Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Tarieven Budget Energie goedkoper dan prijsplafond (per 1 april)

De tarieven van Budget Energie zakken per 1 april 2023 onder het prijsplafond voor bestaande klanten. Nieuwe klanten konden al sinds januari een energiecontract afsluiten bij de leverancier waarbij de prijzen goedkoper zijn dan de gestelde 1,45 euro voor een kuub gas en 0,40 kilowattuur stroom.

De tarieven die bestaande klanten gaan betalen voor een variabel contract per 1 april zijn:

 • € 1,41 m3 gas
 • € 0,39 kWh stroom

800.000 klanten

Naar eigen zeggen heeft Budget Energie 800.000 klanten, waarbij het grootste deel een variabel contract heeft. Deze groep gaat dus vanaf volgende maand beduidend minder betalen. Op dit moment liggen de tarieven namelijk nog op 0,482 euro per kWh stroom en 1,748 euro voor m3 gas.

Saillant detail is dat wanneer je nu een nieuw energiecontract wil afsluiten bij Budget Energie je een lagere prijs voor gas betaalt, namelijk 1,33 m3 per kuub. De prijs voor stroom is wel hetzelfde. Check dit nu hier.

Vast contract

Volgens Caroline Princen – topvrouw van de energieleverancier – zijn er nog zo’n 7 a 8000 klanten met een vast contract. Deze groep profiteert niet direct van deze verlaging, aangezien zij het contract hebben afgesloten toen de prijzen hoger lager dan het prijsplafond.

Princen laat verder weten dat Budget Energie maandelijks inkoopt en daardoor nu de prijzen kunnen verlagen. Dat betekent echter wel dat ze ook weer net zo snel kunnen stijgen bij minder goed weer. Gelukkig zijn de gasvoorraden goed gevuld en zullen er niet snel tekorten ontstaan.

Meer energieleveranciers

Inmiddels is Budget Energie niet meer de enige leverancier, waarbij de prijzen voor zowel gas als stroom onder het prijsplafond liggen.

Ook Eneco, Oxxio en Coolblue energie zijn goedkoper dan 1,45 euro m3 en 0,40 euro kWh.

Een overzicht van de 5 goedkoopste vind je hier.

Dynamisch

Daarnaast zijn alle dynamische energieleveranciers – waarbij de prijs dagelijks kan veranderen – allen forst goedkoper dan het prijsplafond.

Enkele voorbeelden zijn: Next Energy, Tibber en Frank energie.

Deze prijsvechters kun je nu in één overzicht terugvinden op de energievergelijker.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

17 reacties

 • WWillianne

  heb ’n 3-jarig vast contract voor stroom. bij Budget-energie wat eind nov. eindigt. er waren nooit problemen, maar phone en internet konden goedkoper (kon na 2 jaar) . zit meer met dat kl… warmtenet! verbruik praktisch niks, maar mag toch nog € 125,00 en telkens bij betalen. dat zijn dus bijna allemaal vaste kosten en dat hebben ze 5+ jaar geleden al toegegeven. zit al 7/8 winters in de kou. gebruik voor warm/heet water altijd mijn waterkokertje en betaal toch heel weinig voor stroom. ben dus volkomen bewust bezig, maar word door Ennatuurlijk geript. resultaat: nihil aan bezuiniging op de totale kosten, integendeel betaal juist steeds méér! (weinig te lezen over dàt probleem). vraag me ook af of ik voor alléén stroom meer of minder betaal, want daar wordt specifiek naar gekeken………….

  Reageren
 • LLeo

  Heel tevreden bij Budget energie

  Reageren
 • JJacqueline

  Geen problemen met budget energie!! Heb vast contract tot september 2023!!

  Reageren
 • JJilles Leuven

  Ik ben blij dat ik geen klant meer ben bij Budget. Eerst dat gedoe met maandelijks salderen waar ze voor op de vingers zijn getikt en nu is de terugleververgoeding, dus datgene wat je meer opwekt, teruggeschroefd naar 50% van het kale leveringstarief. Als je onder het prijsplafond blijft en veel overcapaciteit hebt vanwege je zonnepanelen dan is Engie een veel betere keus, ook al zijn de tarieven daar flink hoger maar door het prijsplafond heb je daar geen last van.

  Reageren
 • TTefik

  Wij hebben een vaste contract tot mei 2024 en wij zijn heel erg bij met Budget energie.

  Reageren
 • AAlie van As

  Wij contract tot juni 2024 heel blij met dit bedrijf.

  Reageren
  • PPiet

   @Alie van As
   Ik ben blij met mijn bedrijf, E50,- per mnd. Ja ook 4,8Kw piek zonnenpanelen, dat heeft natuurlijk niet iedereen! Ook een vest aan en de thermostaat van 19* naar beneden wanneer het kan als die niet nodig is, lampen zo min mogelijk. Daar verlies ik geen luxe op, wel een goede mentaliteit hebbende. Beter voor de stickstof uitstoot en het milieu waar we steeds meer met de neus op gedrukt worden. Dat wordt noch wat voor jullie kleinkinderen later, met ONS egoisme!

   Reageren
 • AAndre

  Al jaren tevreden klant

  Reageren
 • HH. Van Ooyik

  Ik heb een variabel contract bij Budget Energie, en wat schetst mijn verbazing, ik betaal nog steeds de hoofdprijs ( niks geen prijsplafond) hoe kan dit ???
  Meerdere keren gebeld, maar krijg niemand aan de lijn.
  En lees steeds ( al 2 maanden) binnenkort krijgt U Uw nieuwe voorschot bedrag, echt vreselijk!!!

  Reageren
  • AAknobbout

   @H. Van Ooyik je kan de
   app van budget energie downloaden via de Playstore…daar kan je je maand bedrag zelf verlagen….je kan ook gelijk zien of je goed zit qua gas of stroom plafond…. handige app vind ik

   Reageren
  • JJ

   @H. Van Ooyik
   Prijs plafond tarieven worden pas berekend bij de jaarlijkse afrekening.

   Reageren
 • MMarjan

  Zo blij dat ik per januari 2023 naar hun over ben gestapt

  Reageren
 • Jj croese

  ik heb een vast contract tot februari 2025 en wordt nu voor 100 euro per maand meer aangeslagen
  hoe kan dat?

  Reageren
  • RRenate

   @j croese

   Dat probleem heb ik ook! Mijn tarieven zijn nu hoger dan toen ik mijn vast contract vorig jaar heb afgesloten.

   Reageren
 • HH.kroon

  Ik heb een vast contract bij Budget energie dat loopt tot 1 December 2023 ik hoop dat het dan weer verlengd kan worden ik ben blij met dit energie bedrijf

  Reageren
 • HH.kroon

  Mijn vaste contact loopt tot 1December 2023 ik hoop wel dat ik het dan kan verlengen voor weer een paar jaar vast contract ik ben blij met Budget energie

  Reageren
  • Cc.donkelaarl

   @H.kroon

   Zijn al 5 jaar bij hun prima bedrijf

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.