Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

‘Trap niet in lokkertjes energieleveranciers’

0 reacties

Een nieuwe PlayStation, Samsung tablet of Dyson stofzuiger. Het zijn slechts enkele voorbeelden van lokkertjes die energieleveranciers weggeven bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Maar in de praktijk komen consumenten bij dergelijke deals bedrogen uit. Dat blijkt uit een analyse van de Vastelastenbond.

De cadeautjes die energiebedrijven weggeven, zijn namelijk verwerkt in het maandelijkse energietarief. Sterker nog, consumenten betalen er zelfs meer voor dan in de winkel.

2 keer meer dan nodig

Voor een ‘gratis’ tablet betalen consumenten soms twee keer zo veel als in de winkel. Een Samsung Galaxy Tab A 10.1 kost in de winkel zo’n 200 euro. Bij een energiecontract van Essent of Nuon krijg je zo’n tablet er gratis bij.

Maar het verschil met een regulier energiecontract (zonder cadeau) kan na drie jaar oplopen tot meer dan 400 euro (bij een gemiddeld jaarverbruik). In dat geval is het honderden euro’s voordeliger om een regulier energiecontract te kiezen en de tablet zelf in de winkel te kopen.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.