Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Crowdfunding zonnepanelen zeer populair

BTW zonnepanelen terugvragenIn Nederland zijn inmiddels al meer dan 50.000 zonnepanelen gefinancierd door middel van crowdfunding. Dat blijkt uit onderzoek van ZonnepanelenDelen. Het zou gaan om een totaalbedrag van 11,7 miljoen euro dat is geïnvesteerd door huishoudens voor de aankoop van zonnepanelen op daken van scholen, MKB’s, zorginstellingen en lokale energie coöperaties. Via een collectief zonne-energieproject worden tegenwoordig hogere rentes uitgekeerd dan bij een spaarrekening.

2015

In 2015 werd er in totaal 6,1 miljoen euro opgehaald voor collectieve zonnepanelen. Dat is bijna vier keer zo veel als in 2014, toen er 1,3 miljoen euro werd verzameld. In 2015 worden 69 verschillende projecten bekostigd uit geld gegenereerd door crowdfunding.

De vraag naar collectieve zonnepanelen is groot, omdat de investering voor de consument relatief beperkt blijft, maar er wel een aantrekkelijke rente voor handen ligt. Zeker in vergelijking tot het aanschaffen van panelen voor eigen gebruik, is crowdfunding een interessante bezigheid. De collectieve markt voor zonnepanelen kan echter nog harder groeien als er meer daken beschikbaar zouden zijn.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.