Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Zonnepanelen op je dak? Dit zijn de energieleveranciers met de beste voorwaarden

Donderdag bleek uit onderzoek dat huishoudens met zonnepanelen tot wel 270 euro duurder uit zijn bij het afsluiten van een nieuw energiecontract. Het prijsverschil ontstaat doordat meerdere energieleveranciers geen loyaliteitsbonus aanbieden voor zonnepaneelhouders.

Misschien heb je zelf zonnepanelen op je dak en vraag je je af bij welk energiebedrijf je nu het beste terecht kunt. Dan heb ik goed nieuws, want in dit artikel werp ik een blik op de energieleveranciers die de meest aantrekkelijke voorwaarden en bonussen bieden voor zonnepaneelbezitters.

Wel cashback bij zonnepanelen

Bedrijven zoals Essent, Vandebron, Energiedirect, Oxxio, en Budget Energie bieden geen loyaliteitsbonussen aan klanten die hun eigen zonne-energie opwekken.

Maar wees niet ontmoedigd, want er zijn andere spelers in de markt die dit wel doen.

Hier hun tarieven en bonussen bij het afsluiten van een nieuw contract:

EnergiebedrijfTarievenBonus
1. Engie
Vast contract (1 jaar)
€ 0,327 per kWh
€ 1,343 per m3
€ 100
2. United Consumers
Vast contract (1 jaar)
€ 0,384 per kWh
€ 1,316 per m3
€ 120
Peildatum: 20 oktober 2023

Je kunt je eigen termijnbedrag eenvoudig berekenen met een online energievergelijker, waarbij je verbruik en opgewekte zonnestroom in overweging worden genomen.

Lage gasprijs

Naast de aangeboden bonussen spelen ook de gasprijzen een cruciale rol voor huishoudens met zonnepanelen. De panelen leiden namelijk vaak tot een laag, nul of zelfs negatief netto stroomverbruik. Hierdoor wordt de focus verlegd van het elektriciteitstarief naar de kosten voor gas.

Pure Energie springt in dit opzicht bijvoorbeeld in het oog met hun huidige aanbod, waarbij klanten slechts 1,285 euro per kubieke meter betalen. Dit tarief is, op het moment van schrijven, het meest concurrerend onder alle leveranciers die vaste contracten aanbieden.

Hoge terugleververgoeding

Voor huishoudens met veel zonnepanelen en een jaarlijks overschot aan zonne-energie loont het ook om te kijken naar de hoogte van de terugleververgoeding.

Dit zijn momenteel de beste vijf leveranciers in combinatie met een vast contract:

  1. Eneco: 9 cent per kWh
  2. Oxxio: 9 cent per kWh
  3. Energie VanOns: 8,2 cent per kWh
  4. Engie: 8 cent per kWh
  5. Greenchoice: 8 cent per kWh

Een overzicht met alle actuele teruglevertarieven staat hier.

Over de auteur

Thomas van Campenhout staat bekend als dé trendwatcher binnen de energiewereld. Met zijn scherpe blik volgt hij het laatste energienieuws en analyseert hij de recente ontwikkelingen.

Meer over Thomas

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.