0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Overstappen van energieleverancier; wat moet ik weten?

Denk je aan overstappen? Dat is in principe simpel. Je meld je aan bij de nieuwe energieleverancier en die regelt al het verdere met de huidige leverancier. Er zijn wel paar zaken om rekening mee te houden.

  • Zolang een contract nog loopt, kun je niet overstappen. Wil je dat toch, dan moet je vaak een boete betalen.
  • Heb je een installatie –bijvoorbeeld een geiser- gehuurd via de huidige leverancier? Dan kan het geen kwaad om te vragen of dit dan ook beëindigd wordt. Heel vaak worden dit soort zaken vergeten en kunnen ze voor een vervelende nasleep zorgen.
  • Overstappen betekent dat je een eindafrekening krijgt van de huidige leverancier. Niet aan het eind van het leverjaar, zoals normaliter, maar op de dag dat het contract eindigt. Je krijgt dus in het lopende jaar eventueel twee eindnota’s.
  • Let op dat niet beide leveranciers afschrijven. Vraag heel duidelijk aan de nieuwe leverancier of deze ook de automatische betaling kan beëindigen of dat je dat zelf moet doen. Heel vervelend als dat niet gebeurd is en beide schrijven een maandelijks voorschot af. Mocht dat toch gebeuren, bel de bank en laat het bedrag terugstorten. Doe dat binnen 2 werkdagen. Dit is heel belangrijk. Maak dan ook meteen met de bank afspraken over het beëindigen van de automatische overschrijving.
  • Houd goed de eindstand bij om achteraf te kunnen controleren waar de ene leverancier stopte en de ander begon. Vraag de beginstand eventueel op bij de nieuwe leverancier. Zo voorkom je eventuele dubbele afrekening.