0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Voordelige energieleverancier

Om de kosten te beperken voor het gebruik van stroom en gas, is het handig om een contract af te sluiten met een voordelige energieleverancier. Waarom zou je meer betalen als het ook goedkoper kan?

 

Hoe kies je een energieleverancier?

Welke energieleverancier past bij mijn situatie? Kies ik voor groene stroom of grijze stroom? Wil ik een enkele of een dubbele meter? Kan ik zomaar overstappen? Wie is het voordeligst? Allemaal vragen waar een consument mee te maken krijgt bij het kiezen van een energieleverancier.

Je kunt natuurlijk alle sites doorspitten van alle aanbieders. Dit is een flinke klus; Nederland telt inmiddels zo’n veertig energieaanbieders. Om het gemakkelijker te maken kun je een energievergelijkingstest doen. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een actueel en onafhankelijk overzicht van de meest voordelige energieleveranciers. Zo kies je gemakkelijk en snel de goedkoopste energieleverancier!

Een energievergelijker berekent op basis van je postcode, gezinsgrootte en jaarlijkse energieverbruik welke energieaanbieder op dit moment het goedkoopst is. Dit kan oplopen tot een besparing van enkele honderden euro’s per jaar. Het invullen van een energievergelijker gebeurt anoniem en is vrijblijvend.

Wij vragen enkel om:

  • Postcode
  • Gezinsgrootte
  • Jaarlijkse verbruik

Op basis van deze gegevens zie je direct een lijst van energieaanbieders. Wij vergelijken de hele Nederlandse energiemarkt. De prijzen die je ziet, zijn ook werkelijk de prijzen die je betaalt. Kun jij ook besparen? Kies een voordelige energieleverancier en stap direct over.

 

Overstappen 

In Nederland ben je sinds 2004 vrij om je eigen energieleverancier te kiezen. Je mag dus ook wisselen van energieleverancier. Overstappen is in de meeste gevallen zo gepiept. Je kiest een nieuwe leverancier uit het overzicht, vult je gegevens in en de nieuwe energieaanbieder regelt de rest.

 

Check je contract

Onze tip: check van te voren goed je huidige contract. Heb je een doorlopend contract? Dan is overstappen geen probleem. Meestal is het contract dan maandelijks opzegbaar.

Heb je een contract met een einddatum? Dan is het zaak om goed op te letten. Je kunt pas overstappen als het contract afloopt. Een overstap duurt gemiddeld 6 tot 8 weken. Twee maanden voordat je contract afloopt kun je dus als overstappen. Tussentijds overstappen kan ook, maar in sommige gevallen wordt dan een opzegvergoeding (of: overstapboete) berekend. Hoeveel dit is, verschilt per energieaanbieder. In dit artikel lees je meer over overstapboetes.

Energieleveranciers bieden nieuwe klanten vaak hoge kortingen, welkomstcadeaus en cashbacks aan. Ondanks een overstapboete kan het dus nog steeds voordelig zijn om over te stappen!

 

Meer energie bespaartips

Naast een voordelige energieleverancier kun je zelf ook veel doen om energie (en dus geld!) te besparen. In onze energiewijzers vind je veel besparingstips, onder andere voor gezinnen, huurders en studenten.