Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Tijdperk duurzame energie nabij, ook zonder klimaatakkoord

Koen Kuijper

0 reacties

Tijdperk duurzame energieDuurzame energiebronnen zullen langzaam aan fossiele brandstoffen gaan vervangen, ook al komt er geen klimaatakkoord in Parijs. Dat stelt Mark van Baal, oprichter van Follow This, een beweging van Shell-aandeelhouders die Shell wil overtuigen meer te investeren in hernieuwbare energie

Parijs

In Parijs wordt ondertussen druk onderhandeld over een globaal klimaatakkoord. Aan de hand daarvan zullen kleine of grote stapjes worden gemaakt om de energiesector te verduurzamen. Toch is zo’n akkoord niet noodzakelijk, denkt van Baal, want ook zonder afspraken wordt het voor landen steeds aantrekkelijker om over te stappen op groene energie. Dat komt omdat duurzame technieken steeds beter en goedkoper worden. Het is een kwestie van tijd, maar er komt een gegeven moment waar het omzetten van zonlicht in energie goedkoper wordt dan het verbranden van olie en gas.

Dat duurzame energie beter en goedkoper is dan fossiele brandstoffen zie je nu al op veel plekken. Kijk naar de elektrische taxi’s. Deze zijn vijf keer zo efficiënt en vragen veel minder onderhoud omdat er minder bewegende onderdelen aanwezig zijn. Deze trend zal zich verder doorzetten, omdat accu’s en andere onderdelen nog goedkoper worden.

Natuurlijk zou het mooi zijn als er in Parijs een akkoord komt waardoor dit proces kan worden versneld, maar het einde van de fossiele brandstoffen komt hoe dan ook langzaam dichterbij.

Bron: Parool

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.