Zoeken?
Doorzoek de website:

Uw antwoord niet gevonden? Neem dan contact op met een van onze experts.

Kan ik van energieleverancier wisselen wanneer ik wil?

Voor het wisselen gelden een paar regels:

  1. Heb je een contract zonder eindtermijn? Dan kan altijd worden overgestapt. Wanneer je maar wilt.
  2. Heb jeeen vast contract, dan is overstappen mogelijk wanneer dat contract is beëindigd. Dit betekent dat minimaal 2 maanden voordat het contract eindigt je alles gaat regelen. Doe je dat niet dan loop je het risico dat het lopende contract niet op tijd kan worden opgezegd en dus blijft doorlopen voor minimaal een jaar. Kijk daarom goed naar de afloopdatum van het vaste contract voordat wordt overgestapt.
  3. In algemeen geldt dat als op tijd wordt overgestapt de nieuwe leverancier alles regelt. Er zijn echter uitzonderingen. Bij deze leveranciers moet je zelf opzeggen en de automatische overschrijving beëindigen. Of dat het geval is, kun je in de voorwaarden vinden. Mocht je die niet direct bij de hand hebben, kijk dan op de website van het bedrijf. Of neem contact op met de klantenservice.
  4. Algemeen geldt dat overstappen tussen 6 en 8 weken duurt. Houd daar dus rekening mee.
  5. Informeer goed voordat je de stap zet, want om een boete te voorkomen of een welkomstbonus mis te lopen, is het handig alles even goed op een rij te zetten. Dat kost even wat tijd, maar loont zeer zeker.
  6. Heb je vragen waarop jij het antwoord niet kunt vinden in de voorwaarden, kijk dan onder FAQ (veel gestelde vragen) op de website van de energieleverancier. Dan nog vragen? Bel met de klantendienst. Zorg dat je zeker bent van alles voor er wordt overgestapt.