Waar ben je naar op zoek?

Qwint

Totaalscore

Energieprijs


2,0

Klantenservice


2,0

Algemeen


2,0

Over Qwint

Qwint, gevestigd in Hengelo, is een kleine Nederlandse energieproducent- en leverancier. Het energiebedrijf is tevens consumententak van energieleverancier De Vrije Energie Producent (DVEP). Het bedrijf werd in 2007 opgericht heeft inmiddels 3.000 zakelijke klanten en een onbekend aantal particuliere klanten.

Kan het goedkoper?

3 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Qwint?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • AArjan – 23 maart 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Begin januari zijn wij overgestapt van Qwint naar een andere leverancier. Wettelijk gezien moet er dan binnen 6 weken een eindafrekening worden verstrekt en het teveel betaalde voorschot teruggestort. Qwint heeft hier echter maling aan en hanteert haar eigen regels om maar niet over de brug te hoeven komen. Ze geven als excuus onderstaande reactie:

  Het klopt helaas dat klanten na 1 juli 2022 nog geen eind- of jaarrekening hebben ontvangen. Ook zijn wij ervan op de hoogte dat er volgens de ACM een wettelijk termijn geldt van 6 weken. De ACM is op de hoogte van onze vertraging.

  Vanwege de overstap op een nieuw facturatiesysteem, de vertraging in de voorschotten en de wijzigingen vanuit de overheid (btw-wijzigingen, energiecompensatie, prijsplafond) kunnen er op dit moment tijdelijk geen eind- of jaarrekeningen worden opgemaakt voor klanten in de periode na 1-7-2022. Net als andere leveranciers zijn wij druk bezig om alle maatregelen goed door te voeren. De verwachting is dat dit zo spoedig mogelijk wordt opgepakt. Er wordt dan een run gedraaid voor alle klanten die de jaarrekening nog moeten krijgen.

  Onze excuses voor het ongemak.

  Reageren
  • PPriscilla – 12 april 2023

   @Arjan
   Precies hetzelfde bij ons. Wij hebben via een jurist een klacht ingediend bij de geschillencommissie. Ik raad je aan dit ook te doen.

   Reageren
  • Pperry lans – 08 augustus 2023

   @Arjan
   hallo , precies hetzelfde . ben in januari overgestapt . en er komt maar geen afrekening. al verschillende malen bericht gestuurd maar word niet eens op gereageerd

   Reageren