Goedkope energieleverancier?

Vergelijk tientallen energieaanbieders

Laagste energieprijs in jouw situatie

Eenvoudig overstappen van energieleverancier

Goedkoopste energieleverancier 2019

Ben je op zoek naar de goedkoopste energieleverancier in 2019? Dan zul je jouw persoonlijke verbruik en postcode moeten invullen op de energievergelijker. Met behulp van deze tool vind je snel en eenvoudig het laagst geprijsde energiebedrijf in jouw situatie.

“Mensen die jarenlang bij dezelfde energieleverancier zijn aangesloten, betalen jaar in jaar uit honderden euro’s teveel. Zonde van het geld.”

Koen Kuijper

De energievergelijker rekent voor je uit welke energieleverancier in jouw situatie het goedkoopste stroom- en gastarief kan realiseren.
Ook wordt rekening gehouden met duurzaamheid. Zodoende kun je zelf beslissen wat voor jou het beste en goedkoopste is.

In drie stappen naar een lagere energierekening: 

1. Ontdek de energiemarkt

De energiemarkt bestaat uit een groot aantal energieleveranciers en is bovendien een vrije markt. Dat houdt in dat je volledig zelf mag kiezen welke leverancier jouw stroom- en gasvoorziening regelt. Normaal gesproken kun je één keer per jaar een nieuwe energieleverancier kiezen, tenzij je een langer vast contract hebt (2, 3 of 5 jaar).

Bekende energieleveranciers zijn: Essent, Nuon, Eneco, Oxxio, Energiedirect, Qurrent, BudgetEnergie, Engie, NLE en GreenChoice.

Niet ieder energiebedrijf is even duurzaam. Op WiseNederland.nl vind je meer informatie over dit belangrijke aspect.

2. Vergelijken & kiezen

Bij Energievergelijk kun je tientallen energieleveranciers met elkaar vergelijken op basis van:

 1. Energietarieven voor stroom en gas
 2. Secundaire kosten
 3. Soort contract
 4. Welkomstkortingen en acties
 5. Duurzame stroom

Miljoenen mensen vergelijken ieder jaar energieleveranciers met elkaar. Een groot deel daarvan stapt uiteindelijk over naar een goedkoper energiecontract. Veel mensen zijn tevreden met hun overstap, blijkt uit onderzoek van de Autoriteit, Consument en Markt (ACM).

“In 2018 zijn 1,4 miljoen Nederlanders gewisseld van energieaanbieder. Mensen worden eindelijk wakker.”

Koen Kuijper

Door stijgende energiebelastingen op gas als gevolg van kabinetsmaatregelen, worden veel Nederlanders zich bewust van hun energierekening. Door over te stappen bespaart men tot 30 euro op de maandelijkse uitgaven.

3. Stap over en bespaar

Wil je overstappen naar een goedkopere energieleverancier en besparen op je energietarief? Dat is kinderlijk eenvoudig. Alle energieaanbieders bieden namelijk een handige overstapservice, waarbij je jouw huidige contract niet zelfstandig hoeft op te zeggen. Het nieuwe contract gaat dan automatisch in als je oude contract is afgelopen, zodat alles naadloos in elkaar overloopt.

Hoe werkt het?

 1. Kies in de energievergelijker de goedkoopste en gewenste energieleverancier en klik verder.
 2. Vul je persoonsgegevens en leveringsgegevens in.
 3. Vul je de gegevens in van je huidige aansluiting, bijvoorbeeld welk type meter je hebt (enkel of dubbel).
 4. Vul je IBAN-rekeningnummer in.
 5. Controleer en bevestig je aanvraag.

Soms kun je vooraf een voorschotbedrag kiezen. In andere gevallen kan dit worden ingesteld nadat je bent overgestapt. Dit doe je door in te loggen of contact op te nemen met de energiemaatschappij.

Wat gebeurt er nu?

 1. Je huidige energiecontract wordt opgezegd.
 2. Je nieuwe contract gaat in op de datum dat je oude contract afloopt
 3. Je ontvangt van je oude energieleverancier een eindafrekening.
 4. Je nieuwe energiemaatschappij kan (bij een slimme meter) de meterstanden uitlezen. Anders zul je dit zelf moeten doorgeven.
 5. Bespaar tientallen euro’s per maand.

Energieleverancier met spoed

Heb je met spoed een goedkope energieleverancier nodig? Dan kun je een spoedaanvraag doen. Houd er rekening mee dat dit niet bij alle energiebedrijven mogelijk is en dat je vaak borgkosten moet betalen.

Als je een spoedaanvraag wilt doen, kun je het beste telefonisch contact opnemen met een netbeheerder. Die kan je een overzicht geven van stappen die je moet ondernemen om zo snel mogelijk een werkende aansluiting te krijgen.


Vind je deze informatie nuttig?