Waar ben je naar op zoek?

Lees het laatste nieuws over de energiemarkt

Meest gelezen

Extra kosten bij zonnepanelen: zo werkt salderen bij jouw energieleverancier

Bijna een derde van de woningen in Nederland heeft inmiddels zonnepanelen op het dak, blijkt uit cijfers van Netbeheer Nederland. Voor deze groep huishoudens is het belangrijk om te begrijpen hoe de energieleveranciers salderen. Niet alle methodes.. Lees verder

Koen Kuijper

Laatste nieuws

bonus ontvangen bij afsluiten energiecontract Nieuws

In dit overzicht vind je de hoogste kortingen voor een nieuw energiecontract

Bij het kiezen van een energiecontract komt meer kijken dan alleen de tarieven en vaste kosten. Energieleveranciers lokken je vaak met aantrekkelijke kortingen die jouw uiteindelijke energierekening aanzienlijk kunnen verlagen. Echter, met een overvloed aan keuzes –..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Gasprijs gaat dalen door flinke toename in aanbod lng

De Europese Commissie verwacht dat de gasprijs de komende tijd flink gaat dalen. Volgens voorzitter Ursula Von der Leyen komt er de komende periode een grote hoeveelheid vloeibaar gas (lng) op de markt. "We zouden binnenkort kunnen..

Bart Koenraadt

Vrouw kan haar ogen niet geloven als ze naar de energiekosten kijkt. Nieuws

Deze 7 energieleveranciers hebben de tarieven verhoogd (april 2024)

Doordat de gasprijs op de Amsterdamse gasbeurs in de afgelopen periode is gestegen, hebben een groot aantal energiebedrijven hun tarieven verhoogd. Bij onder meer Vattenfall, Eneco en Essent stegen de prijzen voor nieuwe klanten. In dit..

Koen Kuijper

Nieuws

Mijn energiecontract loopt af, wanneer kan ik het beste overstappen?

Bij honderdduizenden Nederlanders loopt hun vaste energiecontract ergens in de komende maanden af. Mogelijk herken je je hier ook in en ben je op dit moment jezelf aan het oriënteren op een nieuw contract. Maar vanaf wanneer..

Koen Kuijper

Nieuws

Ook bij Essent en Energiedirect stijgen de tarieven voor stroom en gas

Na onder meer Eneco, Vattenfall en Budget Energie volgen ook Essent en Energiedirect met een verhoging van de stroom- en gastarieven voor huishoudens die op zoek zijn naar een nieuw vast contract. Dat blijkt uit een..

Bart Koenraadt

Nieuws

Eneco verhoogt energietarieven voor vast contract, ook korting vervalt

Energieleverancier Eneco rekent per vandaag hogere tarieven in de vaste energiecontracten die worden aangeboden via de Eneco website. Ook bij dochteronderneming Oxxio stijgen de prijzen. Consumenten die op zoek zijn naar een nieuw energiecontract zullen een..

Thomas van Campenhout

Nieuws

China bouwt er 674 kolencentrales bij, goed voor 10x de Nederlandse uitstoot

Terwijl Nederland en veel andere Europese landen actief bezig zijn met het sluiten of uitfaseren van hun kolencentrales, neemt China een tegenovergestelde route door massaal te investeren in nieuwe kolencentrales. Volgens recente gegevens van de Global..

Koen Kuijper

Nieuws

Budget Energie verhoogt tarieven stroom en gas voor alle contracten

Energiemaatschappij Budget Energie verhoogt vandaag de stroom- en gastarieven in al haar energiecontracten. De stroomprijs stijgt met 1 tot 4 cent per kilowattuur, terwijl de gasprijs toeneemt met 1 tot 6 cent per kuub. Deze prijsverhoging..

Bart Koenraadt

Nieuws

Extra kosten bij zonnepanelen: zo werkt salderen bij jouw energieleverancier

Bijna een derde van de woningen in Nederland heeft inmiddels zonnepanelen op het dak, blijkt uit cijfers van Netbeheer Nederland. Voor deze groep huishoudens is het belangrijk om te begrijpen hoe de energieleveranciers salderen. Niet alle methodes..

Koen Kuijper

Olie en gas in het Midden-Oosten Nieuws

Gasprijs kan met 40 procent stijgen bij verdere escalatie Midden-Oosten

Gas en olie worden fors duurder als de situatie in het Midden-Oosten verder escaleert. Die voorspelling deed het Institute of International Finance (IIF), een grote internationale bankenclub. Volgens het rapport van het IIF kan de olie-..

Thomas van Campenhout

Nieuws

Vaste tarieven Vattenfall omhoog, waarschijnlijk door stijging gasprijs

Na een periode van dalende energieprijzen bij energieleveranciers, heeft Vattenfall als eerste grote leverancier zijn vaste tarieven weer wat verhoogd. De tariefwijziging heeft mogelijk te maken met de stijgende gasprijs van de afgelopen week. Op 11..

Koen Kuijper

Nieuws

Gasprijs stijgt weer, met klein risico op prijsexplosie

De gasprijs steeg gisteren in één dag met 4,5 procent, en ook vandaag (9 april) lijkt de koers ruim 2 procent hoger te eindigen dan gisteren. De koers op de Amsterdamse Title Transfer Facility (TTF) schommelt..

Koen Kuijper