Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

‘Stoppen met gascentrales’

Koen Kuijper

0 reacties

KolencentraleMilieudefensie wil op korte termijn dat Nederland alle gascentrales sluit. Dat zou nodig zijn om de Nederlandse economie per 2035 volledig op duurzame energie te laten draaien. Het is hoog tijd dat Nederland serieuze maatregelen neemt, om de doelen die zijn gesteld in het klimaatakkoord van Parijs, te behalen. Dat stelt Donald Pols, directeur van Milieudefensie.

Het kabinet ziet zelf voor ogen om pas per 2050 volledig over te stappen op duurzame energie. Volgens Urgenda is dat echter veel te laat om de wereldwijde temperatuurstijging op maximaal 1,5 graden Celsius te houden. Er zijn veel scherpere maatregelen nodig om al per 2035 de transitie te maken naar volledig duurzame energie, denken de meeste milieuorganisaties

Stoppen met gas- én kernenergie

Eén van die maatregelen die genomen moet worden, is het sluiten van tientallen gascentrales en de kerncentrale in Borssele. Het sluiten van de huidige tien kolencentrales is niet genoeg volgens Milieudefensie. De plannen van milieudefensie kunnen bij diverse milieuorganisaties op steun rekenen, waaronder Greenpeace en Urgenda.

Milieudefensie trekt juist nu aan de bel, omdat de komst van de vrijhandelsverdragen TTIP en CETA het in de toekomst alleen maar moeilijker gaan maken om bedrijven te sluiten die fossiele brandstoffen stoken voor energieopwekking.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.