0251 - 76 00 59
Tot 21:00 bereikbaar

Overstappen energie

Overstappen van energieleverancier. Is dat lastig? Het antwoord is: nee, overstappen is niet lastig. Wél is het handig als je van te voren goed bekijkt welke energieleverancier de gunstigste tarieven heeft. Een overstap kan je namelijk tot wel € 450,- euro op jaarbasis opleveren.

Welke energie leverancier is het goedkoopst?

Cashbacks, daluren, lage tarieven, leuke welkomstgeschenken…. Welke leverancier kies je? En, belangrijker: welke leverancier levert jou nu echt het meeste voordeel op?

Wij helpen je om snel een onafhankelijk en goed overzicht te krijgen. Zodat jij kan overstappen naar de voor jou beste leverancier. Vul de energievergelijker in en ontdek direct wat jij kunt besparen.

De energievergelijker helpt

De energievergelijker is een onafhankelijke vergelijkingstest die binnen enkele seconden de gunstigste tarieven voor je op een rij zet.

Je vult je postcode in, het aantal personen in je huishouden en je gemiddelde jaarverbruik en wij doen de rest.

  • Ga naar de energievergelijker
  • Vul je gegevens in
  • Druk op de knop ‘bekijken’

Je ontvangt direct een overzicht van de leveranciers die voor jouw situatie het goedkoopst zijn.

Overstappen energie

Nadat je ons overzicht hebt bekeken kun je besluiten over te stappen naar een andere energieleverancier. Dit doe je door op de knop ‘aanvragen’ te drukken en een aanvraagformulier in te vullen. Dit kost slecht enkele minuten.

Wij zorgen ervoor dat je gegevens bij de nieuwe leverancier terecht komen. Deze leverancier regelt dan de overstap. Je huidige contract wordt opgezegd en binnen enkele weken ontvang je energie van de nieuwe aanbieder.

De regels bij een overstap

Overstappen van energie leverancier is wel aan een aantal regels gebonden. Want hoe makkelijk het ook klinkt, wisselen van energieleverancier is een proces dat enkele weken duurt. De energieleverancier heeft namelijk tijd nodig om alles te verwerken. De gemiddelde overstaptijd ligt tussen de zes en acht weken.

Boetes bij een energie overstap

Wij raden je aan om goed te kijken naar je huidige contract voordat je overstapt. Het kan namelijk zijn dat je energieleverancier een boete oplegt als je je contract tussentijds verbreekt.

Dit geldt alleen voor contracten met een vaste looptijd. En dus niet als je een contract hebt voor onbepaalde tijd. De overstapboetes variëren in hoogte tussen de € 50,- en € 250,- . Laat je hierdoor niet afschrikken. Als je je bedenkt dat een overstap naar een andere leverancier tot wel € 450,- voordeel op kan leveren, kan zelfs het betalen van zo’n boete nog lonen.

De boetes op een rij:

  • Bij 1,5 jaar resterende looptijd: € 100,-
  • 1,5 – 2 jaar resterende looptijd: € 150,-
  • 2 – 2,5 jaar resterende looptijd: € 200,-
  • Meer dan 2,5 jaar resterende looptijd: € 250,-

Check van te voren dus goed je huidige energiecontract. Dat voorkomt gedoe.

Bedenktijd

Nadat je bent overgestapt heb je wettelijk gezien nog een bedenktijd. Per 1 augustus 2014 is de bedenktijd voor het afsluiten van een energiecontract via internet vastgesteld op 14 kalenderdagen. Let op: het gaat hier dus om 14 kalenderdagen. Dit betekent dat weekenden en feestdagen worden meegeteld.

De bedenktijd gaat in vanaf het moment dat je de bevestiging per mail hebt ontvangen. Wanneer je de bevestiging per post hebt gekregen start de wettelijke bedenktijd met ingang van de dagtekening.