Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Variabel energiecontract wordt goedkoper

Koen Kuijper

0 reacties

energiecontractHuishoudens die een variabel energiecontract hebben, mogen er van uitgaan dat hun energiekosten per 1 juli fors omlaag gaan. Dat meldt een prijsvergelijkingswebsite aan de hand van eigen data en gesprekken met specialisten. Een gemiddeld huishouden gaat er ruim 6 euro per maand op vooruit, ofwel 75 euro op jaarbasis.

Eerder dit jaar en in 2015 daalde de energieprijs ook al, maar veel minder hard dan nu het geval is. Het zou vooral aan de prijs van gas liggen die met ongeveer 10 procent daalt. Ook de stroomprijs gaat omlaag met 9 tot 11 procent.

De daling van de energieprijzen zorgt er voor dat huishoudens met een variabel contract op gelijke hoogte komen met huishoudens die hun tarief voor één of drie jaar hebben vastgezet. Zouden de stroom- en gasprijzen nog verder dalen, dan zou een variabelcontract zelfs voordeliger worden dan een vast contract.

Update 11 mei

Ook energiebedrijf Delta geeft aan dat de leveringsprijzen per 1 juli omlaag. Dat komt omdat de prijzen op de groothandelsmarkt dalen. Bij een verbruik van 3.500 kWh en 1.800 kubieke meter gas kan de rekening voor huishoudens met een variabel contract tot 145 euro lager uitvallen. Dat zit hem dan met name in de gasprijs.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.