Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Energietoeslag bereikt niet iedereen: zo loop je géén € 1.300 mis

Tienduizenden Nederlanders hebben de energietoeslag van 1.300 euro (nog) niet ontvangen, terwijl zij daar wel recht op hebben. In alleen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaat het al om zo’n 26.000 huishoudens, stelt de NOS. Maar ook kleinere gemeenten hebben er mee te maken.

De tijd dringt, want in in veel gemeenten sluit de deadline voor het aanvragen van de toeslag (2022) binnen twee maanden.

Problemen bij de aanvraag

Volgens gemeenten zijn er verschillende redenen waarom de energietoeslag de mensen niet bereikt.

De problemen zitten hem vooral in het aanvragen van de toeslag. Met name ouderen en mensen die taalkundig zwakker zijn, hebben er moeite mee.

Te ingewikkeld

Een belangrijk obstakel is de hoeveelheid informatie die aanvragers van de toeslag moet aanleveren.

Denk aan:

 • Bankafschriften
 • Kopie van het energiecontract
 • Bewijs van betaling energielasten
 • Loonstrookjes

Het aantal gevraagde bewijsstukken en het soms ingewikkelde aanvraagformulier (zoals deze) zorgen ervoor dat aanvragen niet worden afgerond of worden uitgesteld.

Lukt het niet om je aanvraag te voltooien? Of zijn er bepaalde dingen bij de aanvraag onduidelijk?

Neem dan contact op met je gemeente of een maatschappelijk werker om je hierbij te helpen.

Geen DigiD

Een ander probleem speelt bij veel ouderen. Sommigen van hen zijn niet digitaal vaardig genoeg om de energietoeslag aan te vragen.

Zo is het vaak verplicht om je DigiD te gebruiken om te toeslag aan te vragen. Maar veel ouderen hebben geen DigiD of weten niet hoe ze hieraan kunnen komen. Gemeenten bieden soms een alternatieve aanvraag aan, maar dat is niet altijd makkelijk te vinden voor iemand op leeftijd.

Benieuwd naar alle 7 steunmaatregelen voor je hoge energierekening? Check ons dossier hier.

Geen besef of onbekend

Verder zijn er huishoudens die niet beseffen dat ze in aanmerking komen voor de energietoeslag, zoals werkenden met een klein salaris.

Ten slotte is er ook nog een kleine groep Nederlanders die niet bij de gemeente bekend zijn of moeilijk bereikbaar zijn. Ze kunnen de financiële steun goed gebruiken, maar vertrouwen de overheid niet, vinden de regelingen te ingewikkeld of zoeken het liever op eigen houtje uit.

Gemeenten geven aan dat ze hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk mensen te bereiken voor het einde van het jaar.

Verschil energiecompensatie en toeslag

De energietoeslag en energiecompensatie zijn twee nieuwe termen die vaak door elkaar heen worden gebruikt. Toch zijn het twee verschillende dingen.

De verschillen:

EnergiecompensatieEnergietoeslag
190 euro in november én decemberEenmalig € 1.300 euro
Uitgekeerd aan bijna alle huishoudensAlleen uitgekeerd aan minima
Uitgekeerd via energieleverancierUitgekeerd via de gemeente

2023

Je kunt de energietoeslag ook aanvragen voor 2023. Een deel daarvan (500 euro) kan al in 2022 worden uitgekeerd. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Je komt in aanmerking voor de energietoeslag als je minder verdient dan:

 • € 1.310,05 (alleenstaanden)
 • € 1.871,50 (samenwonend)
 • € 1.455,67 (alleenstaand en gepensioneerd)
 • € 1.971,05 (samenwonend en gepensioneerd)

Het gaat hier om het netto maandinkomen inclusief vakantietoeslag.

Als je een bijstandsuitkering, IOAW, IOAZ of Bbz-uitkering ontvangt, krijg je de toeslag automatisch als je daar recht op hebt.

Waarschijnlijk is het volgend jaar weer mogelijk om een vast energiecontract af te sluiten. Hierdoor wordt een stukje onzekerheid weggenomen, aangezien de energieprijzen nu van dag tot dag kunnen schommelen.

Bespaartip

Naast de energietoeslag kun je jouw energierekening ook nog op een andere manier omlaag brengen. Door over te stappen naar een andere energieleverancier.

Benieuwd of dit voor jou interessant is? Maak dan hier een vergelijking.

Over de auteur

Thomas van Campenhout staat bekend als dé trendwatcher binnen de energiewereld. Met zijn scherpe blik volgt hij het laatste energienieuws en analyseert hij de recente ontwikkelingen.

Meer over Thomas

288 reacties

 • AA

  Ja dat is hier voor een hele hoop mensen een extra vakantie geld geweest
  Hier zijn ze allemaal in de Wij op vakantie geweest naar hun eigen land. Wij,kunnen niet op vakantie
  En je moet maar zorgen dat de rekeningen netjes betaald worden. Zodat je geen schulden krijgt .en wat dan over is kan je de duur geworden boodschappen kopen. Je kan niet meer normaal leven. En mijn man is ernstig ziek. Altijd gewerkt.dus Nederland slaapt. Geef het eigen volk wat die er ook recht op hebben
  Alles gaat naar het buitenland
  Ik ben niet discriminerend. Voor de buitenlandse mensen die hier werken
  Het is te triest om Nederlandse te zijn. Wij ,worden uitgekleed

  Reageren
 • JJ

  Alleenstaande moeder met 3 kinderen (10,12,20 jaar) mag maar 1310 inkomen hebben terwijl samenwonende 1871 inkomen mogen hebben om de toeslag te mogen ontvangen. Kan toch niet!!!

  Reageren
 • Rras

  hoe kan het dat iemand die een vast energie contract hebt voor 75 euro per maand, nu die 1300 euro krijgt en dat helemaal niet nodig heeft? Die persoon krijgt dus 2 x 1300 euro.
  Hoe kan dit???

  Reageren
 • SSam

  Misschien niet gaan leven boven je stand, en gek genoeg is een uitkering verdomd veel overal maar gratis dingen kunnen aanvragen waar mensen die werken onder moeten lijden. Zou zeggen ga aan het werk!!!

  Reageren
  • JJamie

   @Sam

   Een erg oppervlakkige reactie.
   Sommige mensen kunnen niet werken, waardoor ze een uitkering hebben. Jazeker er zijn er genoeg die geld trekken , maar zat die gewoon echt niet kunnen door problemen of omstandigheden. Ja werkende mensen werken hard , maar vergeet niet dat er genoeg mensen thuis ziek zitten en hele zware dagen hebben. Ik zit in de ziektewet, maar ik heb zeer intensieve therapie. Die paar uurtjes therapie is voor mij 10x zwaarder dan 40 uurtjes werken.

   Reageren
   • JJamie

    @Jamie

    Om daarop toe te voegen: ik wil heel graag werken. Alleen voor nu gaat het niet. En ik weet zeker dat dit voor heel veel mensen geld met een uitkering.

    Reageren
   • WWes Derksen

    @Jamie
    Dank je irriteerde me er al aan heb altijd 7 dagen in week tattoo shop gewerkt 14 uur per dag en toen brak ik me rug twee operaties verder en COVID kwam ben in 1 klap alles kwijt geraakt en dan die iritantje lui ja wij werken ervoor hoop voor hun dat ze zelf keer iets krijgen en niks krijgen want ze hebben er een hekel aan toch

    Reageren
    • HHerma Swart

     @Wes Derksen ,
     Hallo Wes ,
     Ik wil graag even reageren op jouw reactie .
     Als eerste spijt het me voor jou , hoe dingen in jouw leven zijn verlopen . ZWAAR , en dat is waarschijnlijk té licht uitgedrukt .
     Fijn dat je er ondanks alles tóch nog bent

     Zelf heb ik altijd gewerkt als tandarts assistente , maar door een foutje van een neuro chirurg , bleef ik zitten met een partiële dwarslaesie en was ik in 1 X rolstoel afhankelijk .
     Daarbij kreeg ik in 2016 te horen dat ik een ongeneeslijke vorm van auto immuun ziekte heb , die gepaard gaat met chronische vermoeidheid .

     Ik heb een HEKEL aan mensen die zo snel hun opinie klaar hebben staan over mensen die moeten leven met een uitkering ! Wat MIS ik mijn baan , collegas & patiënten .
     Ik voel het niet als handje op houden iedere maand , het is ook een soort van WERK om iedere maand weer door te komen met fysio , zenuwpijn en al het andere waar ik mee te kampen heb ! Ik zou ze graag een weekje ( of 1 dag ) laten ruilen met mij ! Dan zouden ze er misschien een fractie van begrijpen .

     Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn en bijkomen , die het systeem misbruiken . En ja , die zijn echt verkeerd bezig in tegenstelling tot ons .

     Alsnog wil ik jou en jouw dierbaren fijne kerstdagen wensen & mijn beste wensen voor een beter nieuw jaar !

     Lieve groet ,

     Herma Swart

     Reageren
  • MManon

   @Sam
   Precíes dát! Er zijn er veel te veel die te belazerd zijn om te werken en dan nog klagen dat hun gratis geld te weinig is.
   Het tokkievolk wat er niet mee zit dat andere mensen de kosten van hun kinderen moeten bekostigen, omdat ze het geld liever aan zich zelf besteden.
   Er zijn inderdaad mensen die écht niet kunnen werken, maar er zijn ook daar heel veel van die

   Reageren
 • KKaatjuhhh

  Het is heel makkelijk om mensen te veroordelen die een uitkering (handjes ophouders) zoals we ook wel genoemd worden door mensen . Ik heb zelf mijn hele leven gewerkt dag en nacht maar door ziekte kan ik dat niet meer , hoewel ik dat anders heb gewilt ik werk liever dan dat ik thuis zit. Maar wat mij tegen de borst stoot is dat sommige mensen alle mensen die een uitkering hebben over 1 kam scheren . Mensen oordeel niet al te snel door zulke mensen handjes ophouders te noemen denk eerst eens na voor je zulke uitspraken doet,je weet helemaal niet wat er achter schuilt waarom ze een uitkering krijgen,en geloof me het is geen vetpot . En ik begrijp ook de woede van de mensen die naast de boot pissen met veel dingen .

  Reageren
  • Bbas

   @Kaatjuhhh

   zo is dat

   Reageren
 • MMaaike

  Wat een Bullshit praten een hoop mensen hier duidelijk geen flauw idee! Hoe het is om te leven van een uitkering en de eindjes niet of nauwelijks aan elkaar te kunnen knopen ik begrijp dat het vervelend is voor de werkende die er net boven zitten. Maar hey wij bepalen die domme regels niet dat doet de regering wij hebben er godzijdank recht op. En nee een uitkering is geen vetpot en mensen zitten er niet voor hun lol in, Mensen die werken denken altijd zo krom over mensen met een uitkering schijnbaar niet gunnen of jaloezie, zieken mensen zijn jullie !

  Reageren
  • SSamantha

   @Maaike

   Absoluut!!! De helft zit er in omdat ze het goed voor elkaaar hebben,,, en dan te zeggen het is geen vetpot? Dan moet je wel echt ballen hebben gezien uitkeringstrekkers letterlijk overal voor in aanmerking komen. En te zeggen er is geen werk hou op wat een bullshit. Handje op houden is veel makkelijker

   Reageren
   • MMasada

    @Samantha

    Zo zo…wat een aannames..
    Denk jij werkelijk dat je het “goed” voor elkaar hebt met een uitkering?
    Je moet je doodschamen jij met deze walgelijke opmerkingen.
    Ik gun jou dan ook hetzelfde als wat je anderen gunt.

    Reageren
 • HHenk

  Ik zit 25 euro tehoog persaandacht x12 300euro dus lopen 1000 mis.

  Reageren
 • NN.boudrali

  Ik betaal nu per maand €530 voor gas ligt Ik woon met mij vier kinderen

  Reageren
  • JJan

   @N.boudrali

   Zoveel gas?? Dan zijn ze nu toch wel aan koolmonoxide omgekomen?

   Reageren
 • AAnna

  Wat ik mis in heel veel verhalen hier van mensen met n minimum inkomen,is dat ze geen huursubsidie vermelden en zorgtoeslag en kwijtscheldingen van gemeentelijke heffingen.Als je dat bij het inkomen telt,hebben ze meer als mensen die er iets boven zitten.Ik klaag niet,want ik red me wel,bezuinig nu overal op!!

  Reageren
  • PPetra

   @Anna

   Dat is zo Anna, ik werk gewoon verdien loon ( ook niet ect een vetpot, maar val net overal buiten)
   Dus werken wordt hier echt niet gestimuleerd want als je steun krijgt heb je idd nog veel meer als iemand die werkt en echt alles de volle mep moet betalen,

   Reageren
  • YYvonne

   @Anna mijn inkomen ligt ook net boven de grens en pis ook naast de pot. Als alleenstaande is het zuinig leven geblazen en op de kleintjes letten….

   Reageren
  • BBea

   @Anna
   Het hele systeem klopt niet de werkende mens word gestraft

   Reageren
 • JJohanna

  Gewoon aanvragen dan zie je vanzelf wel of je het krijgt en hoeveel. Er staat ook bij netto inkomen +vakantiegeld. Ik heb het formulier eens bekeken en daar staat alleen netto inkomsten. Helemaal niets over vakantiegeld. Ik ga gewoon alles invullen en ik zie dan wel.

  Reageren
 • PPetra

  Ik doe mijn hele leven al zuinig met energie, dus hoefde niets aan te passen. Door de maatregelen zoals het verlagen van de energiebelasting, heb ik gewoon geld teruggekregen bij mijn eindafrekening.

  Reageren
 • EElsa

  De regering is gek geworden. Het werkende volk draagt te veel lasten. De “hand ophouders” worden door de tegemoetkomingen en toeslagen verwend en lui. Tijd om flink te schiften in geldelijke tegemoetkomingen. Afschaffen toeslagen en loonbelasting naar beneden. Dan kan iedereen die werkt zijn eigen energie rekening en/of isolatie betalen! Werken wordt beloont ipv niks doen!

  Reageren
  • CCarin

   @Elsa
   Wat negatief, niet iedereen kan werken en de meeste mensen willen best wel . Het is maar een kleine groep die er misbruik van maakt. De mensen die in de ioaw, aow, Wajong zitten moeten die dan daar onder lijden? Beetje kortzichtig vind je niet, wees blij met wat er wel is.

   Reageren
   • AAdri

    @Carin
    Er zijn veel die profiteren en geen zin hebben om te werken. Werkende mensen worden benadeeld.

    Reageren
   • SSamantha

    @Carin
    De
    Mensen in de Wajong zouden ze is aan het werk moeten zeggen. Om maaar alles een beperking te noemen en incapabel slaat nergens op. Daarnaast is het meer dan een beetje mensen dat ze hand op houd wel meer dan de helft. En lijden is al helemaal niet aan de orde wat ze al niet voor elkaar krijgen. Ze zijn lui en verwend.

    Reageren
  • IIVO

   @Elsa

   Iemand met een minimum inkomen wil niet zeggen dat het een uitkering betreft en handjes ophouders: die zijn erbij inderdaad. Maar scheer niet iedereen over deze kam.

   Reageren
  • JJan

   @Elsa
   Ik kan het niet laten om hier te reageren.
   Zielig doen en je dan af reageren op de zwakkere medemens?
   Denk je dat (de meeste van) die mensen niet;
   -Willen werken?
   -Een nuttige daginvulling en mede hierdoor (sociale) contacten buiten de deur willen?
   -Alleen sávonds in plaats van de hele dag het huis willen verwarmen met deze gasprijzen?
   -Hun eigen geld willen verdienen in plaats van, oa door jou weggezet worden als “de hand ophouders” ?

   Reageren
 • WW. Dullaard

  Wat mij erg tegenstaat is, dat er met zoveel verschillende maten wordt gemeten. Voorbeelden:
  In Schiedam heb je recht op de 1300 Euro bij n minimum inkomen van ongeveer 1400 Euro.
  In Breda en Amsterdam bij inkomen van 1640 Euro . In De Haag bij In inkomen van 1640 Euro ontvang je 1400 Euro! En in Utrecht ontvang je de 1300 Euro als je n minimum inkomen hebt van 1850 Euro. Dit vind ik toch wel schandalig en…discriminerend.

  Reageren
  • NNadal Donald 24 van Donald

   @W. Dullaard
   Google Chris van

   Reageren
  • MMar

   @W. Dullaard

   Heb je t dan over netto of brut

   Reageren
 • DDennis

  Ik vind het wel reëel dat men eet inkomensgrens stelt aan de tegemoetkomingen.
  Maar zoals velen hier al zeggen, er zou een omrekentool moeten zijn voor de mensen die net een beetje boven de grens zitten ook te compenseren.
  Alles naar rato, zit je 10 euro boven de grens haal dan 100 euro van de compensatie af, om maar even een voorbeeld te noemen.

  Ikzelf val ook buiten de boot, aangezien ik dit hele jaar al vanaf de prijsstijgingen extra ben gaan overwerken om ons hoofd boven water te houden.
  Met als gevolg ik volgend jaar weer een flinke naheffing kan verwachten van de belastingdienst.

  Ik vind het niet erg om te werken, maar hier in nederland is het het niet waard.

  De rekeningen rijzen de pan uit, met als gevolg dat ik extra ga werken om wat extra te verdienen om de kosten te kunnen blijven betalen, waardoor ik weer net boven de inkomensgrens zit, waardoor ik de extra tegemoetkoming misloop.
  Dit is typisch nederland, mensen die hard werken voor hun centen mogen op een houtje bijten, terwijl er heel veel alleen maar hun handje hoeven op te houden, en alles wordt ze kwijtgescholden/toegestopt.

  De samenleving wordt systematisch tegen elkaar op gezet met dit soort kortzichtigheid

  Reageren
  • CCarmen

   @Dennis
   Je hebt helemaal gelijk, werken loont niet meer…. Met uitkering ben je beter af… ongekend waar gaat dat heen in dit land

   Reageren
 • AAntoon Sandifort

  Ik woon gedwongen door omstandigheden in een sta caravan, een huis krijg ik pas over 7 a 8 jaar, ik ben 74 en die caravan is erg koud.
  We hebben hier een ringleiding van de camping propaan gas.
  Ik betaal meer dan 5 euro per kuub gas, maar ik krijg geen energie toeslag om dat het geen woonhuis is.
  Ik heb mijn levenlang de pleuris gewerkt en af gedragen .
  Ik wordt door mijn eigen volk gediscrimineerd.
  Nou ze mogen de hele Nederlandse politici in de brand steken.

  Reageren
  • SStruik

   Via Ter Apel ons land binnenkomen, heb je enkel rechten en nauwelijks plichten.

   Reageren
  • Eerika

   iemand woont op een camping en krijgt geen 2 x 190 energie kosten omdat je afneemt van de camping eigennaar krijgt hij dan die 2×190 euro is mijn vraag
   mvg erika

   Reageren
   • IIngrid

    @erika ja volgens kennissen die op de camping wonen krijgt de camping eigenaar wel 2x 190 euro.

    Reageren
 • LLisa

  Er wordt te veel verschil gemaakt een werk mensen worden gestraft
  Heb je kinderen thuis wonen krijg je het ook niet
  Zelfs geen huurtoeslag en zo
  Is toch jammer dat er zoveel verschil wordt gemaakt of ligt dat aan de kleur wat daar wordt het zo in de hand geduwd
  Iemand die in de ww zit heeft nog meer dan een werk mens want die krijgen alles voor elkaar terwijl zat werk is en worden door iedereen geholpen nee nl zit gek in elkaar ga iedereen gelijk behandelen en niet zo

  Reageren
  • LLaila

   @Lisa
   Ik ben het helemaal met u eens. Ik ben zelf van buitenlands komaf. Werk al de jaren dat ik in Nederland ben. Maar in aanmerking voor al dat soort dingen kom ik niet voor in aanmerking. Nou naast mijn aan weerszijden kant wonen 2 jonge Hollanders die het vertikt om te werken maar leven wel breed hoe is dit mogelijk. De gemeente kijk daar niet naar. Maar eisen wel dat alle buitenlanders moeten gaan werken ook al is het de straten gaan wegen of wc potten schoonmaken. Ondanks dat sommige mensen een baan hebben toch lijden deze onder de armoede want door alles (de volle mep) zelf maandelijks te moeten ophoesten. Eind van de maand hou je bijna niks over. Nederland is een rijk land en hoe door degene die werken moeten zoveel aan belasting afdragen en dat gaat in de zak van degene die weigeren om te werken of dat wat ze nu aan compensaties uit geven is onze zelf hard verdiende salaris wat we aan de belasting afdragen.

   Reageren
   • EElsa

    @Laila. Dit verhaal is een kopie van om gekeerde culturen. Wees trots dat jij niet, zoals de meeste van buitenlandse komaf je hand op houd bij de gemeente maar dat ook jij kunt bijdragen aan het levensonderhoud van de vele niet nederlanders!

    Reageren
 • RRene

  Nou hier in Groningen is het net zo erg zitten er net boven komen er niet voor in aanmerking.
  Vind het raar wij moeten alles betalen gemeente belastingen koelkast tv enz maar mensen met uitkering krijgen overal kwijtschelding voor kunnen 1keer per jaar iets uitzoeken op witgoed gebied kosten voor kinderen worden betaald en ga maar door. Gun iedereen alles maar laat andere mensen niet zakken compenseer dan mensen die iets hoger zitten met iets lager bedrag. Hoe krijg je haat onder elkaar

  Reageren
 • KKarim

  Ik vind het niet rechtvaardig dat iemand, alleenstand, een WIA uitkering van net iets boven 1300 per maand heeft en zit vast aan verschillende betalingsregelingen waardoor hij per maand minder overhoudt dan wat zelfs een minima overhoudt . Toch heeft hij geen recht op energietoeslag

  Reageren
  • AAmina

   @Karim
   Vind ik ook, het is niet eerlijk ik ben ook alleenstaande moeder verdien net paar tientjes meer dan 1300 euro en heb ook geen recht op een toeslag

   Reageren
 • Mmatje

  ik heb een weduwe uitkering.plus 315 pensioen van mijn overleden man.ben alleen.maar zit een paar tientjes te hoog?.pffff moeilijk verwarming staat hele jaar 15 graden.douche 1 keer per week.kook amper nog.zit in schuldsanering.lijkt wel oorlog voor mij.maar hou hoop.voor betere tijden.loop voedselbank.

  Reageren
 • AA kerlen

  Mijn man ik zijn getrouwd .hij woont klein woonzorgcentrum .ik betaal voor hem per 4weken tussen 1300.of1400 .en dat moet ik thuis ook nog alles betalen .er wordt alleen naar het totaal inkomen gekeken .ik kom nergens voor in aanmerking.

  Reageren
 • HHC Wessels

  Al sinds enige jaren geen bankafschriften meer alleen op mijn
  mobiel kan ik iedere maand zien, dat mijn AOW en mijn klein pensioentje is gestort, dus hoe ga ik het doorgeven?

  Reageren
  • SSk

   @HC Wessels
   Je bankafschriften kan je downloaden en uitprinten

   Reageren
   • TTheresia

    @Sk

    Niet je wel een printer beziten! Schandalig hoe dit allemaal gaat!

    Reageren
  • MMiranda

   @HC Wessels

   U kunt naar bv een wijkcentrum of telefoonwinkel….of naar een bekende van u….dan kunnen de bankafschriften van u uitgeprint worden. Ik hoop dat het u lukt

   Groetjes Miranda

   Reageren
  • JJannie

   @HC Wessels bankafschriften opvragen bij je bank

   Reageren
   • LLaila

    @Jannie

    Een paar jaren geleden was het al € 5,00 per afschrift. Het zal nu wel weer duurder zijn. @HC Wessels. Bij de uitkering instanties hebben ze computers staan daar kunt een medewerker dat voor u doen. Ook al is het op u telefoon. U hebt een contact persoon deze kan het naar haar e-mail laten versturen of u downloadt het zelf op u mobiel en deze e-mail.

    Reageren
  • AAb

   @HC Wessels

   In Bibliotheek kan je je bankafschriften uitprinten,of bij de gemeente kunnen ze ook helpen om iets uit te printen.

   Succes!
   met vriendelijke groeten,

   Ab

   Reageren
  • LLaila

   @HC Wessels

   Een paar jaren geleden was het al € 5,00 per afschrift. Het zal nu wel weer duurder zijn. Bij de uitkering instanties hebben ze computers staan daar kunt een medewerker dat voor u doen. Ook al is het op u telefoon. U hebt een contact persoon deze kan het naar haar e-mail laten versturen of u downloadt het zelf op u mobiel en deze e-mail.

   Reageren
 • SStefania

  Hoi ben.stefania will weten waanneer ik.1.300 euro krijg

  Reageren
 • JJ.KLEIJN-HENDRIKS

  Ook in Deventer is de GRENS 120%
  Helaas komen er heeeel veel mensen niet aanmerking omdat ze b.v zoals ik 40 €
  er boven zitten.Je kunt wel ADVIES krijgen hoe je kunt bezuinigen.

  Reageren
  • HHuilie

   @J.KLEIJN-HENDRIKS dan zit je er dus geen 40 boven maar meer…….die grens moet ergens getrokken worden. Zet je hem op 2500 dan janken diegenen weer die 2510 verdienen.

   Reageren
 • MMaria

  Ik ben alleenstaand en gepensioneerd.
  Heb sinds januari al hoge energie kosten omdat mijn contract toen was afgelopen en geen contact meer was af te sluiten.mijn maandinkomen is 12 euro boven de grens voor de energietoeslag.
  Dus balen, maar is voor mij en vele anderen geen toeslag?

  Reageren
 • HHaagseboy

  Ik woon in Den Haag, en had al een eenmalige 900 euro energietoeslag gekregen. En zit zelf op Wajong uitkering. En ikzelf leef van 950 euro per maand mijn energiekosten zijn rond 100 euro pm. Huurhuis al op 525 euro. Dus ik zit aan het einde van het maand vaak krap rond 15 euro. In vergeleken met vorig jaar zat ik dan op rond 150 euro per maand. Denk aan boodschappen en cadeautje kopen voor de jarige kinderen in mijn familie. Hou ik genoeg over. Niet dit jaar. Waarom val ik niet daaronder om in aanmerking te komen voor een eenmalige uitkering van energietoeslag van 1300 euro? ‍♂️

  Reageren
  • RRita

   @Haagseboy,
   Als je de 900 euro al hebt gekregen dan krijg je de rest automatisch. Dat heeft mijn zoon, die wajong heeft, ook gekregen. Zie jouw bankafschriften.

   Reageren
   • HHaagseboy

    @Rita

    Hoi ik heb even nagekeken, maar niks er is niks bijgeschreven op me rek. Miss moet ik dan maar even rondbellen?

    Dank je wel voor je reactie en je hulp.

    Reageren
    • LLaila

     @Haagseboy

     Komt nog. Geduld

     Reageren
     • SSigrid Harbers

      @Laila
      Ik heb een Wajong uitkering waarbij ik parttime werkte ik werd gekort door de uwv daar houd de gemeente absoluut geen rekening mee ik had een totaal bedrag van uwv en werk een bedrag van €1200 misschien net €1300 euro de zorg en huurtoeslag werd verminderd in principe ga ik er gewoon op achteruit ipv op voor uit nu loop.ik al een tijdje met de gemeente te vechten om die energie toeslag terwijl een koppel op bijstands niveau op ,€1700 blijken te zitten #hoezooneerljjk mensen die werken of het nou full of partime is worden gewoon kei hard gestraft

      Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.