Waar ben je naar op zoek?

NextEnergy

Plus- en minpunten

 • Energie tegen inkoopprijs
 • Dagelijks opzegbaar
 • Vast termijnbedrag
 • Snel contact via de chat
 • Slimme meter verplicht

Over NextEnergy

NextEnergy werd in 2022 opgericht. Het energiebedrijf werkt anders dan de meeste andere energieleveranciers.

Energie teken inkoopprijs

Bij Next Energy krijg je stroom en gas geleverd tegen inkoopprijzen. Dat betekent dat het kWh-tarief per uur aanzienlijk kan verschillen. Het gastarief (per m3) verschilt dagelijks. Prijzen laten zich beïnvloeden door de marktprijzen.

Tijdelijke actie

Bij afsluiten van een nieuw dynamisch energiecontract bij Next Energy ontvang je eenmalig 50 euro korting

Wat energie op de groothandelsmarkt kost, wordt direct aan jou doorberekend. Het voordeel hiervan is dat je jouw energieverbruik kunt afstemmen op de dynamische prijs. Je laadt bijvoorbeeld je elektrische auto alleen op in de uren dat stroom het meest goedkoop is.

Slim energie gebruiken

In de uren dat stroom of gas duur is, probeer je jouw verbruik juist te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door de verwarming lager te zetten en elektrische apparaten niet te gebruiken. Zo bespaar je op je energierekening.

Verdienmodel

Voor stroom en gas betaal je vaste abonnementskosten van 5,99 euro per maand per aansluiting.

Kan het goedkoper?

1.074 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van NextEnergy?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • RRon – 06 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben snel en makkelijk klant geworden(zonder borg! Overstap ging vlekkeloos op 2 januari.
  Leuke app die wordt vervolmaakt. De tarieven voor elektriciteit per uur te volgen. Gasprijs is per dag.
  Maar vooral lage tarieven en nu de goedkoopste op de markt in ieder geval. Terug levering 1 op 1 d.w.z. zelfde prijs als de dan geldende afname prijs.

  Reageren
  • NNextEnergy – 09 januari 2023

   Beste @Ron
   Het is goed te lezen dat de overstap vlekkeloos is verlopen. Bedankt voor je mooie review en welkom bij NextEnergy!

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • MMartine – 26 januari 2023

   @Ron kijk even op enever.nl en stel je de vraag of ze nog steeds de goedkoopste zijn. De prijzen die Next je laat zien zijn niet incl. en die laten ze je ook niet zien m.i. moedwillig. Dien je als klant maar zelf uit te zoeken. App werkt voor geen meter dus wat daar nu leuk aan is, ik heb geen idee.

   Reageren
 • JJos van vliet – 06 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Per 1-11-22 gestopt bij nextenergy en dit ruim van te voren aangegeven
  Wettelijk moet binnen 6 weken dus 13-12 de afrekening komen . Wij moeten ca €1300 terug krijgen. Nu bijna 2 maanden later alleen . Wij hebben je bericht ontvangen, verder nul inhoudelijke reactie en nog steeds geen idee wanneer de afrekening en de €€ komen

  Reageren
  • JJo Bosten – 16 januari 2023

   @Jos van vliet
   Lijkt erop dat dit bedrijf hard cashflow nodig heeft. Vandaar ook de vele verhalen van mensen over onterechte waarborgsommen.

   Reageren
 • BBoertjeB – 05 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik had me aangemeld, al snel een bericht dat ik €1826 waarborg moest betalen! Contact opgenomen met de helpdesk, die konden niks veranderen maar gaf wel aan hiermee bezig te zijn omdat dit bij velen gebeurde. En nee, ik heb geen schulden of openstaande facturen bij huidige maatschappij, en ook geen bkr registratie dus het is onverklaarbaar voor mij. Kennissen van mij zijn veel geld verloren door failliette energieleveranciers, daar is ook geen waarborg voor… Ik ga zeker geen €1800 voorschieten!

  Reageren
  • BBert – 05 januari 2023

   @BoertjeB

   Oh je bent er weer.

   Reageren
   • RRichard – 06 januari 2023

    @Bert
    Ha daar hebben we onze werknemer van de maand weer van NextEnergy. We weten wel dat je voor dit bedrijf werkt, je hoeft niet steeds te reageren op iedereen….

    Reageren
    • BBert – 06 januari 2023

     @Richard of welke naam dan ook

     Ben gewoon klant…..maar die borg verhaaltjes worden steeds ongeloofwaardiger.

     Reageren
   • BBoertjeB – 11 januari 2023

    @Bert
    Hoezo ik ben er weer? Dit verhaal heb ik niet eerder geplaatst. Maar fyi: ik heb de krediet check opgevraagd bij EDR. Zeer verrassend: namelijk geen reden voor afwijzing. Hahaha, lekker onterechte waarborgsom dus. Maar ik zit nu goed bij EnergyZero

    Doei Bert, werknemer van de maand!

    Reageren
 • MMaarten – 05 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Uitstekende leveranciers van gas en elektra met goede service, echter nog wat verbeterpunten in de app om het transparanter te maken. Momenteel zie je alleen de kale inkoopprijs over je verbruik en niet de all in kosten waardoor het lastig te zien is hoe je ervoor staat met de aanbetalingen. Jullie zijn goed bezig, ga zo door!

  Reageren
 • RRonald – 04 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Net aangemeld bij Next. Leek allemaal soepel te verlopen, ze gaven zelfs aan de overstap te regelen met de oude leverancier. Uiteindelijk kreeg ik de bevestiging met het verzoek bijna € 1000,- over te maken als waarborg voor iets wat nog helemaal niet geleverd is. Dit terwijl je elke maand een voorschot betaald voor je energie….
  En verder stond er in de mail dat je toch zelf je oude leverancier moet opzeggen.
  Lijkt verdacht veel op een piramide spel. Gelijk maar weer opgezegd. Jammer

  Reageren
  • BBert – 04 januari 2023

   @Ronald
   Krijg het idee dat deze grappenmaker steeds onder een andere naam hier wat neer klad.
   Maar nu weten we het wel hoor….
   Draai het verhaal eens om… je ben net zzp’er geworden en je heb een paar klanten waarbij je twijfelt…dan is een aanbetaling vrij normaal.

   Reageren
   • HHannnes – 05 januari 2023

    @Bert
    Begint idd wel op te vallen.
    Zeker vanwege de borg, als ze die vragen ( dan is daar blijkbaar een reden voor ) dan is die €750

    Reageren
   • JJoke – 08 januari 2023

    @Bert een aanbetaling gebeurt vaker, maar 1000 euro is enorm veel. NLE heeft ook een poos gehad, dat ze een aanbetaling vroegen. Het bedrag zou pas worden verrekend, zodra je over zou stappen naar een andere leverancier. Nou, ik heb die persoon aangeraden na een jaar (zolang had hij een vastcontract) te vertrekken. Dit heeft hij gedaan. In eerste instantie kreeg hij de 1000 euro niet terug, toen hij er achteraan ging, zei men dat hij dit pas zou krijgen, zodra hij opgestapt was. Hij was echter al opgestapt. Toen hij dat liet weten, kreeg hij eindelijk zijn geld terug.

    Reageren
  • NNextEnergy – 04 januari 2023

   Beste @Ronald
   Onze vraag om een waarborgsom komt uit een toetsing van een objectief extern bedrijf. Daar komt een score uit die ons het vertrouwen geeft dat de energie die we voor iemand dagelijks inkopen ook betaald is. Een voorschot loopt over de komende maand. Heb je hier vragen over, neem even contact op met onze klantenservice. Gezien de drukte zijn zij het best bereikbaar via de chat.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • RRon – 05 januari 2023

   @Ronald

   Wat een onzin! Wordt je betaald door een concurrent?? Ik ben net een nieuwe klant en betaal een laag voorschot op basis van verwacht gebruik. Niks borg en oude leverancier is gewoon opgezegd zonder probleem. Zeer soepele overgang. Duidelijk app.

   Reageren
  • MMax – 06 januari 2023

   @Ronald
   Beste Ronald, Nextenergy reageert via chat momenteel zeer vlot(2/3 minuten). Als ze willen dat je een voorschot betaald heeft dat te maken met eerdere schulden. Je betaalt je maandtermijn vooruit, wat in deze tijden vrij logisch is, vind ik. Ze zeggen je energieleverancier ook op, 100%. Ons voorschot wad 240,-/maand, binnen 10ndagen werd deze toch maar naar beneden bijgesteld naar 211,- omdat de prijzen aanzienlijk waren gedaald zeiden ze. Steeds goed geholpen door ze en de prijs daalt nog steeds. Ik ben zeer tevreden!!!

   Reageren
 • SSebastiaan – 04 januari 2023

  Prijs

  Algemeen

  Meer een vraag, kunnen jullie geen voorbeeld rekening op jullie site of iets dergelijks zetten zodat het inzichtelijker word hoe de prijs word berekend?

  Ik heb afgelopen maand 1600 af moeten tikken bij Essent!
  Ik wil overstappen maar ik vind het dynamische contract. uitleg zonder (voorbeeld) berekeningen vrij onduidelijk wat de prijsopbouw niet echt inzichtelijk maakt. Hebben jullie daar een goed voorbeeld van?
  mvg. Sebastiaan

  Reageren
  • BBert – 04 januari 2023

   @Sebastiaan
   Ga even naar de website en vul daar je postcode in bij “bereken je aanbod”
   Daarna zie je bij jouw persoonlijk aanbod de prijsopbouw en kosten.
   Misschien dat dat je verder helpt.

   Reageren
  • NNextEnergy – 04 januari 2023

   Beste @Sebastiaan
   Voor een overzicht van de kosten kan je even kijken op onze website.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • VVerdacht onderbuik gevoel – 03 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Waarom voelt dit als een Ponzi scam. Stap 1: er is een enorme groep Nederlanders die met veel te hoge prijzen bij een grote energieleverancier zit.
  Stap 2: lok deze groep met onduidelijke maar zeer aantrekkelijke tarieven op om super snel online manier klant te worden.
  Stap 3: laat een groot deel mensen een teken van goede hoop betalen tussen de 750 en de 1300 euro om deel te mogen nemen aan deze groep die minder betaald. (Dit bedrag moet je echter wel handmatig zelf overmaken en kan waarschijnlijk nooit worden terug gevraagd en of gevorderd worden wanneer deze startup omvalt)

  Stap 4: Gooi al dit geld op een grote stapel en laat het groeien, verder mogen de mensen gewoon de energie betalen zoals afgesproken ookal is het heel onduidelijk hoeveel precies en ook overzichten zijn lastig samen te stellen.

  En tenslotte stap 5: zit achterover als startup en geniet van een mega stapel geld wat persoonlijk aan je overgemaakt is en vrij kan worden uitgegeven aan vakanties auto’s en andere expenses.

  Conclusie is, mooie prijzen maar die handmatige aanbetaling is verdacht. Als het te goed lijkt om waar te zijn dan is dat het meestal ook zo. En in dit geval voelt het te mooi om waar te zijn en is het niet transparant wat en wie er met die geld aan de haal kan gaan.

  Disaster waiting to happen!!!

  Reageren
  • BBert – 03 januari 2023

   @Verdacht onderbuik gevoel

   Misschien eerst eens bij de mensen die een borg moeten betalen( wat ze niet willen) eens vragen hoe of wat…..het zal zeker een reden hebben.
   De meeste negatieve reacties hier zijn inderdaad van mensen die een borg moeten betalen en hier hun frustratie uiten.

   Reageren
  • NNextEnergy – 04 januari 2023

   Beste @Verdacht onderbuik gevoel
   Standaard wordt er geen waarborgsom gevraagd, dit gebeurd alleen als de kredietcheck beneden een bepaalde score komt. Wij hebben geen inzicht in hoe deze score tot stand komt en kunnen hier ook geen invloed op uitoefenen. Voor de rest herkennen we ons niet in deze (complot)theorie.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • TTransparant – 04 januari 2023

    @NextEnergy

    Dat vervelende onderbuikgevoel geven jullie wel degelijk voeding…
    Dat kan door 1 simpel antwoord opgelost worden: Transparant op jullie website alle tarieven en kosten (ook mogelijke overstap / opzegkosten) overzichtelijk melden. Dat geldt voor de maandelijkse vastrechtkosten €4,50 p/mnd (die zonder melden naar klanten ineens is opgehoogd naar € 5,- p/mnd). Maar zeker geldt dit ook voor de extra inkooptarieven (wat zijn deze in 2023??) die erbij komen! Mijn indruk is tot nu, dat er erg schimmig gedaan wordt over kosten (en oneerlijk, door bijv. te zeggen dat er niet verdiend wordt door verbruik) , terwijl je zo veel kan winnen t.o.v. de grote marktpartijen door gewoon Transparant en proaktief te zijn met melden over ALLE kosten! Groet,

    Reageren
    • NNextEnergy – 04 januari 2023

     Beste @Transparant
     Als je de postcode check doet op de website krijg je inzicht in alle kosten. Bij het staatje aan de rechterkant staat een link naar opbouw van de kosten.

     Vriendelijke groet,
     NextEnergy ServiceTeam

     Reageren
   • HHarry – 04 januari 2023

    @NextEnergy
    Zit sinds feb 2022 bij eenzelfde soort leverancier met een dynamisch contract. Zeer tevreden mee. Op uurbasis stroomprijzen, op dagbasis gasprijzen. Alles day ahead en volkomen transparant. Door korte termijn inkoop minder risicodekking voor de leverancier, dus kan de prijs lager. Bovendien ‘s nachts soms zeer lage stroomprijzen, dus dan wassen / vaatwassen, bijna voor niks. Kostenreflectief systeem geënt op de toekomstige energievoorziening met veel zon en wind energie.

    Reageren
    • NNextEnergy – 04 januari 2023

     Beste @Harry
     Dat is goed te lezen. En precies waarom wij ook een dynamisch contract aanbieden. Zeker niet overstappen als je tevreden bent met je huidige leverancier!

     Vriendelijke groet,
     NextEnergy ServiceTeam

     Reageren
     • PPeter – 05 januari 2023

      @NextEnergy
      Wij hebben sinds aug 2022 een soortgelijke contract bij Anwb en zijn daar erg tevreden over. Goede app met info over de tarieven en het verbruik

      Reageren
   • JJohn Nellestein – 08 januari 2023

    @NextEnergy

    Via welke instantie wordt deze krediet check uitgevoerd?
    Ik ben in het verleden enkele keren overgestapt van energie leverancier (Essent, Nuon, Budget Energie ) en ik heb nog nooit ergens een waarborgsom moeten betalen en heb ook geen enkele BKR registratie. Dus waarom moet ik bij jullie 750 euro voorschieten en krijg ik geen antwoord op deze vraag via mail aan jullie?

    Reageren
  • Eerik – 04 januari 2023

   @Verdacht onderbuik gevoel
   wat een belachelijke review is dit. Nergens op gebaseerd. Niet op erveringen, maar alleen op “onderbuikgevoel”. Ga aub iets nuttigs doen !

   Reageren
 • JJos van Gemert – 03 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds 2 oktober jl. klant van Nextenergy. De overstap verliep zonder haperingen. Ik heb 1 keer gebeld om mijn voorschot te verlagen. Binnen 2 minuten was het doorgevoerd; top!! Er wordt hard gewerkt om het systeem te optimaliseren, dat merk ik iedere keer als een verbetering is doorgevoerd. Dat er nu en dan dingen niet goed lopen is begrijpelijk, maar dat is normaal bij een bedrijf dat pas op de markt is. Gaat zo door Nextenergy. Ik kan Nextenergy aan iedereen aanbevelen.

  Reageren
  • NNextEnergy – 04 januari 2023

   Beste @Jos van Gemert
   Dank voor je mooie review! Fijn te lezen dat ons harde werk gewaardeerd wordt.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • AAndre – 03 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Perfect

  Reageren
 • AAndre – 03 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben niet zo van revieuws geven maar omdat ik zoveel negatieve verhalen lees hier het mijne. Nadat ik het geadviseerde maandtarief van mijn vorige leverancier binnen kreeg (650 euro) heb ik de gok gewaagd ondanks de vele negatieve revieuws. Binnen 2 weken was ik overgestapt en alles werd perfect geregeld. Overstap datum was 12 november 2022. Betaal nu een voorschot van 360 euro en tot dusverre zit ik hier ver onder met mijn gebruik. Vind het geweldig dat we nu inzicht hebben in uurtarieven stroom en dagprijzen gas en moet zeggen dat wij hier steeds slimmer in worden. Afgelopen paar dagen zelfs gratis uren stroom aangeboden gekregen. Zonder next energie hadden wij nu echt zeer goed moeten omgaan met onze maandelijkse besteding dus de gewaagde overstap is een geschenk geworden! Moet eerlijk zeggen dat ik geen ervaring heb met een borgsom vooraf betalen. Als enig minpunt kan ik de bereikbaar noemen, heb ze 3 maal geprobeerd te bellen omdat ik denk dat voorschotbedrag echt omlaag kan maar ze waren niet bereikbaar. Heb de chat overigens niet geprobeerd. Ook zak het geweldig zijn als de prijzen straks netto prijzen worden, scheelt wat gereken maar als je 60 cent per m3 gas en 16 cent per kwh stroom bijrekent zit je behoorlijk goed. Al met al het gevoel dat we de overstap veel eerder hadden moeten doen en blij dat ik ondanks de vele negatieve reacties deze stap genomen heb! Next energie TOP, blijf jezelf verbeteren en energie voor de toekomst!! Hoop dat ik hiermee mensen die twijfelen een beetje heb geholpen.

  Reageren
  • NNextEnergy – 04 januari 2023

   Beste @Andre
   Dank je wel voor je mooie en eerlijke review. Achter de schermen werken we hard aan onze bereikbaarheid. We raden je echt aan de chat te proberen, dat werkt vaak sneller. En de prijzen staan ook hoog op de prioriteiten lijst.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • Ffloris – 05 januari 2023

    @NextEnergy
    kan je zonder borg komen.
    en zo niet warom overboeken.

    Reageren
 • JJerry – 02 januari 2023

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik wilde ook graag klant worden, nadat ik de hele procedure doorlopen had inclusief automatische incasso kreeg ik een mail waarin mij verzocht werd
  om 1380 handmatig overmaken.
  Hier trap ik dus niet in en heb per direct mijn contract geannuleerd

  Reageren
  • JJos – 02 januari 2023

   Klopt niet , dat moet fake (fraude) zijn…klopt het rek.nr , website enz.?

   Reageren
 • WWulf – 31 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds oktober ben ik klant. Ben erg tevreden over de inkoopprijzen en ook via de chat is het makkelijk om contact te krijgen met klantenservice. Het zou mooi zijn als de app onderstaande info ook berekent. Helemaal transparant dan!
  Ik kwam onderstaande info tegen. Zo kun je zelf ook een snelle ongeveer berekening maken.
  Hoe hoog is de energiebelasting?

  In 2023 is de energiebelasting ongeveer 59 cent per m3 gas en 15 cent per kWh stroom (bedragen inclusief 21 procent btw). Tegelijkertijd krijg je een vast bedrag aan energiebelasting terug, namelijk 596,85 euro (bedrag in 2023). Of je uiteindelijk in een jaar energiebelasting betaalt of juist geld terug krijgt, hangt af van je verbruik. Bij een laag energieverbruik krijg je geld terug. Bij een hoog energieverbruik betaal je per saldo energiebelasting.

  Reageren
  • NNextEnergy – 02 januari 2023

   Beste @Wulf,
   Dank voor je mooie review! We zijn continu bezig om onze app nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van onze klanten. De prijzen staan nu hoog op onze prioriteiten lijst.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • SSuus – 02 januari 2023

   @Wulf dat vind ik ook een enorm minpunt, ik had het niet zo snel gezien en twijfel nu om weer te annuleren. All in prijzen zijn een must en eenvoudig aan te passen in een app.

   Reageren
 • PPiet – 31 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Echt super, had ik jaren eerder moeten doen. Bij Eneco betaalde ik de hoofdprijs, nu zit ik ruim onder het energieplafond! Wat een schurken zijn die grote leveranciers!

  Reageren
  • NNextEnergy – 02 januari 2023

   Beste @Piet,
   Dank voor je mooie review. Dagelijks bekijken we ook de prijzen in de app, en zijn blij dat we dit de Nederlandse consument nu kunnen aanbieden.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • JJurgen – 30 december 2022

  Service

  Algemeen

  De 190 euro compensatie is ervoor om de mensen die het nodig hebben te ondersteunen in de maanden nov en dec.
  Schandalig dat jullie je klanten niet hebben betaald in december!!!!!

  Reageren
  • RRachid – 31 december 2022

   @Jurgen
   Echt he ik zou voor einde December binnen krijgen dan had ik deel van schulden kunnen betalen alleen hierdoor wil ik weg bij next energy

   Reageren
   • EEmo – 03 januari 2023

    @Rachid
    Als je het echt van die 190 euro moet hebben, dan is dat raar. Toen je die schulden ging maken, wist je waarschijnlijk nog niets van die tegemoetkoming. Als je het wel al wist, dan vind ik het nog raarder. Schulden maken en terugbetalen van geld wat je als tegemoetkoming krijgt…
    Maar goed, als je naar een andere leverancier gaat, dan krijg je waarschijnlijk nog meer schulden…

    Reageren
 • PPeter – 30 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Alles behalve klantvriendelijke club NextEnergy. Contract afgesloten voor bejaarde schoonmoeder. Alles rond inclusief machtiging automatische incasso. Komen ze doodleuk met een email dat ze (en dat staat er letterlijk!) “een teken van goede wil verwachten” En dat teken is dan dat ze een borg van 750 euro handmatig overgemaakt willen hebben omdat hun systeem aangeeft dat ze toch kans lopen op een risico met haar acceptatie…. En nee, ze is geen wanbetaalster, heeft geen schulden, woont zelfstandig in een huurwoning en kan met gemak het maandbedrag van 160 euro betalen ook al omdat ze bij Eneco iedere maand nu 280 euro betaalt….. Gelijk maar contract opgezegd en teken is een middelvinger omhoog geworden…. Wat een waardeloze club. Past wel in hun rijtje negatieve ervaringen. Ik denk dat je als klant een risico loopt als je voor NextEnergy kiest. Ook al omdat ze in veel gevallen lees ik heel traag zijn bij de uitbetaling van de 190 euro compensatie. Genoeg voorbeelden gelezen dat klanten de compensatie van december nu nog steeds niet hebben ontvangen.

  Reageren
  • BBert – 30 december 2022

   @Peter @Douwe
   Ik persoonlijk zou ook geen borg betalen.

   Het is niet bekend hoeveel nieuwe klanten GEEN borg van 750€ hoeven te betalen.
   Maar het zal ongetwijfeld een reden hebben voor degene die wel de borg moeten betalen….bij kredietwaardigheid kijkt men ook jaren terug.

   Ik ben klant bij NextEnergy.

   Reageren
  • NNextEnergy – 04 januari 2023

   Beste @Peter
   In ons aanmeldingsproces is een kredietcheck opgenomen. Wij hebben geen invloed op hoe de score tot stand komt. Dat wordt door een extern bedrijf gedaan. Mocht je hier nog vragen over hebben dan adviseren we je om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij zijn het beste via de chat te bereiken. Je kan de contactgegevens vinden op onze website.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • Rrob – 05 januari 2023

   @Peter

   Na het ontvangen van de borgsom nota heb ik direct de aanmelding via mail geannuleerd. Als je de borgsom niet betaald gaat alles niet door.

   Reageren
 • DDouwe – 30 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik zou zogenaamd niet kredietwaardig zijn en moest daarom een waarborgsom van 750 euro betalen om “goede wil” te tonen.

  Vervolgens contact gehad met klantenservice met de vraag waarom ik niet kredietwaardig zou zijn. Antwoord: “Wij laten een een kredietcheck uitvoeren door een externe partij en daaruit kwam het advies tot deze waarborgsom.”

  Ik vervolgens contact opnemen met de externe partij die de kredietwaardigheid check doet. Daaruit blijkt dat zij positief advies gaven.

  Persoonlijk wil ik niet 750 euro borg betalen aan een energieleverancier. Zeker omdat deze borg niet gegarandeerd terugkomt indien de leverancier failliet gaat.

  Reageren
 • PPiet de Wit – 29 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben nu zo’n 2 maanden klant en het bevalt prima. Onlangs contact met de klantenservice over het aanpassen van het voorschot, binnen 2 minuten werd opgenomen en het voorschot werd direct aangepast. App werkt ook super! Ga zo door!

  Reageren
 • JJosje – 29 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wou klant worden, maar kreeg na aanmelding gelijk een mail met daarin een factuur of ik een waarborgsom wil betalen van 766,35. Na gebeld te hebben, bleek er een fout te zijn in hun systeem en zou ik dit niet hoeven te betalen, want ik ben immers kredietwaardig. Dat wist ik allang! Ze konden het voor me aanpassen, maar ik heb geen vertrouwen meer in deze partij, ben er geen klant geworden en heb de aanmelding geannuleerd. Voor een start-up hebben ze nog de nodige fouten.

  Reageren
  • RRudy – 01 januari 2023

   @Josje
   Aju

   Reageren
 • JJo – 29 december 2022

  Prijs

  Algemeen

  Ben vanaf oktober klant en niets slechts te melden.
  De prijzen in de app moeten inkoop+btw+energiebelasting,dus alleen die per kWh en m3.Groeten.

  Reageren
  • NNextEnergy – 02 januari 2023

   Beste @Jo,
   Fijn te lezen dat je tevreden bent, dank voor de mooie review! Onze app heeft onze aandacht en ook de prijzen staan hoog op de prioriteiten lijst.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
 • SS. Pfijffer – 27 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds 26 november 2022 klant bij NextEnergy. Tot op heden ben ik erg tevreden. Overstap ging vlekkeloos! Wordt goed op de hoogte gehouden van de veranderingen per 1 januari 2023. Via mail gevraagd maand tarief te verhogen i.v.m. btw verhoging. Snel antwoord op mijn vraag, inmiddels tarief verhoogd. Top, heel fijn, ga zo door.

  Reageren
  • NNextEnergy – 28 december 2022

   Beste @S. Pfijffer
   Dank voor je mooie review. Het is goed te lezen dat de overstap vlekkeloos is verlopen.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • JJurgen – 30 december 2022

    @NextEnergy
    Schandalig dat jullie de 190 euro compensatie niet in december hebben uitbetaald aan jullie klanten. Die is ervoor om.mensen in de moeilijke maanden te helpen. Je zult ze maar nodig hebben!!!!

    Reageren
    • RRudy – 31 december 2022

     @Jurgen
     Kan me niet voorstellen dat ze anders met jou omgaan dan met andere klanten. Wat is precies je probleem?

     Reageren
 • LL – 27 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer arrogant geholpen! Zoals meerdere mensen hier vermelden belachelijke waarborgsom van 750 euro gebaseerd op niks! Antwoord was letterlijk we hebben erg veel last van veel wanbetalers!!!

  Reageren
  • NNextEnergy – 28 december 2022

   Beste @L,
   In onze aanmeldprocedure doen we een kredietcheck. Dit gebeurd door een extern bedrijf. Wij hebben geen inzicht in hoe de score precies tot stand komt. Onze medewerkers zijn professioneel en klantgericht.

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
   • PPrins – 30 december 2022

    @NextEnergy
    Eerst maar eens Nederlands leren schrijven, daarna komen jullie pas op de long-list. (En als u deze reactie niet snapt, dan is uw toekomst kansloos.)

    Reageren
    • RRudy – 01 januari 2023

     @Prins

     Jij noemt jezelf prins?

     Van een prins verwacht je toch wat meer respect en wijsheid.

     Reageren
    • FFrank – 03 januari 2023

     @Prins
     Wat een neerbuigende reactie!

     Reageren
    • HHarold – 08 januari 2023

     @Prins

     kansloos). ipv kansloos.)

     Reageren
   • PPeer – 02 januari 2023

    @NextEnergy
    Gebeurt is met een “t”. Spellen kunnen jullie ook al niet. Jullie moeten nog veel leren.

    Reageren
    • HHarrie – 05 januari 2023

     @Peer
     niet op elke peer zoud leggen

     Reageren
   • PPeer – 02 januari 2023

    @NextEnergy
    Dus jullie nemen besluiten op basis van die score zonder dat jullie weten hoe die score tot stand komt. Is dat niet wat dom?

    Reageren
 • MMariusz – 27 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Let op!
  Als wil je klant worden dan moet je eerst Waargborgsom betalen 750 euro.

  Reageren
  • BBert – 27 december 2022

   @Mariusz

   Voor sommigen wel voor de meeste niet…..probleem zal meer aan uw kant liggen.

   Reageren
  • NNextEnergy – 28 december 2022

   Beste @Mariusz,
   In onze aanmeldprocedure doen we een kredietcheck. Dit gebeurd door een extern bedrijf. Wij hebben geen inzicht in hoe de score precies tot stand komt. Is de score laag, dan vragen we een waarborgsom om zeker te zijn dat aan de betalingsverplichting voldaan kan worden.

   In onze aanmeldprocedure doen we een kredietcheck. Dit gebeurd door een extern bedrijf. Wij hebben geen inzicht in hoe de score precies tot stand komt.

   Reageren
   • Jjan – 28 december 2022

    @NextEnergy

    vraag: ik denk dat we geen waarborgsom hoeven betalen. stel dat je dat wel moet doen kun je dan nog terug? cq. valt dit nog binnen de 14 dagen afmeldprocedure.

    Reageren
    • BBert – 28 december 2022

     @jan
     Als ze evt een waarborg vragen en jij betaalt niet…dan zal je niet als klant worden aangenomen lijkt mij.

     Reageren
 • MMirjam Verweij – 22 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ben sinds 5 dec klant en zeer tevreden! Overgang is perfect gegaan. Contact gehad via e-mail en heel snel e-mail terug gehad met antwoord op m’n vragen! Mis in de app dat jezelf je maandelijks bedrag kan wijzigen maar verder prima! Nieuw bedrijf dus alles kost tijd! Nogmaals tot nog toe zeer tevreden!

  Reageren
  • NNextEnergy – 22 december 2022

   Beste @Mirjam Verweij
   Dank voor je mooie review. Fijn te lezen dat je tevreden bent. Onze app is continu in ontwikkeling en er komen zeker nieuwe functionaliteiten bij.
   Welkom bij NextEnergy!

   Vriendelijke groet,
   NextEnergy ServiceTeam

   Reageren
  • RRoland Flier – 02 januari 2023

   @Mirjam Verweij

   Wij zijn ook overgestapt voor het gas, betalen echt weinig in vergelijking met de grote leveranciers. Door de zonnepanelen moeten wij bij Engie blijven voor stroom.

   Reageren
 • CC Mulder – 22 december 2022

  @M van Es Wat een onsamenhangend verhaal….

  Reageren
 • BBert – 20 december 2022

  @M van Es

  Lang verhaal over de onvrede van de klantenservice.
  Maar ik kan u verzekeren dat dit op het ogenblik bijna overal het zelfde verhaal is.
  Groei gaat vaak samen met tijdelijke problemen.

  Reageren
  • MM van es – 25 december 2022

   @Bert
   Ja , maar zoals ik ook die keerzijde begripvol al heb genoemd. Maar dat neemt niet weg, je het dan als klant geld kost en je niet geholpen wordt no go is mi.
   Tevens niet alleen onvrede heb ook juist div Positieve kanten netjes benoemd.
   Zou wel fijn zijn ze me nu nav die lange review casus herkennen en misschien zo wel volledig gaan helpen.. via deze weg. En ook ander leer-curve komt tav eea mi.

   Nou streep eronder, wat men wel niet doet met review is aan hem haar hun, dus en klaar hier voor mij. .. even voor iedreeen verder hier: ja klopt lang en wat onsamenhangend en lastig getypt verhaal is (dat is door fysieke aangelegen onmacht). Mijn oprechte excuses daarvoor . Ik heb mijn best gedaan 😉 laten we allemaal maar hier bij laten

   Reageren