Waar ben je naar op zoek?

Tibber

Totaalscore

Energieprijs


9,7

Klantenservice


9,5

Algemeen


9,7

Plus- en minpunten

 • Dagelijks opzegbaar
 • Dynamische energieprijs
 • 100% groene stroom uit Nederland
 • Lage vaste kosten
 • Geen telefonische klantenservice
 • Slimme meter is verplicht

Over Tibber

Tibber is een nieuwe energieleverancier die het iets anders aanpakt dan de meeste andere energiebedrijven:

 1. Bij Tibber krijg je stroom en gas geleverd tegen de inkoopprijs
 2. De inkoopprijzen voor stroom verschillen per uur, voor gas per dag
 3. In de uren wanneer er weinig vraag is naar stroom, liggen de prijzen lager
 4. De stroomprijs stijgt in de uren dat er veel stroom wordt afgenomen

Rondom etenstijd ligt de stroomprijs bijvoorbeeld hoog, omdat de meeste mensen dan thuis zijn. Je kunt je eigen stroomverbruik hierop aanpassen en zo flink besparen.

Afstemmen elektrische apparaten

Het handige van Tibber is dat je slimme elektrische apparaten, zoals een wasmachine of vaatwasser, kunt verbinden via de Tibber app, zodat je ze kunt inschakelen wanneer de stroomprijs het laagste is. Ook laad je eenvoudig jouw elektrische auto op wanneer je het minst betaalt voor stroom.

Meer informatie vind je hier.

Verdienmodel

Tibber verdient niet meer of minder als je meer of minder energie verbruikt. Om gebruik te maken van de leverancier betaal je alleen een vast bedrag van 3,99 euro per maand (stroom) en 5,99 euro per maand (gas)

Goed om te weten: het energiecontract is dagelijks opzegbaar, zonder boete

Kan het goedkoper?

228 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Tibber?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • HHugo – 06 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Geweldige energieleverancier
  Betaal elke maand achteraf alleen wat ik heb verbruikt. Ik kan continu direct inkijken wat ik verbruik door de Tibber Pulse. De App is super handig en kijk altijd even voordat ik de wasmachine of vaatwasser aanzet wanneer de stroom goedkoop is.

  Reageren
 • AAlexandra – 05 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overstappen naar tibber was eenvoudig, en de app is geniaal goed. De prijs per uur is netjes en zo zie je meteen wanneer je goedkoper uit bent. Ze hebben een heel goede website gemaakt en ik ben er heel blij mee.

  Reageren
  • AAlexandra – 15 november 2022

   @Alexandra

   Reageren
 • RRaymond – 04 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overstap verliep soepel, app werkt goed en geeft veel inzicht en klantenservice reageert snel. Tarieven zijn laagste in de markt van dynamische energiecontracten. Wel jammer dat ze geen gas leveren. Stap je over op Tibber?

  Reageren
 • CChris – 03 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer tevreden over Tibber. Nu 3 maanden klant en gemiddelde kWh prijs op €0,35 en in oktober zelfs €0.22 inclusief alle belastingen. Inzicht via de app is perfect, waarmee je prijs en je verbruik kunt inzien en zo op elkaar kunt afstemmen om zo min mogelijk te gebruiken als de prijs op het hoogst is.

  Reageren
 • MMarike – 01 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Met de huidige dalende energie prijzen loont het dubbel zo hard om over te stappen naar een leverancier met dynamisch uurtarief. Na verschillende aanbieders te hebben vergeleken uiteindelijk uitgekomen bij Tibber. Website en app zijn overzichtelijk, prijzen zijn goed en klantenservice heeft mij tot nu toe prima geholpen.

  Overstappen ging ook erg gemakkelijk. Succes, het scheelt uiteindelijk echt veel in je maandlasten.

  Reageren
 • VVincent – 01 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat kan ik zeggen, stroom is stroom maar deze is lekker goedkoop! Overstappen ging soepel, na 14 dagen autonatisch overgestapt. App is netjes ingericht en ik vind het fijn dat je per maand betaald wat je daadwerkelijk gebruikt hebt.

  Reageren
 • RRalph – 01 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Gemakkelijke overstap naar Tibber, goede en overzichtelijke app. Veel mogelijkheden met koppelingen om je energieverbruik te koppelen aan de uurprijs.

  Tibber geeft nu € 50 tegoed op aanschaf van slimme apparaten wanneer je klant wordt.

  Reageren
 • MMenno – 31 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Nu een paar weken klant bij Tibber en zó blij met deze leverancier! Handige app waarbij je per uur kan checken wat het uurtarief is van elektra. Baas over eigen portemonnee!

  Reageren
 • KKim de Beijer – 31 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag ook klant geworden bij Tibber. Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Je hebt je verbruik zelf in de hand doordat je per uur kan zien wat de kWh prijs op dat moment is. Controle in eigen handen!

  Reageren
 • AAnna – 31 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer snelle overstap service. Fijne app en stroom tegen kostprijs. Referral: hjzve7h9

  Reageren
 • WWillem van Duijn – 27 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Maar daar doe je het uiteindelijk niet voor! Wel voor de besparing die je kunt maken: bij Tibber betaal je een dynamisch laag stroomtarief op basis van vraag en aanbod. De markt bepaald de prijs dus, en als het waait of de zon schijnt dan is de prijs lager. Maar zelfs bij ongunstig weer op piektijden als het begin- en eind van de spits is de prijs ver onder die van traditionele maatschappijen. Op de prijs zit een bescheiden vaste toeslag waaraan Tibber verdient.

  Sowieso besparen dus, maar als je slim met stroom omgaat kan je rekening verder omlaag. Gewoon de vaatwasser en wasmachine op timer aan ‘s nachts wanneer de stroom dikwijls onder de 15 cent (inclusief belastingen) zakt.

  Klein nadeeltje: als je zonnepanelen hebt saldeer je tegen het dynamische tarief op het moment dat je stroom opwekt. Het kan zijn dus dat je 1 KWh verkoopt voor 15 cent, en ‘s avonds stroom terug inkoopt voor 25 cent – waar je bij Eneco dit een-op-een kan wegstrepen (dus bij Tibber betaal je 10 cent, bij Eneco effectief niets). Maar: in de winter wek je veel minder op dan je verbruikt, dus voor de wintermaanden is Tibber sowieso veel goedkoper (want stroomtarief Eneco bij variabel is vaak minimaal twee keer zo hoog). Als je geen zonnepanelen hebt is Tibber sowieso een no-brainer.

  Wel is de prijs gevoeliger voor ontwikkelingen, waar bij grote maatschappijen er een demping op zit. Maar er moet veel gebeuren voor de prijs op het niveau van bijvoorbeeld een Eneco komt – en als dat gebeurd gaat Eneco ook weer omhoog met de prijs. Wel profiteer je direct van verlagingen, waar traditionele partijen zo lang mogelijk het voordeel zelf houden.

  Tibber levert geen gas. Hiervoor ben ik naar ANWB energie gegaan. Je kunt dus van de ene partij stroom en bij een ander gas afnemen. De 190 euro die het kabinet geeft om de rekeningen te verlagen krijg je ook bij Tibber.

  Reageren
  • JJoke – 30 oktober 2022

   @Willem van Duijn, Dynamische tarieven kunnen ook onder 0 uitkomen. Dus, voor mensen met zonnepanelen is Tibber niet aantrekkelijk. Mensen met zonnepanelen zijn dan de leverancier van Tibber! Het kabinet wil dat ook dynamische bedrijven op dezelfde wijze salderen als de niet-dynamische bedrijven en dat wordt ook de hoogste tijd!

   Reageren
   • JJohn – 09 november 2022

    @Joke
    Als je een thuisaccu hebt kan het dus wel gunstig zijn. Die laat je dan opladen als het tarief erg laag is en tijdens de ‘dure’ uren gebruik je energie uit de accu. Dat zal meestal in de avond zijn. Maar je zult dan wel een slimme regeling moeten hebben om dat voor elkaar te krijgen.

    Reageren
  • RRick – 02 november 2022

   @Willem van Duijn

   Beste Willem,

   Waarom geen Electra bij ANWB ? Ook dynamisch tarief ?

   Reageren
   • JJoke – 07 november 2022

    @Rick, omdat Tibber een hele mooie app heeft. Verder lijkt alles betrouwbaar.

    Reageren
 • BBram – 26 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Goede, duidelijke app en website. Klantenservice is goed bereikbaar en geeft snelle, bruikbare antwoorden.

  Reageren
 • NNikki – 23 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Erg tevreden met Tibber, vele malen goedkoper en overstappen was super simpel.

  Reageren
 • JJeroen K – 17 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Met de huidige tarieven is het niet gek om eens om je heen te kijken. Wij zijn sinds drie weken klant en zijn écht helemaal om. Met de Tibber Pulse krijg je echt heel goed inzicht in je dagelijkse verbruik. Wanneer je vervolgens in de app ziet wanneer de prijs laag is, is het een eitje om echt een deuk in de rekening te slaan.

  Ook het automatisch laden van de auto wanneer de KWh prijs laag is, is geniaal en bespaart zonder dat je er eigenlijk omkijken naar hebt.

  Het zijn roerige tijden en ik denk dat iedereen goed moet opletten op zijn/haar verbruik. Bij Tibber kan dit. Wij zijn dus zeer tevreden over de app, het inzicht én de korting bij de Tibber shop.

  Reageren
 • LLuuk – 15 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Met de dynamische stroom prijs van Tibber betaal je de werkelijke prijs voor stroom zonder allerlei dure opslagen voor de energieleverancier. De stroomprijs schommelt gedurende de dag, maar is altijd nog goedkoper dan de gewone energieleverancier. Er is altijd wel een moment op de dag waar je goedkoop de wasmachine kunt laten draaien of de auto vol kunt laden.
  Fijne app die je verteld wat de stroom prijs is en wat jouw verbruik is per uur van de dag. Bovendien kun je allerlei slimme apparaten besturen vanuit die zelfde app, zoals je auto en warmtepomp, zodat deze alleen de goedkoopste stroom gebruiken. Hiermee bespaar je flink op je stroomrekening!

  Reageren
 • FF. van Berkel – 13 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Via een kortingscode ben ik overgestapt naar Tibber. Contact verloopt erg goed, snel en vriendelijk!

  Reageren
 • RRalf – 12 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Ik ben uitstekend geholpen door de klantenservice bij het afsluiten van mijn nieuwe energieleverancier. Duidelijke uitleg gekregen. De dame aan de lijn was vriendelijk en ik kreeg het gevoel dat ze mij begreep.

  Verder voelde ik mij dus prettig serieus genomen.

  Wachttijd is nooit fijn, maar daar kan weinig aan gedaan worden.

  Reageren
 • JJoost K. – 12 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijne energieleverancier, je betaald per uur de inkoopprijs + een vaste fee. Vooral de app is erg handig, je kan bijv. je electrische auto laden op de momenten dat het tarief laag is. Ook kun je een hoop andere zaken koppelen in de app. Goed inzicht in je verbruik en eventuele teruglevering.

  Reageren
 • NNils – 09 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  De vaste kosten en de opslag per kwh bij tibber is zeer gunstig. Daarnaast factureren ze ook maandelijks achteraf en heb je dus geen last van hoge voorschotten.
  Het enigste minpuntje is dat het inzicht in verbruik 1-2 dagen achterloopt, maar kan je een dongel kopen voor de slimme meter kope, die realtime inzicht via de app.

  Reageren
 • JJoop – 08 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Prima app
  Ik ben nog niet zo lang klant maar het werkt allemaal goed. Overzichtelijke app waarin je je gebruik met de stroomprijs kunt vergelijken, met integratie van de opbrengst van zonnepanelen en status van de autoaccu. Ik ben via een referral code lid geworden en kreeg € 50 shoptegoed wat je kan uitgeven aan duurzame oplossingen die je ook weer in de app kunt integreren.

  Reageren
  • GGeurts – 26 oktober 2022

   @Joop

   Hoi, ben benieuwd wie het gas dan gunstig kan leveren?

   Groete,
   A. Geurts

   Reageren
   • JJoke – 05 november 2022

    @Geurts, Easy Energy is een soortgelijk bedrijf. Zij leveren stroom én gas.

    Reageren
 • MMarthe – 08 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Voor de rest lijkt de app icm met de Tibber Pulse mooi te werken, daarbij kan je mooi de boel automatiseren wanneer je bijvoorbeeld Homey Bridge gebruikt. We gaan het zien hoe het verder gaat.

  Reageren
 • KKim – 05 oktober 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag ook klant geworden bij Tibber. Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Je hebt je verbruik zelf in de hand doordat je per uur kan zien wat de kWh prijs op dat moment is. Controle in eigen handen!

  Reageren
 • JJeroen – 15 september 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds de stijging van de energiekosten waren wij al aan het kijken naar hoe we het heft in eigen handen zouden kunnen nemen voor wat betreft energie. We zouden maar liefst het vijfvoudige gaan betalen. De “knop” moest dus om en sinds een maand of twee zitten we bij Tibber en letten we behoorlijk op ons verbruik. Met succes. Tibber helpt je hierbij door gedegen inzicht te geven in prijzen en slimme meldingen. Ook het automatisch laden van de auto wanneer de KWh prijs laag is, is geniaal en bespaart zonder dat je er last van hebt.

  Reageren
 • AAnet – 02 april 2023

  @Michael
  Hoe werkt het dan als je meer opwekt dan je verbruikt?

  Reageren