Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Nuon wijzigt naam naar Vattenfall

Op televisie heb je wellicht de reclame voorbij zien komen, maar een van Nederlands grootste energieleveranciers krijgt een andere naam. Nuon – met meer dan 2 miljoen klanten – gaat namelijk de naam dragen van diens Zweedse moederbedrijf: Vattenfall.

Zo’n 10 jaar geleden nam Vattenfall het energiebedrijf over.

De vraag is nu natuurlijk waarom? Nuon is namelijk al zo ingeburgerd in de Nederlandse samenleving en heeft een grote naamsbekendheid. Voor Vattenfall geldt dit nog niet.

Naar eigen zeggen is de belangrijkste reden dat zij onder één naam meer kunnen bereiken. Daarbij is de klimaatverandering een belangrijk speerpunt. Nuon en Vattenfall werken al jaren actief aan betaalbare opwekking van schone energie. Onder een dezelfde naam kunnen ze nu grotere stappen zetten. Een eerste voorbeeld is al een feit, namelijk: Als één Vattenfall bouwen zij voor de kust van Zuid-Holland het allereerste subsidieloze windpark ter wereld.

Alle 2 miljoen Nuon klanten zullen zich ook afvragen, wat betekent deze wijziging nou voor mij? Helemaal niets verzekerd Vattenfall. Het energiecontract en voorwaarden blijven namelijk precies hetzelfde.

Benieuwd naar de tv-commercial? Bekijk deze dan hier.

Over de auteur

Sinds 2014 is Bart Koenraadt actief als energie-expert voor deze site. Hij zorgt voor relevante en actuele informatie over de energiemarkt, zodat jij altijd beschikt over het laatste nieuws.

Meer over Bart

1 reactie

  • AArno

    Als het aan Rutte ligt mogen wij straks betalen om Chinese energiecentrales te slopen

    Reageren

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.