Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Nieuwe EU-regelgeving zorgt voor lagere energietarieven

0 reacties

Door nieuwe regelgeving wordt het straks gemakkelijker om stroom binnen de Europese Unie te kopen of te verkopen. De concurrentie op energiegebied neemt daarom toe wat gunstig is voor de tarieven voor stroom die consumenten en bedrijven betalen. De Autoriteit Consument en Markt heeft de nieuwe regels inmiddels goedgekeurd.

Veilingregels

Om precies te zijn, komen er nieuwe veilingregels die voor alle lidstaten in Europa gaan gelden. Die zorgen voor meer duidelijkheid en minder administratieve rompslomp. Belangrijker nog, is dat de nieuwe regels zorgen voor meer financiële zekerheid voor producenten en andere partijen, omdat transportcapaciteit aan de grens kan worden geveild. Dat resulteert tevens in een beter inzicht rondom de omzet voor grensoverschrijdende handel van stroom.

Consumenten en bedrijven die stroom afnemen profiteren mee, omdat er door de toegenomen concurrentie scherpere stroomprijzen ontstaan.

In 2016 zal de nieuwe regelgeving overigens verplicht worden in alle EU-landen.

 

Over de auteur

Koen Kuijper, al jaren actief als energie-expert, volgt dagelijks de ontwikkelingen in de energiemarkt. Met advies op maat ondersteunt hij huishoudens en is hij het vertrouwde gezicht in de media.

Meer over Koen

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.