Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Zo krijg jij de energiecompensatie (van € 380) op je rekening

Om huishoudens nog dit jaar te compenseren voor de hoge energiekosten, krijgt iedereen een korting op de energierekening. Het gaat om een bedrag van 190 euro per energieaansluiting in zowel november als december. Dit komt neer op in totaal 380 euro.

Toch is de communicatie vanuit energieleveranciers ondermaats, want is het is niet duidelijk hoe en wanneer de energiecompensatie wordt gerealiseerd. Dat komt vooral omdat de overheid zo laat is met het aankondigen van de steunmaatregel. Huishoudens weten dus nog niet waar ze precies aan toe zijn.

Hoe zit het nou?

We geven antwoord op de 4 meest gestelde vragen:

1. Hoe wordt de energiecompensatie uitgekeerd?

Ieder energiebedrijf krijgt per aansluiting 380 euro (twee keer 190 euro) van de overheid om huishoudens te compenseren.

Dit geld kan op verschillende manieren worden ingezet:

 • 190 euro per maand aan je over te maken
 • 190 euro (2 keer) te verrekenen met je energienota in november en december
 • Het aflossen van een betalingsachterstand/openstaande rekening
 • Het bedrag aan je over te maken zodra je contract wordt beëindigd

Je energieleverancier moet zo snel mogelijk laten weten hoe je de compensatie krijgt. Je hebt hier dus zelf geen invloed op.

De compensatie is overigens niet hetzelfde als de energietoeslag. De toeslag bedraagt namelijk eenmalig 1300 euro en is nog maar enkele maanden aan te vragen.

Wat doen de grote energieleveranciers?

Zo keren de grote energieleveranciers de 190 euro per maand uit:

 • Essent: de 190 euro aan tegemoetkoming wordt verrekend met je termijnbedrag. Dit gebeurt naar verwachting op 15 november en 15 december.
 • Eneco: de 190 euro wordt medio november en december gestort op je betaalrekening.
 • Vattenfall: stelt beide bedragen van 190 euro aan klanten uit te keren op hun bankrekening (of te verrekenen als er een rekening openstaat).
 • Greenchoice: de compensatie wordt verrekend als korting op je energierekening (voorschotbedrag).
 • Engie: klanten krijgen het bedrag van 190 euro in de 4e week van de maand overgemaakt naar het bekende rekeningnummer.

Tip: Op Energievergelijk.nl vind je precies per leverancier hoe en wanneer de energiecompensatie wordt uitgekeerd.

Stel dat de energiecompensatie wordt gebruikt als compensatie voor je termijnbedrag en deze 256 euro bedraagt. Dan betaal je voor de maanden november en december dus maar 66 euro.

En stel dat je voorschot op 130 euro per maand ligt. Dan krijg je dus nog 60 euro op je rekening gestort van je energiebedrijf.

Goed te weten: de 380 euro korting is slechts één van de zeven steunmaatregelen die het kabinet inzet om de energierekening te dempen. De overige zes vind je hier terug.

2. Wanneer krijg ik de korting uitgekeerd?

Wanneer je de eindejaarskorting krijgt uitgekeerd, is hoogstwaarschijnlijk afhankelijk van de dag waarop de energieleverancier normaal gesproken het voorschotbedrag incasseert.

Stel dat je op zevende dag van de maand het termijnbedrag betaalt. Dan ligt het voor de hand dat de korting op 7 november en 7 december wordt verrekend.

Je hoeft je niet apart ergens aan te melden om voor de energiecompensatie in aanmerking te komen, maar trek wel aan de bel als je eind december nog geen compensatie hebt ontvangen.

Bart Koenraadt (energie-expert)

Wie keert uit?

Je krijgt de tegemoetkoming uitgekeerd van de energieleverancier waar je de eerste dag van de betreffende maand een energiecontract had.

Stel, je stapt per 20 november over naar een andere energiemaatschappij. Dan krijg je voor de maand november de tegemoetkoming van je oude leverancier en voor december van het bedrijf waar je naartoe bent geswitcht.

Benieuwd of je goedkoper uit kan zijn bij een andere leverancier? Check het eenvoudig hier.

3. Kom ik altijd in aanmerking voor de compensatie?

Ja, in principe heeft ieder huishouden met een eigen elektriciteits- en/of gasaansluiting (kleinverbruik) recht op de energiecompensatie van 190 euro per maand. Zelfs als je een voordelig vast contract hebt of als je maandelijkse energielasten minder dan 190 euro zijn, wordt je dus gecompenseerd voor het volledige bedrag.

Weigeren?

Je kunt het geld niet weigeren, omdat leveranciers verplicht zijn om de korting door te geven. Wel wordt op sociale media opgeroepen om het bedrag van 380 euro te doneren als je dit niet hard nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan mensen in nood of aan de voedselbank.

Het geld weggeven als je er warmpjes bij zit, is nobel, maar niet verplicht. Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met stijgende energieprijzen. De korting is dan ook voor heel veel Nederlanders een welkome compensatie.

Bart Koenraadt (energie-expert)

4. Wat als ik een gedeelde aansluiting heb?

De grootste zorgen leven bij huishoudens met een gedeelde gasaansluiting, bijvoorbeeld in flats en appartementencomplexen met meerdere wooneenheden.

Hebben zij ook recht op de energiecompensatie?

Als we teksten van de overheid volgen, komt de korting alleen ten goede bij een kleinverbruiksaansluiting. In het geval dat er meerdere huishoudens op één grote aansluiting zitten, wordt er dus geen tegemoetkoming verrekend. Hier kan bijvoorbeeld sprake zijn bij een collectief energiecontract.

Er wordt nog wel naar een oplossing gezocht om huishoudens met een gedeelde aansluiting te laten profiteren van het prijsplafond. Een motie daarover is inmiddels aangenomen.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

416 reacties

 • CCarolien

  Is die 2x 190 euro compensatie ook te zien op je eindafrekening?
  Kun je dat ergens terug zien daarop?

  Reageren
 • MMonique

  Wij krijgen geen compensatie omdat wij geen (eigen) energie leverancier hebben maar alleen gas afnemen.
  Dat vindt ik heel bijzonder want volgens mij staat er; energie en/of gas.
  Kan iemand mij hier meer over vertellen?

  Reageren
 • EE.Bosma

  Ook wij krijgen over de maand november geen €190, omdat volgens Budget Energie door de gemeente is doorgegeven dat ons adres een bedrijfspand zou zijn! Hierover 2 keer gebeld en het antwoord is doodgewoon dat het te laat is voor november, maar dat men het n.a.v. ons telefoontje het heeft uitgezocht en wij in december wel in aanmerking komen voor energie compensatie. De regering betaald niet achteraf zo wordt ons voor gehouden. Maar volgens ons heeft iedere energie leverancier de plicht te zorgen dat iedereen die ervoor in aanmerking komt de energie compensatie waar hij/zij recht op heeft ook krijgt. Wij hebben een aangetekende brief naar Budget Energie gestuurd waarin we gesteld hebben dat zij de plicht hebben te betalen en als er niet binnen een week €190 op onze rekening staat de brief doorgestuurd wordt naar kranten, consuwijzer, kassa en radar. Ik zou niet weten wat we er verder nog aan kunnen doen?

  Reageren
 • JJL Bakkers

  Wij wonen op een recreatiepark met een eigen meter vwb gas en elektriciteit. Onze eigenaar heeft echter heeft een contract voor groot verbruik. Hij levert dus elektriciteit door. Bovendien gebruiken Wij geen aardgas, maar propaan. Nogmaals we hebben een eigen meter. Komen wij in aanmerking voor teruggave?

  Reageren
 • BBabette Boon

  Greenchoice heeft mijn termijn bedrag erg hoog ingeschat (268) en je kan niet verder dan naar 219 bijstellen. Heel irritant. 219 euro minus 190 compensatie is 29 euro wat er afgeschreven wordt. Ik heb in nov 150 euro verbruikt dus heb ik nog recht op 40 euro + mijn al afgeschreven 29 euro. Maar hoe krijg ik die dan?

  Reageren
 • MM van Dijk

  Hallo , wij wonen 20 jaar nu in ons koophuis. We gebben geen 190 euro gekregen . Al onze buren wel. Nu verteld Eneco aan ons dat we in dit huis geen verblijfsfunctie hebben. We hebben geen eigen bedrijf en nooit gehad. En we zijn 4 jaar met pensioen. We hadden het net zo hard nodig . Want we moesten veel gaan betalen.. we snappen er niets van ook onze gemeente niet . Want we betalen onroerend goed riool recht enz. Nu gaan ze het uitzoeken bij Eneco. Maar het vertrouwen is weg. We voelen ons erg benadeeld . En hebben zware hoofdpijn er van .

  Reageren
  • AAlbert

   @M van Dijk

   Beste,
   Met dit probleem zitten wij ook, nog steeds geen 190 euro ontvangen, ook wij staan bij Eneco,als geen verblijfsfunctie, ik wist niet eens dat dit bestond, ik ging ervan uit dat als je maandelijks je premies betaald en een toon laat aansluiten, dat het wel goed komt.
   Zelfs bij het aansluiten ( telefonisch gedaan is ons hier niets over verteld ), ik heb de afgelopen jaarnota’s bekeken, want als je wel met verblijfsfunctie staat ingeschreven heb je ook recht op vermindering energiebelasting , bij mijn staat dat op 0,00, kwam ik eergisteren achter, ik heb het bij Eneco neergelegd, en die zijn het nu aan het bekijken. Ben benieuwd.

   Wat ik niet snap, ook ik woon hier al ruim 20 jaar ben 1x 3 jaar overgestapt , en terug gegaan naar Eneco, mijn allereerste jaren bij Eneco was ik wel bij Eneco ingeschreven met verblijfsfunctie, toe 3 jaar naar een ander overgestapt , daarna weer terug naar Eneco en je hebt ineens geen verblijfsfunctie,

   Reageren
  • Ssusanne

   @M van Dijk
   Bij mij inderdaad ook, ik heb in november geen 190 euro gekregen en blijkt dat budgetenergie verblijfsfunctie niet op wonen heeft, zou bij de gemeente Tilburg fout zijn ingevoerd? Ik heb Vereniging eigen huis gebeld en die vinden het ook heel vreemd.

   Reageren
 • OOude Geerdink

  Hoe kun je in aanmerking komen voor compensatie als je een woning met inwoning hebt?

  Reageren
 • TTom

  Hoe zit het nou als je stadsverwarming hebt bij Vattenfall en je elektriciteit bij Greenchoice. Ik heb al bevestiging van Greenchoice dat zij gaan compenseren maar wat gaat Vattenfall doen? En wat gaan die doen als zij erachter komen dat Greenchoice (of welke energiebedrijf dan ook) al heeft gecompenseerd?

  Reageren
 • MMinal

  Wat als je je voorschot maandelijks automatisch betaalt? Hoe wordt die 190 euro dan verrekend?

  Reageren
  • AAmanda

   @Minal

   Dit wil ik ook graag weten.

   Reageren
 • AAgeeth

  Greenchoice heeft nu eigenstandig het termijn bedrag verhoogd naar € 462 en daar € 190 vanaf getrokken en we betalen nu dus € 272. Dit terwijl ik het termijnbedrag had verlaagd naar € 250 omdat het verbruik heel veel minder is dan vorig jaar.
  Dit kan toch niet zomaar?

  Reageren
 • WWil H

  Kun U eens kijken naar mijn onderstaande beredenering en hierop een reactie geven.
  Mijn energieleverancier is Greenchoice.
  Deze hebben besloten om de tegemoetkoming van €190 in het voorschotbedrag in mindering te brengen.
  Naar mijn mening geeft dit een onjuist resultaat zie hieronder mijn beredenering.
  Voor het gemak ga ik hier uit van een jaarnota.
  Voorschot te hoog.
  Voorschot bedrag is €400 x 12 = €4800 – 2 x €190 = €4420.
  Verbruik is voor €4000 restitutie is dan €420.
  Zonder tegemoetkoming €4800 minus verbruik van €4000 dan zou de restitutie €800 zijn.

  Voorschot te laag.
  Voorschot bedrag is €400 x 12 = €4800 – 2 x €190 = €4420.
  Verbruik is voor €5400 dus €980 te weinig betaald.
  Zonder tegemoetkoming zou het te weinig betaalde bedrag €600 zijn.

  Waar blijft de tegemoetkoming van €380 niet in de energie kosten ????????

  Reageren
  • Ttom

   @Wil H je moet m niet aftrekken maar erbij optellen…

   Reageren
  • HHn

   @Wil H. Zo zat ik ook te denken. Wij betalen als voorschot 300 per maand, en de komende 2 maanden wordt er dus 110 euro afgeschreven. Dat “ ziet” de energiemaatschappij als dat je te weinig betaald hebt deze maanden en dit “ tekort” wordt verrekend op je jaarafrekening. Was het anders geweest als ze gewoon 300 euro hadden afgeschreven en 190 euro hadden bijgeschreven op mijn rekening ? Dan staat er in iedergeval op de jaarafrekening dat ik iedere maand 300 euro als voorschot heb betaald. Of redeneer ik nu niet goed?Hoor graag of deze beredenering klopt.

   Reageren
   • DD

    @Hn ja dat vraag ik me dus ook af

    Reageren
  • LLo

   @Wil H bij mij exact dit bij greenchoice. Op mijn eindafrekening hebben ze de 380 euro mooi weer teruggepakt.

   Reageren
   • SSR

    @Lo

    Hier bij MEGA hetzelfde,
    Heb je hier al een antwoord op gehad ?
    Of ben je die premie terug kwijt aan de leverancier en betalen we achteraf nog eens via de belastingen de premie dubbel terug.

    Reageren
 • BBertens

  Ik heb via Greenchoice nog steeds niets gehoord over de eerdere compensatie van €400.
  Mijn broer bijv heeft deze 2 mnd geleden al gestort gekregen.
  Gaat dit op een andere manier misschien? De €190 van nov zie ik wel terug op het overzicht.

  Reageren
 • RRichard

  Hoe zit het als je je energie all in betaald bij de huur maar je weet niet wat voor energy bedrijf de huurbaas heb ?

  Reageren
 • SSaskia

  Kan iemand mij vertellen hoe het zit als je op een vakantie park woont ( al 12 jaar)heb een eigen contract met Engie voor me gas en elektra wordt betaald aan het park, heb ik dan evengoed recht op die €380?

  Reageren
  • LLonneke

   @Saskia, wij wonen ook op een vakantie/bungalow park. Ben er benieuwd naar het antwoord.

   Reageren
   • MMoon

    @Lonneke je moet daar dat is het beste (ff op Google zoeken) een bedrijf voor hebben die dat doet.Het is namelijk heel veel papier werk wat je moet doen en neemt vier tot zes maanden in beslag.
    En de parkeigenaar moet ook medewerking geven, maar je hebt zeker recht op energie belasting teruggave.
    Deze bedrijven kunnen het tot vijf jaar nog terug vragen

    Reageren
 • EELBI

  Ik ben net naar mijn eerste woning verhuist.
  Hiervoor woonde ik bij mijn ouders en had ik dus geen contract met een energieleverancier.

  Kan ik nu last-minute op 1 november een variabel energiecontract afsluiten zodat ik recht heb op de energiecompensatie van 190 euro per maand?

  Reageren
 • MMakker T

  Vanaf 31 oktober heb ik aansluiting en contract in ons nieuwe huis, de oude woning is verkocht per 5 december. Gas en elektra contract loopt daar tot 5 -12. Krijgen we 4x €190 compensatie?

  Reageren
 • MMarjon van der Steen

  Op de website van Eneco staat dat je de tegemoetkoming van hen krijgt als je stroom & gas afnemer bent. Ik krijg gas van Eneco en elektra van een andere leverancier.
  Ik kan mij niet voorstellen dat mijn elektra leverancier mij 2×190 gaat betalen, terwijl mijn termijnbedrag bij hen 42 pm is?
  Gas van Eneco daarentegen kost mij 392 pm.
  Hoe zit dit?

  Reageren
  • PPascal

   @Marjon van der Steen
   De vergoeding wordt altijd gegeven door de leverancier van je electrisch. Ook als je gas via een andere leverancier is

   Reageren
  • SSjaak

   @Marjon van der Steen
   De overheid geeft je dit geld via de elektra leverancier. Dus de elektra leverancier betaald dit niet zelf, is alleen een doorgeefluik voor dit geld.

   Reageren
 • RRemco

  En hoe zit het als je 2 leveranciers hebt? Ik krijg warmte van Eneco en stroom van Oxxio…

  Reageren
  • LLucienne

   @Remco
   juist ik heb exact hetzelfde. Eneco voor stadsverwarming en Essent voor elektra. Krijg je dan ook 2x €190 via 1 van hun uitgekeerd of helemaal niets? Is mij echt niet duidelijk.

   Reageren
  • CCarolien

   @Remco
   Oxxio betaald de korting in de 2e helft van november en december aan je uit. Die informatie is te vinden op oxxio.nl/klantenservice.

   Reageren
 • GGijbels

  Ik ben aangesloten bij luminus. Die staan niet op de lijst hier. Hoe doen hun dan die premie uitkeren?

  Reageren
  • SSjaak

   @Gijbels
   Volgens mij is dit een Belgische leverancier. Woon je in België?
   Deze compensatie geldt in Nederland.

   Reageren
 • RRuud Versteege

  Ik betaal een voorschot aan Greenchoice 200€ per maand. Maar ik verbruik rond de 50€. Hoe werkt de compensatie dan? Ik kom hier geen voorbeeld van tegen. Of misschien begrijp ik het niet goed.

  Reageren
  • HHendrik

   @Ruud Versteege

   Heb GELUKKIG vast contract maar krijg ik die vergoeding ook?

   Reageren
  • AAshley Haverkamp

   @Ruud Versteege

   Dan betaal je straks 2 maanden maar €10,-

   Reageren
  • MMarco

   @Ruud Versteege: dit puzzelt ons ook, zelfde situatie, ook Greenchoice. Zo krijgen we een koekje van ons eigen geld lijkt het, namelijk een € 380 lagere teruggaaf van ons teveel betaalde voorschot. We leggen dit nu bij de Klantenservice van Greenchoice en bij de ACM voor.

   Reageren
   • SSjaak

    @Marco
    Je krijgt dit geld van de overheid via de elektraleverancier.
    Deze verrekent dit met je voorschot.
    Dus betaal je nu 200,- dan wordt dit 2 maanden 10,-
    (Dit is hetzelfde als dat ze jou 190 euro geven en jij betaald je voorschot van 200,-)
    Op je jaarafrekening zal de 200,- staan en een extra regel energiecompensatie -380,-
    (net als er ook teruggave energiebelasting wordt vermeld, zie laatste jaarafrekening die je ooit hebt ontvangen).

    Echter hoe het bij greenchoice gaat als je nu minder dan 190 euro voorschot hebt staat niet op de website. Of je krijgt dit geld deze twee maanden, of pas bij je jaarrekening.

    Reageren
    • JJan

     @Sjaak jij schrijft, dat er €380 op de jaarrekening in mindering wordt gebracht, (wat de juiste gang van zaken miet zijn), maar dat vermeldt Greenchoice er niet bij!
     Ik ben bezig om van hen de bevestiging te krijgen, dat het zo zal gebeuren, maar tot dusverre heb ik die nog niet gekregen. Dit is iets om scherp op te zijn.

     Reageren
   • SSjaak

    @Marco
    Website greenchoice

    Verrekening termijnbedrag
    De Energiekorting overheid (CEK22) is een compensatie voor je energierekening en wordt daarom verrekend met je termijnbedrag in november en december. Is je termijnbedrag lager dan 190 euro? Dan wordt het resterende bedrag op je rekening gestort in de maanden november en december.

    Reageren
  • JJolanda

   @Ruud Versteege
   Ja dat vraag ik mezelf dus ook af ,ik betaal veeel meer dan ik verbruik ,,als ze dat geld van mijn voorschot zouden afhalen dan betaal ik het dus eigenlijk zelf , mijn eindafrekening teruggaaf is dan 380 minder ,dan halen ze het dus van mijn spaarpotje af ??

   Reageren
   • SSjaak

    @Jolanda
    Niet zo slim om je (te veel betaalde) voorschot te zien als een spaarpotje.
    Gaat de energieleverancier failliet dam ben je je spaarpotje kwijt.

    Reageren
 • LL.Hoffmans

  Als je blokverwarming heb maak je toch ook energie kosten elke maand. Waarom de mensen die dit hebben niet november en december de €190 overmaken op de rekening.
  Of informeren welk energiebedrijf hier over gaat en daar ook hetzelfde doen als bij gewone woningen. Ik zie hier geen problemen in.

  Reageren
  • SSjaak

   @L.Hoffmans
   Je krijgt dit via de stroom leverancier.

   Reageren
 • JJan

  Energiekorting van 380,- krijg je niet als je geen eigen elektra aansluiting en contract hebt, omdat je bijvoorbeeld een tussenmeter hebt. Ook al heb je een eigen contract voor gas!! Alles gaat via het elektracontract. Dus het verhaal dat alle huishoudens of iedereen compensatie krijgt klopt niet.

  Reageren
  • HHans

   @Jan

   Dat klopt (vrees ik) Mijn bejaarde moeder heeft hier ook last van. Ze betaalt zich scheel, maar krijgt geen energie compensatie omdat ze verplicht haar stroomverbruik aan haar huisbaas te betalen (ze heeft wel een eigen meter, maar moet verplicht gebruik maken van de stroom geleverd door de verhuurder van het appartementencomplex). Heel vreemd. Is mijn moeder dan geen normaal “huishouden”? Heeft zij geen hoge energiekosten? Waarom een bewoner van een villa met zwembad in het gooi wel compenseren maar een armlastige bejaarde niet? En waarom uitkeren via electriciteit, terwijl de kern van het probleem bij gas zit (electriciteitsprijs is hiervan een afgeleide). Dit is echt heel verkeerd geregeld. Je compenseert toch ook niet via de hondenbelasting “omdat dat makkelijker uitvoerbaar is”? Energie is energie. Alle gas is energie. Alle electra is energie. Maar niet alle energie is alleen electra. Noem het dan “Stroomcompensatie”! Aan overheid: behandel alle Nederlanders gelijkwaardig en maak geen onderscheid omdat jullie kennelijk incapabel zijn in de uitvoering!

   Reageren
 • LLeo

  Allemaal dikke zever zooals de water matshapijen heb dit jaar maar 2 cub verbruikt voor heen 29 cub en moet nu per termijn meer betalen echt een schande die pitpa water maatschapij

  Reageren
  • SSjaak

   @Leo
   Het termijnbedrag die je nu betaald is gebaseerd op wat je vorig jaar verbruikte. Men gaat er van uit dat je ongeveer evenveel zal verbruiken. Verbruik je nu minder dan krijg je dat bij de jaarafrekening (nadat je de meterstand hebt doorgegeven) terug.

   Reageren
 • SSuzan

  Hoi ik zit nog te wachten. Op die 500 euro wanneer wordt die overgemaakt,

  Reageren
  • EEsther

   @Suzan dat gaat via de gemeente. En, wijze raad, ga het daar navragen. Mijn gemeente doet niks als er geen vragen van inwoners zijn.

   Reageren
  • Llou

   @Suzan
   Oo ik zit daar nog op te wachten.Men is heel erg goed geworden om klanten telefonisch aan het lijntje te houden,maar ik heb nu van goed bronnen vernomen dat het in december wordt uitgekeerd…(dat wil zeggen, als ze niet 1 dag van te voren weer een ov andere K.smoes gaan op hangen),Groetje Lou

   Reageren
 • WWil

  Wat ik onverstelbaar vindt dat er alleen maar gesproken wordt over minima,maar wij dan als hard werkende mensen ,elke dag vroeg er uit,en dat we allebei werken doen we puur en alleen om net iets extra te kunnen doen,Het telt voor iedereen ,het leven wordt gewoon schrikbarend duur

  Reageren
  • TThomas

   @Wil

   Minima moeten ook hard werken hoor en dan nog niet genoeg hebben voor een maand eten.
   Dacht U dat wij niets doen en luieren?

   Reageren
   • JJantsje

    @ThomasMet die minima zal de uikeringstrekkers wel bedoeld wel bedoel worden….

    Reageren
  • AAnita

   @Wil ikben het helemaal met je eens. Wij hebben een goed inkomen maar de extra dingen worden ook steeds minder, wij hebben nergens recht op.

   Reageren
   • RRia

    Ria waarom kryg ik niks ik ik heb blok verwarming ze zeggen dat wy niks kryg ik ben alleen heb aow verder is ik betaal elke maand 150 euro ik kreeg elke jaar zo 11 honderd terug wat kryg ik dit jaar terug of me eind af rekening

    Reageren
    • SSjaak

     @Ria
     De energiecompensatie gaat via de stroomleverancier.
     Als je daar wel een eigen aansluiting voor hebt krijg je deze 380,-.

     Reageren
  • SSjaak

   @Wil
   Iedereen krijgt die 380,-.
   Het energieplafond geld ook voor iedereen.

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.