Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Zo krijg jij de energiecompensatie (van € 380) op je rekening

Om huishoudens nog dit jaar te compenseren voor de hoge energiekosten, krijgt iedereen een korting op de energierekening. Het gaat om een bedrag van 190 euro per energieaansluiting in zowel november als december. Dit komt neer op in totaal 380 euro.

Toch is de communicatie vanuit energieleveranciers ondermaats, want is het is niet duidelijk hoe en wanneer de energiecompensatie wordt gerealiseerd. Dat komt vooral omdat de overheid zo laat is met het aankondigen van de steunmaatregel. Huishoudens weten dus nog niet waar ze precies aan toe zijn.

Hoe zit het nou?

We geven antwoord op de 4 meest gestelde vragen:

1. Hoe wordt de energiecompensatie uitgekeerd?

Ieder energiebedrijf krijgt per aansluiting 380 euro (twee keer 190 euro) van de overheid om huishoudens te compenseren.

Dit geld kan op verschillende manieren worden ingezet:

  • 190 euro per maand aan je over te maken
  • 190 euro (2 keer) te verrekenen met je energienota in november en december
  • Het aflossen van een betalingsachterstand/openstaande rekening
  • Het bedrag aan je over te maken zodra je contract wordt beëindigd

Je energieleverancier moet zo snel mogelijk laten weten hoe je de compensatie krijgt. Je hebt hier dus zelf geen invloed op.

De compensatie is overigens niet hetzelfde als de energietoeslag. De toeslag bedraagt namelijk eenmalig 1300 euro en is nog maar enkele maanden aan te vragen.

Wat doen de grote energieleveranciers?

Zo keren de grote energieleveranciers de 190 euro per maand uit:

  • Essent: de 190 euro aan tegemoetkoming wordt verrekend met je termijnbedrag. Dit gebeurt naar verwachting op 15 november en 15 december.
  • Eneco: de 190 euro wordt medio november en december gestort op je betaalrekening.
  • Vattenfall: stelt beide bedragen van 190 euro aan klanten uit te keren op hun bankrekening (of te verrekenen als er een rekening openstaat).
  • Greenchoice: de compensatie wordt verrekend als korting op je energierekening (voorschotbedrag).
  • Engie: klanten krijgen het bedrag van 190 euro in de 4e week van de maand overgemaakt naar het bekende rekeningnummer.

Tip: Op Energievergelijk.nl vind je precies per leverancier hoe en wanneer de energiecompensatie wordt uitgekeerd.

Stel dat de energiecompensatie wordt gebruikt als compensatie voor je termijnbedrag en deze 256 euro bedraagt. Dan betaal je voor de maanden november en december dus maar 66 euro.

En stel dat je voorschot op 130 euro per maand ligt. Dan krijg je dus nog 60 euro op je rekening gestort van je energiebedrijf.

Goed te weten: de 380 euro korting is slechts één van de zeven steunmaatregelen die het kabinet inzet om de energierekening te dempen. De overige zes vind je hier terug.

2. Wanneer krijg ik de korting uitgekeerd?

Wanneer je de eindejaarskorting krijgt uitgekeerd, is hoogstwaarschijnlijk afhankelijk van de dag waarop de energieleverancier normaal gesproken het voorschotbedrag incasseert.

Stel dat je op zevende dag van de maand het termijnbedrag betaalt. Dan ligt het voor de hand dat de korting op 7 november en 7 december wordt verrekend.

Je hoeft je niet apart ergens aan te melden om voor de energiecompensatie in aanmerking te komen, maar trek wel aan de bel als je eind december nog geen compensatie hebt ontvangen.

Bart Koenraadt (energie-expert)

Wie keert uit?

Je krijgt de tegemoetkoming uitgekeerd van de energieleverancier waar je de eerste dag van de betreffende maand een energiecontract had.

Stel, je stapt per 20 november over naar een andere energiemaatschappij. Dan krijg je voor de maand november de tegemoetkoming van je oude leverancier en voor december van het bedrijf waar je naartoe bent geswitcht.

Benieuwd of je goedkoper uit kan zijn bij een andere leverancier? Check het eenvoudig hier.

3. Kom ik altijd in aanmerking voor de compensatie?

Ja, in principe heeft ieder huishouden met een eigen elektriciteits- en/of gasaansluiting (kleinverbruik) recht op de energiecompensatie van 190 euro per maand. Zelfs als je een voordelig vast contract hebt of als je maandelijkse energielasten minder dan 190 euro zijn, wordt je dus gecompenseerd voor het volledige bedrag.

Weigeren?

Je kunt het geld niet weigeren, omdat leveranciers verplicht zijn om de korting door te geven. Wel wordt op sociale media opgeroepen om het bedrag van 380 euro te doneren als je dit niet hard nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan mensen in nood of aan de voedselbank.

Het geld weggeven als je er warmpjes bij zit, is nobel, maar niet verplicht. Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met stijgende energieprijzen. De korting is dan ook voor heel veel Nederlanders een welkome compensatie.

Bart Koenraadt (energie-expert)

4. Wat als ik een gedeelde aansluiting heb?

De grootste zorgen leven bij huishoudens met een gedeelde gasaansluiting, bijvoorbeeld in flats en appartementencomplexen met meerdere wooneenheden.

Hebben zij ook recht op de energiecompensatie?

Als we teksten van de overheid volgen, komt de korting alleen ten goede bij een kleinverbruiksaansluiting. In het geval dat er meerdere huishoudens op één grote aansluiting zitten, wordt er dus geen tegemoetkoming verrekend. Hier kan bijvoorbeeld sprake zijn bij een collectief energiecontract.

Er wordt nog wel naar een oplossing gezocht om huishoudens met een gedeelde aansluiting te laten profiteren van het prijsplafond. Een motie daarover is inmiddels aangenomen.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

416 reacties

  • Ssjoukje de vries

    ik woon in een appartement onze huurbaas verhuurd 6 app en we hebben met z’n allen één meter hoe word dit dan verrekend want dan zijn wij de klos

    Reageren
    • SSjaak

      @sjoukje de vries
      Dan ben je voorlopig de klos, zie punt 4 van dit artikel.
      Echter als het echt eerlijk verdeeld wordt heb je wel het geluk dat je het vastrecht maar voor 1/7 hoeft te betalen. Dat is op jaarbasis ook al een behoorlijke post.
      (Bij mij is het vastrecht voor E+Warmte meer dan mijn verbruik. B.v. mijn Stadsverwarming per maand vastrecht 46,- verbruik 7,- als het vastrecht zou delen door 7 is dit 6,50, dit zou al een besparing van 474,- op jaarbasis zijn)

      Reageren
  • Hhaydar

    Hoe zit dat mensen met zonnepanelen en warmtepomp ect? krijgen zo ook €360 – terug?

    Reageren
    • SSjaak

      @haydar
      Iedereen met een energieaansluiting kleingebruiker (tot 3x80A) krijgt dit.
      Wil je het niet hebben, jammer dan zie punt 3 van dit artikel

      Reageren
  • FFatima

    Ik zit bij Greenchoice en heb de jaarnota al gehad maar zie daar niks over van de 380€

    Reageren
    • Mm

      @Fatima

      De maanden November en December moeten nog komen. We leven nu in Oktober.

      Reageren
    • SSjaak

      @Fatima
      De jaarnota geen over de afgelopen 12 maanden dat je bij hun energie afneemt.
      Dat kan zijn van 01-10-2021 t/m 30-09-2022.
      Kijk voor de exacte datums op de afrekening.
      Voor 1 november krijg je bericht.
      Het gaat om het voorschot wat je in november/december gaat betalen

      Reageren
  • GG

    Wij gebruiken de cv niet meer. Zitten lekker onder een warm pleegt . Leuk is anders maar het kan niet ánders. GR

    Reageren
    • MM

      @G

      Dat is inderdaad erg vervelend maar de cv helemaal uitzetten is een zeer slecht idee. De temp in huis lager dan 18 graden laten komen kan weer andere problemen opleveren (inclusief gezondheid risicos) en die kunnen dan nog meer gaan kosten.

      Reageren
      • SSjaak

        @M en @G
        Als het een jaren 20 woning is zonder isolatie zal er weinig problemen (voor het huis e.d. zijn) in de kou. Ik ben opgegroeid in zo’n woning en toen ik jong was hadden we alleen 1 olie kachel op de begane grond (de buren hadden een kolenkachel). Ik sliep op zolder en kon als ik in bed lag de sterren door de pannen zien want er was toen geen isolatie. Het waren ook 1 steens muren en enkel glas waar in de winter de bloemen op stonden. Alle kamers plus toilet en badkamer hadden ramen die we dagelijks even openden voor natuurlijke ventilatie. Er was toen ook nergens schimmel. Dat kwam pas in huizen toen alles geïsoleerd werd en het vocht bleef hangen. In de winter lagen we onder lekker veel dekens en en een kruik. We hadden dikke truien en sokken aan (door mijn oma gebreid). Pas rond 1975 kregen we een CV. Ondertussen is het huis verkocht toen mijn ouders zijn overleden.
        Zelf houd ik nog steeds van een koud huis, ik zit nu in een goed geïsoleerd appartement (nu 19 graden) in kort broek, blote voeten en t-shirt. Bij 17 graden gaat er een trui aan en onder de 15 graden de verwarming alleen in de woonkamer aan tot 17 graden daarboven krijg ik het alweer warm. In mijn slaapkamer staat het raam altijd open en geen verwarming aan. Doe wel 2x per jaar even alle verwarmingen aan omdat anders de buien verstopt kunnen raken (heb ik al een keer gehad)
        O, Als je een koud hooft krijgt ga dan onder een staande schemerlamp met gloeilamp erin zitten (gloeilampen moesten we niet meer gebruiken omdat ze warmte afgaven daar heb je met kou dus wel wat aan).
        Ook kun je 1 slof voor 2 voeten aanschaffen helpt beter dan 2 losse sloffen tegen koude voeten.
        Om elektra te besparen gebruik een kleine pan die onder een theemuts kan, even aan de kook brengen, onder de theemuts (of inpakken in een oud stuk dekbed) en veel wordt zo gaar, duurt wel wat langer maar ideaal voor rijst en pasta, dat deed mijn oma vroeger altijd (voor de rijst, ik weet niet of ze pasta kende in die tijd).

        Reageren
        • MMysterie man

          @Sjaak
          Mooi verhaal maar daar kopen we niets meer voor we leven anno 2022/2023 als je een heel jaar lang energie betaald voor wat betaal je dan? Ik neem aan dat een beetje warmte daar ook bij hoord…. Toch? Als je een regeling kan treffen voor je hypotheek dan kan je dat vast ook wel voor je stroom we leven in Nederland ff kappe nou… Haha ik lees veel van hoog opgeleide mensen die de ballen verstand van lezen hebben.. Mijn god schaam je… Ik vraag me soms echt af waar heb jij je diploma’s gehaald als ik bepaalde antwoorden lees mijn god.. Iedereen een fijne dag . Mooi verhaal Sjaak maar niet iedereen is en hoeft een spijker te zijn deze tijd hahha ik heb wel echt genoten van je verhaal leuk stukje geschiedenis hahahahah

          Reageren
          • SSjaak

            @Mysterie man
            Waarom ga je er van uit dat ik een hogere opleiding heb gehad?
            MTS gedaan.
            En ook tegenwoordig zijn er nog veel jaren 20 woningen niet geïsoleerd.
            En zie je dat de energierekening oploopt. Ik geef alleen maar aan dat waarom je vroeger wel in de kou kon zitten, waarom dan dan nu niet.

            Reageren
  • CCindy

    Ik zit bij élégant. Hoe zit het daar?

    Reageren
    • SSjaak

      @Cindy
      Levert die ook in Nederland?

      Elegant levert lokale groene stroom en aardgas in Vlaanderen.
      Elegant levert niet in het Brusselse hoofdstedelijke gewest (de 19 gemeenten) of in het Waalse gewest. Mogelijk breiden we in de toekomst ons werkterrein uit, maar het is niet mogelijk om daar nu al een datum op te plakken.

      Als je in Vlaanderen woont krijg je geen 380,- van de Nederlandse overheid lijkt mij.
      Dan gelden de Belgische maatregelen.
      Al staan er wel gekke dingen op de FAQ bij overheidsmaatregelen op hun site.
      – De BTW is verlaagd van 6% naar 21%. – (Ze zullen bedoelen van 21% naar 6% (als dat maar goed gaat.))
      – Aan alle huishoudelijke afnemers wordt er een verwarmingspremie van 100 euro toegekend.
      – Voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming werd er een tijdelijk sociaal tarief toegekend.
      – Tot slot werd er een basispakket aardgas en elektriciteit voorzien

      Reageren
  • WWinnie van Sante

    Een vriend van mij heeft een vergunning voor permanent verblijf in een vakantiehuisje.
    Hij is zzp er en is 2 jaar lang ziek geweest en diverse. Operaties gehad waardoor hij niets verdient heeft.Kan hij die 380 euro ook krijgen?

    Reageren
    • SSjaak

      @Winnie van Sante
      Als hij de energie, via een eigen meter en kleinverbruik, betaald aan een energieleverancier zal dit worden verrekend. Als hij de energie aan het “vakantiepark” betaald wordt dit wat moeilijker te voorspellen. Zie artikel boven punt 4.
      Ik ken ook vakantiehuisjes die geen Elektra en gas aansluiting hebben (Zelf opgewekt met zonnepanelen en windmolentje en gas via gasflessen) die betalen verder dus niets aan een energieleverancier en krijgen nu dus ook niets.

      Reageren
  • BBergsma

    Hoe zit het met de energie direct dat walt die erook onder dan of is dat een buiten staande

    Reageren
    • SSjaak

      @Bergsma
      Je krijgt het van de overheid via je energieleverancier, dus iedereen met een eigen aansluiting kleinverbruik doet mee. staat zelfs op hun website bovenin blauwe knop.

      “Ben je op 1 november klant bij ons, dan krijg je € 190 in november.
      Ben je op 1 december klant bij ons, dan krijg je € 190 in december.

      We verrekenen € 190 met je termijnbedrag en andere bedragen die nog open staan. We verwachten dat je dit vanaf 15 november/15 december kunt zien in mijnenergiedirect.nl en in de Regelneef. Je ziet de tegemoetkoming van € 190 onder Facturen en Betalen terug”

      Reageren
  • Jjannie

    Ik zit bij Frank energie.
    Hoe gaan hun dat doen ?

    Reageren
  • Iivs

    mijn moeder woont in 1 woonhuis maar benedendeel iemand anders een huishouden. Gas en electra gaat via huisbaas. hoe zit dit nu voor mijn moeder? krijgt huisbaas dan 2x €380.-? zodat mijn moeder ook gewoon recht heeft op 380.-. hoe kom je hierachter?

    Reageren
    • Iivs

      ps. is 1 meter met aftakking 2e meter zodat te zien is wie can beide huishoudens hoeveel verbruikt

      Reageren
      • SSjaak

        @ivs
        Dit had ik vroeger ook (toen ik het huis uitging en op kamers ging wonen) en is alleen voor afrekening onderling. Voordeel is wel dat je ook het vastrecht elke maand deelt omdat het energiebedrijf alleen de hoofdmeter weet.
        Is de hoofdmeter echter een hogere waarde dan 3x80A en onder grootverbruik valt dan krijgt u niets: zie punt 4 hierboven. Maar dat zal met 2 “woonunits” wel niet zo zijn.

        Reageren
        • JJanny Klappe

          @Sjaak
          Dat klopt toch niet als men niets krijgt.? De overheid geeft ieder huishouden 2x 190 euro., wat uitbetaald wordt via de energiemaatschappij. Als men onder die 190 per maand zit krijgt men aangevuld. Waar blijft de andere 120 euro? Bij de grootte aan de kleefstok hangen?

          Reageren
    • SSjaak

      @ivs
      Als er maar 1 aansluiting is zal er 1x 380,- verrekend worden. Als ze niet aan het energiebedrijf betaald weet weet het energiebedrijf ook niet dat ze daar woont.
      Zie punt 3 van hierboven: ” in principe heeft ieder huishouden “MET EEN EIGEN” elektriciteits- en/of gasaansluiting (kleinverbruik) recht op de energiecompensatie van 190 euro per maand”

      Reageren
  • MMo

    Ik zit bij greenchoice.
    Hoe gaan hun dat doen ?

    Reageren
    • SSjaak

      @Mo
      zie website greenchoice:
      In november en december ontvang je deze tegemoetkoming als korting op je energierekening. Het lijkt er op dat dit 190 euro per maand wordt. Wij informeren jou voor 1 november over wat dit betekent voor jouw termijnbedrag

      Reageren
  • EE.C Stend

    Ik zit bij budget energie, gebruik geen gas meer al 5 jaar om te koken alleen Ik heb in dit jaar per september mijn radiatoren afgekoppeld en stook dus ook alleen maar elektrisch.
    Hoe wordt dit berekend.

    Reageren
    • SSjaak

      @E.C Stend
      De verrekening gaat via E. Want er zijn mensen die van het gas af zijn, maar niemand is van het elektra af. (met enkele uitzondering van mensen die helemaal afgekoppeld zijn kleine woning met zonnepanelen en windmolen geheel zelfvoorzienend, maar die betalen ook niets)
      Dit geld ook voor mensen met 2 verschillende leveranciers 1 voor warmtenet waarbij je niet kunt kiezen en ander voor E.

      Reageren
    • GGerda

      @E.C Stend

      In november en december krijg je € 190 per maand korting op je rekening gestort lees ik op de site in de BudgetApp bij bij veelgestelde vragen

      Reageren
  • RR. Bhoekhan

    Ik ben en zit zoet! Alleen maar voordelen en geen hoge kosten en houd toch nog €1.000 pm netto over

    Reageren
  • BBasilia

    Ik betaal 40 aan essent en 100 en stadsverwarming word 190 dan verdeeld

    Reageren
    • SSjaak

      @Basilia
      Verrekening gaat dan via Essent.
      Net als teruggave energiebelasting, zie jaar afrekening Essent, dit krijgt u ook alleen via Eelektra leverancier.

      Reageren
  • HH v Doorn

    Ik las ergens hier boven dat Eneco het wil verrekenen met de eindafrekening, daar ga ik niet mee akkoord kan ik wachten tot volgend jaar oktober want heb mijn afrekening al gehad. Jammer voor Eneco dat ik geen automatische afschrijving hebt ik stort gewoon 190 minder ze hebben het geld al ontvangen van de overheid ze bekijken het maar.

    Reageren
    • RR.A. van den Hout

      @H v Doorn ## Top!!

      Onthoud één ding altijd. Bij Eneco word iedereen genaait.

      Ook bij gasmeters weghalen. Je betaald jaren lang voor je gasmeter, terwijl je jarenlang géén gas verbruik.

      Vastrecht noemen ze dat. Ik noem het belazeren!

      Reageren
      • Jjan

        @R.A. van den Hout
        doen ze bij Vattenfall ook pand stond leeg maar moest wel 40€ per maand betalen anders word je afgesloten kosten zijn voor jou en bij aansluiten kost dat weer geld

        Reageren
      • NNetty Meelen

        @R.A. van den Hout

        Niet alleen bij Eneco.
        Alle grote maatschappijen naaien de klant.
        De kleintjes gaan helaas failiet.

        Reageren
    • IIngrid

      @H v Doorn

      Ik zou hef wel accepteren als ik u was. Want de tarieven gaan gewoon door ook in November en December. Mooi gebaar hoor de € 190,- per maand totaal dus idd € 380,-. Alleen bij de jaarafrekening dient men het totaal verbruik te betalen minus de termijnen die er betaald zijn. Dus er wordt bij de verrekening van de termijn dus totaal 12 termijnen waarvan er 2 uiteindelijk minder betaald is doordat deze twee maanden er € 190,- per maand in mindering is gebracht. Maar men uiteindelijk wel de tarieven moeten betalen. Een lekker maaktje die men uiteindelijk bij de jaarafrekening dient te betalen. Dus het is beter dat de energiemaatschappijen een totaal bedrag van € 380,- in mindering brengen op de jaarafrekening.

      Reageren
  • RReneAP

    Gewoon verrekenen met je maandbedrag anders gaat het weer op aan andere dingen en het is juist bedoeld voor de hoge energierekening.

    Reageren
    • NnlNosey

      @ReneAP
      Maar de boodschappen worden ook duurder, die kun je er ook mee betalen!

      Reageren
  • MMarij

    Hoe wordt compensatie verrekend bij United Consumers?

    Reageren
  • NNico

    Hoe zit het met eenmanszaken en ZZP’ers…?
    Krijgen die ook compensatie…?

    Reageren
  • HHb van daalen

    Ik zit bij budget energie hoe zit het daar mee en hoe gaan die dat betalen

    Reageren
    • AAsiatou

      @Hb van daalen
      Dit vraag ik mij ook af. Ik heb net mijn jaarnota gehad kreeg best wel wat terug maar tegelijkertijd hebben ze mijn termijnnota meer dan het dubbele verhoogd. Vraag me af of ze dit hebben gedaan om de compensatie zelf te houden. Heb dus meteen het bedrag verlaagd.

      Reageren
      • JJohnny

        @Asiatou

        Elk huishouden krijgt 2x 190 Euro compensatie dus ook jij krijgt dat bedrag de vraag is alleen of ze het direct overmaken of dat ze het het met de jaarnota verrekenen dus of je nou een tientje of vierhonderd Euro aan voorschot betaald dat heeft er niets mee te maken.

        Reageren
    • BBuiten huis

      @Hb van daalen

      Hoe gaat het nu my ik zit in bewind

      Reageren
    • LLm

      @Hb van daalen volgens wat ik heb gelezen krijg je 2 maal 190 europp je rekening gestort dit zou gebeuren op de 15 van de maand Nov. en Dec.

      Reageren
    • EE.C Stend

      @Hb van daalen

      Reageren
  • TTimo

    Ik ben benieuwd hoe dit gaat. Ik heb namelijk twee verschillende aanbieders 1 voor stroom en 1 voor stadsverwarming. Lijkt op dat ze dan 2x de uitbetaling gaan doen.

    Reageren
    • PPeter

      @Timo wij hebben ook stadsverwarming. Is nota bene afval van de Amer centrale. Maar dat valt buiten de regeling. Alleen gas en elektriciteit komen voor de regeling in aanmerking.
      Maar wel energiebelasting rekenen voor de stroom EN de stadsverwarming.
      Dubbelgenaaid houd beter zullen we maar denken.

      Reageren
    • AArjan

      @Timo

      Het bedrag gaat via je electriciteit leverancier. Lekker krom maar blijkbaar heeft iedereen electriciteit. Heb dit van Ennatuurlijk te horen gekregen.

      Reageren
    • LLouis

      @Timo

      Ik haal je maar gelijk uit je droom.
      Nee!
      Dat gaat niet gebeuren.
      Op stadsverwarming zit ook geen plafond dus je moet de volle prijs betalen voor wat je gebruikt, daarbij is de stadsverwarming gekoppeld aan gas oftewel stijgt de gasprijs dan gaan de kosten voor stadsverwarming ook omhoog.

      Reageren
  • SSje g

    Jette met zijn goede doelen dat hij maar driekwart van zijn salaris afgeeft aan de goede doelen .Stelletje geldvreeters ..

    Reageren
    • Ggoedons agnes

      @Sje g

      Reageren
  • LLucrece

    Doet luminus er ook aan mee

    Reageren
    • NN.V.

      @Lucrece “Om huishoudens nog dit jaar te compenseren voor de hoge energiekosten, krijgt iedereen een korting op de energierekening. “

      Reageren
    • GGuus

      @Lucrece

      Eneco aan de telefoon gehad . Deze Mvr vertelde herhaalde 4 x het wordt verrekend bij u jaars afrekening dus Februari.

      Reageren
      • HHannie

        @Guus

        Dan heeft Eneco pech, ik heb geen automatische incasso dus ze krijgen van mij gewoon 2x 190 minder anders kan ik wachten tot september.

        Reageren
        • CCathy

          @Hannie
          Ben ook bij Eneco.afrekening is 3maanden geleden.dus zal niks zijn met die korting

          Reageren
    • VVan Langenhoff Marleen

      @Lucrece
      Ik ben bij Luminus,krijg ik dat dan ook

      Reageren
  • JJacqueline

    Hoe zit het met de mensen die in een vakantiehuis wonen? Wij hebben gas vanaf een gezamenlijke grote gastank vd beheerder ,we hebben wel een eigen gas ,water en electrameter. Hebben wij ergens recht op?

    Reageren
    • PPeeters

      @Jacqueline in een vakantiehuis mag je niet wonen….

      Reageren
      • JJoosten

        @Peeters
        Daar heb Jin niets mee te maken
        Wie denk je wie je bent ??
        Een verklikker zeker lafaard.

        Reageren
        • LLouis

          @Joosten

          Vreemde reactie!
          Het is heel simpel in een vakantiehuis mag je niet wonen dus men krijgt ook geen compensatie.
          Oftewel ze kunnen geen gebruik maken van de regeling.

          @peeters heeft de verkorte versie op deze pagina…

          Reageren
    • HHarmen eijbrink

      @Jacqueline. Die grote tanks zijn zo wie zo al een stuk
      goed koper dan aardgas

      Reageren
  • LLidia

    Wij hebben het gas van Eneco en van vattenfal de elektra, hoe wordt dit dan geregeld?

    Reageren
  • BBarbara

    Hi ik zit bij eneco

    En zou graag zien en krijgen gewoon 190 euro per maand uitbetalen.
    Niks verrekenen is ons eigen geld.

    Met vriendelijke groet Barbara

    Reageren
  • SSico

    Hoe gaat als je propaan gas stookt geld dan ook een tegemoet in de kosten

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.