Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Steeds meer overstappers van energieleverancier

0 reacties

overstappen-energieleverancierVorig jaar zijn er ruim 1 miljoen huishouders overgestapt van energieleverancier. Dat komt neer op vijftien procent van alle huishoudens in Nederland en dat is iets meer dan een jaar daarvoor. Een betere vergelijking kan gemaakt worden met 10 jaar geleden, toen het aantal overstappers nog drie keer zo laag lag als in 2015. De verwachting is zelfs dat de komende jaren dit aantal nog stijgt naar meer dan twintig procent.

Privatisering

De energiemarkt is halverwege 2004 geprivatiseerd, waardoor ieder huishouden zijn eigen energieleverancier kan uitkiezen. Voorheen was het zo dat er per regio een bepaalde leverancier was, waarbij er in feite geen keuze was voor de consument. Nog steeds blijken er veel huishoudens te zijn die nog nooit zijn gewisseld van energiebedrijf. De kans is bij groot dat zij al die jaren al teveel betalen voor hun energierekening.

Variabel en vast

Als u al jaren bij dezelfde leverancier bent aangesloten voor stroom en/of gas is de kans groot dat u een variabel contract hebt. De tegenhanger is een vast contract, waarvan de energieprijzen over het algemeen lager liggen.

→ Lees ook: de verschillende energiecontracten

ACM

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) was al eerder positief over het verhoogd aantal overstappers in de energiebranche. Volgens de waakhond komt dit ten goede van een betere service en scherpere tarieven bij de energiebedrijven.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.