Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Nog steeds veel fouten op energienota

Koen Kuijper

0 reacties

Het helder en foutloos opstellen van de jaarafrekening is voor veel energieleveranciers nog een hele opgave. Uit een recent onderzoek van Vereniging Eigen Huis (onder 1549 leden) is gebleken dat van alles misgaat bij het opstellen van de jaarrekening. Van de VEH leden heeft 5 procent aangegeven in de afgelopen 12 maanden een fout in de energierekening aangetroffen te hebben. De fouten lopen uiteen van het fout berekenen van de dal- en piekuren tot het heffen van te veel belasting.

De fout in de energienota is bij 72 procent van de Vereniging Eigen Huis leden rechtgezet door de energieleverancier.  “Er was hier dus echt wat aan de hand”, verteld woordvoerster Manon van Essen van Vereniging Eigen Huis. “Nu heeft 5 procent een fout gesignaleerd, maar grote kans dat het werkelijke aantal fouten veel hoger is. Veel mensen kijken niet goed naar de rekening, of weten niet waar ze op moeten letten. Zeker als iemand zonnepanelen heeft, is het bekijken van de rekening bijna niet te doen.”

Eerder bleek ook al dat de energierekening vaak veel te ingewikkeld is opgesteld. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat daar snel verandering in komt.

Controleren

De ACM en VEH roepen consumenten verder op om de energierekening extra goed te controleren en bij twijfel de energieleverancier te benaderen.

De opbouw van de verschillende energiekosten wordt in een uitgebreid kennisdossier op EnergiePortal extra verduidelijkt.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.