Zoeken?
Doorzoek de website:

Uw antwoord niet gevonden? Neem dan contact op met een van onze experts.

Stroom en gas veel duurder in 2019

- 1 reacties

De stroom- en gasrekening valt een stuk hoger uit in 2019. Dat blijkt uit de energiemonitor van ABN Amro. In februari betaalden we nog zo’n 37 euro per megawattuur, inmiddels is dit opgelopen tot 63 euro.

Huishoudens moeten er rekening mee houden dat de kosten volgend jaar met zo’n 150 euro per jaar omhoog gaan. Dat komt vooral door de energiebelasting en ODE, die met een kwart omhoog gaan vergeleken met dit jaar.

Oorzaak

De prijsstijging kent naast de hogere energiebelasting meerdere andere oorzaken. Allereerst is de prijs van CO2-emissierechten drie keer hoger dan begin dit jaar. Daarnaast stijgt de vraag naar kolen en gas voor het vullen van de winterse gasopslag. Ten slotte groeit de vraag voor stroom en gas uit België, omdat de kerncentrales daar minder opleveren dan voorheen.

Kostenstijgingen

Burgers worden in 2019 flink in de portemonnee geraakt. Zo werd gisteren (11 september) bekend dat de zorgpremie volgend jaar met 124 euro per jaar stijgt. Tijdens Prinsjesdag wordt er meer bekend over de koopkracht van huishoudens in 2019.

1 reacties op: “Stroom en gas veel duurder in 2019”

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.
  • dit is oud nieuws en achterhaald

    koelmeij -

    Schrijf een reactie op: koelmeij

    Het e-mailadres blijft prive.