Waar ben je naar op zoek?

Coolblue Energie

Totaalscore

Energieprijs


5,9

Klantenservice


4,9

Algemeen


4,9

Plus- en minpunten

 • Tot € 250 korting op energiebesparende producten
 • 100% groene stroom uit Nederland
 • Advies over energie besparen
 • Geen real-time inzicht in energieverbruik

Over Coolblue Energie

Coolblue levert nu ook stroom en gas in Nederland. Dit gebeurt onder de naam Coolblue Energie.

Als klant zijn er twee belangrijke voordelen:

 • De stroom wordt opgewekt door zonnepanelen en windmolens in Nederland
 • Je krijgt tot 250 euro per product korting op energiezuinige apparaten

Bij Coolblue kun je op dit moment uitsluitend kiezen voor een variabel energiecontract

Kan het goedkoper?

47 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Coolblue Energie?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • RRene – 06 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Eerste termijn bedrag viel hoger uit dan in de overeenkomst stond. Contact met klanten service,bleek dat ik moest betalen voor het gebruik van I Deal terwijl ze het bedrag zouden innen via automatische incasso, door een fout konden ze de automatische incasso niet uitvoeren.

  Reageren
 • SSylvester – 07 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Leuke prijzen, maar als u zonnepanelen hebt neem alstublieft geen half jaar contract of korter. Met jaar contract kan je nu nog in de zomer compenseren voor de winter, met halfjaar contract krijg je bijna niks voor de energie die je oplevert en dan de hoofdprijs betalen in de winter. Beter naar een partij gaan die eens per jaar de afrekening stuurt. Iets met choice hint hint (mijn oude leverancier, altijd goede zaken)….en ze hebben een app…wat bij blue ook ver te zoeken is..

  Reageren
 • EErik – 23 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Eindelijk eens een energie leverancier die weer een jaarcontract aanbied tegen redelijke prijzen via collectief van Vereniging Eigen Huis. Top!

  Reageren
 • RRamiro – 18 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Slim

  Reageren
 • MMaarten – 14 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  De prijs was de scherpste van het moment, maar dat is dan ook het enige scherpe.

  Klantenservice beantwoord vragen traag (excuus ze hebben het druk) en reageren niet concreet op je vragen.

  Daardoor kost het veel tijd en energie om dingen werkelijk geregeld te krijgen. En dat doet het nu al, voordat het zelfs maar goed geregeld is want na bijna twee weken zijn we er nog steeds niet…

  Alles met een glimlach, NOT!

  Reageren
  • LLianne – 10 september 2023

   @Maarten

   Ze reageren inderdaad niet concreet op vragen. Ik probeer al twee maanden mijn jaarafrekening en ‘nieuw aanbod’ te krijgen (die laatste zouden ze volgens contract voor de afloopdatum sturen) maar krijg nooit duidelijk antwoord. In de laatste mail vroegen ze zelfs wat ik nou precies wilde weten. Nou als je de mails terugleest heb ik dat heel duidelijk opgesomd. Ik kom er dus ook pas nu achter dat ik momenteel niemand betaal voor gas en licht. Ik had verwacht op zijn minst overgezet te zijn op variabel maar dat is dus niet het geval.

   Reageren
 • JJos heijdt – 08 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ook ik kan geen contact krijgen met de klantenservice en op de mail of het contactformulier wordt niet gereageerd. Ik begin te twijfelen of ik er wel goed aan gedaan heb met hun in zee te gaan.

  Reageren
 • JJJ – 07 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag poging gedaan contact te krijg met Coolblue Energie. Geen terugkoppeling hoeveel klanten nog voor je in de wacht staan. Na DRIE KWARTIER IN DE WACHT heb ik het opgegeven.

  Geen antwoord op mijn vraag…

  Reageren
 • JJos Berens – 03 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij waren positief. Maar nu leveren zij een rot streek de jaar afrekening verplaatsen ze naar december ipv juni. Krijg op geen enkele manier contact hierover en wordt afgescheept met een berichtje. Hedwig geeft aan dat er geen klachten commissie is bij Coolblue en dat ik maar naar de landelijke geschillencommissie moet gaan. Slordig als ik daarna zie dat ze een klachten commissie hebben volgens de eigen voorwaarden. Conclusie slordig star en uit op eigen gewin. Deel deze ervaring zoveel als je wilt

  Reageren
 • BBoy – 03 juli 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik weet er nie veel vanaf maar heb geen problemen ermee

  Reageren
 • Jjohan – 27 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  was voor mij de goedkoopste bij 1-jarig vast contract. was al bekend met de webwinkel, maar nog niet met hun energieproduct. Ze zijn nog niet begonnen met leveren, dus kan er nog weinig over kwijt.

  klantenservice was wel snel te bereiken voor een vraag. precies wat ik gewend ben van de webwinkel.

  Reageren
 • TTinneke – 27 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tot dusverre alleen maar goede ervaringe. Hebben op dit moment het goedkoopste 1jarige contract

  Reageren
 • TTim olgers – 19 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Om te huilen! Een jaar energie gehad van CE.
  Nooit inzicht gekregen in energiegebruik. Tweemaal zomaar verhoging van maandbedrag gekregen terwijl wij alleen maar minder energie hebben gebruikt. Overgestapt naar de anwb, maar CE factureert gewoon nog even op de 21e van de maand een hele maand! Heb ik gestorneerd en na 10 weken nog steeds geen afrekening, maar wel dreigmails dat ik dat maandbedrag nog moet betalen want anders! Klantenservice lieft gewoon en geeft de schuld aan de IT, de anwb, de slimme meter etc…
  Blijf weg bij dit bedrijf!!!

  Reageren
 • GGerard – 14 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik kan de reviews goed begrijpen. De facturering is één grote puzzel. Als je ziet dat het verbruik veel lager is dan verwacht, kun je het termijnbedrag nauwelijks verlagen en Coolblue bepaalt zelf om het weer te verhogen. Consumenten worden gebruikt als bank. Terugbetaling van teveel betaalde bedragen gebeurt veel later dan beloofd. Geen glimlach bij Coolblue Energie.

  Reageren
  • JJos – 11 mei 2023

   @Gerard
   Ze zijn voor zich zelf een bank en maken daar vies misbruik van
   Coolbleu luisterd niet na de mensen
   Ze sporen gewoon niet

   Reageren
  • GGuido Sr. – 07 juni 2023

   @Gerard
   Duidelijke uitleg. Hier dus niet naartoe. Gracias.

   Reageren
 • JJanine – 05 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Mijn ervaringen zijn verre van positief:
  Geen inzicht in energie verbruik
  Dus ook geen inzicht in verbruik vs gefactureerde maandbedrag
  Geen duidelijke antwoorden van klantenservice
  Eerste termijn (januari 2023) is gefactureerd zonder prijsplafond te verwerken, is ook geen duidelijk inzicht op)
  Ik ben na drie maanden weer overgestapt naar andere leverancier. Coolblue factureert rustig door ‘overstap nog niet verwerkt’. Na terugboeken van het bedrag netjes doorgeven waarom. Ontvang alsnog een betalingsherinnering. Snap dat het allemaal geautomatiseerd is… maar er bestaat ook nog zoiets als handwerk/controle….
  De reputatie van Coolblue als klantvriendelijke webwinkel gooien ze te grabbel met deze dienst…. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zeggen

  Reageren
 • LLouis – 14 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  In juni liep mijn 2-jarige contract bij mijn vorige energieleverancier af. Overgestapt naar Coolblue zonder problemen. Mijn voorschot werd hoger, maar de prijzen waren inmiddels ook gestegen, dus logisch. Omdat ik ook een offerte voor zonnepanelen had bij Coolblue, werd de offerte meteen verlaagd, omdat ik ook energie afnam. Door leveringsproblemen konden de panelen pas in november geplaatst worden. In december kreeg ik een voorstel om mijn voorschot te verlagen, omdat mijn stroomverbruik verlaagd was. Keurig geregeld. Een keer storing gehad in de zonnepanelen installatie. Men komt om het op te lossen. Als zich weer een storing voor zou doen, komt men weer. Prima bedrijf. Prima service.

  Reageren
 • JJos – 13 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Scherpe prijs. Kunnen beter omgaan met de doorlooptijd van de contacten en informatie

  Reageren
 • OOntevreden klant – 08 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Stelen van klanten…..met een glimlach.
  Teveel betaalde termijnbedrag eigent Coolblue zichzelf toe. Pas na lang aandringen wordt dit erkend. Creditfactuur nog steeds niet ontvangen. Klantenservice reageert niet meer als ze zelf fout zitten.

  Reageren
 • SStan – 28 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Geen slechte aanbieder qua prijzen, wel uitermate vervelend aangande contractaanpassingen en ondoorzichtig over geldende tarieven. Continu verwijzen naar nu geldende en dan geldede tarieven op het momnet dat een nieuwe termijn is aangebroken. Kijk altijd goed naar het nieuwe aanbod als je eenmaal klant bent, dat is meestal duurder dan het bestaande aanbod…ook als de prijzen dalen. De klantenservice past niks voor je aan, dat moet je dan zelf doen. Niks service voor een smile, tenzij je je laat horen!

  Reageren
 • PPleun – 15 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hoewel ik schrik van sommige ervaringen hier, kan ik niet anders stellen dan dat ik tevreden ben over de algehele service en gang van zaken bij coolblue. Korting in de winkel is een grote pre.

  Reageren
 • AAndrew – 15 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  PAS OP MET COOLBLUE ENERY,
  Ze lokken je binnen met lage prijzen, en als je ene paar weken klant bent zetten ze je op een prijs die 3x zo hoog is als je via de site te zien krijgt!

  Reageren
 • EEsther – 11 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Via een aanbod van vereniging eigen huis zijn wij bij deze energieleverancier terechtgekomen. Na jaren bij Essent te hebben gezeten, hebben we uiteindelijk de overstap gewaagd.
  We hebben een vast contract, dus qua prijs zijn we sowieso dik tevreden. De service is prima.

  Tijdens de overstap hadden we nog wat vragen en die zijn snel en correct beantwoord. Verder krijgen we nog korting op geselecteerde (energiezuinige) producten bij Coolblue en krijgen we netjes maandelijks een overzicht van het energieverbruik en bespaartips. Daarnaast kunnen we ook ten alle tijde zelf ons verbruik bekijken.

  Al met al een prima energieleverancier met een goede prijs.
  Wij zijn dus zeer tevreden klanten.

  Reageren
 • Cc.m verhoeven – 09 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  coolblue heeft green.nl overgenomen waar ik klant was. Dit is heel netjes geregeld mijn vaste contract hebben zij gerespecteerd. Ontvang elke maand overzicht van verbruik en tips voor extra bezuinigen dus ik heb tot op heden niets te klagen.

  Reageren
 • EElod Bekesi – 09 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  It is a complete disaster, in the last 2 months they charged me 10x more than before more than 1450Eur, and they dont want to give it back before the end of the contract! To avoid! ServiceDesk takes 15min to reply to a call.

  Reageren
 • CChris – 09 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat een dramatische back office. Ze komen hun afspraken niet na. Ze houden zich zelfs niet aan de afspraken die op papier staan en na meerdere telefoontjes en meerdere mails reageren ze simpelweg niet meer om het probleem maar te vermijden? Opzegging gelijk ingezet. Doe het niet zou ik zeggen.

  Reageren
 • HHans – 08 februari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prijs sterk en duidelijke online omgeving voor energieverbruik. Korting op enerigeproducten is handige extra en scheelt best wat geld.

  Reageren