Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

TenneT investeert 22 miljard euro in elektriciteitsnetwerk

Koen Kuijper

0 reacties

EnergiennetwerkNetbeheerder Tennet wil de komende tien jaar 22 miljard euro investeren om het elektriciteitsnetwerk op land en zee te verbeteren. Dat meldt het FD. TenneT zet het geld in om de capaciteit van de infrastructuur te verbeteren waardoor verstoppingen in het netwerk voorkomen kunnen worden. Als er op zee veel wind staat, komt het nu nog wel eens voor dat het elektriciteitsnetwerk niet alle energie kan vervoeren naar het land. Met de investeringen van TenneT komt daar een einde aan.

Uiteindelijk hebben de investeringen van het bedrijf als gevolg dat de stroomprijzen dichter bij elkaar komen te liggen en de prijs voor de consument en zakelijke stroomverbruiker lager wordt.

Wie is TenneT?

TenneT is de landelijke netbeheerder voor elektriciteit en draagt zorg voor de aanleg en het onderhoud van hoogspanningsnetwerken in Nederland en een gedeelte van Duitsland. De Nederlandse staat is voor 100 procent aandeelhouder van TenneT.

Op financieel gebied doet de netbeheerder goede zaken. De afgelopen vier jaar zijn de omzet en investeringen meer dan verdubbeld.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.