Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Uitstel opening SDE+-regeling

Koen Kuijper

0 reacties

SDEDe opening van de SDE+-regeling, ter stimulering van duurzame energie, zal uitgesteld worden met 3 weken tot 22 maart 2016. Dat schrijft minister Kamp in een brief aan de Tweed Kamer. Verder staat in de brief dat de bijstook van biomassa toch in aanmerking komt voor de subsidie. Bedrijven die voor een subsidie binnen de categorie biomassa bijstook in aanmerking willen komen, krijgen op deze manier langer de tijd om hun aanvraag in te dienen of te herzien.

Biomassa-aanvragen schijnen zeer populair te zijn bij de SDE+-subsidieregeling. Ruim 71 procent bedraagt de bijdrage van biomassa in duurzame energie, warmte en elektriciteit.

Lees ook: SDE+-regeling

Voor het (bij)stoken van biomassa in kolencentrales kunnen bedrijven in 2016 een SDE+-subsidie krijgen. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil echter eerst duidelijkheid over de geplande uitfasering van kolencentrales voordat de subsidieregeling van start gaat. Daarom werd begin februari een motie aangenomen waarin werd gevraagd aan de minister om eerst een oordeel te vellen de uitfasering van de kolencentrales. Dat betekent dat er ook nog achteraf iets kan veranderen binnen de SDE+-regeling.

Bron: energiebusiness.nl

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.