Waar ben je naar op zoek?

NextEnergy

Plus- en minpunten

 • Energie tegen inkoopprijs
 • Dagelijks opzegbaar
 • Vast termijnbedrag
 • Snel contact via de chat
 • Slimme meter verplicht

Over NextEnergy

NextEnergy werd in 2022 opgericht. Het energiebedrijf werkt anders dan de meeste andere energieleveranciers.

Energie teken inkoopprijs

Bij Next Energy krijg je stroom en gas geleverd tegen inkoopprijzen. Dat betekent dat het kWh-tarief per uur aanzienlijk kan verschillen. Het gastarief (per m3) verschilt dagelijks. Prijzen laten zich beïnvloeden door de marktprijzen.

Tijdelijke actie

Bij afsluiten van een nieuw dynamisch energiecontract bij Next Energy ontvang je eenmalig 50 euro korting

Wat energie op de groothandelsmarkt kost, wordt direct aan jou doorberekend. Het voordeel hiervan is dat je jouw energieverbruik kunt afstemmen op de dynamische prijs. Je laadt bijvoorbeeld je elektrische auto alleen op in de uren dat stroom het meest goedkoop is.

Slim energie gebruiken

In de uren dat stroom of gas duur is, probeer je jouw verbruik juist te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door de verwarming lager te zetten en elektrische apparaten niet te gebruiken. Zo bespaar je op je energierekening.

Verdienmodel

Voor stroom en gas betaal je vaste abonnementskosten van 5,99 euro per maand per aansluiting.

Kan het goedkoper?

1.074 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van NextEnergy?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • BBeebz – 12 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Voor de zoveelste keer weer afgescheept. Blijkbaar is het genoeg dat klanten betalen en in het systeem staan. Personeel is niet goed op de hoogte. Er worden geen logs in het systeem aangemaakt, dus alle contacten die er geweest zijn zijn verloren. Men belooft vanalles maar komt het niet na. Teamleiders zijn niet aanwezig op de vloer zodat het personeel problemen kan aangeven en zo wordt er dus ook niks opgelost intern. Op de website staan mooie verhalen maar wordt ook niks toegevoegd. Hoor al weken hetzelfde verhaal. Het zou worden overgeboekt, problemen met terugbetalingen want dat zijn ze niet gewend. Mensen in kwestie die wel iets zouden kunnen oplossen niet aanwezig. Mails worden niet goed gelezen en verdwijnen in het systeem. Iedere keer een ander antwoord. Wanneer word ik een keer teruggebeld en wordt de compensatie van november overgemaakt?

  Reageren
  • NNextEnergy – 12 december 2022

   Beste @Beebz
   Deze naam kunnen we niet in het systeem terugvinden. Zou je contact op willen nemen met de klantenservice? Deze is op het moment het best te bereiken via de chat.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • JJacqueline – 16 december 2022

   Hallo zit sinds kort bij Nextenergie. Moet ff wennen aan alle info. Sommige dingen zie ik niet? Zoals mijn verbruik? Zie dat van de dag zelf. Hoewel ik wel verbruik ziet staan. Maar zie verder niets? En ik kan ook niets vinden, van mijn 2 e compensatie 190,- wat bij mijn oude Energie leverancier wel liet zien? Snap dat het het voor iedereen ingewikkeld is. Maar voor een Energie Leverancier verwacht je toch dat alles goed duidelijk en overzichtelijk moet zijn. Dus ook zo wie zo klantenservice zowel whatsapp. Want in mijn inlog app zie ik geen? App nog geen telefoon nummer. Dus dat is wel onduidelijk. Moet daarvoor helemaal naar mijn Emailadres dan zien hoe ik me hier aangemeld heb. Tip: Al vorens ik iets zou opstarten. Doe je dit niet eventjes tussendoor. Voor de rest ben ik wel tevreden. Vriendelijk groet.

   Reageren
   • NNextEnergy – 16 december 2022

    Beste @Jacqueline
    Zou je even contact willen opnemen met onze klantenservice? Je verbruik zou zichtbaar moeten zijn in de app. Op onze pagina zie je ook verschillende manieren om in contact te komen. Via de chat zijn we op het moment het best bereikbaar.

    Vriendelijke groet,
    NextEnergy ServiceTeam

    Reageren
 • HHannes – 12 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overgang naar Nextenergie verliep prima, alles op tijd gekregen, inlog voor de app zoals vermeld in de mail, alles verliep eenvoudig.
  Dit is nu mijn tweede maand dat ik afneem via Nextenergie, ik zou graag wat meer duidelijkheid in de app willen zien qua prijzen, dus alle bedragen incl kosten en btw, aangezien dit bij andere energie leveranciers mogelijk is lijkt mij dat dit hier ook mogelijk moet zijn.
  Ik zie ook dat de vergoeding van €4.50 per product gestegen is naar €5.00.
  Pas dit dan ook overal op jullie site aan, want als ik op de site naar beneden scroll zie ik nog het oude bedrag van €4.50 staan, dit komt wel een beetje “amateuristisch” over…

  Reageren
  • NNextEnergy – 12 december 2022

   Beste @Hannes
   De app is steeds in ontwikkeling. De inclusief prijzen hebben een hoge prioriteit en worden opgepakt. Fijn dat de overgang soepel is verlopen en dank voor de mooie review.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • FFrank – 11 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hallo Nextenergy,

  Wanneer komt er een maandoverzicht in de app of per mail incl btw en alle heffingen, kortingen kosten etc voor gas en voor stroom. Ik heb dit echt nodig. Frank energie heeft dit wel. Graag een concrete datum. Dank jullie wel.

  Reageren
  • JJohn – 12 december 2022

   @Frank
   Ik heb dezelfde vraag als Frank. Het zou inderdaad heel fijn en veel overzichtelijker zijn als de app het verbruik aangeeft met de totaal prijs voor zowel gas als electra. Dus inclusief Btw en overige kosten. Nu blijft het helaas gissen waar het verbruik uiteindelijk financieel op uitkomt. Graag reactie van Next Energy. Alvast dank!

   Reageren
   • HHannes – 12 december 2022

    @John, @Frank,
    Ik sluit mij volledig aan bij jullie.
    Iedereen wil graag weten wat hij per M3 of Kw/h betaald incl alles, en niet de inkoopprijs…

    Reageren
    • NNextEnergy – 12 december 2022

     Beste @Frank, @John, @Hannes
     De app is continu in ontwikkeling. De prijzen hebben een hoge prioriteit. De verwerking van het energieplafond is natuurlijk ook erg belangrijk. Specifieke vragen kunnen jullie het best via de chat van NextEnergy stellen. Deze website is namelijk geen officieel NextEnergy kanaal.

     Vriendelijke groet,
     NextEnergy ServiceTeam

     Reageren
     • MMitchell – 21 december 2022

      @NextEnergy ik heb ook deze vraag meermaals gesteld. Ik wil gewoon exact weten hoeveel kosten ik in een maand heb gemaakt incl. alle bijbehorende kosten. Via de chat al 3x gevraagd maar ik krijg geen reactie.

      Reageren
 • AAndries – 10 december 2022

  Service

  Algemeen

  Na aanmelding kreeg ik binnen het half uur een waarborg rekening van €750 i.v.m. kredietwaardigheid. Uit navraag bij de door NextEnergy geraadpleegde creditservice firma EDR blijkt dat deze een positief advies over mij hebben afgegeven! Wat mij betreft: ik zoek wel een ander.

  Reageren
  • BBert – 10 december 2022

   @Andries

   Had nog nooit van het bedrijf EDR gehoord maar de reviews zijn niet mals.

   Maar het zal meer te maken hebben met uw situatie heden/verleden.?

   Reageren
   • GGert – 03 januari 2023

    @Bert
    Wie bent u?
    Ik zie niets anders dan afgeven op minder positieve reacties.
    Het lijkt wel of u een belang heeft in NextEnergy.
    Zo niet, stop met reageren, u doet NextEnergy meer kwaad dan goed.
    @NextEnergy u leest ook mee maar reageert alleen maar op positieve reviews…..bij minder positieve verwijst u naar de chat.

    Al met al komt dit op mij over als een red flag, dan betaal ik liever iets meer voor een beetje zekerheid.

    Reageren
  • NNextEnergy – 12 december 2022

   Beste @Andries
   In het aanmeldproces is een kredietcheck opgenomen. Aan de hand van de score die we krijgen, kan er ene waarborg gevraagd worden. We hebben geen inzicht in hoe de score tot stand is gekomen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • HHassan C. – 10 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prijzen in de app zijn nu, vanaf december, wel all in @NextEnergy?

  Reageren
  • HHannes – 11 december 2022

   @Hassan C. Ik hoop dat je gelijk hebt, de prijs voor electra schiet sinds december behoorlijk omhoog.

   Reageren
  • NNextEnergy – 12 december 2022

   Beste @Hassan C.
   De prijzen in de app hebben een hoge prioriteit. Op dit moment zijn ze nog niet all-in. Op de website is te lezen welke kosten er nog bij komen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • PPeter Brouwer – 19 december 2022

    @NextEnergy
    “Op de website is te lezen welke kosten er nog bij komen….” kun je aangeven waar ik dat dan kan vinden?

    Reageren
 • BBeebz – 07 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Over het algemeen een prima bedrijf en goed te bereiken. Het enige wat ik erg jammer vind is dat mijn compensatie nog steeds niet is uitgekeerd. Eerst zou t deze week overgemaakt worden want men had problemen met het uitbetalen, wat me nogal sterk lijkt aangezien men ook jaar en eindnota’s kan uitbetalen. Niks meer vernomen dus nogmaals gevraagd wat de stand van zaken is omtrent de compensatie, wordt mij medegedeeld dat beide bedragen 26 december worden uitgekeerd en dat dit niet eerder kan. Mijn voorschot is wel al verrekend. Als ik lees dat bij andere klanten het wel kan worden uitbetaald vind ik het nogal jammer en vind ik me slecht ingelicht door medewerkers van nextenergy. Ook begrijp ik niet waarom jullie geen aanvullende informatie omtrent deze zaak plaatsen op de website. Hopelijk reageert er iemand die wel mijn compensatie kan overboeken.

  Reageren
  • BBeebz – 08 december 2022

   @NextEnergy
   Ik heb geprobeerd mn compensatie uitbetaald te krijgen maar word door jullie klantenservice iedere keer afgescheept. Dan is t een probleem met uitbetalen omdat jullie t niet gewend zijn, dan zou t weer deze week zijn, nou is t weer de 26e.

   Reageren
 • AAd – 06 december 2022

  Zijn de prijzen in de de app per uur op basis van wintertijd? In eerdere review kreeg ik de indruk dat het nog steeds op zomertijd was.

  Reageren
  • NNextEnergy – 07 december 2022

   Beste @Ad
   De prijzen in de app zijn op basis van de wintertijd.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • AAd – 07 december 2022

    @NextEnergy,

    Dank je wel.

    Reageren
 • MMario – 06 december 2022

  Vorige week gebeld met een vraag over de pieken mbt gas in de nacht tussen 00.00 en 04.00 uur en zou door specialist worden teruggebeld. Tot nu toe niets gehoord

  Reageren
  • NNextEnergy – 06 december 2022

   Beste @Mario
   We hebben navraag gedaan bij onze klantenservice. Op alleen je naam hebben we niets kunnen vinden. Zou je contact willen opnemen via de chat? Dan zullen zij je verder helpen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • MM.den Uijl – 07 december 2022

    @NextEnergy welke chat bedoelen jullie, want zowel facebook als instagram krijg ik >24 uur geen reactie!

    Reageren
   • MM.den Uijl – 07 december 2022

    @NextEnergy welke chat bedoelen jullie?

    Reageren
    • HH Zwarteveld – 08 december 2022

     @M.den Uijl

     Op de website links onderin “HELP”

     Reageren
  • JJurgen – 12 december 2022

   @Mario
   Ik ook niet

   Reageren
 • HHans – 03 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Klantenservice niet tot nauwelijks bereikbaar. Geen transparante dagprijzen. (Aantoonbaar).

  Dynamisch contract is prima, maar niet bij Nextenergy.

  Reageren
  • NNextEnergy – 03 december 2022

   @Hans, de veranderingen in de energiesector hebben ervoor gezorgd dat wij achter liepen in het beantwoorden van de vragen. Inmiddels zijn wij heel flink opgeschaald en zullen berichten altijd binnen een paar dagen worden beantwoorden. De chat is het snelste kanaal, daarop kan je binnen een paar minuten een reactie verwachten en telefonisch zijn de wachtrijen flink gereduceerd. Onze dagprijzen zijn de APX prijzen (Nederlandse handelsmarkt) waarop dagelijks de prijzen worden gepubliceerd. We gaan nog wel de app updaten zodat ook overige kosten worden meegenomen in de prijzen (oa BTW, energiebelastingen, netbeheerder, etc.).

   Neem gerust contact op met onze klantenservice als toch nog vragen hebt.

   Mvg,

   Klantenservice NextEnergy

   Reageren
   • CCor van Kruchten – 03 december 2022

    @NextEnergy

    Ik zie nog steeds bij Essent dat wij stroom afnemen bij hun . Maar ook via Next Energy. Kunnen jullie contact opnemen met ons want er is wellicht iets mis gegaan bij het opzeggen van het stroomcontract bij Essent.

    Reageren
    • Sstefan – 07 december 2022

     @Cor van Kruchten

     wij zijn per 1 dec. overgestapt op nextenergie, van vd bron! Zal een checken het bij ons zit….Eind nov. kregen we nog info van vd Bron alsof we hij blijven zitten!? Ga her uitzoeken. Thanx voor de tip.

     Reageren
 • SSjouke – 02 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima ervaring. Reageren snel op e-mails. De app wordt beter. Aanmelding ging snel en vlekkeloos. Zuinig met verwarmen geweest, termijn kon moeiteloos aangepast worden door een medewerker.

  Meer details over verbruik na een maand zal fijn zijn, inclusief en exclusief btw. Ook bij het contract in het begin vond ik de financiële informatie te summier. Alles staat wel uitgelegd op de website.

  Bedrijf is ontwikkeling en goed bezig!
  Mooi concept.

  Reageren
  • NNextEnergy – 05 december 2022

   Beste @Sjouke
   Dank voor je mooie review. Fijn te lezen dat de overstap soepel is verlopen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy Serviceteam

   Reageren
 • JJurgen – 02 december 2022

  Jammer dat het prijsplafond niet voor dynamisch telt. Ondanks de lage inkoopprijs van gas alsnog een hoog tarief bj Next 1.37/1.34/1.31 dan heeft dit geen zin meer als er geen prijsplafond meer mogelijk is. Straks 1.90 m3

  Reageren
  • BBert – 02 december 2022

   @Jurgen
   Ook voor dynamisch geld het prijsplafond.

   Reageren
   • JJurgen – 03 december 2022

    @Bert

    Nee Bert

    Reageren
    • RRudy – 04 december 2022

     @Jurgen

     Ja Jurgen. Doe eerst eens onderzoek voordat je op de roeptoeter blaast.

     Reageren
  • NNextEnergy – 03 december 2022

   @Jurgen, uiteraard is bij dynamische energiecontracten het energieplafond ook van toepassing. Het wordt alleen toegepast indien de prijzen onder het energieplafond liggen, anders betaal je de nog lagere uurprijzen. Dit is dus een groot voordeel tav de traditionele partijen waarbij altijd het energieplafond wordt gerekend.

   Hopelijk geeft dit meer inzicht.

   Mvg,

   Klantenservice NextEnergy

   Reageren
 • NN. Tollenaar – 02 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben klant sinds 16-09-2022 een mail gestuurd voor verlaging maandbedrag binnen 5 minuten terug gebeld en gelijk geregeld ook in de app. Ik ben een heel tevreden klant. Dank je wel voor de snelle service Nextenergy

  Reageren
  • NNextEnergy – 05 december 2022

   Beste @N. Tollenaar
   Fijn te lezen dat je een tevreden klant bent! Onze klantenservice werkt hard om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Het is goed te lezen dat we daar in slagen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy Serviceteam

   Reageren
 • GG S – 02 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  They took one month to process our request, then failed to give us the initial invoice, and then told us that we had to start over the process.

  Reageren
  • NNextEnergy – 05 december 2022

   Dear @G S
   Sorry to read there have been issues. We apologize for the inconvenience.

   Kind regards,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • HHassan C. – 01 december 2022

  Check de dagen van november in de app bij verbruik.
  2 – 9 – 16 – 23 – 30 november ontbreken!

  Reageren
  • DDirk – 03 december 2022

   @Hassan C.
   Hey, je hebt gelijk, in het maandoverzicht staan ze niet, in het dagelijks overzicht wel.
   Zou dat een bug zijn @NextEnergy?

   Reageren
   • NNextEnergy – 05 december 2022

    Beste @Dirk en @Hassan C.
    Zouden jullie een screenshot kunnen maken en deze met de specifieke vraag aan de klantenservice sturen? Bij ons lijkt het namelijk wel allemaal weergegeven te worden.

    Vriendelijke groet,
    NextEnergy Serviceteam

    Reageren
    • DDirk – 05 december 2022

     @NextEnergy

     Ik zie dat jullie het vandaag opgelost hebben. Sinds vandaag staan er nu wel 7 dagen in de week in Verbruik/Dag overzicht. Snel geacteerd. helemaal top!

     Reageren
  • DDirk – 03 december 2022

   @Hassan C.

   De weken hebben maar 6 dagen!

   Reageren
 • FFelipe – 01 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  I did a first review on October 13, have to do a second one because I’m seeing many negatives review in this page. I’m customer for 2 months now.
  Last week I received the Invoice of December already with the 190 euro discount (November amount). I had a total of -60 euros on my Invoice. I was expecting the 60 euros to be credited in my bank account until 26.11 but I didn’t happen.
  I send an email asking about it and after 3 days I didn’t get any return. So yesterday I decided to contact them through other channel, not email, and send them a message on Instagram.
  I was expecting a very bad and slow customer service, because that is mainly what I read in this page. But 5 minutes after sending the message on Instagram I already had a message NextEnergy, after 10 minutes they answered all my doubts. Today I received 60 euros back from the company and they also answered my email.
  I suggest contacting them through Facebook or Instagram, they are very fast there.
  For me app works well so far, indeed prices of energy per hour are much higher now then in November and October but still cheaper that conventional energy providers.
  I recommend NextEnergy.

  Reageren
  • BBeebz – 07 december 2022

   @Felipe @NextEnergy
   Waarom kan bij de bovenstaande persoon wel ineens overgeboekt worden?
   Eerst kreeg ik de mededeling dat deze week de compensatie zou worden overgemaakt, het liep uit omdat men bij nextenergy niet gewend is terug te betalen, wat op zich al vreemd is omdat mensen ook wel eens geld terugkrijgen op een eind of jaarnota. Gisteren werd ineens medegedeeld dat ik de compensatie pas 26 december ga ontvangen. Mijn voorschot is al wel verrekend en ik zou ook graag mijn compensatie op korte termijn willen ontvangen. Als het bij de 1 wel kan kan t bij dus ook gewoon

   Reageren
 • HH Zwarteveld – 01 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wel aangemeld als nieuwe klant maar nog niet actief.
  Heb links en rechts reviews gelezen maar er is nog geen twijfel en ga er ook vanuit dat het goed gaat verlopen.
  Ja…welke helpdesk is tegenwoordig wel snel te bereiken?
  Tot nog toe goed op de hoogte gehouden hoe of wat gaat gebeuren.

  Reageren
  • HHassan C. – 01 december 2022

   @H Zwarteveld

   Helpdesk van Otto is best snel hoor :))

   Reageren
   • BBert – 01 december 2022

    @Hassan C.
    Ja……daar heb ik geen ervaring mee, maar er zullen er nog wel wat meer zijn…..maar niet veel.

    Reageren
  • NNextEnergy – 05 december 2022

   Beste @H Zwarteveld
   Dank voor het vertrouwen en welkom bij NextEnergy. We hebben er alle vertrouwen in dat de overstap soepel verloopt.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • SSimone – 30 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dagelijks opzegbaar?!

  Hoe doe je dat als NextEnergy nergens goed te bereiken is?

  Reageren
  • NNextEnergy – 30 november 2022

   Beste @Simone
   We raden je aan om via de chat contact te zoeken met onze klantenservice.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • LLiek – 30 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Super fijn geholpen door medewerker Niels. Telefonisch waren ze helaas niet bereikbaar maar via de chat wel zonder wachttijd. Niels belde me meteen terug om de zaken te regelen. Top! Ik ben goed geholpen en ben ook een tevreden klant.

  Reageren
  • NNextEnergy – 30 november 2022

   Beste @Liek
   Dank voor de mooie review. Fijn te lezen dat Niels je goed geholpen heeft.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • JJan – 01 december 2022

   @Liek
   De medewerkers doen wel hun best inderdaad en ik heb met ze te doen (en dan bedoel ik natuurlijk niet de mensen van Nextenergy die op deze pagina voortdurend een betere voorstelling van zaken proberen te geven). Alle problemen die hier voorbij komen, zijn te wijten aan het beroerde management van Nextenergy. Slechte managers, waar ik nooit voor zou willen werken.

   Reageren
   • RRudy – 04 december 2022

    @Jan

    Heb je niets anders te doen?

    Reageren
    • JJan – 04 december 2022

     @Rudy
     Jij zit hier toch ook? En ik schrijf inhoudelijke berichten en geen flauwekul opmerkingen zoals jij.

     Reageren
    • PPeer – 05 december 2022

     @Rudy
     En jij zit hier omdat je het zo druk hebt zeker hehe

     Reageren
   • NNextEnergy – 05 december 2022

    Beste @Jan
    We reageren hier omdat we het belangrijk vinden dat we op de hoogte blijven van eventuele problemen. De klantenservice is hard bezig om iedereen op tijd te helpen. Deze website is echter geen officieel klantenservice kanaal van NextEnergy.

    Vriendelijke groet,
    NextEnergy ServiceTeam

    Reageren
 • MM.den Uijl – 29 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik hier vanaf 12 november klant en de overstap zonder problemen verlopen alleen de app mag wat mij betreft snel een update krijgen.
  1) all in tarieven
  2) terug kunnen kijken van tarieven van afgelopen maanden
  3) ook door de dag heen het gemiddelde tarief zichtbaar houden.

  Ik begreep nog voor het nieuwe jaar een update van de app, hoop dat dit meegenomen wordt.

  Reageren
  • NNextEnergy – 30 november 2022

   Beste @M.den Uijl
   Dank voor de mooie review. Onze app is steeds in ontwikkeling en daarin proberen we zoveel mogelijk de wensen van onze klanten mee te nemen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • NNadine – 29 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Leek erg goed bij de eerste reviews lezen. Nu vragen ze ook aan ons een waarborgsom. Het lijkt wel dat ze liquiditeitsproblemen hebben. Wij hebben ontbonden en gaan wel ergens anders heen.

  Reageren
  • SSimone – 30 november 2022

   Beste @Jan

   Goed verwoord!

   Reageren
  • NNextEnergy – 30 november 2022

   Beste @Nadine
   Omdat we dagelijks energie inkopen voor onze klanten, hebben we geen reserve nodig.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • NNextEnergy – 30 november 2022

   Beste @Jan
   In onze procedure doen we een kredietcheck via een externe partij. Een kredietcheck wordt ook bij andere leveranciers toegepast.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • NNicole H – 30 november 2022

    @NextEnergy
    Jullie stuurden een link mee, om je gegevens op te vragen van de kredietcheck, dit heb ik gedaan en ze hebben een positief advies gegeven aan jullie! Ik heb dit zwart op wit. Toen ik eindelijk iemand aan de lijn kreeg van jullie, kreeg ik te horen: “maar onze kredietcheck is sinds een paar weken strenger, we gebruiken meerdere bronnen…” ik vroeg om die bronnen, maar dat wist hij niet, maar iemand met meer bevoegdheid zou me terugbellen. Dit moet nog gebeuren! Het geeft mij een onveilig gevoel dat jullie (onjuiste) info over mij hebben, en mij niet kunnen vertellen hoe of wat.

    Reageren
   • JJan – 01 december 2022

    @NextEnergy
    Inderdaad, alle energieleveranciers passen een kredietcheck toe. Het verschil is dat jullie de kredietcheck daarnaast misbruiken om de negatieve kasstroom op te lossen.

    Reageren
   • NNaatje – 25 december 2022

    @NextEnergy
    Dus als ik naar jullie wil overstappen en ik heb bijv. Een – kredietcheck vanwege jaren geleden maar al jaren netjes mijn energie rekeningen betaal dan krijg ik dus eerst een rekening van €750 euro onder het mom dan waarborgsom?? Beetje raar want waarom kreeg ik die dan niet bij Vattenfal?? Ik was van plan om over te stappen naar als ik dit zo lees ga ik toch twijfelen…

    Reageren
  • NNicole H – 30 november 2022

   @Jan
   Wij hebben precies hetzelfde meegemaakt. Heb voor de zekerheid zelfs de gegevens opgevraagd bij het EDR, waar Next de kredietcheck doet. Zij hebben gewoon een postitief advies gegeven aan Next! Dus echt belachelijk!!

   Reageren
  • HHannes – 01 december 2022

   @Jan
   Jammer dat je mij en vele anderen dan moet uitmaken voor “sufferds”, dat jij een probleem hebt met Nextenergie hoef je “ons” daar niet bij te betrekken. Het is trouwens geen waarborg maar gewoon je termijnbedrag die je vooruit betaald… Trouwens het termijnbedrag vooruit betalen zie je bij meerdere maatschappijen…
   Ik vraag mij nu wel af wie hier nu een sufferd is …

   Reageren
   • JJan – 01 december 2022

    @Hannes
    Ja, je reactie begrijp ik wel, hoor. Dat het niet om een waarborgsom zou gaan klopt echter niet, Hannes. Ten eerste wordt het een waarborgsom genoemd, ten tweede wordt nergens gesteld dat het een vooruitbetaalde termijn is, ten derde wordt met kredietchecks geschermd en ten vierde wordt het bedrag niet van iedere klant gevraagd. Hadden ze het maar een aanbetaling genoemd en hadden ze het maar van iedere klant gevraagd. Dat zou veel eerlijker zijn geweest, en het zou veel minder weerstand hebben opgeroepen. Andere energieleveranciers hebben dat zo opgelost inderdaad. Maar Nextenergy is niet zo goed in het maken van goede beslissingen. In plaats daarvan wijzen ze een deel van hun klanten aan om ze te voorzien van cashflow, daarbij op verwerpelijke wijze zwaaiend met toetsingen waar helemaal niet mis mee is. Vind je het gek dat mensen razend worden?

    Reageren
    • HHannes – 11 december 2022

     @Jan
     Ik begrijp je “woede” nu beter…

     Reageren
    • MMartine – 26 januari 2023

     @Jan volledig met je eens. Zelf niet met die waarborg van doen gehad maar deze praktijken kloppen niet. Ze hebben een cash flow probleem, dat is wel duidelijk.

     Reageren
  • AAnna – 07 december 2022

   @Jan
   Mee eens, echt belachelijk om een waarborgsom te vragen als je je energy altijd netjes hebt betaald.

   Reageren
 • Ddirk-jan – 29 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Oversluiten in November 2022 ging probleemloos. Ben 50% goedkoper uit dan bij Eneco variabel.
  App werkt prima alleen zou ook graag naast inkoopprijs ook de totaal prijs zien Dus incl btw en toeslagen.

  Reageren
  • NNextEnergy – 29 november 2022

   Beste @dirk-jan
   Fijn te lezen dat dynamische tarieven ook voor jou werken. Bedankt voor de mooie review en welkom bij NextEnergy. De app is continu in ontwikkeling, ook de prijzen staan in de planning om hierin meegenomen te worden.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • HHoefsmit – 28 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ervaring met NextEnergy is bedroevend slecht. Wat een amateuristische bedoening. Bereikbaarheid is ver onder nul. Doorgeven meterstanden bij overstap gebeurt niet en moet je zelf weken achteraan zitten. Prijzen worden elke dag hoger zijn nu zelfs hoger dan het prijsplafond in 2023. Prijzen worden getoond exclusief BTW.
  De 190,00 euro over november heb ik nog niet ontvangen. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb spijt als haren op mijn hoofd dat ik met hun in zee ben gegaan en ben op zoek naar een andere leverancier met dynamische prijzen.

  Reageren
  • SSimone – 28 november 2022

   @Hoefsmit

   Dank voor je eerlijke review.

   Reageren
  • NNextEnergy – 29 november 2022

   Beste @Hoefsmit

   Onze prijzen zijn dynamisch, elke dag veranderen deze. Over het algemeen ben je daarmee goedkoper uit dan het komende prijsplafond. De €190 zou verwerkt moeten zijn. Is dit niet het geval, dan raden we je aan om even via de chat contact op te nemen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • YYvonne Hoefsmit – 29 november 2022

    @NextEnergy Het geld dat ik voor november schuldig ben zou gecompenseerd worden met de 190,00 euro die iedereen krijgt in november en december. Per saldo krijg ik ruim 95 euro van jullie terug, maar morgen is november om en is er nog niks op mijn rekeningnummer overgemaakt. Graag met spoed overmaken aub!!!

    Reageren
    • FFelipe – 30 november 2022

     @Yvonne Hoefsmit ze hebben me nog niet betaald. Ik heb verschillende e-mails gestuurd zonder antwoord.

     Reageren
     • YYvonne – 30 november 2022

      @Felipe
      Heb net met hun een chat gehad over het geld dat ik nog van hun moet krijgen. Waren ronduit onbeschoft. Ik ga weg bij hun. Ben helemaal klaar met hun ongelofelijke zooi. Heb vanaf het begin alleen maar trammelant met hun gehad. Beloftes worden niet nagekomen.

      Reageren
     • FFred – 01 december 2022

      @Felipe
      Vandaag ontvangen

      Reageren
   • YYvonne Hoefsmit – 29 november 2022

    @NextEnergy
    Het betreft in principe het voorschot van december. De 190 euro van de overheid wordt hiermee verrekend. Mijn voorschot per maand is 94,37. Dit betekent dat ik ruim 95 euro van jullie terug moet krijgen. Hiervoor heb ik vorige week dinsdag ook een factuur van jullie gehad. Alleen het overmaken op mijn rekeningnummer doen jullie niet. Graag met spoed overmaken aub. Heel Nederland heeft de compensatie van de overheid over november al ontvangen. Waarom laten jullie me wachten hierop? Moet ik een jurist erbij gaan halen om mijn recht te krijgen? Sinds 1 november ben ik naar jullie overgestapt. Heb nu spijt als haren op mijn hoofd hiervan. Niks maar dan ook helemaal niks is tot nu toe goed gegaan. Jullie bereiken is totaal onmogelijk. Mijn ergernis groeit met de dag.

    Reageren
 • SSimone – 28 november 2022

  Prijs

  Wat mij opvalt is dat de prijzen nu wel sneller omhoog gaan! Inmiddels hoger dan de prijsplafond van 2023.

  Reageren
  • NNextEnergy – 29 november 2022

   Beste @Simone
   We werken met dynamische energietarieven, die veranderen dagelijks. De ene dag zijn ze hoger dan de andere dag. Dankzij onze vaste voorschotten kom jij niet voor verrassingen te staan in de dure wintermaanden.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • MMarti – 28 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik neem sinds 25 november energie af bij NextEnergy en de overstap is probleemloos verlopen. De app werkt naar behoren, ik kan alle gegevens inzien. Ik zou het nog wel een goede aanvulling vinden als niet alleen in de app de inkoopkosten worden weergegeven, maar ook de werkelijke kosten ( totaal inkoop, btw, enz ).

  Reageren
  • NNextEnergy – 28 november 2022

   @Marti,

   Dank voor de mooie review! We zijn druk bezig om meer inzicht te geven in de app. Dat zal nog voor de jaarwisseling worden uitgerold.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • JJohan – 29 november 2022

   @Marti

   Zelfde ervaring hier sinds 7 november en ook de wens om inderdaad de werkelijke kosten in de app inzichtelijk te krijgen.

   @nextenergy Waar kan ik nu inzicht krijgen in die kosten?

   Reageren
   • NNextEnergy – 29 november 2022

    Beste @Johan

    Er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van onze app. Voor de toekomst worden deze prijzen ook meegenomen. Houd ook de website in de gaten, we plaatsen steeds nieuwe artikelen die helpen om een goed inzicht te krijgen.

    Vriendelijke groet,
    NextEnergy ServiceTeam

    Reageren
   • MMarti – 29 november 2022

    @Johan

    Als je op de site van NextEnergy een nieuw aanbod laat berekenen dan worden alle kosten inzichtelijk.

    Reageren
    • FFred – 30 november 2022

     @Marti
     Klopt idd, maar komt er op neer dat je ongeveer 10 cent per uur bij het bedrag van het (Kwh) getoonde uurtarief moet optellen. Zou mooi zijn als dit er in meegenomen wordt.

     Aan de andere kant ben ik gewend gewoon elke maand te betalen en een eindafrekening per jaar te krijgen, en dan zie je het van zelf.
     .

     Reageren
 • PPam Gottschal – 28 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik lees veel negatieve recensies hier, dus wil graag even mijn eigen positieve ervaring delen. Al sinds begin oktober zijn wij blije klant bij next energy. De app deed het na een paar dagen automatisch en we hebben geen waarborgsom hoeven te betalen. De app geeft heel handig inzicht in het verbruik. Per december krijgen we zonnepanelen dus zojuist gebeld met de klantenservice om het voorschotbedrag te verlagen. Na 10 minuten in de wacht te hebben gestaan ben ik goed geholpen. Het verlaagde voorschotbedrag is nu ook meteen terug te zien in de app. Fijn dat dit zo snel geregeld is!

  Reageren
  • NNextEnergy – 28 november 2022

   @Pam Gottschal,

   Hartelijk dank voor de mooie review. We hebben onze klantenservice enorm opgeschaald en proberen iedereen binnen een redelijke termijn te helpen. Mooi dat je dat al hebt ondervonden!

   Reageren