Waar ben je naar op zoek?

Koen Kuijper

Energie expert

Mail mij

Koen is al sinds 2014 werkzaam bij energievergelijk.nl, waar hij zijn expertise als energiedeskundige inzet. Dagelijks duikt hij in de complexe wereld van energieleveranciers, de details van energiecontracten en de fluctuaties in stroom- en gasprijzen.

Dankzij zijn uitgebreide kennis en rijke ervaring kan hij jou op maat adviseren, zodat je het energiecontract vindt dat perfect aansluit bij jouw unieke situatie.

Koen’s expertise:

  • Schrijven van artikelen en kennisdossiers: delen van actuele inzichten en eenvoudig uitleggen van complexe onderwerpen, zodat jij de beste keuze maakt.
  • Uitvoeren van onderzoeken en analyses: Met een focus op thema’s die direct impact hebben op huishoudens, voert Koen grondige analyses en onderzoeken uit.
koen@energievergelijk.nl

Koen in de media

Koen deelt regelmatig zijn expertise over energie in diverse media, waarbij hij heldere uitleg geeft over verschillende onderwerpen.

Energie dreigt onbetaalbaar te worden, wie pakt de rekening op?

Analyse op NOS.nl

Naar aanleiding van onderzoek gepubliceerd door energievergelijk.nl, biedt Koen een scherpe analyse in een artikel op NOS.nl, waarbij hij ingaat op de achterliggende redenen van de hoge gasprijzen in Nederland.

Lees verder op NOS.nl

Gasprijzen gaan door het dak, maar 'einde nog niet in zicht'

Te gast bij NPO Radio 1

In het radioprogramma 'Dit is de Dag' van de EO, waar politicus Pieter Omtzigt en Piet Rietman te gast waren, bespreekt Koen dat het einde van de hoge energieprijzen mogelijk nog niet in zicht is, gezien de naderende winter.

Luister via nporadio.nl

#ikredhetnietmeer door de energiecrisis

TV-optreden Kassa

In 2022 en 2023 kampten talloze Nederlanders met een hoge energierekening. In een populaire uitzending van Kassa (BNNVARA), bood expert Koen zijn expertise aan over de schommelingen in de energieprijzen.

Bekijken via Youtube

Energierekening 171 euro hoger in 2024

Bijdrage bij WNL

In een artikel van WNL gaat Koen dieper in op de stijging van de energiekosten voor Nederlandse huishoudens in 2024. Hij schets een duidelijk beeld van de financiële impact van wijzigingen in de energiebelasting en netbeheerkosten.

Lees verder op WNL.tv

Grote prijsverschillen Europese laadpalen; Tesla-rijders betalen het minst

Radio-optreden BNR

Bij BNR Nieuwsradio onthult Koen de grote verschillen in laadkosten voor elektrische voertuigen per land, met speciale aandacht voor de voordeligste opties in Luxemburg en de kosten bij Tesla Superchargers

Lees en luister via BNR.nl

Nederland onderschat energiecrisis, waarschuwen experts

Analyse financieel dagblad

De oplopende energieprijzen worden voor steeds meer huishoudens een financieel probleem. In het FD gaf Koen Kuijper zijn analyse over de energieprijzen en het bewustzijn onder huishoudens.

Lees verder via fd.nl

Laatste bijdragen van Koen

China bouwt er 674 kolencentrales bij, goed voor 10x de Nederlandse uitstoot

Terwijl Nederland en veel andere Europese landen actief bezig zijn met het sluiten of uitfaseren van hun kolencentrales, ..

Extra kosten bij zonnepanelen: zo werkt salderen bij jouw energieleverancier

Bijna een derde van de woningen in Nederland heeft inmiddels zonnepanelen op het dak, blijkt uit cijfers van ..

Vaste tarieven Vattenfall omhoog, waarschijnlijk door stijging gasprijs

Na een periode van dalende energieprijzen bij energieleveranciers, heeft Vattenfall als eerste grote leverancier zijn vaste tarieven weer ..

Gasprijs stijgt weer, met klein risico op prijsexplosie

De gasprijs steeg gisteren in één dag met 4,5 procent, en ook vandaag (9 april) lijkt de koers ..

Bij deze energieleveranciers vind je de hoogste en laagste gasprijs (april 2024)

Sinds begin 2024 is de gasprijs met meer dan 25 procent gedaald, wat een positieve invloed heeft op ..

Dit kun je vandaag besparen met een overstap van energieleverancier

Dagelijks ontvang ik via e-mail talloze vragen van huishoudens die op zoek zijn naar een voordeliger energiecontract. Velen ..

Onze energie-experts

Ons team bestaat uit gedreven professionals die elk een unieke rol spelen in het navigeren door de soms complexe wereld van energie.