Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Stroomvoorziening via ontlasting

Koen Kuijper

0 reacties

Energievoorziening ontlastingIndien alle menselijke ontlasting wordt gebruikt om biogas te produceren, zouden maar liefst 138 miljoen huishoudens van stroom voorzien kunnen worden. De waarde van al het geproduceerd gas zou meer dan 8,5 miljard bedragen. Dat blijkt uit een studie van de Verenigde Naties.

Hoewel het in de praktijk natuurlijk nooit mogelijk wordt om alle menselijke ontlasting te gebruiken, zou ontlasting op bepaalde plekken ter de wereld wel degelijk een rendabele energiebron worden. Denk hierbij aan 3e-wereldlanden ,waar relatief weinig energiecentrales zijn. Hier zou de ontlasting gebruikt kunnen worden uit grote openbare toiletten.

Techniek

Het idee is dat de uitwerpselen worden verzameld en verwarmt tot 300 graden Celsius. Het vocht uit de uitwerpselen verdampt en het restmateriaal kan worden opgestookt. Daarbij zou ongeveer even veel bruikbare energie vrijkomen als bij houtskool. Met behulp van de techniek kunnen vele miljoenen huishoudens van energie worden voorzien, bijvoorbeeld in Brazilië en Ethiopië. Naast de voordelen voor de energievoorziening hoeven er ook minder bomen gekapt te worden.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.