Waar ben je naar op zoek?

Nieuws

Moederbedrijf Nuon neemt Delta over

Koen Kuijper

0 reacties
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Nuon-delta.jpg

Het Zweedse moederbedrijf van Nuon, Vattenfall, neemt Delta Energie over. De Zeeuwse energieleverancier mag wel onafhankelijk van Nuon blijven werken. Vattenfall heeft via Nuon ongeveer 2 miljoen klanten in Nederland.

Het is onbekend hoeveel Vattenfall heeft betaald voor de overname. “Over de kosten doen we geen uitspraak”, zegt een woordvoerder van het energiebedrijf. Verder is bekend gemaakt dat er geen van de 500 banen verloren zullen gaan.

Onlangs kwam ook naar voren dat Shell en pensioenfonds PGGM Eneco willen overnemen.

Verstevigen

Met de aankoop kan het bedrijf zich verstevigen in Nederland. Er komen in één klap 170.000 klanten bij. Die zullen overigens niets merken van de verandering, aangezien de naam ‘Delta Energie’ de komende jaren gewoon blijft bestaan. Er is zelfs nog geen beslissing gevallen over of de naam überhaupt wel gaat wijzigen.

Wel is bekend dat Nuon haar naam geleidelijk zal laten overgaan in de naam van het moederbedrijf.

Delta blijft overigens na de overname samenwerken met zusterbedrijf Delta Fiber op het gebied van klantenservice en verkoop.

ACM

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt moet de overname van Vattenfall nog wel officieel goedkeuren. Ook de ondernemingsraad van Delta Energie moet hier nog over stemmen.

Geschiedenis

Delta werd in het verleden al eerder gesplitst. Voorheen was Delta namelijk een energie- en telecombedrijf. Toen werd Delta gesplitst in Delta Energie en PZEM. Die laatste werd verkocht aan de Zweedse investeerder EQT Infrastructure.

Wie hoort bij wie?

Op deze pagina staat een infographic van alle energieleveranciers en of ze onderdeel vormen van een groter concern of juist zelfstandig zijn.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres blijft prive.