Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

4,5 miljard voor ‘warmtefonds’ duurzame woningen

De overheid en private partijen maken tot 2030 een bedrag van maximaal 4,5 miljard euro vrij voor het isoleren en verder verduurzamen van woningen. De overheid stopt zelf jaarlijks 80 miljoen euro in het fonds. Het overige deel wordt bijgevuld met private middelen. De bedragen worden beschikbaar gesteld via de energiebespaarlening en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Er komt mogelijk nog een nieuwe subsidie bij.

Het warmtefonds is een idee van onderhandelaars aan de klimaattafel.

Energiebespaarlening

Met behulp van de energiebespaarlening kunnen woningeigenaren 25.000 euro (of 50.000 euro bij Nul op de Meter) lenen om te investeren in verduurzaming, zoals isolatie, een zonneboiler of warmtepomp. Het gaat dan om een lening tegen een gunstige rente die over langere tijd kan worden terugbetaald.

Minister Kajsa Ollongren onderzoekt verder naar de mogelijkheid van een nieuwe subsidie, waarbij eigenaren nog 10 procent korting krijgen op de investering die zij doen. Hieraan zit een maximum van 2.500 euro. De plannen worden momenteel doorberekent door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

1 reactie

  • VVerano

    Vreemd dat mijn te Lenten geld in een pot verdwijnt. Het enigste wat ik mag doen is rente en aflossing betalen. En dan maar hopen dat mijn huis geisoleerd wordt, weer een proefbalonnennetje uit den HAAG. Ik heb dus geen zeggenschap meer ocer mijn EIGEN GELD. RAAAR.

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.