Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Nederland dicht bij instemming klimaatakkoord Parijs

Koen Kuijper

1 reactie

KlimaatveranderingDe Nederlandse ministerraad heeft het Klimaatakkoord van Parijs bestudeerd en goedgekeurd. Dat betekent dat Nederland een grote stap dichterbij is met het stellen van een definitief doel om de gemiddelde temperatuurstijging op aarde te beperken tot ruim beneden de 2 graden Celsius.

Nieuwe maatregelen

Om dit doel te bereiken moet ook Nederland maatregelen nemen ten aanzien van het klimaatbeleid, bijvoorbeeld het verder verminderen van de uitstoot van broeikasgas, meer investeren in duurzame energie en het bereiken van een klimaatneutrale samenleving.

Echter, voordat het zover is moet het tot een officieel akkoord komen middels instemming in de Tweede en Eerste Kamer.

Doel

Het belangrijkste doel in het Klimaatakkoord is om de wereldwijde temperatuurstijging zo veel mogelijk te beperken. Het streven is 1,5 graad.

Eerder verbonden ook China en de Verenigde Staten zich aan de afspraken in het Klimaatakkoord. Deze twee landen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.

Volgens de overheid biedt het Klimaatakkoord veel kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, bijvoorbeeld in het kader van duurzame innovatie.

1 reactie

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.