Waar ben je naar op zoek?

Tibber

Totaalscore

Energieprijs


9,8

Klantenservice


9,6

Algemeen


9,8

Plus- en minpunten

 • Dagelijks opzegbaar
 • Dynamische energieprijs
 • 100% groene stroom uit Nederland
 • Lage vaste kosten
 • Geen telefonische klantenservice
 • Slimme meter is verplicht

Over Tibber

Tibber is een nieuwe energieleverancier die het iets anders aanpakt dan de meeste andere energiebedrijven:

 1. Bij Tibber krijg je stroom geleverd tegen de inkoopprijs
 2. De inkoopprijzen verschillen per uur
 3. In de uren wanneer er weinig vraag is naar stroom, is de prijs laag
 4. De stroomprijs stijgt in de uren dat veel stroom wordt afgenomen

Rondom etenstijd ligt de stroomprijs bijvoorbeeld hoog, omdat de meeste mensen dan thuis zijn. Je kunt je eigen stroomverbruik hierop aanpassen en zo flink besparen.

Afstemmen elektrische apparaten

Het handige van Tibber is dat je slimme elektrische apparaten, zoals een wasmachine of vaatwasser, kunt verbinden via de Tibber app, zodat je ze kunt inschakelen wanneer de stroomprijs het laagste is. Ook laad je eenvoudig jouw elektrische auto op wanneer je het minst betaalt voor stroom.

Meer informatie vind je hier.

Verdienmodel

Tibber verdient niet meer of minder als je meer of minder energie verbruikt. Om gebruik te maken van de leverancier betaal je alleen een vast bedrag van 3,99 euro per maand.

Goed om te weten:

 • Bij Tibber kun je geen gas afnemen
 • Het energiecontract is dagelijks opzegbaar, zonder boete

Kan het goedkoper?

204 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Tibber?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • YYouri – 03 oktober 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hoi Besparen op je energierekening én iets goeds doen voor de planeet? Stap ook over naar Tibber, de digitale energieleverancier die je helpt om minder stroom te verbruiken, met groene stroom voor de beursprijs per uur. Als je een energiecontract afsluit, ontvangen we allebei 50 € tegoed

  Ik ben vijf maanden geleden overgestapt en super tevreden! Mijn stroomkosten zijn gehalveerd in vergelijking met mijn vorige “vaste” stroomcontract. Doordat ik nu de grote stroomverbruikers zoals auto, was- en vaatmachine aan kan zetten op het tijdstip dat de stroom het goedkoopst is heb ik bovendien zelf invloed op het verlagen van mijn stroomrekening. En dit alles is heel overzichtelijk te zien in de app van Tibber.

  Reageren
 • FFreek – 30 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer fijne app!!
  Aangezien mijn vriendin onregelmatige tijden werkt,
  is zij thuis op de momenten dat de stroom veelal meer dan een derde goedkoper is dan de vaste contracten.
  De app is ook zeer overzichtelijk.
  Wij zijn stukken voordeliger uit nu en zijn ons veel bewuster van ons verbruik en dat is gewoon fijn!!

  Gebruik je mijn code dan ontvangen wij ieder 50 euro tegoed!! gi2bza3a.

  Reageren
 • KKoen – 24 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dit had ik veel eerder moeten doen. Goedkoper dan de rest, kwalitatief goeie app & klantenservice en veel tools om je energieverbruik beter te managen.

  Reageren
 • EEric – 21 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben sinds 01 Januari lid van Tibber en het begin echt een sport te worden om electriciteit te gebruiken als de prijs het laagst is. De tibber app is perfect en geeft real time inzicht in de prijs mbv de Pulse. Ik raad echt iedereen aan om van de vaste prijs energieleverancier af te stappen. Het verschil steken de energiereuzen namelijk in hun eigen zak!

  Als je een energiecontract afsluit bij Tibber, gebruik dan mijn code kdvvgwt4. Ontvangen we allebei 50 € tegoed

  Reageren
  • PPetra – 27 september 2023

   @Eric code gebruikt! Dankjewel!

   Groet, Petra

   Reageren
 • DDominic – 14 september 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik zit nog maar net bij deze leverancier maar het ziet er allemaal keurig uit. Het feit dat je op ieder moment kunt opzeggen is erg prettig en geeft rust.
  Verder is de app heel strak en ben ik enthousiast geworden over functionaliteiten als de Tibber Pulse.

  Reageren
 • KKoen T. – 31 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dit had ik veel eerder moeten doen. Goedkoper dan de rest, kwalitatief goeie app & klantenservice en veel tools om je energieverbruik beter te managen.

  Gebruik deze code: 9ph4f44o
  En krijg €50 korting in de Tibber Store op Smart-home producten (bijv. slimme thermostaat, real-time energiemeter, slim laadpunt voor je elektrische auto).

  Reageren
 • RRick den Otter – 22 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer goede ervaringen mee. Alleen nog wat problemen met vorige leverancier zonneplan. Die zeggen de opzegging niet ontvangen te hebben wat wel het geval was. Mooie overzichtelijke app en fijn om verbruik te kunen zien per seconde met de tibber pulse. Hiermee al een aantal apparaten gevonden die standby behoorlijk stroom gebruiken.

  Reageren
 • EEric – 12 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben sinds 1 januari overgestapt naar Tibber. Betaal nu rond de 28 ct/kWh ipv 40ct. Kortom, je bespaart gemiddeld 25% op je electriciteitsprijs, en met de tibber app heb je een 24 uur forecast wat de prijs gaat doen. Je kunt dus je wasmachine, droger, warmtepomp of boiler, elektrische auto of andere verbruikers inschakelen op het moment dat de prijs het laagst is. Ik raad iedereen aan om naar een dynamische energie provider zoals tibber over te stappen, je bespaart echt veel geld. En ik werk NIET voor Tibber en heb ook geen aandelen in Tibber!

  Reageren
 • YYannick – 07 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wij zijn ontzettend positief over Tibber. De app is gebruiksvriendelijk en intuïtief, ook krijg je een berichtje als de prijzen bijzonder laag zijn. We hebben het zelfs al een paar keer meegemaakt dat we geld bij het verbruik kregen 🙂

  Voor ons scheelt de dynamische contractvorm veel geld in vergelijking met ons vorige contract, zeker omdat de prijzen overdag of in de weekenden het laagste zijn. Vaak zijn dat ook de momenten dat we een wasje draaien of extra stroom verbruiken.

  Reageren
 • MMartin – 06 augustus 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben zeer tevreden over Tibber en zijn flexibele prijzen, het scheelt een hoop geld. Ze hebben ook een winkel voor slimme apparaten.

  Reageren
 • MMiranda – 29 juni 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijne app en inzichtelijk hoeveel stroom kost en wanneer je het beste je wasmachine aan kan zetten.
  Super goed!

  Reageren
 • WWilfred – 31 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds half februari overgestapt naar Tibber en het bevalt mij uitstekend! Had die stap veel eerder moeten nemen, heeft me al aardig wat geld bespaard!
  De goedkoopste leverancier met dynamische tarieven en een duidelijke app. Nog nooit problemen gehad.

  Bij de overstap per mail contact gehad met de klantenservice, waren snel en duidelijk met hun antwoorden.

  Reageren
 • AAnke – 27 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Duidelijk, transparant en goedkoop. Tijdens de goedkoopste uren vaat- en wasmachine, stofzuigen bepaalt enorm ten opzichte van mijn vorige contract bij een grote energieleverancier. Op sommige tijden krijg je zelfs geld toe op je stroomverbruik!

  Reageren
 • TTeng – 25 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  EV goedkoop opladen met de actuele energiekosten in de app!
  Overstappen was zo gepiept. De app heeft handige dashboard en bevat veel detail informatie over verbruik. Verder superhandige integraties (powerups) met EV of smarthome.

  Reageren
 • TThomas – 24 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overstappen was zo gepiept. En met de dynamische stroomprijzen ben ik veel voordeliger uit dan met mijn oude vaste contract. Verder een hele mooie app die super handig is als je nauwkeurig je stroomverbruik in de gaten wilt houden.

  Reageren
 • RRocus van Oosten – 22 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik kan eigenlijk maar een ding toevoegen aan de vele goede recencies en dat is de uitstekende automatisering en dan met name de API mogelijkheden. Je kunt met de Tibber API eenvoudig allerlei informatie (over je zelf) uit de Tibber administratie halen. Zo haal ik elke dag geautomatiseerd de prijzen voor vandaag en morgen op. Dat gaat in ongeveer 4 regels Python code. Die informatie gebruik ik in een zelf gemaakte “Tibber tijklok” waarmee ik bv. mijn boiler aanzet. Alles wordt gelogd op een PC of raspberry waar een MQTT client draait. Er zijn ook mogelijkheden om de “tijdklok” te overrulen.

  Verder werkt de app en “pulse” goed en zijn de afrekeningen overzichtelijk.

  Reageren
  • HHans Weijts – 11 juli 2023

   @Rocus van Oosten, Hi, heb je ook zonnepanelen ? Ik wel. Ik wek evenveel op als ik gebruik, maar zit wel over het zomer-winter verschil te denken. Is dynamisch überhaupt wel slim met veel panelen ?
   Hoor graag.

   Reageren
   • RRocus van Oosten – 16 juli 2023

    @Hans Weijts
    hallo Hans, ik heb inderdaad geen zonnepanelen: ik woon in een appartementen complex. Zolang je kunt salderen zijn dynamische tarieven niet handig. Zodra dat wordt afgeschaft moet je zoveel mogelijk stroom (uit je panelen) zelf gebruiken. Dat moet je dan op de momenten doen waarop je stroom aan het net verkocht het minste oplevert.

    Reageren
 • BBilby – 19 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik las in een nieuwsartikel dat tienduizenden huishoudens op het moment overstappen naar een energieleverancier met dynamische tarieven. Ik had er nog nooit van gehoord, maar na een vergelijking tussen meerdere aanbieders kwam ik bij Tibber terecht. Zowel qua energietarief als qua reviews lijkt het een goede keuze. Daarnaast helpt de app me om bewuster met energie om te gaan, en met het huidige prijsplafond wordt het risico op eventuele grote prijsstijgingen voorlopig afgedekt. Bij mijn huidige leverancier zou ik de hoofdprijs gaan betalen, dus ben nu zonder problemen overgestapt op Tibber. Nog contact gehad met de klantenservice en ze reageren snel op mail.

  Reageren
 • WWim – 19 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Nu al een tijdje bij Tibber, zijn echt heel tevreden. Alles is netjes en overzichtelijk geregeld! Tarieven zijn ook een stuk lager dan bij andere leveranciers.

  Reageren
 • BBilby – 15 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik las in een nieuwsartikel dat tienduizenden huishoudens op het moment overstappen naar een energieleverancier met dynamische tarieven. Ik had er nog nooit van gehoord, maar na een vergelijking tussen meerdere aanbieders kwam ik bij Tibber terecht. Zowel qua energietarief als qua reviews lijkt het een goede keuze. Daarnaast helpt de app me om bewuster met energie om te gaan, en met het huidige prijsplafond wordt het risico op eventuele grote prijsstijgingen voorlopig afgedekt. Bij mijn vorige leverancier zou ik de hoofdprijs gaan betalen, dus ben nu zonder problemen overgestapt op Tibber. Nog contact gehad met de klantenservice en ze reageren snel op mail.

  Veel succes met besparen!

  Reageren
 • TThomas van Horst – 02 mei 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Lees dit voordat je overstapt!

  Nu ben je met dynamische energieprijzen goedkoper uit dan met vaste of variabele prijzen. Omdat je per uur de stroomprijs kunt zien, kun je stroom gebruiken wanneer het goedkoop is. Het verschil is vaak 20-30%!

  Tibber een fijne app waarmee je je gebruik en uurtarieven gemakkelijk kunt volgen. Ook deze maand was het gemiddelde tarief lager dan het prijsplafond

  Door het prijsplafond kun je dynamische tarieven uitproberen. Bevalt het niet, dan stap je over je kunt elke dag opzeggen.

  Reageren
 • EEric – 25 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Harstikke tevreden met Tibber. Heb het nu sinds begin dit jaar en ga veel bewuster met energie om. Bespaar ook zeker 30 % vergeleken met een vaste-tarief aanbieder!

  Als je ook naar Tibber wilt overstappen, gebruik aub deze code, profiteren we allebei ervan: 09ubnyit

  Reageren
 • KKosyko – 25 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goeie inzichten in verbruik en kosten per moment van de dag.
  De app is goed te combineren met domotica ‘Homey’ en autolader ‘Easee’.
  Ik ben erg tevreden en geen problemen ondervonden. Klantenservice reageert snel.

  Reageren
 • MMike – 22 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds beging dit jaar (2023) overgestapt naar Tibber voor onze elektriciteit. Ik zat vanaf mijn 18de jaar bij Nuon/Vattenfall voor mijn stroom, echter kreeg je daar nooit iets extra of waardering voor je als klant. Blijven Loont korting moet je zelf aanvragen en dan wordt er nog gedaan alsof je in je handen mag wrijven dat je het krijgt.

  Na 2 weken lang zoeken en wikken en wegen heb ik de stap gemaakt naar Tibber.
  Binnen 18 dagen was ik over en kon in 2 dagen voordat mijn contract in ging al de Pulse bestellen van mijn 50Euro tegoed, omdat ik een code van iemand anders had gebruikt.
  Dat gun ik een ander ook , dus indien je overweegt over te stappen naar Tibber en je wilt ook een Pulse om realtime je verbruik of opbrengsten te zien, gebruik dan mijn code : wcvte7cq bij het afsluiten van je contract.

  Verder heb ik ook al vragen gesteld en dat gaat wel via de site maar dat ging ook snel en netjes.
  Prijzen van stroom zijn van de week behoorlijk onder 0cent gekomen (-7 cent incl btw en belastingen) dus je krijgt geld als je verbruikt. Die had ik nog niet eerder meegemaakt 🙂
  Je betaald achteraf per maand je verbruik, dus elke maand een ander bedrag en dat maakt ons in elk gevalniet uit.

  Het is leuk om te zien wanneer je alles in huis aan kan zetten en de minste kosten daar voor hebt, omdat dan de stroomprijs het laagst is. Dus wasmachine, droger, vaatwasser, stoomdweil, auto opladen, op de tijden dat de kWh prijs het laagste is.
  Gewoon WINST in de KNIP noem ik het maar.

  Anyway, iedereen moet het zelf weten, maar na al die jaren had ik maar 1 gedachte en dat was “het gaat hier gewoon om geld, waarom zou ik meer betalen bij Vattenfall als mijn lampen ook branden voor heel veel minder geld als ik bij Tibber mijn stroom ga afnemen”

  Dus heel blij met de overstap tot heden, directe inzicht in verbruik in de app is heel leuk en snel.
  Ik blijf lekker even bij Tibber voorlopig.

  Reageren
  • MMartin – 11 juli 2023

   @Mike: Dank voor de inzichtelijke reactie. Ik heb je code gebruikt voor de aanmelding. Ik ben benieuwd hoe dit met zonnepanelen gaat, voor zover ziet het er gunstig uit zoland ze met het kale tarief blijven werken, terwijl menig leverancier op 6ct – 9ct per kWh zit.

   Reageren
 • RRJO – 20 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Half jaar terug van het gas afgegaan en na wikken en wegen nu dan toch overgestapt naar Tibber en het bevalt me uitstekend, het dynamische tarief van Tibber bespaard me nog al wat ten opzichte van de andere maatschappijen. Elke maand een behoorlijk verschil tov mijn
  Buren en vrienden. Verder is er een plezierig werkende app om uitgebreid je energieverbruik te volgen. De groenestroom voor inkoopprijs . Ik zeg doen. A

  Reageren
 • JJohn – 19 april 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Perfectie in prijs, klantenservice en mogelijkheden.
  Duidelijke app met vele koppelingen naar andere slimme apparaten. Maakt besparen een makkie.

  Reageren