0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Wisselen van energieleverancier

Je wilt wisselen van energieleverancier. Misschien vind je je huidige contract te duur of wil je overstappen op een groenere variant. Maar wanneer kun je het beste wisselen? En wat komt daar allemaal bij kijken?

 

Wisselen op het juiste moment

Wat is het beste moment om te wisselen van energieleverancier? De meeste mensen stappen over als de wintermaanden zich weer aandienen. En dat is niet zo gek, want ineens moet de verwarming weer aan en worden we weer geconfronteerd met een stijgend energieverbruik. Daarnaast komen veel energieleveranciers juist in deze maanden met nieuwe acties en aantrekkelijke aanbiedingen. Logisch dus, dat veel mensen tussen september en december wisselen van energieleverancier.

Regels bij het wisselen van energieleverancier

De meeste overstappen vinden dus plaats in het najaar. Maar houd er rekening mee dat wisselen van energieleverancier aan een aantal regels is verbonden.

  1. Het vaste contract. Heb je een vast contract bij je huidige leverancier? Dan is wisselen mogelijk nadat het contract is verlopen. Houd er rekening mee dat een overstap zo’n 6 tot 8 weken duurt. Begin dus met het regelen van de overstap twee maanden voor je huidige contract eindigt. Anders zit je misschien weer vast aan een nieuw jaarcontract.
  2. Contract zonder opzegtermijn. Zit er geen opzegtermijn aan je contract vast? Dan kun je wisselen van leverancier wanneer je maar wilt.
  3. Meestal regelt de nieuwe leverancier van je keuze de overstap. Deze zegt dus ook je huidige contract op. Er zijn echter uitzoneringen. Check van te voren dus even hoe dat bij jouw energieleverancier zit. Dit staat in de algemene voorwaarden.
  4. Check of je huidige leverancier geen overstapboete hanteert. Als dit wel het geval is, reken dan even uit wat je gaat besparen bij een nieuwe leverancier. Soms loont het wisselen van energieleverancier alsnog!
  5. Wees zeker. Heb je de leverancier van je keuze gevonden? En alle punten van hierboven gecheckt? Zorg dat je zeker bent van alles voordat je wisselt. Bel daarom gerust nog eens de klantenservice van je huidige energieleverancier, voor een extra check.

 

Start met vergelijken

Overweeg je te wisselen van leverancier, dan is het goed om eerst eens alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Welke leverancier het beste bij jouw situatie past, ontdek je het snelst door het invullen van de online energievergelijker.

In minder dan twee minuten zie je alle aanbiedingen op een rij. Een overstap kan tot wel 450 euro per jaar schelen. Start vandaag nog met besparen. Doe de test – en wij regelen de rest.

 

>>>>>>>>Meer over wisselen van energieleverancier lees je hier.