Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Weer een energieleverancier failliet: Robin Energie

0 reacties

Energieleverancier Robin Energie is failliet verklaard. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de leveringsvergunning van de energieaanbieder ingetrokken.
Dat meldt de NOS.

Vorig jaar werd het energiebedrijf Energieflex ook al failliet verklaard.

Klanten van Robin Energie hoeven zich geen zorgen te maken over de stroom- of gaslevering. Dat is wettelijk geregeld. Er wordt wel gekeken naar een andere energiebedrijf die de klanten van Robin Energie wil overnemen. Als die er niet is, worden de klanten verdeeld over alle andere energiemaatschappijen.

Voorlopig kunnen huidige klanten hun contract niet zomaar beëindigen. Een overstap van energiecontract is ook niet mogelijk. Per 13 maart kan dat wel, wanneer bekend is wie de nieuwe energieleverancier is.

Lees ook: welke energieleveranciers zijn er?

Wanbetalers

Robin Energie werd in 2010 opgericht en richtte zich specifiek op mensen die moeite hebben met het betalen van hun energierekening en bij veel andere energieleveranciers niet meer terecht konden. Het is onduidelijk of dit ook de reden is van het faillissement.

Teksten waarmee Robin Energie reclame maakte, waren onder andere: “Je oude leverancier heeft je afgesloten. Geen stress. Wij zorgen ervoor dat je uiterlijk binnen 24-48 uur na aanmelden weer voorzien bent, zodat je weer licht hebt en weer kunt koken.”

Bron: NOS

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.