Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Tarieven vast contract Budget Energie onder prijsplafond

Iets wat vorig jaar nog niet denkbaar was, zien we nu steeds meer terugkomen: een vast energiecontract. Steeds meer energieleveranciers bieden tarieven die 6 of 12 maanden vaststaan. Wat we echter nog niet eerder hebben gezien, is een vast contract waarbij de tarieven lager liggen dan het prijsplafond.

Sinds deze week biedt Budget Energie namelijk ook een 1-jarig energiecontract aan, waarbij de tarieven voor gas en stroom lager liggen dan het plafond van € 1,45 m3 en € 0,40 kWh.

Verder is het ook nog mogelijk om een variabel contract af te sluiten, waarbij de tarieven nog lager liggen.

Tarieven Budget Energie

Variabel1 jaar vast
Stroom€ 0,38958 / kWh€ 0,39000 / kWh
Gas€ 1,26202 / m3€ 1,35000 / m3

Bovenstaande prijzen gelden voor nieuwe klanten en kun je inzien op de energievergelijker.

De tarieven die bestaande klanten gaan betalen voor een variabel contract per 1 april zijn:

 • € 1,41 / m3
 • € 0,39 / kWh

Voor hen wordt het dus mogelijk interessant om te switchen naar het vaste contract van Budget Energie. Gelukkig zijn variabele contracten altijd maandelijks opzegbaar.

Comeback

Nu de stroom- en gasprijs op de handelsmarkt steeds verder aan het dalen is, is het vaste energiecontract terug van weggeweest. Door het milde winterweer is de gasprijs zelfs gedaald tot een van de laagste punten in de afgelopen jaren.

Als gevolg van de energiecrisis en hoge prijzen zijn energiebedrijven vorig jaar massaal gestopt met het aanbieden van een vast energiecontract. Uit een eerdere analyse van deze site bleek dat er in februari 6 leveranciers waren die een dergelijk contract aanboden.

Inmiddels is dit al gestegen naar 10. En de verwachting is dat over enkele maanden dit aantal alweer verdubbeld zal zijn. Waarbij ook meespeelt dat de opzegboete verhoogd gaat worden per 1 april, waardoor het weer interessanter is voor energiebedrijven om langdurige contracten te verkopen.

Meevaller

Naast lagere prijzen voor consumenten, zal het kabinet ook erg tevreden zijn met deze ontwikkeling. Doordat de energieprijzen nu lager liggen dan het prijsplafond, hoeven zij veel minder geld te compenseren.

Zodoende worden er mogelijk miljarden euro’s bespaard door de overheid. Met dank aan het milde weer, goed gevulde voorraden en tactische inkoop strategieën van energieleveranciers.

Overstappen loont

Sinds dit jaar loont het daarom ook weer om over te stappen van energieleverancier. Door het groeiende aanbod, tarieven onder het prijsplafond en door de opkomst van dynamische aanbieders.

Je vergelijkt ze nu allemaal hier.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

32 reacties

 • Jj bello

  Mijn vast contract bij budgetenergie loopt af op 17 April en wil eventueel wederom een vast contract . Na veel bellen en mailen en met een wazig verhaal dat de software nog niet gereed is ,kan ik alleen een variabel contract krijgen. Meedenken in tussenoplossingen nooit van gehoord. Voorzien dat deze problemen gaan komen en deze voor zijn, nooit van gehoord Alleen standaard berichtjes oplezen! Via de chatbox was het wel mogelijk om een vast contract te krijgen en moest de sales een voorstel doen. Sales gebeld, nee niet mogelijk zie problemen software!. Goede communicatie !!!!!! Wil ik in de toekomst van variabel naar vast dan kan ik een boete betalen!!! Goed geregeld!

  Reageren
 • EEveline

  waarom heeft Budget Energie het vast contract voor energie off line gezet

  Reageren
 • LLens

  Blijkbaar wil Budget Energie iets doen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten die jarenlang hun bedrijf gesteund hebben laat men in de kou staan. Van de klantenservice heb ik vernomen dat dit aanbod een “proef” was voor 2000 nieuwe klanten.

  Reageren
  • JJ.L. Lexis

   Schandalig dat vaste klanten niet de tarieven van nieuwe klanten krijgen aangeboden!!

   Reageren
 • MMoeni

  Ik merk er niets van. Zit nu 4 jaren bij budget energie maar betaal ju 3x het voorschot van €150 inclusief zonnepanelen.

  Reageren
 • WW. Robles

  Het wordt steeds belangrijker om ook de teruglever vergoeding te vermelden. Vooral voor wie meer zonnestroom opwekt dan hij zelf gebruikt. Helaas zie ik dat nog niet in vergelijking staatjes terug.

  Reageren
 • AAlphons

  Altijd foto maken van de oude meter stand , ook bij afsluiten nieuw contract. Foto maken staat de nieuwe prijs contact , vast bewijs vast houden

  Reageren
 • HHannie oostendarp

  Bizar dat wij als vaste klant vsn budget daar geen bericht over krijgen. Om te veranderen van variabel na vast

  Reageren
  • HHarry

   @Hannie oostendarp
   Klopt heb ook gebeld gewoon belachelijk wij als vaste klant tellen niet mee antwoord wij zijn al goedkoper. Men denk wij lopen toch niet weg

   Reageren
 • CCLT Van Den Berg

  Ben een 80 jarige man en zit bij energie direct. Het verbruik in 2022 elc 2000 gas 900 .Betaald nu 160 euro dat 60 euro meer.Zal nu niet veel hoger zijn Wat te doen???

  Reageren
  • LLena

   @CLT Van Den Berg

   Wij ook energie direct betaal €100 per maand verbruik nu minder stroom en gas dan verleden jaar wacht tot april voor overstap dan gaat elke maatschappij naar beneden met de prijs je niks aan laten smeren oja we hebben variabel contract we hebben april aanbod gehad niet op gereageerd nu weer aanbod en ik reageer er gewoon niet op mvg lena

   Reageren
 • MMc sorland

  Waarom kunnen mensen die al bij energie direct zijn geen vast contract krijgen ?

  Reageren
  • MMaria

   @Mc sorland
   Heb wel weer verlengt voor een jaar bij energiedirect lekker goedkoop

   Reageren
   • GGerard

    @Maria Wat is lekker goedkoop?

    Reageren
  • LLena

   @Mc sorland kan wel contract krijgen maar te hoog

   Reageren
  • IIsabel

   @Mc sorland
   Ik heb in juli 2022 een gewoon een vast contract gekregen van energiedirect , was al klant bij ze.

   Reageren
 • VVK

  Wij zitten onder het prijsplafond maar onze hoge maandtarief van vorig jaar staat nog steeds.
  Meerdere malen gevraagd dit naar beneden te zetten maar helaas, word pas verrekend op de jaarnota zeggen ze dan. Dacht toch echt dat het prijsplafond in de wereld was geholpen om de mensen verlichting te geven. Zowel stroom als gas ruim onder het prijsplafond en 409 euro per maand aftikken en de optie om het zelf te verlagen staat uit. Slim hoor, lekker rente trekken van ons veel te hoge termijn en daarvan straks de jaarnota aftikken… nwe manier van besparen daar. Klantenservice ook erg onvriendelijk en hangen gewoon op als de vragen ze te lastig worden.

  Reageren
  • SSaar

   @VK
   Pas dan maar op dat ze op de jaarafrekening de goede stand overnemen. Bij mij klopte de stand niet. Gas bijna 200 m meer gerekend . Nadat ik gebeld heb hebben ze het “veranderd”, Nieuwe rekening gehad en nog steeds niet goed. Dit werd een ja/nee spelletje. Ook ik had een torenhoge maandtermijn. Hun antwoord was sorry, u heeft zelf deze stand doorgegeven. Ik heb het maar opgegeven maar voel me belazerd.

   Reageren
   • AAstrid

    @Saar

    Ik had nooit opgegeven

    Reageren
 • HHarriet

  @Rick,
  Nee dat klopt niet. Prijzen onder het prijsplafondnivo blijven onder het prijsplafond. Juist wanneer de prijzen boven het prijsplafond zitten dan krijg je te maken met hogere prijzen boven dat plafond. Maar dit is gewoon de oude manier van een vast contract.

  Reageren
 • MM Troost

  Mijn contract bij energie direct is op 19 April 2023 einde
  Wat ga ik bij Budgetenergie als variabel betalen
  Mijn gebruik van gas 700m3 Gas en 6200 kWh Electrisch
  20 zonnepanelen

  Reageren
  • JJanssen

   @M Troost

   Dat kun je beter bij budget energie vragen!

   Reageren
  • DDennis

   @M Troost
   Aan wie vraag je dat nu?

   Reageren
 • MMartin Jansen Verbogt

  Goede dag ik ben al vaste klant
  Wat kunt u mij aanbieden zodat ik nog. Altijd een vaste klant kan blijven. Heb al meerdere opties. Maar blijf liever zitten.
  Ik hoop op een goede reactie.
  Met vriendelijke groet

  Reageren
 • WWil De Raden

  Prima initiatief van Budgetenergie om markt conforme prijzen aan te bieden. Zeer klantvriendelijk.
  De variabele prijzen worden van te voren bekendgemaakt. Als “vaste” variabele klant weet je waar je aan toe bent. Het tarief van nieuwe klanten gaat ongeveer 3 a 4 weken na aanmelding in.
  Ik ben overgestapt afgelopen jaar, maar overweeg om weer naar Budgetenergie terug te gaan. 20 jaar tevreden geweest……

  Reageren
  • RRemco

   @Wil De Raden
   De nuts groep bestaat pas 15 jaar?

   Reageren
 • RRozeman

  Ik vind het niet acceptabel dat vaste klanten niet de lagere tarieven krijgen
  Dan nwe klanten. Ik zal dus afwachten en een andere leverancier nemen, zodra
  Deze zich aanbiedt met een concurrerende aanbieding

  Reageren
  • RRed

   @Rozeman
   Dat vnd ik dus ook en ga zodra t kan ook overstappen

   Reageren
  • TTika

   @Rozeman

   Mensen zeggen dat budget energie onder het plafond zit……

   Dus ik dacht ik doe een proef berekening en kijk maar……

   Alleen dal zit onder het prijs plafond

   Ik ben blij met dynamisch contract bij tibber

   Reageren
 • VVeldhuizen

  Inderdaad, boevenpraktijken net als telecombedrijven doen met binnenhalen nieuwe klanten.
  Als die eenmaal binnen zijn komen ze straks na 1 april niet meer zo makkelijk weg als die beoogde boeteregeling voor energiecontracten ingevoerd gaat worden.

  Reageren
 • Iine verber

  vind het heel raar dat vaste klanten (zoals wij al jaren ) een hoger tarief betalen dan nieuwe klanten voor variabel. Dit is toch de omgedraaide wereld? Denk dathet googelen wordt om te kijken of andere maatschappijen dat ook hebben en dan maar overstappen
  ine verber

  Reageren
  • LLuc

   @ine verber
   Zo zijn alle energie maatschappijen. Ik ben een maand geleden juist overgestapt naar Budget omdat Vattenfall maandenlang ons variabele tarief op € 3,20 per kuub hield terwijl nieuwe klanten op dat moment al voor € 1,60 in konden stappen. Dat is nog ff een ander verschil dan die € 0,15 bij budget nu.
   Veel goedkoper zal het waarschijnlijk ook niet meer worden aangezien de bijna de helft van de prijs per kuub al uit btw en heffingen bestaat.

   Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.