en het zelf opwekken van fossielvrije energie. Handige online tools bieden klanten inzicht in het eigen verbruik. Praktische tips en adviezen op maat maken het besparen van energie vervolgens ook nog makkelijk.

Check hier de goedkoopste Vattenfall energiedeal.

Kan het goedkoper?

591 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Vattenfall?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • PPetra – 01 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Happy! prima ervaring

  Overgestapt en tot nu toe geen spijt. Wat mij vooral opvalt is de duidelijke communicatie. Je krijgt snel antwoord op je vragen.

  Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Ze zijn zeker niet de duurste en met een vast tarief weet je precies wat je maandelijks kwijt bent. Dat geeft me toch een stukje rust in deze tijden.

  Reageren
 • MMr Manuzz – 30 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Net als veel anderen hier al jarenlang klant met variabele tarieven. En dus de ‘blijven loont’ korting op electriciteit naar 25% opgebouwd. Vattenfall predendeert hiermee z’n vaste klanten te waarderen en te belonen. Dit jaar zonder erom gevraagd te hebben een aanbieding van 1 jaar vaste tarieven in de bus. Gas 6 cent duurder dan wanneer je als nieuwe klant binnenkomt (en geen welkomstkorting van 105 euro)! Dus bellen met de klantenservice en gevraagd om uitleg. “Meneer, u kunt ook gebruik maken van de lagere gastarieven, maar dan moet u wel afscheid nemen van uw opgebouwde korting op elektriciteit”. Huh? Nieuwe klanten krijgen standaard een betere aanbieding en welkomstkorting, en als vaste klant kan ik daarnaar fluiten en moet ik de waardering die ik volgens Vattenfall verdien inleveren?
  Op een later moment nog maar eens gebeld. Zelfde verhaal maar toen met de schunnige opmerking “meneer, nu u gezien heeft dat nieuwe klanten een betere gasprijs krijgen mag ik ‘m u ook aanbieden”.
  Echt schandalig!!
  En nog maar gezwegen over hoe er nu gesaldeerd wordt zonder dat daar veel ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Hoog tarief opwekken wegstrepen tegen laag tarief verbruik. Krijg een hele vieze smaak in m’n mond van dit bedrijf.

  Reageren
  • AAndre – 30 augustus 2023

   @Mr Manuzz helemaal eens…die langer blijven loont korting is een wassen neus..verdwijnt ook wanneer je van stadsverwarming afgaat..bijv naar warmtepomp….dit geeft mij ook gevoel dat de mi te hoge gj prijs van warmtenet wordt gebruikt om deze langer blijven loont korting te financieren…is dus sigaar uit eigen doos. Ben bezig om naar warmtepomp te gaan…besparing 1500 tot 3000 euro per jaar op vaste lasten en gj afhankelijk van verbruik…ga dan ook weg met stroom en elders shoppen…zelfs in worst case scenario verdien ik mijn warmtepomp en alle andere investeringen binnen 10 jaar terug…terwijl economische levensduur van warmtepomp 15 tot 20 jaar is…kortom..ben blij weg te kunnen …vattenfall neemt de klant namelijk niet serieus..

   Reageren
 • WW.F.van Agteren – 30 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Niet bereikbaar en onbetrouwbaar aanmaning sturen over je eigen geld sinds de slimme meter kunnen zij zien wat verbruik is dus toch nog een hoge voorschot nota sturen! Sinds 1980 is de postkaart afgeschaft 2023 is de acceptgiro afgeschaft het wordt tijd dat de voorschot nota wordt afgeschaft de energie maatschappij kunnen per maand een afrekening sturen nu zij de slimme meter kunnen uitlezen!!

  Reageren
 • NName withheld until I switch provider – 22 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  First they offer you a good teruglevering rate, so you sign up. Then you get an email saying they will cut that to 45%. Then you get another email saying they will increase the fixed cost by 50%. I will not support such a business with my money.

  Reageren
 • SSiep – 21 augustus 2023

  De stroomkring kan dan wel naar beneden gaan maar de vaste leveringskosten stijgen met 2.50 euro per maand.dat is nne prijsstijging van 33%.inbrekers zijn het.

  Reageren
 • NNathalie – 28 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima leverancier nooit problemen tot nu toe.
  De tarieven zijn ook prima te doen.
  Tot nu toe erg tevreden

  Reageren
 • EE van Duijn – 27 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Al jaren klant altijd tevreden geweest tot dit jaar, contact voor 1 jaar afgesloten voor 177 euro per maand, hier kwam Vattenfall zelf mee na het afsluiten van het contract maand later opeens rekening van 202 euro, gebeld met Vattenfall vaag verhaal over een jaarrekening. Afspraak was 177 euro Vattenfall vind van niet,maar ik kan het maand bedrag zelf verlagen naar 177 euro maar dan krijg je waarschijnlijk een na afrekening volgens Vattenfall. Nou weet ik niet wat hun onder een contract rekenen, maar als je een klant lokt met 177 euro en vervolgens 202 in rekening gaat brengen klopt dit van geen kant, dus volgend jaar na ruim 30 jaar klant te zijn geweest stap ik over naar een leverancier die zich wel aan de contract afspraak houd.

  Reageren
  • AAndre – 31 augustus 2023

   @E van Duijn klopt..noem het maar misleiding…doen ze ook met hun huidige nieuwe vaste contracten..daar staat ook de overheidskorting nog als voordeel…terwijl de kans groot is dat die echt gewoon eindigd..staat vast ergens in hun kleine lettertjes dat zij niet garant staan voor dat wat overheid doet….bij Vattenfall is niets vast en al helemaal niks zeker…

   Reageren
 • CCharles van Driest – 27 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Een betrouwbare energieleverancier die goed inzicht geeft in je eindafrekening. Ook extra voordeel voor langblijvers en je kan er sparen voor producten. Ik heb geen slechte ervaringen gehad met Vattenfall.

  Reageren
 • EE. Patty – 24 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben al jaren klant van Vattenfall. Van huis uit ouders altijd klant van Nuon geweest, dus wist niet beter. Heb geen spijt. Vattenfall denkt met mij mee . Maandelijks krijg ik een overzicht van mijn verbruik en hierop kan ik ook zien wat mijn verbruik is van het jaar ervoor. Vattenfall heeft voor zijn klanten een spaarsysteem en met de spaarpunten kan je een artikel uit hun “winkel” kiezen. Soms moet je wat bijbetalen, maar dat is geen punt.
  Kortom, ik ben zeer tevreden en zal zeker bij Vattenfall blijven

  Reageren
 • MM Albert – 24 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hele goede service en uitleg over de tarieven
  Heb verschillende maatschappijen gehad als leverancier en uiteindelijk Vattenfall gekozen en vind de beste

  Reageren
 • DDjakaria – 24 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik denk dat ik duurder bedrag betaald voor mijn energie, omdat ik woont alleen

  Reageren
 • NN v d geer – 24 juli 2023

  Waarom uitgebreid? Ik ben uitstekend tevreden. Klaar

  Reageren
 • HHedda van Rozelaar – 24 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik kwam bij Vattenfall nadat Nuon erin was overgegaan, ben erg milieubewust, ex kampkind en al jaren alleenwonend in een heerlijk seniorenje met kleine tuin. Een groen, wel overwoekerd paradijsje voor o.a. vogels, bijen en wespen, ook egels (nu minder) maar voor mij, 89 jaar oud, met kraakbeenverlies in rechterarm best moeilijk om de boel te bewateren. Ook slecht door de aanhoudende droogte, dus ik ging graag in op het aanbod van Vattenfall voor een navul regenton. Dat kostte ons meerdere weken door misverstanden en gebrek aan knowhow maar door de vriendelijke, begripvolle assistentie van mw Van Laar en het vakmanschap van een buurman kwam alles goed uiteindelijk, eigenlijk zou iedere woning met deze klimaatcrisis een regenton moeten krijgen. Bespaart kraanwater en maakt bewust!
  Laten we zuinig zijn met de natuur, om al het geschapene, ook uit zelfbehoud!

  Reageren
 • BBAM Krabbenborg – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  uitstekende service en zeer lage energie prijs

  Reageren
  • BBies – 31 juli 2023

   @BAM Krabbenborg
   En zéér lage energie prijzen?? wanneer?? En waarom dan de halve ⭐️

   Reageren
 • HHanneke – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vattenfall is een goede leverancier, je betaald nooit teveel, en je krijgt iedere maand een rapport hoeveel je hebt verbruikt aan gas en strom

  Reageren
 • CChris Bus – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben tot op dit moment nog altijd tevreden over Vattenfall.
  Mooie maandelijkse rapportages. Maar ik probeer me ook bij andere op de hoogte te houden

  Reageren
 • CChris Bus – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben tevreden over mijn energie leverancier Vattenfall.
  Mooie maandelijkse rapporten en ik weet altijd waar ik aan toe ben.

  Reageren
 • RRob de Graaf – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goede service vriendelijk personeel !

  Reageren
 • CC van Bekkum Marks – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  altijd correct

  Reageren
 • GGer Brandt – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  We worden altijd goed geïnformeerd over de meterstanden en het stroom en gasverbruik. En hebben nooit problemen met de leverancier.

  Reageren
 • WWim Borneman – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima leverancier je krijgt wat er wordt beloofd en denken iedere maand mee over jou energie verbruik.

  Reageren
 • GGerdien Wiesenfeld – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij hebben nooit problemen met Vattenfall.
  Als er al een probleem is in de wijk, krijg ik netjes een SMSje.
  Bij problemen hebben wij nog nooit iets negatiefs meegemaakt.
  Als wij recht hebben op restitutie wordt dat netjes verwerkt met de maandelijkse bijdrage, wat ik wel prettig vind.
  Wij ontvangen netjes maandelijks onze updates wat betreft verbruik etc.

  Reageren
 • HHilga de Groot – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vattenfall is voor ons vertrouwd. Klanten oordeel is mooi meegenomen als je langer klant blijft.

  Reageren
 • AA. Regterink – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  een gewone goede leverancier kijk naar je meter en past daar het bedrag op aan mag altijd lager maar helaas
  krijgen zonnepanelen dus afwachten.

  Reageren
 • JJet veltkamp – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Altijd bereikbaar en altijd open voor suggesties, net je meekijken naar de mogelijkheden !!!!

  Reageren