Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Energieleverancier HEM verlaagt tarieven en stopt met telefonische verkoop

In een opmerkelijke ommekeer heeft de Hollandse Energie Maatschappij (HEM) besloten om aantal ingrijpende maatregelen te nemen en zo klanten te compenseren.

Het nieuws volgt na een boete van 1 miljoen euro die eerder dit jaar door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) werd opgelegd en gesprekken met de toezichthouder.

Misleiding en agressieve verkoop

Volgens de ACM maakte HEM zich schuldig aan agressieve verkooppraktijken en misleidende telefonische verkoop.

Op energievergelijk.nl wemelt het van de boze klanten die hun verhaal doen. Het is dan ook geen verrassing dat HEM een 2,8 scoort op basis van ruim 200 ervaringen.

Maandagavond wordt in het televisieprogramma Radar (NPO2) opnieuw aandacht besteed aan de praktijken van HEM en de reeks aan compenserende maatregelen die nu worden genomen.

Lagere tarieven en compensatie

Het meest opvallende is dat HEM de tarieven met terugwerkende kracht zal verlagen voor alle klanten, inclusief die met een vast contract.

Dit betekent dat klanten die meer hebben betaald dan nodig, gecompenseerd worden. Deze stap is vrij ongebruikelijk, gezien de aard van vaste contracten.

Stoppen met telefonische verkoop contracten

Verder heeft HEM aangekondigd dat zij de komende drie jaar volledig zullen stoppen met het werven van klanten via telefoonmarketing.

Op energievergelijk.nl hebben we eerder uitgelegd waarom het onverstandig is om telefonisch een energiecontract aan te vragen. In het artikel staan ook tips hoe je jezelf kunt beschermen tegen een mogelijke misstap.

Boetevrij overstappen

Als laatste maatregel biedt HEM aan klanten die in het afgelopen jaar, of dit jaar tot vandaag (29 april), een vast contract hebben afgesloten de mogelijkheid om boetevrij over te stappen.

Behoor jij tot één van de gedupeerden bij HEM?

Grijp dan je kans.

In dit overzicht staan de goedkoopste overstapopties van dit moment.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

1 reactie

  • GGoel

    De hoeveelheid leed, inclusief huisuitzettingen, die HEM op zijn naam heeft is ongekend. Gewetenloze hebzucht ten koste van anderen. Bijzonder laag soort mens.

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.