Waar ben je naar op zoek?

Koen Kuijper

Energie expert

Mail mij

Koen is al sinds 2014 werkzaam bij energievergelijk.nl, waar hij zijn expertise als energiedeskundige inzet. Dagelijks duikt hij in de complexe wereld van energieleveranciers, de details van energiecontracten en de fluctuaties in stroom- en gasprijzen.

Dankzij zijn uitgebreide kennis en rijke ervaring kan hij jou op maat adviseren, zodat je het energiecontract vindt dat perfect aansluit bij jouw unieke situatie.

Koen’s expertise:

  • Schrijven van artikelen en kennisdossiers: delen van actuele inzichten en eenvoudig uitleggen van complexe onderwerpen, zodat jij de beste keuze maakt.
  • Uitvoeren van onderzoeken en analyses: Met een focus op thema’s die direct impact hebben op huishoudens, voert Koen grondige analyses en onderzoeken uit.
koen@energievergelijk.nl

Koen in de media

Koen deelt regelmatig zijn expertise over energie in diverse media, waarbij hij heldere uitleg geeft over verschillende onderwerpen.

Alles over terugleverkosten bij zonnepanelen

TV-optreden bij Radar

In het programma Radar geeft energie-expert Koen een duidelijke uitleg over de nieuwe terugleverkosten die energieleveranciers in 2024 hanteren voor zonnepaneelbezitters. Wat betekent dit voor je energierekening?

Bekijken bij Radar

Verdien je jouw investering in zonnepanelen nog terug?

Interview EditieNL

Bij EditieNL geeft Koen van energievergelijk.nl heldere uitleg over de factoren die de terugverdientijd van zonnepanelen beïnvloeden en bespreekt hij of huiseigenaren nog steeds hun investering kunnen terugverdienen.

Bekijk dit fragment

#ikredhetnietmeer door de energiecrisis

TV-optreden Kassa

In 2022 en 2023 kampten talloze Nederlanders met een hoge energierekening. In een populaire uitzending van Kassa (BNNVARA), bood expert Koen zijn expertise aan over de schommelingen in de energieprijzen.

Bekijken via Youtube

Energie dreigt onbetaalbaar te worden, wie pakt de rekening op?

Analyse op NOS.nl

Naar aanleiding van onderzoek gepubliceerd door energievergelijk.nl, biedt Koen een scherpe analyse in een artikel op NOS.nl, waarbij hij ingaat op de achterliggende redenen van de hoge gasprijzen in Nederland.

Lees verder op NOS.nl

Gasprijzen gaan door het dak, maar 'einde nog niet in zicht'

Te gast bij NPO Radio 1

In het radioprogramma 'Dit is de Dag' van de EO, waar politicus Pieter Omtzigt en Piet Rietman te gast waren, bespreekt Koen dat het einde van de hoge energieprijzen mogelijk nog niet in zicht is, gezien de naderende winter.

Luister via nporadio.nl

Nederland onderschat energiecrisis, waarschuwen experts

Analyse financieel dagblad

De oplopende energieprijzen worden voor steeds meer huishoudens een financieel probleem. In het FD gaf Koen Kuijper zijn analyse over de energieprijzen en het bewustzijn onder huishoudens.

Lees verder via fd.nl

Energierekening 171 euro hoger in 2024

Bijdrage bij WNL

In een artikel van WNL gaat Koen dieper in op de stijging van de energiekosten voor Nederlandse huishoudens in 2024. Hij schets een duidelijk beeld van de financiële impact van wijzigingen in de energiebelasting en netbeheerkosten.

Lees verder op WNL.tv

Grote prijsverschillen Europese laadpalen; Tesla-rijders betalen het minst

Radio-optreden BNR

Bij BNR Nieuwsradio onthult Koen de grote verschillen in laadkosten voor elektrische voertuigen per land, met speciale aandacht voor de voordeligste opties in Luxemburg en de kosten bij Tesla Superchargers

Lees en luister via BNR.nl

Waarom is het gas in Nederland duurder dan in de rest van Europa?

Analyse bij RTL Nieuws

In een artikel op RTLnieuws.nl legt energiedeskundige Koen van energievergelijk.nl uit hoe het komt dat de gasprijs zo hoog is voor Nederlandse huishoudens.

Lees verder op rtlnieuws.nl

Laatste bijdragen van Koen

Vakantiegangers betalen fors verschillende tarieven voor elektrisch laden

Wie binnenkort met de elektrische auto op vakantie gaat naar het buitenland, of terugkeert van een vakantie, doet ..

Hier ontvang je de hoogste terugleververgoeding voor je zonne-energie (juli 2024)

Een deel van de Nederlandse huishoudens wekt meer zonne-energie op dan zij zelf nodig hebben. Deze groep levert ..

Geen terugleverkosten betalen met een modelcontract: werkt dat echt?

Huishoudens die elektriciteit terugleveren aan het stroomnet met hun zonnepanelen worden bij de meeste energiecontracten geconfronteerd met terugleverkosten. ..

Zorgen om hogere energierekening

Energierekening in vijf jaar tijd met 551 euro gestegen, vooral door hoge gasbelasting

De jaarlijkse energierekening van Nederlanders is in de afgelopen vijf jaar met 551 euro gestegen. Dat blijkt uit ..

Ontwikkeling van energieprijzen

Dit zijn alle energietarieven (stroom en gas) per 1 juli 2024

De gemiddelde energieprijzen bij energieleveranciers zijn in juli nagenoeg gelijk gebleven. De elektriciteitsprijs daalde met een halve cent ..

Beoordeling achterlaten op telefoon.

Essent, Eneco of Vattenfall: wie is de beste energieleverancier in 2024?

Essent, Eneco en Vattenfall zijn al geruime tijd de drie grootste energieleveranciers op de Nederlandse markt. De bedrijven ..

Onze energie-experts

Ons team bestaat uit gedreven professionals die elk een unieke rol spelen in het navigeren door de soms complexe wereld van energie.