Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Nuon wordt Vattenfall en wil groeien

0 reacties

Energieleverancier Nuon heet vanaf vandaag Vattenfall, de naam van het moederbedrijf in Zweden. Dat blijkt uit berichtgeving van het hoofdconcern. Het bedrijf geeft aan strategisch en financieel effectiever te zijn als het onder één naam opereert. Daardoor kan het, ook in Nederland, verder blijven groeien.

De naam ‘Nuon’ zal langzaam uit beeld verdwijnen. Dit is een geleidelijk proces. Zo zullen beide namen tijdelijk tegelijkertijd te zien zijn. Maar uiteindelijk blijft alleen Vattenfall (in het Nederlanders: waterval) over.

Marktleider Nederland

Samen met Essent en Eneco is Nuon marktleider in Nederland. Het energiebedrijf heeft zo’n 2 miljoen particuliere en zakelijke klanten. Ook het label ‘powerpeers’ is van Nuon.

–> Lees ook: welke energieleveranciers zijn er?

In 1994 werd Nuon opgericht als gevolg van een fusie van meerdere energiebedrijven. In 2009 en 2011 werden alle delen van Nuon opgekocht door het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall.

In Scandinavië, Polen, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk heeft Vattenfall veel klanten. Het bedrijf telt 20.000 werknemers.

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.