Waar ben je naar op zoek?

Tibber

Totaalscore

Energieprijs


9,7

Klantenservice


9,5

Algemeen


9,7

Plus- en minpunten

 • Dagelijks opzegbaar
 • Dynamische energieprijs
 • 100% groene stroom uit Nederland
 • Lage vaste kosten
 • Geen telefonische klantenservice
 • Slimme meter is verplicht

Over Tibber

Tibber is een nieuwe energieleverancier die het iets anders aanpakt dan de meeste andere energiebedrijven:

 1. Bij Tibber krijg je stroom geleverd tegen de inkoopprijs
 2. De inkoopprijzen verschillen per uur
 3. In de uren wanneer er weinig vraag is naar stroom, is de prijs laag
 4. De stroomprijs stijgt in de uren dat veel stroom wordt afgenomen

Rondom etenstijd ligt de stroomprijs bijvoorbeeld hoog, omdat de meeste mensen dan thuis zijn. Je kunt je eigen stroomverbruik hierop aanpassen en zo flink besparen.

Afstemmen elektrische apparaten

Het handige van Tibber is dat je slimme elektrische apparaten, zoals een wasmachine of vaatwasser, kunt verbinden via de Tibber app, zodat je ze kunt inschakelen wanneer de stroomprijs het laagste is. Ook laad je eenvoudig jouw elektrische auto op wanneer je het minst betaalt voor stroom.

Meer informatie vind je hier.

Verdienmodel

Tibber verdient niet meer of minder als je meer of minder energie verbruikt. Om gebruik te maken van de leverancier betaal je alleen een vast bedrag van 3,99 euro per maand.

Goed om te weten:

 • Bij Tibber kun je geen gas afnemen
 • Het energiecontract is dagelijks opzegbaar, zonder boete

Kan het goedkoper?

223 ervaringen

Plaats review

Schrijf een beoordeling

Wat vindt u van Tibber?

Prijs
Klantenservice
Algemeen
 • AAmanda – 02 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag ook klant geworden bij Tibber. Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Ik heb een kortingscode gekregen,

  Reageren
 • PPeter – 02 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag ook klant geworden bij Tibber. Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Ik heb een kortingscode gekregen, als je klant wordt krijg je € 50 tegoed op slimme apparaten.

  Reageren
 • RRichard – 01 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag ook klant geworden bij Tibber. Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Je hebt je verbruik zelf in de hand doordat je per uur kan zien wat de kWh prijs op dat moment is. Controle in eigen handen!

  Reageren
 • MMitchel – 01 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag ook klant geworden bij Tibber. Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Je hebt je verbruik zelf in de hand doordat je per uur kan zien wat de kWh prijs op dat moment is. Controle in eigen handen!

  Ik heb een kortingscode gekregen, als je klant wordt krijg je € 50 tegoed op slimme apparaten.

  Reageren
 • LLuki – 01 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Dik een maand geleden zijn we overgestapt naar Tibber en onze elektriciteitsrekening is ca 50% omlaag gegaan (voorheen aangesloten bij één van de grote traditionele partijen). Dit komt alleen door het verbruik van energievretende apparaten goed afstemmen met de momenten dat het stroomtarief laag is. Ook het feit dat we op deze manier actief kunnen bijdragen aan het tegengaan van netcongestie én bewust gebruik van energie geven ons goed gevoel aan.

  Reageren
 • Ssb1089 – 01 december 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber is qua energiemaatschappij met variabele tarieven eentje die de laagste tarieven hanteert.
  In vergelijking met een ‘reguliere’ energiemaatschappij besparen wij in elk geval een hoop geld.
  De app werkt hartstikke fijn en geeft de actuele tarieven, gemaakte kosten per dag en facturen allemaal weer.

  Reageren
 • MMitchel – 29 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Vandaag ook klant geworden bij Tibber. Wat een verademing met transparante en eerlijke prijzen. Je hebt je verbruik zelf in de hand doordat je per uur kan zien wat de kWh prijs op dat moment is. Controle in eigen handen!

  Reageren
 • KKees Hoop – 26 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber is echt een topper!

  Ze hebben laagste inkoopkosten van alle concurrenten (slechts 0,2 cent per KWH)!

  Reageren
 • FFrank simons – 22 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Fijne energieleverancier, goede lage prijzen. Je betaald per uur de inkoopprijs + een vaste fee. Je kunt in de app zien wat de actuele prijs is en wat de aankomende dag (na 1300) gaat doen. Vooral de app is erg handig, je kan bijv. je electrische auto laden op de momenten dat het tarief laag is. Ook kun je een hoop andere zaken koppelen in de app. Goed inzicht in je verbruik en eventuele teruglevering.

  Reageren
 • JJan – 21 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Nadat ik van mijn oude leverancier te horen heb gekregen dat ze de prijzen gingen verhogen ben ik erg geschrokken en besloten verder te zoeken. Na veel leveranciers te hebben vergeleken uiteindelijk uitgekomen bij Tibber. Mooi concept, groene stroom, makkelijke app en het belangrijkst relatief goedkoop!

  Zit er nu 2 weken en mijn voorlopige maandbedrag is een stuk lager dan wanneer ik zou blijven bij mijn vorige energieleverancier.

  Reageren
 • DDavul Koy – 20 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Hallo,
  Mijn ervaring:
  – Goedkoper stroom dan andere concurrenten (opslag stroom en vaste abonnementskosten)
  – Veel slimme functies die anderen niet hebben (bijv. mijn auto wordt slim opgeladen zonder dat ik een slimme lader hoef te kopen. De app verbindt direct met de auto)
  – Voor gas ben ik gegaan naar ANWB energie.

  Reageren
  • AAnne – 04 juni 2023

   @Davul Koy

   Wat maakte je keuze voor gas bij ANWB?
   Groet Anne

   Reageren
 • MMs – 20 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Met de huidige dalende energie prijzen loont het dubbel zo hard om over te stappen naar een leverancier met dynamisch uurtarief. Na verschillende aanbieders te hebben vergeleken uiteindelijk uitgekomen bij Tibber. Website en app zijn overzichtelijk, prijzen zijn goed en klantenservice heeft mij tot nu toe prima geholpen.

  Overstappen ging ook erg gemakkelijk, nog belangrijk als je code ucs7sxlw gebruikt krijg we allebei 50 euro korting op onze rekening! Succes met overstappen, het scheelt uiteindelijk echt veel in je maandlasten.

  Reageren
 • NNicole – 18 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Sinds een kleine maand overgestapt naar Tibber. Dat had ik maanden eerder moeten doen!
  Betaal nu, met gebruik van de app ,zeker de helft minder dan dat ik deed bij eneco.( dat was 70 cent kwh dagtarief en 53 cent kwh nacht tarief)
  De app geeft per uur inzicht in prijs per kwh en stel hiermee mijn wasmachine, vaatwasser en vooral boiler voor warm douche water in, zodat deze goedkoop hun werk doen.
  Heb jij ook net als mij een huurhuis, geen gas dus een boiler voor warm water en geen mogelijkheid tot zonnepanelen?
  Twijfel dan niet langer en betaal achteraf wat je verbruikt aan energie! Geen gedoe met dure voorschotten dus!
  Besparen op je energierekening én iets goeds doen voor de planeet?
  Stap ook over naar Tibber, de digitale energieleverancier die je helpt om minder stroom te verbruiken, met groene stroom tegen de inkoopprijs per uur.

  Reageren
  • SSonja – 20 december 2022

   @Nicole Beste Nicole, Ik woon ook in een huurhuis en heb een 80 liter energieslurpende boiler van Daalderop (1000 watt) voor het warme water. Ik denk ook aan een dynamisch contract bij Tibber, zodat ik de boiler in de nacht op kan laden op goedkopere stroom. Ik neem aan dat jij dit nu ook doet? Zet jij de boiler uit zodra hij is opgeladen? En zo ja, hoe lang blijft het water dan nog warm genoeg voor een aangename douchebeurt? Door ons werk douchen wij nl. soms pas om 11.00 uur in de ochtend.

   Reageren
 • JJelmer – 16 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zat eerst bij Oxxio en daar gingen de prijzen omhoog. Ook geen piek en daltarief meer, maar 0,70 euro per Kwh. Met Tibber bespaar ik elke dag t.o.v. Oxxio en verlaag ik mijn kosten enorm! De eerste week had ik zelfs een factuur van -0,26 euro omdat de verlaging van de energiebelastig hoger was dan mijn verbruik. Dat is nog eens winnen:-) Zeker doen dus!

  Reageren
 • LLuki – 16 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  We zij dik een maand naar Tibber en erg tevreden over. Flinke verlaging in de kosten. Afgelopen maand betalen we gemiddeld 0,22 per kWh stroom, wat veel lager is dan bij traditionele partijen. En je zit niet vast aan voorschot bedrag. Ook betalen doen we achteraf na ontvangen factuur (overschrijving). Als klant heb je dus (bijna) volledig controle, dat vinden we erg fijn.

  Reageren
 • GGerrit – 14 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Al 2 jaar deed ik mee met een VEH collectief en op zich was dat prima, ik betaalde een gemiddelde prijs voor energie. Sinds begin 2022 heb ik vol verbazing gekeken hoe mijn energie contract begon te schommelen.
  Ik heb een nieuwbouw huis met zonnepanelen, met een aardwarmtepomp en verbruik best wel wat stroom, echter door de zonnepanelen wordt dit verbruik enigzins gedempt. Per maand zat ik zo rond de 75 euro gemiddeld per jaar, dit was in de 0,20 cent per KWh periode.
  Begin 2022 zag ik een stijging ontstaan en op zich kan ik daar prima mee leven als er gegronde redenen voor zijn. Qua zonne-energie was 2022 een prima jaar en in het voorjaar daalde de stroomprijs ook flink. Tot de periode naar de winter. Elke maand zag ik 10 cent per KWh er bij komen tot een belachelijke getal 82 ct per KWh wat ik zou moeten gaan betalen per 1 nov, wetende dat ik deze maanden weer afhankelijk ben van het net.
  De knop bij mij ging om toen het bericht kwam dat de gasvoorraden waren gevuld en ik 82ct betalen en de model contracten van Budget oppeens 69 ct vroegen. Bovenop dit verhaal werd mijn maandbedrag eventjes opgeschroefd van 150 euro naar 508 euro. Om mij heen hoorde ik van de grote 3 (VattenFall, Eneco, Essent) dat klanten wel omhoog gingen, maar dit is halfjaarlijks en niet zoveel als dat Budget Energie deed. Model contracten waren verschrikkelijk van deze 3 met nog hogere tarieven.
  en waarom omdat het laatste stukje opgewekte energie uit gas bestaat en die de prijs bepaald en dit is vreselijk. Ik ben me toen gaan verdiepen hoe die grafieken eruit zien en wat zijn dan de momenten dat er gas nodig is om dat extra energie aan te maken. dit zijn doorgaans 2 momenten in de dag.. in de ochtend en in de avond en verbaasde mij over het feit dat wij Nederlanders de voorkeur dan blijkbaar hebben om die piekmoment prijzen te betalen over de gehele maand, voor elk uur van de dag? (ikzelf inclusief)
  Nu dit is waar Tibber dus voor ons een enorm succes is. De prijzen zijn af en toe wel relatief hoog, echter dit zijn piekmomenten waar gas nodig is om deze stroom aan te maken, nu ik een uurprijs betaal, vermijd ik deze momenten om stroom af te tappen en doen we wasjes, vaatwasser en auto opladen in de daluren. Mijn vrouw maakt er ondertussen een sport van.. en afgelopen maand heb ik 66 euro moeten afrekenen voor de maand oktober waarbij ik 500 KWh heb afgenomen. Dit zal echt niet 66 euro de hele winter zo blijven en de prijs gaat nu ook al weer naar de 34 cent in de piekuren ook bij tibber.
  Echter als we allemaal slimmer onze vaatwasser of wasmachine op de dag plannen in de daluren, hebben we een meer gebalanceerd gebruik van het energie netwerk en kan alle zonne-energie en windenergie beter worden uitgenut en het belangrijkste betalen wij als consumenten weer gewoon een nette prijs.

  Reageren
  • AAnthonie – 03 december 2022

   @Gerrit

   Helemaal top uitgelegd zo. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

   Groeten, Anthonie

   Reageren
 • PPatrick – 13 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Na de laatste prijsverhoging bij Eneco die nu 70 cent per Kw uur vragen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik overgestapt naar Tibber waar op het duurste moment de stroom meestal onder de 40 cent ligt. Gemiddeld is de prijs 35 cent dus samen met het prijsplafond volgend jaar kom je altijd goedkoper uit.
  Bovendien hebben ze een handige app waarmee je je stroomverbruik kan volgen en zelfs apparatuur kan in en uitschakelen.

  Reageren
 • Vvd Weerden – 13 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Blij met de overstap
  Zeer tevreden met me overstap naar Tibber, met een stroomverbruik van gemiddeld 600khw per maand, was het met de nieuwe tarieven bij de “vaste” contracten erg duur de laaste tijd. Sinds ik bij tibber zit, betaal ik stroom per uur met een duidelijk inzichbare app waardoor je precies weet wat je betaald en dus slimmer kunt omgaan met stroomslurpers. En daardoor een veel beter en eerlijker maandbedrag betaald.
  Ik raad het iedereen aan.

  Reageren
 • RR. Smeets – 09 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Tibber is echt fantastisch!

  Nu een maand onze stroomleverancier. Ik wilde wachten totdat ik de eerste factuur binnen had om te kijken hoe dat gaat.

  Alles is echt even duidelijk! Je hebt op deze manier pas echt invloed op je stroom rekening en helpt meteen het net te stabiliseren door stroom af te nemen als er een overschot is. Ik kan onze EV (Zoe) makkelijk instellen om op een bepaalde tijd te starten met laden.

  Stap ook over naar Tibber, de digitale energieleverancier die je helpt om minder stroom te verbruiken, met groene stroom tegen de inkoopprijs per uur.

  Reageren
 • HHugo – 06 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Geweldige energieleverancier
  Betaal elke maand achteraf alleen wat ik heb verbruikt. Ik kan continu direct inkijken wat ik verbruik door de Tibber Pulse. De App is super handig en kijk altijd even voordat ik de wasmachine of vaatwasser aanzet wanneer de stroom goedkoop is.

  Reageren
 • AAlexandra – 05 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overstappen naar tibber was eenvoudig, en de app is geniaal goed. De prijs per uur is netjes en zo zie je meteen wanneer je goedkoper uit bent. Ze hebben een heel goede website gemaakt en ik ben er heel blij mee.

  Reageren
  • AAlexandra – 15 november 2022

   @Alexandra

   Reageren
 • RRaymond – 04 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Overstap verliep soepel, app werkt goed en geeft veel inzicht en klantenservice reageert snel. Tarieven zijn laagste in de markt van dynamische energiecontracten. Wel jammer dat ze geen gas leveren. Stap je over op Tibber?

  Reageren
 • CChris – 03 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Zeer tevreden over Tibber. Nu 3 maanden klant en gemiddelde kWh prijs op €0,35 en in oktober zelfs €0.22 inclusief alle belastingen. Inzicht via de app is perfect, waarmee je prijs en je verbruik kunt inzien en zo op elkaar kunt afstemmen om zo min mogelijk te gebruiken als de prijs op het hoogst is.

  Reageren
 • MMarike – 01 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Met de huidige dalende energie prijzen loont het dubbel zo hard om over te stappen naar een leverancier met dynamisch uurtarief. Na verschillende aanbieders te hebben vergeleken uiteindelijk uitgekomen bij Tibber. Website en app zijn overzichtelijk, prijzen zijn goed en klantenservice heeft mij tot nu toe prima geholpen.

  Overstappen ging ook erg gemakkelijk. Succes, het scheelt uiteindelijk echt veel in je maandlasten.

  Reageren
 • VVincent – 01 november 2022

  Prijs

  Service

  Algemeen

  Wat kan ik zeggen, stroom is stroom maar deze is lekker goedkoop! Overstappen ging soepel, na 14 dagen autonatisch overgestapt. App is netjes ingericht en ik vind het fijn dat je per maand betaald wat je daadwerkelijk gebruikt hebt.

  Reageren